FORUM
Dużo mąki w paszy
Dużo mąki w paszy
Posiadam 15kw zuptora i sita szczelinowe 2mm. Szybkość srutowania dobra 40minut tona ale po niej w workach mam z 10kg mąki
Czy można w jaki sposób ograniczyć jej ilość do minimum. Zuptor nie robi większych sit ale można by zamówić w innej firmie ale jakie 2.5? Nie chce przesadzic bo maki moze bedzie mniej ale srutujac jeczmien na 2 mam sporo duzych lusek
Czy można w jaki sposób ograniczyć jej ilość do minimum. Zuptor nie robi większych sit ale można by zamówić w innej firmie ale jakie 2.5? Nie chce przesadzic bo maki moze bedzie mniej ale srutujac jeczmien na 2 mam sporo duzych lusek
-
Re: Dużo mąki w paszy
A może masz źle skonstruowany mieszalnik? Wsyp do worków blisko wypadania sruty do mieszalnika.Farmer pisze:Posiadam 15kw zuptora i sita szczelinowe 2mm. Szybkość srutowania dobra 40minut tona ale po niej w workach mam z 10kg mąki
Re: Dużo mąki w paszy
Mieszalnik nie jest zuptora tylko stary zachodni i ma 2 duze worki z 3m długosci i 50cm srednicy. Oprózniam je co kilka ton gdy sie uzbiera tej maki 50-70kg.