FORUM
Nowa Chlewnia
- marek mokwa
- Kontakt:
Nowa Chlewnia
https://www.youtube.com/watch?v=N2f-FrUKUDQ
Miesiac temu zakończyłem budowę nowej chlewni Pozdarwiam
Re: Nowa Chlewnia
To TY kur...na meczyka nie oglądasz, tylko na forum kaligrafujesz?
marek gratulacje
@marek mokwa Na ile oszacował byś koszt wybudowania tylko samej porodówki i odchowalni jak u ciebie?
Jaką genetyką to zasiedlasz ?Jaki koszt takiej komory porodowej? Brałeś dofinansowanie na tomarek mokwa pisze:https://www.youtube.com/watch?v=N2f-FrUKUDQ

na 50 loch? jaki koszt całkowity?
mi wygląda na 700 tys
- mytotoksyna1
...ło matko !arek pisze:mi wygląda na 700 tys

-
Pewnie koło bańki. ..
- marek mokwa
- Kontakt:
-670-680 nettoarek pisze:mi wygląda na 700 tys
- marek mokwa
- Kontakt:
Witaj mam stado zarodowe PBZ czyli swój materiał hodowlany ,cały obiekt wraz z utwardzeniem podjazdów 670-680 netto,nie brałem dofinansowania gdyż mi sie nie nalerzy bo przekraczam 200tyś euro przelicznika te całe dofinansowanie to lipa ponieważ mając 70 loch w cyklu zamknietym i 100 ha ziemi nie łapesz sie na nic bo jesteś za bogaty PozdarwiamF1 pisze:Jaką genetyką to zasiedlasz ?Jaki koszt takiej komory porodowej? Brałeś dofinansowanie na tomarek mokwa pisze:https://www.youtube.com/watch?v=N2f-FrUKUDQ
- marek mokwa
- Kontakt:
Witaj 1 tys zł brutto za metr kwadratowy to koszt budowlanki a wyposażenie zależy co sobie wymysliszMetazor pisze:@marek mokwa Na ile oszacował byś koszt wybudowania tylko samej porodówki i odchowalni jak u ciebie?
- marek mokwa
- Kontakt:
Uzupełniajac informacje w tej chwili po rozbudowie w gospodarstwie bedzie 120 loch rasy PBZ w cyklu 3 tygodniowym w grupach po 16 loch nowo powstały budynek docelowo bedzie posiadał jeszcze jedna tuczarnie na 200 szt .marek mokwa pisze:https://www.youtube.com/watch?v=N2f-FrUKUDQ
- marek mokwa
- Kontakt:
DZIEKUJĘarek pisze:marek gratulacje
?
Ostatnio zmieniony czwartek 14 gru 2017, 23:10 przez abcd, łącznie zmieniany 2 razy.
- mytotoksyna1
....ło Ojcze ! 

?
Ostatnio zmieniony czwartek 14 gru 2017, 23:09 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja mam 120 ha i w kwietniu skonczyłem chlewnie na 200 loch i jakoś nie boje się pakować w niepewny interes.
- mytotoksyna1
Co teraz masz mówić jak już pobudowałeś chlew ???krzysieko71 pisze:Ja mam 120 ha i w kwietniu skonczyłem chlewnie na 200 loch i jakoś nie boje się pakować w niepewny interes.
..ło kurcze pieczone !

-
Im więcej hektarów to strach mniejszy to normalne
ale jak te hektary zastawione to strach jeszcze większy od tego jak by ich nie było

?
Ostatnio zmieniony czwartek 14 gru 2017, 23:09 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek mokwa
- Kontakt:
Z firmą xxxx współpracuje 7 lat jest możliwość podpisania umowy na okreslona ilosc produktu w zamian firma pomaga zakupić elementy wyposarzenia lub urzadzeń potrzebnych w gospodarstwie to już jest kolejna umowa z tą firmą a w tej całej inwestycji nie można było liczyć na żadne dofinansowanie to i taka pomoc była mile widzianaabcd pisze:Marek moskwa = w tym filmiku na końcu jest ciekawy zapis [podziękowanie dla firmy xxxxxx za 15% dofinansowania do wyposażenia budynku. Jak to rozumieć - ?????
- marek mokwa
- Kontakt:
Witaj mam stado zarodowe PBZ czyli swój materiał hodowlany ,cały obiekt wraz z utwardzeniem podjazdów 670-680 netto,nie brałem dofinansowania gdyż mi sie nie nalerzy bo przekraczam 200tyś euro przelicznika te całe dofinansowanie to lipa ponieważ mając 70 loch w cyklu zamknietym i 100 ha ziemi nie łapesz sie na nic bo jesteś za bogaty Pozdarwiam[/quote]Coś mi tu nie pasuje, Posiadasz 100 ha ziemi [jakie plony średnio osiągasz] i ładujesz się w taki niepewny biznes???????????[/quote]
Witaj w tym roku pszenica srednio 8,350 kg ha rzepak 4,050 t ha groch 4,850 t ha co doładowania sie w niepewny interes to jest moja pasja no i czasami biznes
człowiek całe życie inwestuje można by było siedzieć na tyłku i odcinać kuponiki ale hodowla to jest to co lubie 
Witaj w tym roku pszenica srednio 8,350 kg ha rzepak 4,050 t ha groch 4,850 t ha co doładowania sie w niepewny interes to jest moja pasja no i czasami biznes

Brawo Marku i tak trzymaj dużo hodowców którzy mieli zarodowe chlewnie po rozbudowie zasiedlili zachodnią genetyką tym samym zaprzeczyli sukcesom jaki rzekomo osiągnęli zdobywając na wystawach Ty pokazujesz klasę prawdziwego hodowcy 

- mytotoksyna1
Coś mi tu nie pasuje, Posiadasz 100 ha ziemi [jakie plony średnio osiągasz] i ładujesz się w taki niepewny biznes???????????[/quote]marek mokwa pisze:Witaj mam stado zarodowe PBZ czyli swój materiał hodowlany ,cały obiekt wraz z utwardzeniem podjazdów 670-680 netto,nie brałem dofinansowania gdyż mi sie nie nalerzy bo przekraczam 200tyś euro przelicznika te całe dofinansowanie to lipa ponieważ mając 70 loch w cyklu zamknietym i 100 ha ziemi nie łapesz sie na nic bo jesteś za bogaty Pozdarwiam

4 tony rzepaku latoś to chyba miałeś na dzyndzolku.

.
Ostatnio zmieniony czwartek 14 gru 2017, 23:07 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek mokwa
- Kontakt:
człowiek całe życie inwestuje można by było siedzieć na tyłku i odcinać kuponiki ale hodowla to jest to co lubie
[/quote]
[/quote]
Twoja sprawa czy wierzysz czy nie 3,7 populacja 4,55 hybryda odmiana atora srednio tak jak pisałem wyżej Pozdrawiam
ps.mam swoją wagę i wszystko warzę prosto z pola.

Twoja sprawa czy wierzysz czy nie 3,7 populacja 4,55 hybryda odmiana atora srednio tak jak pisałem wyżej Pozdrawiam
ps.mam swoją wagę i wszystko warzę prosto z pola.