Prawo jazdy na kat. D

nikolas

Prawo jazdy na kat. D

Post autor: nikolas »

Ktoś może robił niedawno? Kat. B mam od około 20 lat. W związku z nowymi obowiązkami potrzebuję zrobić D. Ktoś może zdawał niedawno? Trudno? Mocno się czepiają?

Kiedyś jak się szło do woja, to bez problemu można było uzyskać papiery na prowadzenie wszystkiego.
Kodeks drogowy znam, ale trzeba się dokształcić, bo jak się robi testy na http://www.ltesty.pl/testy/ - to wychodzą braki. A zdaje się z tego co wiem od 68 na 74 możliwe pkt do zdobycia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 kwie 2017, 08:25 przez nikolas, łącznie zmieniany 1 raz.
Stanislaw

Re: Prawo jazdy na kat. D

Post autor: Stanislaw »

po co rolnikowi "d" jeszcze takich wymogow niema . Szukaj na innych forach .
nikolas

Post autor: nikolas »

No jak to po co? Czasami trzeba coś przewieźć. Nie robię dla wymogów tylko z praktycznych względów i potrzeb.
Awatar użytkownika
Bugsik

Post autor: Bugsik »

przewożenie ludzi to "coś"?? :roll: moze jednak chodzi Ci o kategorie C?
kunegundapid
Kontakt:

Post autor: kunegundapid »

jaki jest koszt zrobienia takiego kursu?
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

Kurs na solówke to w granicach 2tysi plus badania jakies 200pln, z tego co słyszałem to chyba nie potrzebujesz kwalifikacji na potrzeby własne ale musiał byś sie dopytac mądrzejszych, i jak bedziesz woził swiniaki to jeszcze kurs konwojenta musisz miec :D abyś wiedział ile ich upakowac na starze czy jelczu :)
Ostatnio koledze za punkty zabrali i dziubie od nowa wszystko
andre

Post autor: andre »

Mam swój zestaw na własne potrzeby ,ale papiery ,kursy,badania, wszystko mam porobione tak jak kierowca na etacie ,bo prawo jest różnie interpretowane i wolę na drodze krokodylką nie udowadniać że coś muszę mieć ,a czegoś nie . A miałem już z nimi do czynienia i sprawdzali wszystko
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

andre pisze:Mam swój zestaw na własne potrzeby ,ale papiery ,kursy,badania, wszystko mam porobione tak jak kierowca na etacie ,bo prawo jest różnie interpretowane i wolę na drodze krokodylką nie udowadniać że coś muszę mieć ,a czegoś nie . A miałem już z nimi do czynienia i sprawdzali wszystko
Prawda!!! Nissan Patrol + przyczepka wyszło ponad 3,5 t; kary naliczyli mi za 3 bramki :twisted: Po odwalaniach i sprawie w sądzie zapłaciłem jedyne 2 tys + koszty. I tak byłem szczęśliwy :P

Co do kursów' C+E - 1950 zł. kwalifikacja wstępna pełna 280 godzin - 3350. Ceny aktualne pracownik robił.
saszeta

Post autor: saszeta »

Chief pisze:Kurs na solówke to w granicach 2tysi plus badania jakies 200pln, z tego co słyszałem to chyba nie potrzebujesz kwalifikacji na potrzeby własne ale musiał byś sie dopytac mądrzejszych, i jak bedziesz woził swiniaki to jeszcze kurs konwojenta musisz miec :D abyś wiedział ile ich upakowac na starze czy jelczu :)
Ostatnio koledze za punkty zabrali i dziubie od nowa wszystko
z kwalifikacją to jest tak że jedne miśki puszczą a 3 km dalej jak będą stali drudzy to mogą już nie puścić. Na to nie ma jasnego przepisu i zależy od widzimisie kontrolującego. Ja kwalifikacji nie mam
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

tu pewnie kwalifikacje nie obowiazuja https://www.youtube.com/watch?v=kCVrtmnm0y4
barbara48

Post autor: barbara48 »

Jak wygląda ta kwalifikacja wstępna?
ODPOWIEDZ