FORUM
Fotoradary-za czy przeciw ?
-
Fotoradary-za czy przeciw ?
Dużo się ostatnio mówi o fotoradarach . Bat na morderców drogowych czy maszynka do pieniędzy Rostowskiego ?
-
Re: Fotoradary-za czy przeciw ?
Niestety z założeń budżetowych na 2013 kazdy Polak ma zapłacic 500 zeta mandatu w tym roku a pierdol...nie o piratach to przykrywka.buntownik72 pisze:Dużo się ostatnio mówi o fotoradarach . Bat na morderców drogowych czy maszynka do pieniędzy Rostowskiego ?
nie musinemezis pisze:Jakos jeszcze nigdy nie zarobiłem zdjecia ale czy to prawda ze to dziadostwo potrafi oslepic na moment .
jak mieszkałem w internacie przy dość ruchliwej ulicy Torunia najpierw stała policja, potem umieścili fotoradar który miał jedną wadę - dawał flesza i kierowcy wiedzieli że fotoradar stoi, na koniec postawili samochód z kamerą/aparatem na parkingu i kierowcy nie wiedzieli...
-
Jak to "ma" zapłacić ?nemezis pisze:Niestety z założeń budżetowych na 2013 kazdy Polak ma zapłacic 500 zeta mandatu w tym roku a pierdol...nie o piratach to przykrywka.buntownik72 pisze:Dużo się ostatnio mówi o fotoradarach . Bat na morderców drogowych czy maszynka do pieniędzy Rostowskiego ?
Dla mnie to bezsensowna dyskusja. Mieszkam przy krajowej 7. Do większości pól nią dojeżdżam i widzę co robią kierowcy zarówno zawodowi, jak i osobówek. Wyprzedzanie na łuku, na moście, na wzniesieniu, z ominięciem wysepek, po pasie do skrętu w lewo to codzienność.
Można się zastanowić nad sensownością ustawienia niektórych radarów, czy znaków ograniczających prędkość.
Nie chcesz płacić jedź rozsądnie, zgodnie z przepisami.
Skuteczniejsze od fotoradarów są radiowozy nieoznakowane. ITD ma teraz takie, że tylko nagrywa, nie zatrzymuje. Resztę robią inni.
Jeśli łamiesz przepisy musisz liczyć się z karą. Złodziej ma to wliczone w ryzyko zawodowe. Puki go nie złapią nie jest złodziejem.
A miganie światłami to teraz rzadkość. CB radio też nie zawsze pomaga, bo nie wszyscy to mają, a jeśli już to tylko nieliczni są aktywni. Większość tylko słucha. Jest aplikacja na smartfon- Yanosik, ale to też nie zawsze jest pewne.
Można się zastanowić nad sensownością ustawienia niektórych radarów, czy znaków ograniczających prędkość.
Nie chcesz płacić jedź rozsądnie, zgodnie z przepisami.
Skuteczniejsze od fotoradarów są radiowozy nieoznakowane. ITD ma teraz takie, że tylko nagrywa, nie zatrzymuje. Resztę robią inni.
Jeśli łamiesz przepisy musisz liczyć się z karą. Złodziej ma to wliczone w ryzyko zawodowe. Puki go nie złapią nie jest złodziejem.
A miganie światłami to teraz rzadkość. CB radio też nie zawsze pomaga, bo nie wszyscy to mają, a jeśli już to tylko nieliczni są aktywni. Większość tylko słucha. Jest aplikacja na smartfon- Yanosik, ale to też nie zawsze jest pewne.
przecież przed każdym stacjonarnym fotoradarem stoi tablica informacyjna o kontroli wiec jak ktoś tego nie widzi to za kierownice nie powinien siadać bo ma kłopoty ze wzrokiemmrpaulo pisze:nie musinemezis pisze:Jakos jeszcze nigdy nie zarobiłem zdjecia ale czy to prawda ze to dziadostwo potrafi oslepic na moment .
jak mieszkałem w internacie przy dość ruchliwej ulicy Torunia najpierw stała policja, potem umieścili fotoradar który miał jedną wadę - dawał flesza i kierowcy wiedzieli że fotoradar stoi, na koniec postawili samochód z kamerą/aparatem na parkingu i kierowcy nie wiedzieli...
-
Czasami to masz tyle znaków napierdzielone, że nie wiadomo gdzie patrzeć.wojce pisze:przecież przed każdym stacjonarnym fotoradarem stoi tablica informacyjna o kontroli wiec jak ktoś tego nie widzi to za kierownice nie powinien siadać bo ma kłopoty ze wzrokiemmrpaulo pisze:nie musinemezis pisze:Jakos jeszcze nigdy nie zarobiłem zdjecia ale czy to prawda ze to dziadostwo potrafi oslepic na moment .
wojce pisze:przecież przed każdym stacjonarnym fotoradarem stoi tablica informacyjna o kontroli wiec jak ktoś tego nie widzi to za kierownice nie powinien siadać bo ma kłopoty ze wzrokiemmrpaulo pisze:nie musinemezis pisze:Jakos jeszcze nigdy nie zarobiłem zdjecia ale czy to prawda ze to dziadostwo potrafi oslepic na moment .
uwierz mi że przed tym nie stał żaden znak
Spora cześć fotoradarów stoi w dosć dziwnych miejscach które sugeruja iż bardziej chodzi kasę niż bezpieczeństwo. Np na 17 z warszawy do lublina, mamy teren zabudowany, jedno skrzyzowanie z wysepka przejściami dla pieszych i to własnie tam powinien stac fotoradar żeby kierowcy zwalniali przed skrzyżowaniem, ale fotoradar stoi sobie daleko za skrzyżowaniem pare metrów przed tablica "koniec obszaru", i efekt jest taki że kierowcy gnają setką przez przejścia dla pieszych a potem chamują przed fotoradarem na prostej pustej drodze, takie rzeczy należy poprawić!!
Forum Trzoda chlewna - foto radary czy to o to chodzi??? każdy wie jak jest.
więc po co zaśmiecać forum?? przecie to jest dyskusja bez końca i bez sensu... mało że się nasłuchamy, naczytamy to jeszcze na forum???
nie ma co panowie według mnie ważniejsze są problemy trzody a kto umie posługiwać się CB radiem to sobie poradzi
:D:D
więc po co zaśmiecać forum?? przecie to jest dyskusja bez końca i bez sensu... mało że się nasłuchamy, naczytamy to jeszcze na forum???
nie ma co panowie według mnie ważniejsze są problemy trzody a kto umie posługiwać się CB radiem to sobie poradzi

Oczywiście,że przeciw.
czasami moga pomoc ale da sie je oszukac szczerze mówiac dla mnie to obojetne czy sa