FORUM
Korki do spuszczania gnojowicy
Korki do spuszczania gnojowicy
Mam mały problem z systemem odprowadzania gnojowicy. Gdy spuszczam gnojowice korkiem z komory do silosu znajdującego się z tyłu tuczarni zdarza się że w sąsiednich komorach bądź w tej komorze w której akurat jest najmniej, gnojowica wypchnie korek. Wtedy zaczyna spływać z innych komór co robi się problematyczne. Gdzie tkwi problem ? Czy korki są za lekkie ? może ktoś się podzielić własnymi doświadczeniami ?
Re: Korki do spuszczania gnojowicy
Odpowietrznik układu masz? Zbiornik przypadkiem nie był pełen? Korki masz polimerbetonowe czy plastikowe?
Mam taki sam problem , korki plastikowe wypełnione piaskiem , odpowietrznik jest na początku rurociągu i w zbiorniku zbiorczym
-
Ja korki plastikowe mam zalane betonem i też czasami podnosi. Odpowietrznik jest.
Odpowietrznik oczywiście jest, korki plastikowe w środku piasek.daniel0 pisze:Odpowietrznik układu masz? Zbiornik przypadkiem nie był pełen? Korki masz polimerbetonowe czy plastikowe?
- mytotoksyna1
Trzeba zawsze stąpać po twardym gruncie i wiedzieć ,że w chlewie najważniejsze są widły i łopata.Emil144 pisze:Odpowietrznik oczywiście jest, korki plastikowe w środku piasek.daniel0 pisze:Odpowietrznik układu masz? Zbiornik przypadkiem nie był pełen? Korki masz polimerbetonowe czy plastikowe?
Korki są dobre do butelki wina lub szampana.