FORUM
Ceny nawozów
-
Re: Ceny nawozów
jak ktoś chce za..ć, to i z sejfu weźmie
No niestety taka mentalność Polaka w dzień do mopsu i pod sklep narzekać jaka to bieda i brak pracy a w nocy kraść.
K...wa obojętnie jaki rejon kraju wszędzie tak samo.
K...wa obojętnie jaki rejon kraju wszędzie tak samo.
czy stosował już ktoś ekstran 27 z yara? czy warto w to zainwestować?
-
Pod tym względem to mi się podoba prawo amerykańskie gdzie prawo własności jest święte i jak ci ktoś łazi po terenie to można mu śrutu w d..pe naładować, a u na gość w dom bóg w dom.brzydal pisze:u mnie w zeszłym tygodniu około 1godz w nocy worki z saletrą i saletrzakiem zaczeły wychodzić za bramę, dzięki pomocy sąsiadów i policji udało sie jednego gada złapać a prawdopodobnie jeszcze dwóch uciekło
-
zakupy moje 5t mocznik ruski 1420 5 t mocznik polski 1500, saletra puławy7t 1320, soł potasowa 3t 1500, fosforan 3t 2050
Coś ci się pomyliło gość to przyjaciel a nie złodziej tylko że mamy takie prawo że na złodzieja nie można powiedzieć złodziej do czasu wyroku w sądzie a jak powiesz to będziesz przykładnie ukarany bo prawa nie szanujesz , złodziej i bandyta jest pod ochroną prawa bo na nich jest oparty byt wszystkich prawników żeby im nie groziło bezrobocie .andrzej-guzik pisze:Pod tym względem to mi się podoba prawo amerykańskie gdzie prawo własności jest święte i jak ci ktoś łazi po terenie to można mu śrutu w d..pe naładować, a u na gość w dom bóg w dom.brzydal pisze:u mnie w zeszłym tygodniu około 1godz w nocy worki z saletrą i saletrzakiem zaczeły wychodzić za bramę, dzięki pomocy sąsiadów i policji udało sie jednego gada złapać a prawdopodobnie jeszcze dwóch uciekło
U mnie na wsi w czwartek okradli gospodarstwo ciągnik, przyczepę z ziarnem (miał wywieźć do skupu) i 2 cielaki. Gospodarz i tak się ucieszył, że kilka byków zostawili w spokojuandrzej-guzik pisze:Pod tym względem to mi się podoba prawo amerykańskie gdzie prawo własności jest święte i jak ci ktoś łazi po terenie to można mu śrutu w d..pe naładować, a u na gość w dom bóg w dom.brzydal pisze:u mnie w zeszłym tygodniu około 1godz w nocy worki z saletrą i saletrzakiem zaczeły wychodzić za bramę, dzięki pomocy sąsiadów i policji udało sie jednego gada złapać a prawdopodobnie jeszcze dwóch uciekło

saletra 34% 1270 - 1340
sól potasowa 1460-1550
fosforan 18 46 1970-2030
fosforan import 12 52 1940
sól potasowa 1460-1550
fosforan 18 46 1970-2030
fosforan import 12 52 1940
-
Saletrzak z Mg 1120
Polidap 2200
Sól potasowa 1660
Polidap 2200
Sól potasowa 1660
saletra 1300zł
sól potasowa 1450zł
korn kali 1240-1300
sól potasowa 1450zł
korn kali 1240-1300
saletra 1055 netto Hrubieszów import czyli ~1100 netto na podwórku
oferta na maila otrzymana
8 20 30 npk import 1415 z dostawą
jak ceny polidapu
soli
oferta na maila otrzymana
8 20 30 npk import 1415 z dostawą
jak ceny polidapu
soli
pomiot kurzy 76zł z dostawą na pole 

W jakiej postaci?
Nioski nie koguty
nioski! z chowu klatkowego czyli suchy
Czyli granulowany?
[quote="roki"]pomiot kurzy 76zł z dostawą na pole
[/quote
to za tonę ?

to za tonę ?
tak za tone granulatu 

Wygodne to to jest , tylko czy coś daje ? Ja w tym roku na wiosnę całą lufę pod warzywa wziąłem i gdyby nie nawozy to wyniki były by marne .
ja rozrzuciłem łódkę , na 2,5 ha pod żyto i pszenżyto na wyjałowione dzierżawy , i zboże jest piękne.
roki to za granulat ,czy ,,surowe gówno" ta cena ,a jeśli granulat to czym to rozrzucasz ?
roki to za granulat ,czy ,,surowe gówno" ta cena ,a jeśli granulat to czym to rozrzucasz ?
Granulki rozsiewasz zwykłą siewką do nawozu . Ja na wiosnę płaciłem 86 zł za 100 kg z dostawą na podwórko
kiedys sie smialismy ze gnoj musi byc w kupkach a teraz jest nawet granulowany i kupuja go rolnicy. Ten swiat calkiem na psy poszedl
mietko przyjacielu czyzbys niedomagal na gorna czesc cialamietko75 pisze:Granulki rozsiewasz zwykłą siewką do nawozu . Ja na wiosnę płaciłem 86 zł za 100 kg z dostawą na podwórko
ten granulat w stosunku do świeżego , to jakiś lajtowy jeśli chodzi o skład.
SZwagier zastosował tak jak Staś świeży mokry kurzok prawie na całe pole pod pyry . Prawie na całe , bo ja mu dałem połowę bega do zastosowania , dla porównania . Na jesieni napiszę Wam jaka jest różnica .
Zachwalają że tona suchej granuli powstaje z 15 ton mokrego gu....1963 pisze:mietko przyjacielu czyzbys niedomagal na gorna czesc cialamietko75 pisze:Granulki rozsiewasz zwykłą siewką do nawozu . Ja na wiosnę płaciłem 86 zł za 100 kg z dostawą na podwórko

Jesli robia ten granulat z gnojowicy to moze tak byc jako mowia.
to byś musiał najpierw gnojowice od kur pozbieraćbaraki pisze:Jesli robia ten granulat z gnojowicy to moze tak byc jako mowia.

trzodziarze kupują granulowany gnój od drobiarzy wstyd i obciach 

Po świńskim warzywka mają parcha . 

amonowa 34%N polska (anwil) ,1220 brutto i wszędzie gdzie nie dzwoniłem to albo podnoszą cenę albo się do tego szykują, Ponoć do polskich portów dociera angielska po 900 /t ale nie wiem czy to nie jest czasami netto ,ma 34,5% N
- zzetor11441
Mi to gadali już miesiąc temu ze do góry mocznik 1260 polidap 1980 sól 1460 saletrzak 1000 wszystko bruttoandre pisze:amonowa 34%N polska (anwil) ,1220 brutto i wszędzie gdzie nie dzwoniłem to albo podnoszą cenę albo się do tego szykują, Ponoć do polskich portów dociera angielska po 900 /t ale nie wiem czy to nie jest czasami netto ,ma 34,5% N
nawóż że niby do góry haha a pszenica za chwile 100 euro
-
Jeżeli to prawda że nawozy w górę to zmowa by zniszczyć do końca polskie rolnictwo!!Zboża w dół,świnie,mleko,warzywa owoce,ziemniaki,dopłaty wszystko w dół a środki produkcji tylko w górę!!!
-
Informacjami o kłopotach z gazem próbowano zachęcić do zakupów nawozów , ale zanosi się że kupców będzie stać tylko na worek po nawozie 

Ja w tym roku żadnych nawozów nie kupuję nakładam embargo na zakłady za ich wysokie ceny i pazerność do wiosny może zmądrzeją
inni powinni uczynić podobnie

robie to samo co F1 tylko rozszerzam na pozostale inwestycje
- zzetor11441
tam sie pomyliłem sól po 1420
Na dziś saletra 1250
a co powiecie o lubo-kalium po 1000 netto 40% soli i dodatki tzw sól z wapnem z luveny?
Kedzierzynska saletra amonowa 32% azotu 1200 za tone w bigu
mam oferte kupna siarczanu amonu krystaliczny po 600zl na reke stoi na placu drugi rok mam 20 ha rzepaku by sie przydal jest tego 10 ton warto
-

Ostatnio zmieniony czwartek 18 gru 2014, 00:04 przez mediastore, łącznie zmieniany 2 razy.
jak nie zbrylony to można się zastanowic
gorne warstwy workow na palecie sa troche zbrylone i popekane worki
szkoda zachodu
-
Peron a ten nawóz co niby sobie właściciel ukradł chyba rok temu to się znalazł ?????????
jak to sobie ukradł? Jemu ukradli. Ale siarczanu tam nie było 

kupilem towar ostatecznie po 580 zl tone i juz jest u mnie w garazu wiec nie bedzie sie juz zbrylal
-
Pytałem czy się nawóz znalazłPeron pisze:jak to sobie ukradł? Jemu ukradli. Ale siarczanu tam nie było