FORUM
Ceny skupu zbóż
-
Re: Ceny skupu zbóż
Nie mam pszenicy ani w magazynach , ni na polu . 

mietko75 pisze:Nie mam pszenicy ani w magazynach , ni na polu .
to takie gadanie jak nie ma swin u mnie zboza piekna zimowe pszenice ciemne eleganckie poprstu jare ladnie odzyly deszczu wczoraj dostaly i jeszcz ma padac czego chciec wiecej ?
-
czy u was tez tak mączniak daje czadu, ja robiłem 2 tyg temu zabieg i widze że już trzeba z drugim leciec, mączniaka multum a i septorioza sie pokazuje
Mączniak u mnie też w nasileniu niespotykanym, po spóźnionym T1, trochę przysiadł, ale teraz jak się zrobi cieplej trzeba będzie jechac drugi raz, bo wilgoci jest, więc będzie mu pasowało.
u mnie nadal 0 deszczu i na osciennych okolicach pokapało 1l
Mnie też od jakiegoś czasu deszcze omijają. Wylegacza dałem takie dawki, że aż się zebrać nie może i wykłosić do końca. Żyto w narożniku bez wylegacza jest z pół metra wyższe, jęczmień z 15 cm. A w temacie żyto całkiem ładne populacyjne po 650 kupiłem, będzie jeszcze taniej, bo do żniw daleko i nie wiem czy zapasy robić czy na bieżąco kupować.
U mnie też 0 deszczu. Od roztopów spadło 17 litrów i na razie prognozy nie robią wielkich nadziei na deszcz Zboża źle nie wyglądają ale na górkach zaczyna się już palić a jeszcze nie wykłoszone 

nie wiem co się dzieje nigdzie sie nie og laszałem a co dzień ktoś się trafia z próbka zboża czy bym nie kupił nie duże ilośći ale przez tydzień 20t pszenżyta się nazbierało po 750-800
-
Nie wiesz co się dzieje , ano cena normalnieje
wcale mi to na ręke nie jest bo liczyłem na to ze po żniwach jak co urośnie to sprzedam sobie zboże i uwolnię się całkowicie od smrodu
ale wygląda na to że w tych zapaszkach trzeba nadal się kręcić
sprzedałem 4 tony jęczmienia po 75 kilka dni temu nie sądzę żeby to zachwiało rynkiem
nawet mi chyba zabraknie do nowego
ale tak uczyniłem bo taka okazja może się długo nie zdarzyć
chociaż czytając Mietka prognozy różnie może być

sprzedałem 4 tony jęczmienia po 75 kilka dni temu nie sądzę żeby to zachwiało rynkiem

chociaż czytając Mietka prognozy różnie może być
-
Stasiu no nie do końca bym się zgodził że azot podnosi białko jak masz pk w zapasie to ok o tym nie napisałeś wcześniej. Sam azot to nie wszystko jego nadmiar prowadzi do powstania azotowych związków niebiałkowych w badaniu zboża wyjdzie jako białko a w rzeczywistości kicha. Żeby wszystko grało to stosunek N:P:K musi być właściwy. Bardzo ważne są również mikroelementy które mogą znacząco poprawić jakość i ilość białka, co przy dzisiejszych cenach soi nie jest bez znaczenia.
Cena spada i zapowiada się, że tak zostanie. Na tą chwilę dobre pszenżyto można kupić po około 750.
Mieszanki zbożowe z udziałem łubinów czy grochu pastewnego po około 550.
Mieszanki zbożowe z udziałem łubinów czy grochu pastewnego po około 550.
-
Panie świniarz wybaw mnie
http://www.agrolok.pl/pl/site/tydzien-2 ... 3-668.html
Panie zbożowcu przykro mi
Panie premierze jak żyć ??
Panie zbożowcu przykro mi

Daj spokój premierowi jemu sondaże spadły i teraz on sam ma problem jak on ma z tym żyć i wszystko mu się wali zapytaj raczej ministra Kalemba jak żyć panie ministrze rolnictwa i co on ci odpowie???stan1069@o2.pl pisze:Panie świniarz wybaw mnie
Panie zbożowcu przykro mi![]()

pszenżyto 780/t
Oj ci Amerykanie narobili sobie kłopotów z tą modyfikowaną pszenicą . Oj się u nas będzie działo .
Kupiłem od sąsiada trochę pszenżyta z domieszka żyta po 600/t brutto (nie tyle z potrzeby co z dobrego serca bo nikt nie chciał wziać)
j. jary 740 zł netto z podwórza,
Baraki nie tylko od Twego sąsiada nikt nie chce ziarna wziąć , taki problem ma już cała Ameryka . http://www.tvp.pl/informacje-rolnicze/z ... m/11307991
My będziemy zmuszeni te niesłychane ilości zapewnić , tylko jak to zrobić

My będziemy zmuszeni te niesłychane ilości zapewnić , tylko jak to zrobić

Ja tam też koło 650 wybawiam ludzi z kłopotu.Na szczęscie Mietka linków nie czytają, bo by po 1000 chcieli. A przed żniwami to i po 550 planuje wybawiać.
-
U tych obywateli z dobrym sercem i tych co wybawiają chyba jeszcze nie dojebał..o deszczu , bo mają dobre humory
a tym co w polu chlupie nie mają do śmiechu

To tak jak agent 09 robisz ,on też rolników z tuczników wybawia -po4,50Pablo80 pisze:Ja tam też koło 650 wybawiam ludzi z kłopotu.Na szczęscie Mietka linków nie czytają, bo by po 1000 chcieli. A przed żniwami to i po 550 planuje wybawiać.
U nas była susza, teraz dopiero wilgoci jest w sam raz
. Zboża wyglądają prześlicznie, Kukurydza rośnie aż huczy. Teraz przydało by się trochę słońca to żniwa powinny być super. Co do aktualnych cen zbóż to przyda się co niektórym zimny prysznic w postaci zboża po 500- teraz my się z tych pośmiejemy co się zupełnie świnek wyzbyli 

tak jak pisze stan albo wam jeszcze nie dowaliło deszczu albo macie to co chrześniak w piaskownicy. u mnie sytuacja wygląda następująco : zboża piękne co z tego jak stoją w wodzie , gdybym miał okazje kupić coś poniżej 800 brał bym bez zastanowienia. popatrzcie co dzieje się u naszych sąsiadów
i jak tam jęczmień ocudził się czy jeszcze mu wody cza?stan1069@o2.pl pisze:U tych obywateli z dobrym sercem i tych co wybawiają chyba jeszcze nie dojebał..o deszczu , bo mają dobre humory![]()
Kup gazete z ogłoszeniami i kupuj. Bliżej żniw będzie taniej albo drożej, ale obstawiam że taniej więc zapasów nie mam zamiaru robić. A w tej cenie to żyto i mieszanki jedynie, jak lepsze to i 750 trzeba położyc.
U mnie w lokalnej gazecie cała kolumna z ogłoszeniami "sprzedam zboże". Można przebierac w ofertach.
PABLO aby robić zapasy to trzeba mieć kasę u nas zboża piękne nic w wodzie nie stoi i nie żółknie a kropi co dzień będzie dobrze tylko nie wiem jeszcze dla kogo
ja dałem ogłoszenie w lokalnej gazecie dzwonią od 6 rano do 22 dawno takiego zinteresowania ze strony sprzedajacych nie było
-
Niektóry już po ocudzeniu się zdążył utopićfarmen pisze:i jak tam jęczmień ocudził się czy jeszcze mu wody cza?stan1069@o2.pl pisze:U tych obywateli z dobrym sercem i tych co wybawiają chyba jeszcze nie dojebał..o deszczu , bo mają dobre humory![]()

co do cen to przypominam ze są zmienne i uzależnione od pogody , a ta ostatnio bryka

Też chciałem dać ogłoszenie, ale jak tak wydzwaniają to chyba dam sobie spokój bo żyć człowiekowi nie dadzą, a za dobry miesiąc będzie jeczmień zimowy, to sobie wołków nie będę zwoził. Choć w tym roku nie widze ich zbytnio w kupnym, w moim na ogól nie zdąrzą sie namnożyć choć były lata że się namnożyło troche tego.brzydal pisze:ja dałem ogłoszenie w lokalnej gazecie dzwonią od 6 rano do 22 dawno takiego zinteresowania ze strony sprzedajacych nie było
dziś pszenżyto 765 /t i jak nic w pogodzie się nie przytrafi to większych zakupów już nie powinno być 

Handluje ktoś zbożami z agrolokiem??
Jakie doświadczenia.
cena jaką zaproponowali to
qq 900
jęcz 815
zyto 730
pszenż 830
ceny netto.
Jakie doświadczenia.
qq 900
jęcz 815
zyto 730
pszenż 830
ceny netto.
Kiedyś kupiłem od nich pszenżyto. Jakość tak nie za bardzo, ale wiadomo oni tego nie sieją i nie zbierają. Prosto od rolnika mi to przywieźli bo kierowcy pytałem. Jest wygodnie ale dość drogo,wiadomo charytatywnie tego nie robią. Dzwonią mi często z ofertą na soje. 41% 1927 brutto ostatnio, kupuje od nich ktoś?
- Muchozolali
unas ceny handlowe jeczmien to 730 netto
-
Za takie pieniążki handlarze zasypią Ci zbożem chlewnie i dom za 2 dni pod warunkiem że je maszlukas1982 pisze:Handluje ktoś zbożami z agrolokiem??
Jakie doświadczenia.
qq 900
jęcz 815
zyto 730
pszenż 830
ceny netto.

Kto pieniądze ma to o nich się nie chwali bo po prostu nie widzi w tym temacie problemu i tylestan1069@o2.pl pisze:Za takie pieniążki handlarze zasypią Ci zbożem chlewnie i dom za 2 dni pod warunkiem że je maszlukas1982 pisze:Handluje ktoś zbożami z agrolokiem??
Jakie doświadczenia.
qq 900
jęcz 815
zyto 730
pszenż 830
ceny netto.
Jęczmień 700 pszenica 800 mieszanka 600 dzisiejszy załup
-
710 mieszanka jeczmien pszenica pszenzyto
Kłopoty z terminowością ,ogólnie firma posiadająca chyba tylko telefony i działająca tylko na telefon .Te ziarno które Ci zaproponowali jest na pewno gdzieś z pobliża Ciebie tyle ze z potężna marżą .Towar czesto odbiega od jakosci jaką zapewniają.lukas1982 pisze:Handluje ktoś zbożami z agrolokiem??
Jakie doświadczenia.
qq 900
jęcz 815
zyto 730
pszenż 830
ceny netto.
To netto czy brutto jeśli mogę zapytać ??ziutek pisze:Jęczmień 700 pszenica 800 mieszanka 600 dzisiejszy załup
Brutto na rynku nikt vat nie bierze
To przyznam że ceny rewelacyjne
Od ubiegłych żniw podziękowałem min. Agrolokowi i sam zwoziłem od rolników, zazwyczaj nawet taniej niż na skupie od tych którzy potrzebowali gotówki, którzy nie mieli czym zawiesc na skup lub mieli domieszke innego zboza i parametrów nie łapało. Zawsze ponad 100 taniej niż z takiego Agroloku by przywiezli. Za głupi transport spedycji muszą 4zł/km zapłacić.
Teraz chcesz kupowac od posrednika gdy wszędzie wysyp ogłoszen odnosnie chęci sprzedaży ziarna ?
Za to srodki ochrony mają w dobrych cenach z tego co kupowałem:
modus 5l 1030 brutto, Tilt turbo 5l 480 brutto , wirtuoz 5l 580 brutto
Teraz chcesz kupowac od posrednika gdy wszędzie wysyp ogłoszen odnosnie chęci sprzedaży ziarna ?
Za to srodki ochrony mają w dobrych cenach z tego co kupowałem:
modus 5l 1030 brutto, Tilt turbo 5l 480 brutto , wirtuoz 5l 580 brutto
jeczmien ,pszenzyto 750 cena Franco, Ogólnie sprzedajacy nie mogą sie pozbyc zboza.
kupie patelnie jeczmienia z dostawo do piotrkowa , gotowka bez kwitow
-
700t jeczmien i pszenzyto kupione 15t
Właśnie ostatnie zakupy w tym roku tez po tyle zrobiłem,gdy dzwoniłem na ogłoszenia z gazety to w zasadzie ci sami się ogłaszają co i 1,5 miesiąca temu i już nie sprzedają tylko zaczynają prosić -Panie weź pan ode mnie.A jeszcze nie tak dawno szejki .................
ogłoszenia z lokalnej gazety jęczmień od 650 za tone
mieszanka od 550
owies od 600
żyto od 500
bardzo często z dowozem
mieszanka od 550
owies od 600
żyto od 500
bardzo często z dowozem