bn_CA_kredyt-Agro-042025-1200x250
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
biopoint1200
004 AG-PROJEKT 2025-04a

Przerób świnie na k...
 
Notifications
Clear all

Przerób świnie na kiełbasę, a zobaczysz wtedy kasę.

52 Posty
23 Users
0 Reactions
108.3 K Widok
(@corvina)
Posty: 294
Reputable Member
 

Do: PORAZKA

.
2 tony tygodniowo na targu? To nie realne. Ale 2 tony mięsa to 40 świń. To jest raczej pomysł dla tych którz produkują 10 -20 miesięcznie. Z tą ilością trzech świń u mnie to troszkę nie trafiłeś, ale nie będę tego rozwijał.
Swoją drogą to nie wiem dlaczego tak bardzo się przyczepiles tego targu? Sam pewnie tam sprzedajesz i boisz sie konkurencji?

 
Opublikowany : 2007-11-07 06:12
(@porazka)
Posty: 89
Trusted Member
 

do corvina rozumiem że jeśli nie na targu to do sklepów mięsnych będziesz zawoził może do dudy ,a może do sokołowa ,jest jeszcze kilka mniejszych, które należą do lokalnych zakładów napewno ci wezmą przecież drewno do lasu też możesz zawieżc. Oczywiscie możesz miec jakiegos kolegę ze sklepem typu mydło i powidło on ci weżmie a po tygodniu połowe odda zzieleniałą tak przedsię biorczy człowiek jak ty zapewne zaraz fermę lisów otworzy w celu skarmiania w/w zieleniny a obok fermy zakład kuśnierski i wtedy już całkiem spokojnie będziesz mógł z czapkami z lisa jechac na targ i robić mi konkurencję pozdrawiam

 
Opublikowany : 2007-11-07 20:43
(@tea6wp-pl)
Posty: 72
Trusted Member
 

dobrze napisane ,no nareszcie ktoś z poczuciem humoru :D

 
Opublikowany : 2007-11-07 22:43
(@corvina)
Posty: 294
Reputable Member
 

Porażka tak się zastanawiam kim może być tak bystry człowiek. Ja mam z czego żyć bo świnie to tylko jedna z moich działalności. Myślę że takie pomysły mogą komuś pomóc bardziej niż twoje krytyczne i zniechęcające uwagi. Może lepiej sam daj jakiś pomysł co robić z świnkami by do nich nie dokładać, chyba że potrafisz tylko krytykować

 
Opublikowany : 2007-11-08 17:27
(@blazej_1737501433)
Posty: 603
Honorable Member
 

u nas byl jeden taki co bil swoje swiniaki i sprzedawal miecho i co ? po tygodniu juz go odwiedzil sanepid i skarbowka . Dobrze to on na tym nie wyszedl ale jak ktos chce niech prubuje, powodzenia.

gg 673912

 
Opublikowany : 2007-11-08 18:24
Muchozolali
(@muchozolali)
Posty: 2735
Famed Member
 

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa-P ... 72989.html

troche stare ale pogladowe

To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,

 
Opublikowany : 2007-11-11 19:35
(@grysza03)
Posty: 313
Reputable Member
 

Porażka!!! Dobre naprawde dobre !!!
rozbawiles mnie tą czapką z lisa!!
ładnie zwiezle i na tema!!
Pozdrawiam!!!

 
Opublikowany : 2007-11-11 20:14
(@monika)
Posty: 31
Eminent Member
 

do corvina twoje pomysły nie są najlepsze ale z twoją matematyką to już jest tragicznie bo 2 tony mięsa to nie 40 świń tylko20 chyba że ty sprzedajesz warchlaki a nie tuczniki do uboju

 
Opublikowany : 2007-11-12 12:02
Muchozolali
(@muchozolali)
Posty: 2735
Famed Member
 

tu jest mowa o 2t miesa a nie masy wbc lub zywej

czyli jak masz 40 swin czyli 4t zywej 4t x 0.8 = 3.2 wbc i z tego 55% mięsa to wychodzi na 1,76t samego miesa.

pozdrowienia

To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,

 
Opublikowany : 2007-11-12 19:27
(@corvina)
Posty: 294
Reputable Member
 

Monika ty lepiej już sprzedawaj te warchlaki i licz te pieniądze które zarabiasz na chlopach. Jak ty nie wiesz ile jest mięsa w świni to po co się udzielasz.

 
Opublikowany : 2007-11-13 17:48
(@porazka)
Posty: 89
Trusted Member
 

muchozol jak zwykle błysnąłeś ja tak sobie myślę że ze świni to chyba się jeszcze jakieś wyroby robi ale może się mylę ...

 
Opublikowany : 2007-11-13 19:59
(@grysza03)
Posty: 313
Reputable Member
 

Własnie! Ciekaw jestem ile % z tucznika trafia do zakladu utylizacji??

 
Opublikowany : 2007-11-13 20:27
(@werkaa)
Posty: 13
Active Member
 

ostatnio poleciał cały bo zak.wet stwierdził chorobe ogulnoustrojową i jeszcze trzeba zaplacic za utylizacje rolnik powinien byc obdazony 6zmyslem

 
Opublikowany : 2007-11-13 20:49
(@corvina)
Posty: 294
Reputable Member
 

DO PORAŻKA

Ty znów się udzielasz ze swoimi głupimi komentarzami. My mówimy o mięsie a ty o podrobach.
Przeczytaj - Pomyśl - Przeczytaj- Pomyś - ugryż się w język bo i tak nic mądrego nie napiszesz.

 
Opublikowany : 2007-11-15 07:52
(@porazka)
Posty: 89
Trusted Member
 

dobra rada myślę, że powinieneś się do niej zastosować zanim wpadniesz na następny supergenialny pomysł typu sprzedaż mięsa na targu czy wysokowydajny tucz oparty na zlewkach ,jest tego więcej ale cóż fantaści też muszą być na tym świecie, pozdrawiam cię serdecznie mój mądry inaczej przyjacielu

 
Opublikowany : 2007-11-15 20:54
(@grysza03)
Posty: 313
Reputable Member
 

Karmieni zlewkami bardzo dobry pomysl -efekty byly by oszalamiające!!!!
A tak serio to chyba w UE to zostalo zakazane w 1980 rok w zwiazku z walka z pryszczycą!! W kazdej kontroli jaką mialem z PIW zawsze byl podpunkt dotyczący karmienia zlewkami!!!!!!!!
Zresztą nawet nie ma co tego tematu rozwijac bo nie jest w najmniejszym % trafiaony co do tematu ciecia kosztów tuczu!!

 
Opublikowany : 2007-11-15 21:30
(@waldek)
Posty: 323
Reputable Member
 

pomysl na oplacalnosc
wypuscic swinie niech zywja sie na polach sasiadow jak dorosna to sprzedac nawet po 2 zl bedzie oplacalnosc

 
Opublikowany : 2007-11-16 08:43
(@corvina)
Posty: 294
Reputable Member
 

Droga Porażko.
Przecież ja nie mówię tobie jak masz karmić świnie. Dla mnie to możesz nazywać się Duda , mieć 10 baniek na koncie i karmić świnie w Hiltonie kawiorem. Skończmy już temat bo naprawdę staje się nudny.
Pozdrawiam

 
Opublikowany : 2007-11-16 17:28
JUREK
(@jurek)
Posty: 661
Honorable Member
 

corvina
sprawdz poczte prosze

GG-4444485

***POZDRAWIAM SERDECZNIE***

 
Opublikowany : 2007-12-08 19:26
mirkoski
(@mirkoski)
Posty: 188
Estimable Member
 

jak nie bedzie swiń to sobie sprowadzą

tak zgadza sie, bedzie tak do casu mocnej złotówki. :(

Demokracja to dwa wilki i owca głosujące nad tym co zjeść na obiad

 
Opublikowany : 2008-01-24 21:04
(@grzecki)
Posty: 11
Eminent Member
 

Dobrze by było, gdyby rolnicy sami mogli ubijać i przetwarzać mięso, ale nie pozwalają na to przepisy. Prawo stoi po stronie zakładów mięsnych. Nawet, gdybym chciał na własną odpowiedzialność zakupić u rolnika schab, szynkę itp, to nie może on mi tego sprzedać... Jak więc rolnik ma przejąć marżę przetwrców i pośredników, skoro nie może, nie ma prawa ubijać świń i sprzedawać mięsa?

 
Opublikowany : 2008-04-21 08:04
 roki
(@roki)
Posty: 238
Estimable Member
 

ja sprzedaje zywe swinki znajomym ,tylko ze zaworze do ubojni i to kupujacy płaci za ubuj i juz jest bez marzy. a sprzedałem od jesieni 20 sztuk :lol:

 
Opublikowany : 2008-04-21 09:53
Strona 2 / 2
Share:

350x470_baner_dsm-firmenich
350x470_baner_dsm-firmenich

Slide
biopoint1200
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_pig_at
template (2)
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
Trzoda Chlewna - Ogólnopolskie czasopismo dla producentów trzody, zootechników i lekarzy weterynarii
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.