FORUM
Ceny skupu zbóż
Re: Ceny skupu zbóż
.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:17 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
wejdz na olx i zobacz sobie ceny ogloszen malo jestnemezis pisze:Wskaż pozycję bo niedowidzę mat gdzie w kuj-pom płacą po 700????? http://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleist ... 03.01.2016
na skupie widze ze jest 630 zl netto nawet co daje 675 brutto i pewnie jeszcze cos doloza za calego tiramat pisze:wejdz na olx i zobacz sobie ceny ogloszen malo jestnemezis pisze:Wskaż pozycję bo niedowidzę mat gdzie w kuj-pom płacą po 700????? http://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleist ... 03.01.2016
-
AAAAAAAAAAAAAA w ten sposób to tak u nas też w kramikach itd ceny dla gołębiarzy wysokie ale jak płacisz gotówką za większe ilości jest taniej ja osobiscie nie kdzwonie nawet po ogłoszeniach w sumie kupuje rocznie jakies 450 500 ton więc nie dużo ale o cene idzie powalczyć
A odnośnie postu nemezis to jak pis zabierać ma dopłaty to dla sprawiedliwości w całej unii bo jak tylko w Polsce to kiepski pomysł...
A odnośnie postu nemezis to jak pis zabierać ma dopłaty to dla sprawiedliwości w całej unii bo jak tylko w Polsce to kiepski pomysł...
no faktycznie nie duzo kupujesz u nas tyle to mniejsi gołębiarze kupuja
moj kolega ma 50 ton pszenzyta czeka na 670 netto taniej nie sprzeda bedzie czekal nawet do maja
Na OLX wygląa to tak: pszenżyto - wszyscy walą ceny 500, jeden myśli "aaaa... napiszę 550, to może kto da 510". Reszta popatrzy i pomyśli: "oooo... ten chce po 550, to my też". I po tygodniu cena u wszystkich 550, a po dwóch 600...
poczeka i dluzej z tym przenzytem 670 to zaden duren nie da
-
.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:14 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
spokojnie ja kwymarznia niektore zboza to cena pojdzie w gore
a jak nie to bedzie do dolu
watpie w to bez zmian raczejziutek pisze:a jak nie to bedzie do dolu
do zniw jeszcze daleko !
-
Co 4 lata zboże drogie , a to by wskazywało że w tym roku po 1000 zł/tona ????????????? do tego jeszcze ponoć po tych mrozach połowa do przesiania a u sąsiadów pewnie większa połowa .Tak pis rządzi
ani odpowiedniej pogody ani dopłat a dopiero 2 mc. rządzenia jak tu 4 lata wytrzymać Jarosławie ??????????

Jak na razie to jeszcze nic pewnego a za 8 lat PO-PSL 3 razy susza 2 gradobicie i 1 przymrozki więc dwa lata były tylko dobre ale ceny śmieszne Stasiu 

według mnie to cena zbóż napewno nie w górę bo od 1 stycznia 2016 Ukraina jest WTO i do nas może trafić zboże za 100 dolarów za tonę
Póki w czarnomorskich portach płacą za pszenice paszową 180 dolców to nikt nie pędzie sprzedawał do polski za 100.
http://www.blackseagrain.net/
http://www.blackseagrain.net/
jak beda wymrozenia to zobaczymy jakie beda ceny za duzych zapasow polska wcale nie ma
kaluś a co z ciebie taki pesymista ostatnio sie zrobił ?
-
Pewnie dlatego ze z definicji pesymista to po prostu dobrze poinformowany optymista chociaż zima dopiero się zaczęła więc i mrozy mogą wrucic puki co te co były ostatnio nic nie zrobiły złego na plantacjach po prustu za słabe i za krótko ...
.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:13 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
zobaczymy jakie korekty beda jak sie okaze ze duza czesc pol do przesiania bedzie !!!
ładne pszenzyto kupione za 620netto.
Taniej ciężko coś u nas wyrwać.
Taniej ciężko coś u nas wyrwać.
drogo . pszenżyto 550, jęczmień jary 580 pszenica 650 po tyle płaciłem na ręke
no tu chyba gościu czuje wymarznięcia http://olx.pl/oferta/sprzedam-jeczmien- ... e07696a241
Chyba nie wymarzło . Też próby robię i jeszcze za wcześnie na pewny wyrok , ale zapowiada się że u mnie i zboża i cebula i kapusta włoska przeżyją ten krótki atak
kupione duże ilości bardzo ładnego pszenżyta w cenie 600-610 brutto z dostawą
-
szkoda że tak daleko ja po 530 kupuje bez problemu mógłbym pochandlować
A u nas trzeba dać 630 brutto za pszenżyto i jeszcze po nie jechać 

-
Ja place 500 z moim odbiorem, 520 na podwurku
Turbo i tak trzymaj!
turbogrocho49 pisze:Ja place 500 z moim odbiorem, 520 na podwurku
500 toc ja po 590 zyto sprzedale mi odbior z podworka !!!!!!!!!!
-
Daj mi namiar na kolesia, który po tyle kupi moje żyto...mat pisze:turbogrocho49 pisze:Ja place 500 z moim odbiorem, 520 na podwurku
kupiłem jęczmień 10 t po 600 brutto
poszukaj se ja sprzedalem w tej cenie prawie 30 tonkrzysieko71 pisze:Daj mi namiar na kolesia, który po tyle kupi moje żyto...mat pisze:turbogrocho49 pisze:Ja place 500 z moim odbiorem, 520 na podwurku
I taka natura ludzi na wsimat pisze:poszukaj se ja sprzedalem w tej cenie prawie 30 tonkrzysieko71 pisze:Daj mi namiar na kolesia, który po tyle kupi moje żyto...mat pisze:
Poszukać trzeba bo ja znalazłem najwyższa ofertę ale z bliźnim sie nie podziele ta informacja
Ehh
Póki co u mnie pszenzyto 600 Jęczmień 640-660 pszenica 650
To sa ceny brutto
poprstu wzial facet co trzyma duny chcialem 600 brutto a 10 zl mu opuscilem i zaplacil 590 brutto zadowlon bo ladne grube ziarno bylo to hybryda byla nie jakies smieci !!!!
Hmmm całe szczęście ze mamy takich rolników jak ty bo śmieciami cieżko było by wyżywić trzode
Swoją droga jak byłbym złośliwy to mógłbym zapytać po co sprzedałes rolnikowi tuczacemu duński towar?? Trzeba było poszukać takiego co ma polskie warchlaki
Ojj w tej przyrodzie cały czas koło sie zamyka
Swoją droga jak byłbym złośliwy to mógłbym zapytać po co sprzedałes rolnikowi tuczacemu duński towar?? Trzeba było poszukać takiego co ma polskie warchlaki

sprzedalem poslkiemu rolnikowi co on z tym robi to nie moj interes ja sie ciebie pytam czy sprzedales swinie wlochowi ???? albo dunczykowi czy chinczykowi ???Chief pisze:Hmmm całe szczęście ze mamy takich rolników jak ty bo śmieciami cieżko było by wyżywić trzode
Dlaczego tak myślisz ,cały zachód tuczy na śmieciach i wysyła to do Polski tylko my tuczymy na pszenicy i jęczmieniu a Marucha to jeszcze GMO freChief pisze:Hmmm całe szczęście ze mamy takich rolników jak ty bo śmieciami cieżko było by wyżywić trzode

-
jeczmien 27t po 600 towar pierwyi sort
Hmmmrobert0169 pisze:jeczmien 27t po 600 towar pierwyi sort
Robert moze masz namiary na kogoś w okolicy z tym jęczmieniem ?
Kupił bym pod koniec stycznia z 10ton
zapraszam do kuj- pom za 800 zl za tone moze kupisz 10 tonChief pisze:Hmmmrobert0169 pisze:jeczmien 27t po 600 towar pierwyi sort
Robert moze masz namiary na kogoś w okolicy z tym jęczmieniem ?
Kupił bym pod koniec stycznia z 10ton
Człowieku jak mam dać 800 zł za Zboze to dzwonię do cargilla po cała beczke groweru za 900 i ręce mam czyste a pasza juz w silosiemat pisze:
zapraszam do kuj- pom za 800 zl za tone moze kupisz 10 ton
taa a w paszy same otreby !!!!Chief pisze:Człowieku jak mam dać 800 zł za Zboze to dzwonię do cargilla po cała beczke groweru za 900 i ręce mam czyste a pasza juz w silosiemat pisze:
Ale 5 ton Ci nie przywiozą w tej cenieChief pisze:Człowieku jak mam dać 800 zł za Zboze to dzwonię do cargilla po cała beczke groweru za 900 i ręce mam czyste a pasza juz w silosiemat pisze:

Wrzuc skład tego groweru jeśli posiadasz bo jestem ciekaw co w tym growerze jest ja w tej chwili t-u po 930 brutto i szału ni ma...Chief pisze:Człowieku jak mam dać 800 zł za Zboze to dzwonię do cargilla po cała beczke groweru za 900 i ręce mam czyste a pasza juz w silosiemat pisze:

tego bialka to tak troche biednie co najwyzej dla tucznikow pow 100 kg
Ja stosuje od 80kg