FORUM
Młody Rolnik 2014
Młody Rolnik 2014
temat w sprawie Młodego Rolnika 2014 który będzie ogłoszony prawdopodobnie 2 czerwca 2014 r
wybiegam trochę do przodu ale interesuje mnie gdy po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku i przepisaniu gospodarstwa przez ojca na mnie co się dzieje z wnioskiem o płatności bezpośrednie złożone przez ojca wiosną tego roku do ARIMR. Czy korekta??
czy ja gdy otrzymam nr gospodarstwa składam wniosek o płatności bezpośrednie,nie wiem....-jesienią????
niedługo wybiorę się do ARIMR ale może podzieli się ktoś doświadczeniem, kto skorzystał z tego programu.
wybiegam trochę do przodu ale interesuje mnie gdy po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku i przepisaniu gospodarstwa przez ojca na mnie co się dzieje z wnioskiem o płatności bezpośrednie złożone przez ojca wiosną tego roku do ARIMR. Czy korekta??
czy ja gdy otrzymam nr gospodarstwa składam wniosek o płatności bezpośrednie,nie wiem....-jesienią????
niedługo wybiorę się do ARIMR ale może podzieli się ktoś doświadczeniem, kto skorzystał z tego programu.
Re: Młody Rolnik 2014
W mojej sytuacji bylo podobnie i musiałem czekac aż dopłaty wpłynął dla ojca i dopiero bylo można zacząć opisy korekta nie wchodziła w grę
- zzetor11441
Czy na mlodego mozna zmodernizowac chlewnie ???
z informacji których nabyłem wynika że jak najbardziej można modernizować tylko że jak pójdziesz po poradę do ODR itp. to szybko wybijają to z głowy, mówią że jest to skomplikowane (jeśli chodzi o materiały budowlane). potrzebne wiadomo faktury i pozwolenia na budowę/adaptacje/modernizacje....
- zzetor11441
No mury są ale kupno ruszt, porodówek, wentylacja itp
dziś (15,05,2014) złożyłem wniosek MR w ARIMR Łódź........

Teraz witam, bo tutaj jestem pierwszy raz.
-
buduj chlewnie, wgoń duńczyka i interes kwitnie 

E tam toż to inteligent będzie łapał rolnika co to wszystko uczyni na swoich barach on tylko będzie dostarczał pasze i duna a następnie zabierał samego duna.Inteligencja zarobi kasiore ten drugi zarobi w przeliczeniu na kasiore odpad i radość że nie dołożył.

buduj chlewnie, wgoń duńczyka i interes kwitnie?????????????????? ---------nemezis - bardziej optymistycznie....
Każdy jak coś robi------------chce kasę odpowiednią. Zawsze jest jakieś ryzyko- wiadomo.
Może o tym innym razem--------------- życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.

http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art ... -prem.html
Jest kasa dla kolejnych młodych rolników. Orientuje się może ktoś kiedy podadzą nowe listy z kolejnymi osobami które się załapią na tą premię.
Jest kasa dla kolejnych młodych rolników. Orientuje się może ktoś kiedy podadzą nowe listy z kolejnymi osobami które się załapią na tą premię.
orientuje się ktoś jak z wnioskami na nowy program? jakie wymagania kiedy będzie startował?
Orientuje się ktoś z w jaki najszybszy sposób można zdobyć wykształcenie rolnicze, aby spełnić wymogi młodego rolnika. Posiadam teraz wykształcenie wyższe nierolnicze. Może ktoś z was zna jakieś kursy eksternistyczne czy coś. Przyznam że zależy mi na czasie.
ja robię kurs R-3 ale rok lub półtora trzeba poświecić. zależy od szkoły, na szczęście bezpłatnie...
mieszkam niedaleko Piotrkowa, Bełchatowa a ty????
mieszkam niedaleko Piotrkowa, Bełchatowa a ty????
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:44 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale, o co chodzi?nemezis pisze:Wyższe ?????????????????/Klasę miałeś na piętrze czy jak.oscilek pisze: Dziele kwote jaka mi wplywa na konto przez kilogramy i wychodzi mi cena za kilogram. Innego sposobu nie znam na obliczanie ceny
- mytotoksyna1

..obecnie rolnik to zlepek kilku profesji .
1. Bank (nowoczesna polska) -zwykły rolnik radzi sam.
2.Lewica - cokolwiek wyprodukuje rolnik to komuna przyczepi hasło i podepnie się pod osiągnięcia
3. Pomniki i symbole ...--chleba nie dadzo.
4. Piosenki wysłuchasz i jutro ponucisz ,ale jak awaria wodociągu to klniesz jak szewc.
5.Muszka do krawatu to synonim ...,który ma krótkie nóżki.
6.jutro dopisze.........
nemezis, jeśli Twój prosty umysł to zrozumie, to tyle mam Ci do powiedzenia:oscilek pisze:Ale, o co chodzi?nemezis pisze:Wyższe ?????????????????/Klasę miałeś na piętrze czy jak.oscilek pisze: Dziele kwote jaka mi wplywa na konto przez kilogramy i wychodzi mi cena za kilogram. Innego sposobu nie znam na obliczanie ceny
http://besty.pl/3697787