Co z tą POLSKĄ? polityka, wybory

Falco

Re: Co z tą POLSKĄ? polityka, wybory

Post autor: Falco »

F1

Post autor: F1 »

stan1069@o2.pl pisze:
kaluś pisze:to wytłumaczci mi dlaczego ustawa o sb obowiązywać ma także lekarzy którzy pracowali w szpitalach wojskowych :shock:
ci co gnębili naszych to jak najbardziej ale , wszystkich co pracowali przed 1989 rokiem to chore
na sąsiedniej gminie obecna władza wysłala komendanta policji na emeryture bo pracował w milicji jeden dzień
To jeszcze się da wytłumaczyć , brakiem finansów , wczoraj nawet mówili że ta ustawa obejmuje nawet tych co do szkoły wojskowej chodzili przez rok :lol: :lol: :lol:
Ale jak wytłumaczyć 80 miesięcznice i którąś z kolei przyczynę katastrofy ????????

Z ta ustawą będzie podobnie jak z podatkiem od supermarketów :lol: :lol: :lol: nie zapłaciły grosza , z emeruturami może być jeszcze gorzej , bo jak im zabiorą to jeszcze potem trzeba z odsetkami zapłacić :lol: :lol:
Ludzie muszą być zajęci sobą , żeby naczelnik robił swoje :lol:
Jakby było tak jak piszesz to rolnicy na których wymuszono świadectwa zdrowia świń do uboju też powinni ść do sądu o nakazzapłaty bo świadectwo do uboju świni do szczęścia nie potrzebne :lol: :lol: 8)
mietko75

Post autor: mietko75 »

Stachu wróciłeś z marszu KODu . Dziś bardzo smutny dzień naszego narodu :cry: :cry: Tylu SBeków płakało że za 2tysiące nie będą mogli wyżyć a z nimi im podobni :cry: :cry: :cry: :cry:
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Dzisiaj tez nie jednego przepaluja na komendzie, nie jednego wjebia w wielkie bagno, nie jeden dzisiejszy oficer gorszy od sbeka, ale jemu juz emeryturka się będzie należeć, bo służy w wolnej Polsce. Ja się pytam, czym się różni kurws sbecka od kurwy z policji czy cbs czy tam jeszcze z czegoś?
Falco

turbogrocho49

I dlaczego tym dawać a tym nie
mietko75

Turbo jeśli chcesz postawić znak równości między obecnymi jakimiś czubkami w tych formacjach które wymieniłeś , a tymi którzy mordowali i znęcali się na tysiącach Polaków , to coś z Tobą nie tak .
http://vod.tvp.pl/27891118/13122016-wyd ... jalne-cz-1 Lektura dla Ciebie http://vod.tvp.pl/28208871/13122016-wyd ... jalne-cz-2
To teraz też powinni wszystkich z tego marszu KODu do paki wsadzić .
turbogrocho49

Powiem ci Mietko że w tych formacjach to się tylko nazwy pozmienialy.
turbogrocho49

Protest na zdanach jeszcze za Leppera, funkcjonariusze wolnej polski strzelali z gumowych kul do rolników, latali po okolicznych wsiach za chlopami i z domów wyciagali i palowali, po wszystkim ze 40 chlopa w szpitalu, im się emeryturka należy. Trzeba zrozumieć ze praca w służbie polega na wykonywaniu rozkazów, i jak napisal Falco tym co decydowali i tak nic nie zrobia
mietko75

To w Polsce gorzej się dzieje panowie niż w Aleppo że POwski Europoseł płacze że parlament UE nami za mało się zajmuje :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Porównanie identyczne jak działanie SBeckich katów , do obecnych , marginalnych sadystów .
Ile osób dziennie w Polsce ginie na skutek bombardowań , że Wasz Lewandowski chce żeby to naszym krajem jego kumple z UE ciągle się zajmowali :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Ja powiem jedno obserwując naszą scenę kabaretową tzn polityczną. Petru i Schetyna są największą mocą i siłą Pisu.

Polsce jest potrzebna mocna i silna opozycja a mamy błaznów na stołkach. Smutny obraz.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Wcześniej była wina poprzedników , teraz znowu opozycja winna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
turbogrocho49

szkoda gadki na pisowskie sczekaczki, swiadectwa do gory, obowiazkowa bioasekuracja za nasza kase, a im jakby miodem dupe smarował, to sie nic nie zmieniło tylko ryje przy korycie, no po ostatnich wyborach zblizylismy sie standardami do komunizmu, nie wazne ze pracujesz i zarabiasz, wazne ze jestes i zyjesz i juz ci sie nalezy
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Turbo -ja dodam ,że obecne poróżnianie polek i polaków prowadzi donikąd .
Gospodarkę trzeba budować razem ,bo w innym przypadku przepadniem .
stan1069@o2.pl

mietko75 pisze:To w Polsce gorzej się dzieje panowie niż w Aleppo że POwski Europoseł płacze że parlament UE nami za mało się zajmuje :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Porównanie identyczne jak działanie SBeckich katów , do obecnych , marginalnych sadystów .
Ile osób dziennie w Polsce ginie na skutek bombardowań , że Wasz Lewandowski chce żeby to naszym krajem jego kumple z UE ciągle się zajmowali :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
To właśnie dlatego UE powinna sie zająć sprawami Polski żeby nie zrobili z Polski drugiego ALEPPO !!! Jak Tramp obejmie urząd to i w Aleppo z Władkiem porządek zrobią .Nie zauwazyłes Mieciu ze te PISzdz.... z przyjaciół wrogów zrobili tylko dlatego żeby wszędzie ryjka włożyli w korytko i zeby ten kurdupel swoje sprawy na swoją korzyść rozstrzygnął !!! przykład nawet z tego forum razem z TURBO wcześniej koledzy stowarzyszenie itd. a teraz co ???? jak byś się znalazł w zasięgu Turbo to nie wiem czy by Ciebie z gumofilców nie wyrwało jak byś w szczęke dostał bo z Turbo kawał chłopa :lol: :lol: :lol: Nawet juz się nasz prawie św. Andrzej z tego forum opamiętał , bo wcześniej tylko wklejał kto ile dostał nagrody albo kto ile zapier... , a teraz juz spokojny :lol: :lol: :lol: bo nagrody jeszcze większe obecnie :lol: :lol:
Nie wiem czy obecni włodarze nie sa gorsi od ubekow :lol: :lol: :lol: bo ubecy tak ludzi nie podzielili :shock: :shock:
były czasy że zomowcy wypałowali :oops: itd. ale było też tak [ jak miał powiedzieć ten oficer populary ostatnio tylko się nie mógł wyjężyczyć o stanie wojennym ] że nawet tym zomowcom gospodynie wyniosły gorącej herbaty jak stali na mrozie , dzisiaj nie wiem czy bym tym pisowcom wyniósł herbaty :lol: :lol: :lol: :lol: podejrzewam że Ty byś nawet pełowca na mrozie woda polał :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mietko75

Turbo to ja się nie boję :lol: :lol: :lol: Bo abym w szczotę dostał , to wpierw musiałby mnie trafić :lol: :lol: :lol: W jednym domu są różne zdania , a co dopiero między nami co kilkaset kilometrów nas dzieli . Z Maruchą też tu na forum się ciąłem , a gdy do Witoni przyjechał to wspólnie piwko piliśmy . Tak że znów jesteś Stasiu w błędzie :lol: :lol: :lol: :lol: Mam podobne zdanie jak i Lukas . Kaczora nie lubię , ale przez kompletnie beznadziejną opozycję ten kurdupel baaaaardzo długo będzie przy władzy .
wojce

Post autor: wojce »

Jak tak dalej będą rządzić to kaczora rządy na jednej kadencji się skończą ,no chyba ,że ma w planie zmienić ordynacje wyborczą ,że już wyborów nie będzie po to chyba ten trybunał rozwala dojana zmiana na całego sobie podwyżki 2 razy do roku po 1000 zlp . a emerytą 10 zlp raz w roku

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 19330.html
turbogrocho49

Spokojnie Stan z Mietkiem jeszxze flaszkę bym wytarabonil, ale gadki o polityce na pewno by nie było przy butelce, szanuje Mietka bo to dobry chłop, i po rękach widać ze pracuje, i to mnie dziwi ze popiera PiS, bo oni się troszcza o slupki wyborcze, a nie myślą co będzie za 10 lat. Poczekajmy jeszcze chwile i myślę ze i chlopakom się zmienia poglądy, musza jeszcze troche dojrzeć
turbogrocho49

Nic tak nie zmienia poglądów jak forsa, a tej u każdego będzie coraz mniej od takich rządów
stan1069@o2.pl

Ja tez twierdze że Mietek to dobry chłop , tylko się dziwię co oni mu z tego mózgu zrobili ???????????????? :shock: :shock:
mietko75

Ja pany na PIS nigdy nie głosowałem i raczej tak zostanie , wiele z ich poczynań też nie popieram , ale dzięki temu że to oni teraz przy korycie siedzą to chociaż my jesteśmy wolni od Muzułmanów . Czy im się uda polski przemysł odbudować ?nikt tego nie wie , ale ktoś go zniszczył i ktoś mógłby odbudować . W całej Europie dzieci rodzi się coraz mniej i Nobel dla tego który tą tendencje odwróci , bo w przeciwnym wypadku Muzułmanie będą zmuszeni zasiedlić pustkę po nas . Czy 500+ w tym pomoże ja też nie wiem , ale to PO krzyczało że przez ten program Polska zbankrutuje a teraz to też PO już inaczej gada . PO CO :?: :?: :?: Sam zauważyłem że Pisiory wystraszyły się kolejnych protestów i reformy nowego prawa wodnego w tym roku nie będzie , ale w przyszłym i tak musimy się tego spodziewać bo kochana UE już nam to nakazała . Jak ludzi na naszym kontynencie będzie coraz mniej , to chyba normalne że koszty będą na jednego obywatela coraz wyższe . Jeszcze kastralnego podatku też musimy się spodziewać , bo UE już to od dawna ma .
arek

Post autor: arek »

jak kasy zacznie brakować w budżecie to i wodny wprowadza i katastralny wejdzie i jeszcze kilka innych podatków o których jest cicho ale rozmowy się toczą
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

po.jpg
po.jpg (62.96 KiB) Przejrzano 29585 razy
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Jędras -jak będzieta straszyć jednych drugimi to daleko nie ujadzieta.
..a jak będzieta wprowadzać nowe podatki to będzieta je widzieli jak krowa siodło .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Tak toksyna -do czego to dochodzi dziecko w szkole musi za posiłek płacić , a więzień ma posiłek za darmo. 8)
daniel0

Post autor: daniel0 »

Masz rozdwojenie jaźni?
stan1069@o2.pl

mytotoksyna1 pisze:Tak toksyna -do czego to dochodzi dziecko w szkole musi za posiłek płacić , a więzień ma posiłek za darmo. 8)
Więzień ma posiłek za darmo , bo jak jest na wolności to zje za 20 :lol:
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

Faktycznie tak wam źle czy ciągle TYN oglądacie? Zmieńcie stacje i poczujecie się lepiej :D
Ja z ciekawości obejrzałem wczoraj fakty i prawie popadłem w depresje- tyle się nasłuchałem jak są moje prawa łamane i że ubecy za 2 tysiaki nie wyżyją- biedny całą noc spać nie mogłem :wink:
mietko75

Dziś we wszystkich wiadomościach o smogu dużo mówili i że aby na zachodzie Europy sytuacja miała się poprawić , to wprowadzono kategoryczny zakaz wjazdu dizlów do centrum miast . W TVNie mówili że nasz kraj jest szrotem dla zachodniej europy i że to tu stare , trujące auta przybywają . Po nowym roku ma wejść jakiśtam podatek , który to podroży właśnie te stare trupy , i tu znów ta TOTALNA opozycja larum podnosiła że niby 500+ ten podatek wymusił i że rząd jednym daje a innym zabiera . Trochę rozumu wystarczy , aby hipokryzję dostrzec
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Nie wiem czy zauważyliście ale cokolwiek ten rząd zrobi,obojętnie w jakiej dziedzinie to dla opozycji wszystko źle.Da komuś kasę źle,zabierze też źle.Na wszystko szczekają jak wściekłe psy!!!
Falco

Ja tam twierdzę, że lepsze już 500+ niż propozycja poprzedników, czyli pracujecie, dorabiajcie się, jak wam się uda dorobić mieszkania, samochodu itd i około czterdziestki kiedy w końcu będzie was stać i zapragniecie potomka to wam państwo ufunduje procedurę invitro za kilkadziesiąt tysięcy. Takie odwrócenie natury do góry nogami. Z drugiej strony rozdawanie takich pieniędzy psuje ludzi, jak to niedawno usłyszałem, dzisiaj tylko głupi robi. I jak się ze szkatułki wyjmuje to trzeba do niej też wkładać a państwo żeby komuś dać to musi najpierw komuś odebrać. A to ktoś musi nadzorować odbieranie, ktoś inny musi nadzorować rozdawanie i to nie są wolontariusze. Według mnie bumu narodzin nie będzie, w Niemczech kindergeld jest od dawna i większe niż nasze 500 i efekt, przynajmniej u "prawdziwych" Niemców jakby żaden. A w krajach muzułmańskich czy to biednych czy bogatych bum demograficzny. Taki z tego wniosek, kobietom w europie trzeba dać takie prawa jakie mają kobiety w tamtych krajach, ale koniecznie zakazać burek, burkini itd. ;-)
Falco

mietko75

W TVNie takiego czegoś nie puszczą , bo w praniu mózgów by przeszkodziło . Jeśli to prawda co ten "czarny " mówi , to Kaczora powinniśmy po rękach całować .http://www.tvp.info/27923057/15122016-1828 .
Ciekaw jestem gdyby sytuacja była odwrócona , to czy wówczas KOD i jego zwolennicy na ulicę by wychodzili :?: :?: :?: :?: We Francji właśnie przedłużyli stan wyjątkowy , Niemcy mają przymusowo niepotrzebnych powrotnie wywozić . Gdyby ta inwazja dzięki Kaczorowi była , to by na naszych ulicach się działo Stasiu :?: :?: :?: :?: ALEPPO :?: :?: :?: :?: :?: :?:
stan1069@o2.pl

Od wieków liczbę ludności kontroluje micha , wojna , choroby i myślenie , dzięki rozwojowi w miare choroby opanowali i rozwój tez przyczynił się do większych plonów więc żywności więcej .Myślenie nie do każdych dociera więc pozostaje wojna , a to że uciekają tu gdzie żyje się lepiej i nie ma wojny to nic nadzwyczajnego . Jak by do USA wiz nie było i ograniczeń do rynku pracy w unii od początku przystąpienia Polski do unii to w Polsce by juz mało kto mieszkał z Polaków :lol: :lol: :lol: Jak ich zatrzymać na granicy Europy ?????????? nie wiem , wypadałoby się zachować po ludzku , a tu nie bardzo jest jak , no bo jak go zatrzymać ??? od wieków panuje zasada że na wodzie się nawet wroga nie zawraca i co maja strzelać :shock: :shock: :shock: trochę tymi zasiłkami wcześniej i szukaniem taniej siły roboczej , sami są sobie winni . Taka sytuację wykorzystali i będą z tego korzystali ci co nigdy wczesniej by do władzy nie doszli co z tego wyniknie strach pomysleć :idea:
Pewien najbardziej ceniony chyba amerykański człowiek od obronności doradza że najlepsza i najtańsza jest wojna prowadzona na terytorium wroga i to prowadzona przez tegoż wroga i to by na to wyglądało że tak się dzieje

Podobnie jest z kontrolowaniem pogłowia zwierzyny dziko żyjącej , żarcie , choroby i myśliwi jak chcą to coś wykombinują
pogłowiem udomowionym rządzi cena wolnorynkowa :lol: :lol: :lol: a nie jak się Tobie Mietek wydaję ze wszystkim rządzi Jarosław :oops:
mietko75

To nie mnie tak się wydaje , tylko ta totalitarna opozycja tak wmawia :lol: :lol: :lol: :lol: Zdecydujcie się kochani na jedno stanowisko , bo najpierw twierdzicie że wszystkie decyzje z Nowogrodzkiej od kurdupla wychodzą , a gdy już coś dobrego się dzieje to już byście sobie najchętniej przypisywali . Już dajcie spokój z tym zakłamaniem rzeczywistości bo się sami gubicie . :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
lukas1982

Sostra jest liderem szachetnej paczki. Sytuacja po wprowadzeniu 500+ zmieniała się tak diametralnie, że większość pomocy było skierowanych do samotnych matek z dziećmi oraz seniorów. Ten program likwiduje biedę i to plus największy.

Ja też na PIS nigdy nie głosowałem (Kukiz i PSL) dlatego analizując sytuację polityczną mam prawo napisać tak.

Jeśli głosując na PIS jesteś debilem to kim Ty do licha jesteś oddając swój głos na PO czy .N ?
mietko75

Ja sobie swobodnie TVP info oglądam ,a 6 województw od wczoraj dostępu jakimś dziwnym trafem nie może . Co Wy Stasiu z tym krajem wyprawiacie ,jedna nocna zmiana Wam wyszła i teraz drugą chcieliście zorganizować :idea: :idea: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
mietko75

Teraz pokazują mapę gdzie nadajniki nie działają i już w 9 województwach TVP jest blokowane . :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
wojce

Post autor: wojce »

Pewnie opozycja teraz tvp blokuje zamiast mównicy :D ,Kurski pewnie rachunku dostawcy nie zaplacił to wyłączyli ,za darmo nie beda ogladac ,na cyfrowce nic nie blokuja
mietko75

Ja Kaczora też nie lubię i nawet na piłce w piątek z chłopakami w przerwie mówiliśmy że niepotrzebnie te media jeszcze teraz ruszają ,ale to co w tym sejmie z tą blokadą wyprawiają posłowie PO , to już ogromna przesada . Mogli wygrać wybory , to i wyjaśnień afer by nie było . Czemu wyborów nie wygrali , tylko teraz pucz organizują :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
lukas1982

Rozumiem że można pisu nienawidzic nawet. Rozumiem protesty pokrzywdzonych, którzy są jednak bardzo niezadowoleni z powodu braku agresji policji. Ale nie rozumiem tej dziczy, nawoływania do zamachu stanu (lis) satysfakcji z poturbowania posłów pisu (szogun). PO wie że za trzy lata demokratycznie władzy nie odzyska więc zostaje rozwiązanie silowe, pucz, majdan itp. Prowokacje, targowica, ujadanie.

Jeśli Nowoczesna się od tego zdystansuje to przegoni PO ale po wyczynach tej blondyny z podwójnym nazwiskiem także witki opadają.
nemezis

Post autor: nemezis »

U
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 gru 2016, 22:18 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
stan1069@o2.pl

Od dnia łaski przez prezydenta było wiadome że łatwo nie będzie :lol: :lol:

Trochę mnie martwią odejścia dowódców wojskowych , szczególnie po tym uśmiechu naczelnika jaki towarzyszył mu jak sejm opuszczał nocą :shock: :shock:
baraki

Post autor: baraki »

nemezis

8
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 gru 2016, 22:19 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Falco

No nie wiem czy to taka prowokacja kod, widać, gość był tak wstawiony, a w każdym razie był pod wpływem jakiejś substancji, że nie kontaktując pomylił asfalt ze swoim łóżkiem.
https://www.youtube.com/watch?v=UccLAgszLE8 Może tytuł pod filmem nie nie oddaje do końca prawdy, ale wypowiedź pokazuje kto tutaj walczy naszym kosztem i o co; za co Tusk dostał prezydenta UE i dla kogo robili kelnerzy. Na razie walczą bez użycia czołgów i samolotów.
PiS to powinien po pierwsze wywalić Kurskiego z TV, nie nadaje się, jego propaganda jes zbyt prymitywna, nachalna i naiwna. Po awanturze o jego odwołanie przez dwa tygodnie był spokój i aż chciało się ją oglądać. No i od razu Pisiorom słupki poparcia w górę poszły a Kodowi na odwrót. Widać nie jest z ludźmi aż tak źle jak mogłoby się wydawać, dużo mogą zrozumieć, nie znoszą jak im się wciska ciemnotę.
mietko75

baraki pisze:https://www.youtube.com/watch?v=EK6vlUPh9lI

Cały ten Pucz był od kilku dni przygotowywany . Demonstrację przed sejmem już 13tego zgłosili a teraz o spontaniczności pier- dolą . Żercie na zapas ci kibole z PO i Nowoczesnej na salę obrad na zapas sobie zamówili i Stan tu jeszcze pier-doli o bierności wojska :oops: :oops: . Też się dziwię że pozwolili swobodnie SBeką protestować :cry: :cry: :cry: Za łagodnie ta niby "Dobra zmiana " z tymi zdrajcami , złodziejami i mordercami się obchodziła i teraz ma to co ma . 90% tego dziadostwa powinna już w pudle siedzieć i to w takich warunkach w jakich ich ofiary siedziały . Komor za wczorajsze podżeganie już dziś powinien w pace spałowany być zamknięty . Kompletne dziadostwo i nic więcej i do puki to dziadostwo będzie swobodnie po ulicach chodziło , do póty porządku nie będzie :idea: :idea: :idea: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Mam tylko nadzieję że PISiory przejrzą teraz na oczy i nie będą się cackać z tymi przestępcami i zrobią z tym szambem porządek :!: :!:
Awatar użytkownika
lukas1982

Pierwszy spalowany powinien zostać lis za podżeganie do zamachu stanu.
nemezis

h
Ostatnio zmieniony wtorek 14 lis 2017, 19:32 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
brzydal

Post autor: brzydal »

w 14 województwach problem z odbiorem sygnału TVP akurat na czas wystąpienia premier Szydło to tez pewnie przypadek, zobaczcie my w tej Polsce nie mamy praktycznie nic do gadania sygnał publicznej telewizji dzięki Bronkowi nadaje obca firma, cała infrastruktura telekomunikacyjna wybudowana za nasze pieniądze z podatków naszych dziadków i rodziców została sprzedana francuzom łącznie z wojskowymi łączami, 90% gazet niemieckich o telewizji nie mówiąc...
ODPOWIEDZ