FORUM
CEDROB Pasze - pełnoporcjówka
CEDROB Pasze - pełnoporcjówka
Brał ktoś od nich pełnoporcjówkę Grower/Finiszer?
Co do ceny to i jak złego słowa nie mogę powiedzieć. Za growera w granulacie 1272zł brutto (16% białka). Finiszer (15% białka) około stówkę taniej na tonie, więc cena przyzwoita. Zamówiłem 6t na przyszły tydzień, zobaczymy jak będą to jadły. Ciekaw jestem jak z jakością. Przedstawiciel z góry mówił że pszenicy nie dają do pełnoporcjówek dla trzody 

Re: CEDROB Pasze - pełnoporcjówka
no i już widać na czym zaoszczędzają jak do paszy nie dają pszenicy ale daj znać jak będą jadły i się zachowywały może nie jest tak zła...
Daję tą paszę z Cedrobu już ok 3-4 tygodnie i efekt jest napewno lepszy niż na własnej mieszance. Widocznie można zrobić dobrą paszę bez pszenicy
Na dokładne statystyki muszę jeszcze trochę poczekać żeby mieć dokładne porównanie, ale ogólnie pasza godna polecenia.

U mnie starter miszam bez pszenicy ale tu moga byc zdania podzielone.
Za to jaki sens dodawać pszenice w finisherce przy jej obecnch cenach?
Kupiłem ostatnio troche pełnoporcjowej Provimi optima pt622 taki ich finisher od 60kg i tam w składzie nawet śladu śruty sojowej nie ma.
Kupiłem ostatnio troche pełnoporcjowej Provimi optima pt622 taki ich finisher od 60kg i tam w składzie nawet śladu śruty sojowej nie ma.
Zakupiłem growera od nich. Ile Ci Provimi za tą optimę zaśpiewało? Niedawno był u mnie przedstawiciel i cena ok. 150zł na tonie droższa od Cedrobu.Don pisze:U mnie starter miszam bez pszenicy ale tu moga byc zdania podzielone.
Tak jest drogie nawet bardzo- provimi finisher kosztuje ok 1300 brutto
Stosuje ktos koncentraty z Cedrobu ? Jakie efekty?
-
Do mnie podjeżdza teraz przedstawiciel, chyba następny lot jak bede trzymał swinie to sprobuje, cenowo bardzo korzystne
Jakie ceny Ci zaoferowali i za jaki koncentrat? Jeśli można wiedzieć...
-
Ja generalnie robie na premiksach, i porównywałem sklady z innymi firmami i powiem że cenowo super ich premiksy.CO do cen to juz dokladnie nie pamietam, rozmowa byla jakis czas temu.
Na ich stronie internetowej nie ma nic o premiksach. Mysłałem, ze robią tylko pełnoporcjówki i koncentraty dla trzody.
Parametry pamiętasz -podaj na pw.turbogrocho49 pisze:Ja generalnie robie na premiksach, i porównywałem sklady z innymi firmami i powiem że cenowo super ich premiksy.CO do cen to juz dokladnie nie pamietam, rozmowa byla jakis czas temu.