FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Widzicie Hitlery się strajków naszych wystraszyły i Ardanowski powie no i po co te zadymy już zadziałałem i ceny lekko do góry ha ha
Widzicie Hitlery się strajków naszych wystraszyły i Ardanowski powie no i po co te zadymy już zadziałałem i ceny lekko do góry ha ha
Gdy paprykarz zadał Tuskowi banalne pytanie :Jak żyć
to go PIS zapraszał co rusz . Dziś w stolicy było najmniej 1000 rolników a Kołodziejczaka TVP omija jak tylko może . Boją się propagandziści że obnaży ich obłudę
Jeśli jest tak jak wmawiają , to czego się boją
niech Michał w mediach "publicznych" się ośmieszy i będą mieli go z głowy .
https://www.youtube.com/watch?v=0i_TEnV4jRI Cała prawda młodego człowieka z miasta .

https://www.youtube.com/watch?v=0i_TEnV4jRI Cała prawda młodego człowieka z miasta .
Mietko, skąd u Ciebie taka zmiana podejścia do polityki PiS?
Peron pisze:Mietko, skąd u Ciebie taka zmiana podejścia do polityki PiS?
Zmienia zdanie jak nastolatka ubranie

Piotrków już do domu zjechał... coś chyba po drodze było...chłop pisze:Widzicie Hitlery się strajków naszych wystraszyły i Ardanowski powie no i po co te zadymy już zadziałałem i ceny lekko do góry ha ha

na tym polega inteligencja ze potrafimy obserwowac dopasowywac porownywac ,oceniac i na podstawie tego zmieniac zdanie.Czlowiek ktory nie zmienia zdania w zaleznosci od potrzeb jest idiota . Pozatym jest przyslowie kto nie zmienia zdania .
Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów.
Te plusy to nie efekt agro unii a raczej problemy z asf w Chinach.
Boję się, że jak się poprawi to dużo ludzi powie a na ch... mi agro unia.
Mówią, że tylko głupi nie uczy się na błędach.
Te plusy to nie efekt agro unii a raczej problemy z asf w Chinach.
Boję się, że jak się poprawi to dużo ludzi powie a na ch... mi agro unia.
Mówią, że tylko głupi nie uczy się na błędach.
- mytotoksyna1
Stare porzekadło żydowskie mówi ,że jak jest źle to dobrze ,bo może być gorzej. 

dziś byłem w warszawie było nas 60 autokarów i ludzie byli busami i samochodami osobowymi na pewno 3000 chłopa
Wielki szacun dla Michała Kołodziejczaka za robotę, którą wykonuje. Musi jednak uważać na tych, którzy pod egidą AgroUNII wnoszą postulaty typu: my nabudujemy chlewni/obór/kurników,a pan Minister nam to wszystko ładnie sprzeda.
A tak z ciekawości: producenci pietruszki protestują? Podobno pietruszka bije rekordy cenowe?
A tak z ciekawości: producenci pietruszki protestują? Podobno pietruszka bije rekordy cenowe?
tylko kto ja dziś ma
- mytotoksyna1
Rolnictwo to typowy totolotek i kołowrotek .arek pisze:tylko kto ja dziś ma
..pewnie to dobrze ,bo ludzie chcą jeść szczodrze ???

Warzywa wszystkie w tym roku są niebotycznie drogie , ale nie dzięki naszym władzą tylko dzięki ogromnej suszy na zachodzie Europy . Warzywników było i to sporo , bo za rok jak się w Europie urodzi , to po przez swoje markety w naszym kraju będą nas zalewać a naszego nikt nie będzie chciał kupić . Za PiSiorami się upominałem i nadal twierdzą że w porównaniu z POwcami to jakby gówno do twarogu przyłożyć , ale mówiłem też że pierwszy zacznę ich krytykować gdy będą ku temu przesłanki . Liczyłem że PISiory będą za rolnictwem , ale się przeliczyłem i to nie tylko ja . Gdyby zdrajcy z PO nie byli takimi szmaciarzami , to za rok byli by przy władzy . Najgorsze jest to że nie ma alternatywy dla tych niepełnosprawnych intelektualnie PISiorów .Peron pisze:Wielki szacun dla Michała Kołodziejczaka za robotę, którą wykonuje. Musi jednak uważać na tych, którzy pod egidą AgroUNII wnoszą postulaty typu: my nabudujemy chlewni/obór/kurników,a pan Minister nam to wszystko ładnie sprzeda.
Mietko masz racje z PiS.Kaczyński i Morawiecki to dwie ostanie deski do wieka trumny na Polskie rolnictwo i Ci nie cofną się przed likwidacją chłopa,chyba że zmusi ich Agrounia do odwrotu w co wątpie bo mają w ręku wszystko by zlikwidować ją.
Dyrektywa azotanowa doprowadzi do likwidacji polskich hodowli a plany nawożenia do redukcji wydajności naszych upraw . Nawet ci co na te tematy szkolą rolników do takich wniosków doszli . Tam są wyliczone takie dawki przy których rośliny będą mogły wyłącznie przetrwać , bez mocy wydania plonu

Mietko to tylko papier. Dopóki będzie można pisać aby było w normie a nawozic aby było dobrze to będzie ok. Gorzej jak zaczną masowo próby ziem badać pod tym kątem.
- mytotoksyna1
Co my tam przy ty bidzie siejem nawozów- tyle co kot napłakał.mietko75 pisze:Dyrektywa azotanowa doprowadzi do likwidacji polskich hodowli a plany nawożenia do redukcji wydajności naszych upraw . Nawet ci co na te tematy szkolą rolników do takich wniosków doszli . Tam są wyliczone takie dawki przy których rośliny będą mogły wyłącznie przetrwać , bez mocy wydania plonu![]()
![]()
![]()
Troche obornika pare garści polfoski ! na hektar.
Do wszystkiego prawie dokładamy to wiadomo ,że w kieszeniach pustostany.

[quote="mytotoksyna1"]Przy swiniach ni ma żadnej perspektywy .
W naszej wiosce od jesieni zaczynamy uprawiać pokrzywy.
[/quote]
E.... pokrzywy ? Teraz na topie szczaw i mirabelki ....

W naszej wiosce od jesieni zaczynamy uprawiać pokrzywy.

E.... pokrzywy ? Teraz na topie szczaw i mirabelki ....

-
[quote="Stanislaw"]na tym polega inteligencja ze potrafimy obserwowac dopasowywac porownywac ,oceniac i na podstawie tego zmieniac zdanie.Czlowiek ktory nie zmienia zdania w zaleznosci od potrzeb jest idiota . Pozatym jest przyslowie kto nie zmienia zdania .[/quote] Stanisław chcesz młodym ludzim zrobić wode z mózgu CHORĄGIEWKO 

A jak by było musowo całkowicie tuczniki zlikwidować , a może o to chodzi ? zero wieprzowiny . To po powieszacie się ?
Czy to już koniec świata ?
Nic na wieczność nie ma. Przebranżawiać sie
-
Chrzanisz głupoty - przebranżowić się i mięso z danii, niemiec, hiszpanii kupować? Z produkcji zbóż też się przebranżowimy i pola niemcom sprzedamy, mebli, części do samochodów też nie róbmy, chętnie ktoś to przejmie. A my wszyscy do pracy u niemca.
Przyjacielu twój wybór nie musisz. Ja już zrozumiałem co mam robić . Życzę ci powodzenia . produkowałem jak wydziałem zysk w tym , tucznik dziś winien kosztować minimum 7 kg żyta -1 kg żywca . To jest około 4,90 plus vat to jest minimum . Koncentrat kosztował 80 zł 100 kg a dziś kosztuje 65 zł worek 25 kg .życzę powodzonkaWielkopolanin pisze:Chrzanisz głupoty - przebranżowić się i mięso z danii, niemiec, hiszpanii kupować? Z produkcji zbóż też się przebranżowimy i pola niemcom sprzedamy, mebli, części do samochodów też nie róbmy, chętnie ktoś to przejmie. A my wszyscy do pracy u niemca.
- Muchozolali
Kurna jasna 180kg azotu na hektar to jest ok 0,5t saletry amonowej i rośliny nie będą wydawać plonu. Już w drenarkach i rowach same glony rosną. To jak dawka powinna być dopuszczona.mietko75 pisze:Dyrektywa azotanowa doprowadzi do likwidacji polskich hodowli a plany nawożenia do redukcji wydajności naszych upraw . Nawet ci co na te tematy szkolą rolników do takich wniosków doszli . Tam są wyliczone takie dawki przy których rośliny będą mogły wyłącznie przetrwać , bez mocy wydania plonu![]()
![]()
![]()
-
Z tą ceną tucznika i żyta to zaszalałeś
powinien kosztować kg żywca 7 kg. żyta a żeby na nim zarobić to powinien kosztować 7 kg żyta i 6 kg. pszenżyta

- Muchozolali
pierdolisz jak potłuczony0909 pisze:A jak by było musowo całkowicie tuczniki zlikwidować , a może o to chodzi ? zero wieprzowiny . To po powieszacie się ?

-
Ja się mogę przebranżowić, Ty też możesz, wielu ludzi którzy ne mają kredytów na świnie też może się przebranżowić. Tylko dokąd to zmierza? Zamiast dbać o swoje interesy będziemy się co chwilę przebranżawiać? Przecież Polska jest krajem, w którym produkcja świń mogła by świetnie funkcjonować i się rozwijać. Uważam nawet , że tak będzie ale my rolnicy będziemy tylko parobkami firm.
-
Dzieki funduszom krajowym i unijnym polski rolnik stał się , a przynajmniej powinien stać się konkurencyjny w stosunku do unijnych kolegów
Okazuje się że on konkurencyjny może i jest bo nadwyżka eksportu żywności 10 miliardów euro podobno , tylko ten polski rolnik zapomniał o tym że nie sztuka wyprodukować tylko sztuką jest sprzedać i na dodatek zarobić
Dobrze że jeszcze hektary się nie naciągają , bo by zboże było po tyle co słoma
50 kurników na 50 urodziny , chlewnia na 2 000 szt. na 18 urodziny , 50 dojnych na hektar itd
Okazuje się że on konkurencyjny może i jest bo nadwyżka eksportu żywności 10 miliardów euro podobno , tylko ten polski rolnik zapomniał o tym że nie sztuka wyprodukować tylko sztuką jest sprzedać i na dodatek zarobić

50 kurników na 50 urodziny , chlewnia na 2 000 szt. na 18 urodziny , 50 dojnych na hektar itd

Kary za nieprzyjmowanie muzułmanów forsowali na siłę i nieuchronnie a odpuścić by mięli zobowiązaćlukas1982 pisze:Mietko to tylko papier. Dopóki będzie można pisać aby było w normie a nawozic aby było dobrze to będzie ok. Gorzej jak zaczną masowo próby ziem badać pod tym kątem.
rolnika do corocznych badań gleby pod rygorem utraty płatności obszarowych

Jedynie powiązanie hodowli z posiadanymi hektarami może zapobiec przekraczanie dawek obornika , bo jak będzie można przekazywać innym rolnikom to papier wszystko przyjmie .stan1069@o2.pl pisze:Dzieki funduszom krajowym i unijnym polski rolnik stał się , a przynajmniej powinien stać się konkurencyjny w stosunku do unijnych kolegów
Okazuje się że on konkurencyjny może i jest bo nadwyżka eksportu żywności 10 miliardów euro podobno , tylko ten polski rolnik zapomniał o tym że nie sztuka wyprodukować tylko sztuką jest sprzedać i na dodatek zarobić![]()
Dobrze że jeszcze hektary się nie naciągają , bo by zboże było po tyle co słoma
![]()
![]()
Ardanowski parę dni temu publicznie przyznał że teraz te wielkie zakłady przetwórcze szprycują mięso specjalnymi substancjami aby wodę wchłaniało . Za tę patologię wpierw niech się wezmą , bo kran z wodą to każdy w domu posiada a i te substancje zdrowia nikomu nie dokładają . Wie o podtruwaniu i oszustwie i dyrektywy w tym kierunku nie szykuję

Ostatnio zmieniony czwartek 07 lut 2019, 13:48 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak było historycznie
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 77970.html
Kochani i bardzo dobrze ,że cena niska bo jak by była 7 zł to nie było by gdzie siać zboża, cała polska to chlew
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 77970.html
Kochani i bardzo dobrze ,że cena niska bo jak by była 7 zł to nie było by gdzie siać zboża, cała polska to chlew
-
Przecież i tak się buduje, tyle że na kontrakty. Jeśli nie chcemy być zależni od mięsa z zagranicy, to musimy budować. Przez lata nie budowaliśmy chlewni na lochy i co brakuje teraz warchlaka? Nie brakuje tyle,że na jego produkcji zarabia przemysł duński a nie polski. Chciałbyś zrobić skansen z naszego kraju? Inną sprawą, jest że niektórym już odpie.dala i marzą im się farmy jak w USA. Budować trzeba ale z głową, jak słyszę ludzi, któzy narzekają, że w środku wsi albo koło miasta nie mogą dostać pozwolenia na budowę to śmiać mi się chce. Nikt nie chce mieszkać w smrodzie, jeśli niema nic z tego, a dzisiejsza produkcja to już nie kilka świnek.
Jóźwiakowski +15 gr
- mytotoksyna1
Gdzie promocja mięsa wieprzowego?
Stare żydowskie porzekadło mówi - kto nie promuje ten trzy lata w jednej klasie kibluje.
Stare żydowskie porzekadło mówi - kto nie promuje ten trzy lata w jednej klasie kibluje.

Czy ktos z was potrafi zrobic pelen plan azotanowy z pelna rotacja zwierzat na gospodarstwie . Nie czekam na odpowiedz bo jest to niemozliwe , jak beda chcieli to sie dopieprza zawsze .Mysle ze w ministerstwie tez o tym wiedza tylko glupa wala .To badanie gleby to w wiekszosci bedzie zalezne od opadow [ wynik].Robia caly czas z nas idiotow.Stan to juz odlecial . Rolnik 100 ha z 1500 swin i najlepiej jakby to sam przerobil i sprzedal .Wtedy dopiero bedzie mial kase
.W Zachodniej europie trwalo dojscie do tego kilkadziesiat lat lub nawet 100 .U nas narazie okradanie i klody pod nogi przez trzydziesci .Jak beda urzadzac sztuczne swieta kolo 4 czerwca to wtedy jechac strajkowac .

A po ile płaci jeśli można wiedzieć?FarmerB pisze:Jóźwiakowski +15 gr
Janowski z Kołodziejczakiem https://www.youtube.com/watch?v=Bneucyd9_lk
Kołodziejczak mimo wszystko się broni, dla mnie mądrze powiada
Kołodziejczak mimo wszystko się broni, dla mnie mądrze powiada
jakie opinie o firmie animex starachowice
- mytotoksyna1
Bałagan w rolnictwie jest widoczny ,ale to nie efekt tegoroczny.
Indywidua narobili przez ostatnie kilkadziesiąt lat bałaganu i mamy rolnictwo ,ale jakoby by go nie było?
Indywidua narobili przez ostatnie kilkadziesiąt lat bałaganu i mamy rolnictwo ,ale jakoby by go nie było?

Bądź ostrożny jedna pani nie podoba mi sięzzoorroo pisze:jakie opinie o firmie animex starachowice
Tu Kołodziejczak jeszcze lepiej gada i komentarze są jeszcze leprze .
https://www.youtube.com/watch?v=WFJmZCs6hi4

- mytotoksyna1
Nie da się ukryć ,że Skowroński to wąskie grono dziennikarzy ,którzy znają swój fach.mietko75 pisze:Tu Kołodziejczak jeszcze lepiej gada i komentarze są jeszcze leprze .![]()
![]()

Mamy rok wyborczy i tych co dobrze gadają będzie z dnia na dzień przybywało ....niestty nic poza tymmietko75 pisze:Tu Kołodziejczak jeszcze lepiej gada i komentarze są jeszcze leprze .![]()
![]()

F1 i jakie z tego wyciagasz wnioski ?
jak to jakie? zagłosuje na partię której minister dobrze gada..."niesttety nic poza tym"

- mytotoksyna1
Stare żydowskie porzekadło mówi -kto dużo gada tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia! 

na tablicy cennik 3,65-3,75zł/kgMARTECH pisze:A po ile płaci jeśli można wiedzieć?FarmerB pisze:Jóźwiakowski +15 gr
Wniosek jest prosty .Jeśli w roku wyborczym Kołodziejczakowi nie uda się wywalczyć np; 50% polskich produktów na polskich pułkach , czy gigantycznych kar za przepakowywanie to już nigdy tego się nie uda załatwić . 1000 razy Michał mówił że do żadnej polityki się nie szykuje a propaganda dalej swoje . Jeśli PISiory się nie ugną , to po następnych wyborach na 100% będą musieli szukać koalicjanta bo wieś już ich nie poprze .
-
Nie wiem co wy w tej agro uni pijecie , ale żeby decydować co ma być na półkach to trzeba mieć sklep a nie pobożne życzenia 
Jak będziecie podskakiwać to do wiosny ze 3 afery i będzie spokój na wsi

Jak będziecie podskakiwać to do wiosny ze 3 afery i będzie spokój na wsi
- mytotoksyna1
Właśnie w kapitalizmie wszystko jest prywatne i płatne.
...niestety polska jeszcze jest "socjalistyczna" dlatego głupota jest drastyczna.
...niestety polska jeszcze jest "socjalistyczna" dlatego głupota jest drastyczna.