CENY TRZODY

Gość

Post autor: Gość »

Witaj Jurek u nas tez panika na wiejskim spędziku wyjątkowo 140 szt , gdzie średnio około 100,potwierdza sie tylko jedno spadek i trzódki do oporu
Gość

wielkopolska powiat pleszew 3,30 na żywą netto pozdrawiam
Gość

po ile u was swinki???
JUREK

Post autor: JUREK »

A JEDNAK SZYKUJE NAM SIE PROMOCJA SWIATECZNA TZN OBNIZKI SWINEK<br>SMUTNE ALE PRAWDZIWE<br>POZDRAWIAM WAS
Tomek

Post autor: Tomek »

POLMEAT brodnica zywa 3,20 ubojowa 4,10 za R, ale ma isc w DÓŁ
Gaz

Post autor: Gaz »

Prywatna masarnia na ręke 3,4 zł dziś sprzedałem <br>pozdrawiam <br>
mm

Post autor: mm »

Skiba 4.3E+vat+Premia.Skup na wage żywą GS Chełmża<br>3,2+vat,maciory 1,7+vat
Gość

Jyrku Twoja racja ,Pozdrawiam
JUREK

WITAJ DOROTKO SMUTNE ALE PRAWDZIWE WOLAŁBYM ABYS TY MIALA RACJE JESZCZE JEDNO POWIEM W TYM ROKU NIEBEDZIE DOBRYCH PIENIEDZY NA SWINKACH <br>OBYM SIE MYLIŁ WIEC PROPONUJE UWAZAC <br>POZDRAWIAM SERDECZNIE
,a ze mamy kalkuljącego w

Post autor: ,a ze mamy kalkuljącego w »

Jurek wiesz my juz troche siedzimy w &quot
GG 4102275 zapraszam do w

Post autor: GG 4102275 zapraszam do w »

ja chcę gadulca, ja chcę...
JUREK

MASZ RACJE DOROTKO <br>BARDZO CHETNIE POROZMAWIAM NA GG PODAJ JEZELI MASZ TAKA OCHOTE A JA CI PODAJE SWOJ <br>4444485<br>POZDRAWIAM SERDECZNIE
Gość

staszku nie rozmawiam z obcymi!!!!!
Gość

zaś świąteczna promocja<br>PKMy dają E 4,20
Dzidek II

Post autor: Dzidek II »

ten tydzień Miechów i okolice 3,30 zł +VAT
marek

Post autor: marek »

MAT CZERNIEWICE4.35-4.40 WBC ALE KOMBINÓJĄ NA DÓŁ
przemo

Post autor: przemo »

27 marzec - 4,53 brutto za kg wbc w klasie E. Po przeliczeniu na żywą wyszły po 3,56 zł brutto. ZM Pamso k/Łodzi, i słyszę że tą cenę utrzymają do końca roku.
allel

Post autor: allel »

Ja to się dziwię. Cena ciągle w dół. Nikła szanse na ekstra zwyżkę. Chorób pełno u wszyskich (dyzynteria, adenomatoza,....) a z jkimkolwiek przedstawicielem firmy wyposażajżcej chlwenie by nie porozmawiąć to istny szał na budowanie chlewni. Całymi nocami jeżdzą po kraju... To kto to buduje rolnicy, chodowcy?
mości panowie i Pani.

Post autor: mości panowie i Pani. »

troszke byłem zapracowany i dawno mnie tu nie było ale podoba mi się to co czytam szczególnie od Jurka i Doroty. mam 100 loch i chętnie&quot
przemo

Post autor: przemo »

wziołem kredyt suszowy, sprzedaje prosiaki, nie mam zboza bo była susza więc remontuje stare chlwenie i zwiększam stan loch (dobra cena na loszki).
Gość

nie warto isc w lochy, tucz tylko i wylacznie
Gość

agro handel jest zapchany - dopiero po swietach.......
JUREK

WITAM SERDECZNIE <br>WOJ ŁODZKIE 3 + VAT Z TENDENCJA SPADKOWĄ <br> PROSIAKI CENA 180 -220<br> POZDRAWIAM<br><br><br>
Gość

w okolicach piły to średnio 3.2 jak leci,
muchozolali

Post autor: muchozolali »

Hans czy agrohandel jest wyplacalny<br>bo odtrzech mie nie zapłacil za buchaje u sasiada<br>cena oferona przez karwex wczoraj 3.2<br>pkmduda 4.2 wbc<br><br>pozdrowienia
Gość

odstawiam tam 8 lat i zawsze po 13 dniach kasa - nawet jako watowiec. a JO-L troche zapomina ale nie dluzej jak 3 tyg.
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

Ja sie dzisiaj dowiedziałem ze umnie w rejonie kupe kasy wisza rolnikom<br>cos kombinuja<br><br>pozdrowienia
Domino

Post autor: Domino »

WIR Łopuszno 3,8 z wat za żywą przy 58%
Gość

mowimy o mosciszkach ? jezeli tak to jestem zszokowany.....
Gość

Ile mościszki płacą obecnie ?
Gość

Tak otym samym zakładzie<br>przejeli ok 80 rynku naszego a dzis ludzie niemaja gdzie sprzedac<br>duda tylko wbc i juz skupow nie prowadzi<br>małe ubonjnie pozapychane ok 1,5 mis<br>a ludzie tylko chca na kilogramy sprzedawac
muchozolali

Post autor: muchozolali »

tak ten sam zakład<br>człowiek co prowadzi skup donich powiedział ze sprzedali partie miesa a im niezapłacili
Bamber

Post autor: Bamber »

Okolice Torunia. 3 zł.Waga żywa.Skandal!!!!!!!!!!!!!
mm

Post autor: mm »

Skiba Kuj-pom 4.2E+vat+premia od ostatniego tygodnia spadek 10gr.Na swieta musi byc tanszy towar!!!!!!!
Dziadek II

Post autor: Dziadek II »

Miechów i okolice tydzień przed swietami 3,oo do 3,20 za kg wagi zywej tak jak leci (Miechów to woj malopolskie dawniej kieleckie)
dunczyk

Post autor: dunczyk »

no dziadek II to my prawie po sasiedzku mieszkamy tak na rzut beretem<br>tylko ja ze swietokrzyskiego pochodze
JUREK

WITAM SERDECZNIE<br>3 PLUS VAT LODZKIE I MYSLE ZE BEDZIE PROMCJA POSWIATECZNA , ZE CANA POLECI W DÓL<br>POZDRAWIAM WAS
dorota

Post autor: dorota »

witaj Jurku a u nas za dobre świnki mozna wyciągnąć 3.6 -3.7 za takie sobie 3.2 pzd
JUREK

DOROTKO ZYCZE ABYS TY MIALA RACJE JA CHCIALBYM SIE MYLIC<br>POZDRAWIAM
xxx2

Post autor: xxx2 »

witaj dorotko zycze obys ty miala racje ....................jurek zmien tekst bo czytyjac wasze wypowiedzi w tym temacie to zaczyna sie to robic monotonne ,,a tak wogule wszyscy co narzekaja na ceny trzody to dlaczego sie nie wezmna za jakis bardziej dochodowy kierunek tylko zwiekszaja hodowle wchodzac jeszce wieksze bankructwo jak to morzna wywnioskowac z wypowiedzi kazdy moze zaobserwowac ze chlewni w ostatnim czasie przybywa coraz wiecej a cena wiaze sie z ilscia tucznika na rynku jak jest duzo to cena mała w kazdym badz razie na trzodzie nikt duzego interesu juz nie zrobi pozdrawiam.............
JUREK

DO xxx2 witam cie serdecznie !<br>twoje wypowiedzi mnie nie przeszkadzaja wiec prosze cie aby ci nie przeszkadzały nasze wypowiedzi <br>pozdrawiam
Gość

xxx2-------- stres po świętach, jesteśmy monotonni, nieczytaj poprostu , bardzo mi odpowiada forma w jakiej wypowiada sie Jurek,grzeczna i kulturalna .Poza tym my nie narzekamy, tylko wymieniamy sie cenami.to pomaga np. wiem ile w obecnej chwili warte są świnki.życze uśmiechu ,pozdrawiam
Gość

Salus : dzis zgłaszałem płaca 4,1 urwałem 4,2 tanio<br>
Gość

co tak tanio za ile sztuk???
Bamber

Post autor: Bamber »

Okolice Torunia 3,20 (waga żywa) Pozdrawiam
Gość

ZM Felix pow.Biała Podlaska 2,90
JACEK

Post autor: JACEK »

duda 4,10 kl E
Gość

4,20 e
Gość

3,20 waga zywa od poniedzialku 3,10 wielkopolskie
JUREK

3 ZL PLUS VAT <br>PROSIAKI JAK CIEPLE BUŁECZKI IDA TROCHE DZIWNE ALE TAK TO BYWA <br>ZBOZE : <br>JECZMIEN 700 ZL<br>PRZENZYTO 650 ZL<br>LODZKIE <br>POZDRAWIAM SERDECZNIE
ODPOWIEDZ