FORUM
Kolektory słoneczne
-
Zimom na wiele nie ma co liczyć , aczkolwiek jak jest słońce to się załączają . Jeszcze jedno spostrzeżenie . Jak piec wygaśnie i na nowo jest napalone , to chwila moment i już jest żądana temperatura . To zasługa 400l dobrze wyizolowanego zbiornika z zapasem ciepłej wody .
Zaraz idę z niej skorzystać , bo po przerwie świątecznej byłem na hali , na piłce i jestem niesamowicie wykończony . Kondycja przychodzi po woli , ale umyka błyskawicznie . W ubiegłym tygodniu nie byłem na treningu i w domu też nie biegałem ( jak zawsze ) bo byłem na ziębiony , to dziś masakra . Dobrze że ślubna spać poszła i do obowiązków małżeńskich nie nagania , bo dziś by była mocno zawiedziona.
Dwie godziny gry i wszystko mnie boli .
Zaraz idę z niej skorzystać , bo po przerwie świątecznej byłem na hali , na piłce i jestem niesamowicie wykończony . Kondycja przychodzi po woli , ale umyka błyskawicznie . W ubiegłym tygodniu nie byłem na treningu i w domu też nie biegałem ( jak zawsze ) bo byłem na ziębiony , to dziś masakra . Dobrze że ślubna spać poszła i do obowiązków małżeńskich nie nagania , bo dziś by była mocno zawiedziona.

Dwie godziny gry i wszystko mnie boli .

A po ślubie to co?mietko75 pisze:Przed ślubem to i przyjemność .
Teraz wiemy już na pewno, że Twoja żona tego forum nie czyta

Odnośnie kolektorów to od marca może zacznie to jako tako funkcjonowac, przy dłuższym dniu i większym natężeniu promieniowania słonecznego.
Re: Kolektory słoneczne
dottkka tylko co? oczyszczalnia sprzed dwoch lat , kolektory sprzed czterech ? 

- mytotoksyna1
Kolektory to jak jest burza to pioruny ściągają .
...ale co to będzie jak skończą się zasoby ropy naftowej ??
...ale co to będzie jak skończą się zasoby ropy naftowej ??

Nie chodzi o to, że się skończą kiedyś tylko że ropa po prostu przestanie się opłacać. Będą tańsze źródła energii. Jeszcze z 10 lat i na pewno ropa będzie po prostu za droga.
- mytotoksyna1
Trzeba mieć na uwadze jedną ważką , ważną , istotną wizję gospodarczo -surowcową .
Ropa naftowa to ropa naftowa i nic i nikt jej walorów użytkowych nie zastąpi.
Ropa naftowa to ropa naftowa i nic i nikt jej walorów użytkowych nie zastąpi.