FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
to dobrze czy źle
zostało kilku pasjonatów
Byłem dzisiaj z warchlakiem w Bieżuniu-maz. Przeraził mnie widok tych wszystkich nowych chlewni.
- mytotoksyna1
Jak to powiadają "świnia pod nóż , chłop po pół litra leci już" 

0909 jak dziś obstawiasz giełdę? Równowaga czy +
Właśnie znalazłem informację, że zakłady ubojowe porzuciły ceny domów - mniejsze uboje.
Właśnie znalazłem informację, że zakłady ubojowe porzuciły ceny domów - mniejsze uboje.
To widok starych powinien przerażaćChinczyk pisze:Byłem dzisiaj z warchlakiem w Bieżuniu-maz. Przeraził mnie widok tych wszystkich nowych chlewni.

No to mamy pomór w Wietnamie. Trzy ogniska na trzech fermach.
stawiam na 0 lub malutki plusik raczej będzie 0
Ja w ASF nie wierze ! tylko brak jest rynków zbytu i coś takiego wymyślono
Trzeba ograniczyć produkcje żeby każdy kraj produkował pod własne potrzeby a o Eksporcie trzeba zapomnieć
Ja w ASF nie wierze ! tylko brak jest rynków zbytu i coś takiego wymyślono
Trzeba ograniczyć produkcje żeby każdy kraj produkował pod własne potrzeby a o Eksporcie trzeba zapomnieć
Napis z czy te chlewnie są pod kontrakt ?Chinczyk pisze:Byłem dzisiaj z warchlakiem w Bieżuniu-maz. Przeraził mnie widok tych wszystkich nowych chlewni.
-
09 a kto ma zapomnieć o eksporcie??? Ja myślę że tylko polska i o produkcji na własne potrzeby też bo nie daj boże asf u niemca wyskoczy to nas wieprzowiną zawalą bo nasze i ministry i zm-y chętniej wezmą od szkopa niż od nas
- Wróż Maciej
Pazur tygrysa, ogon od lwa
wrożba na dzisiaj- bendzie plus 2
hiihiiii
hiihiiii
Moim zdaniem 95procent tam jest pod kontrakt. Dzisiaj dwie nowe dla cedrobu. Gosc mowił ze 900zl stanowisko wyszło wiec kiedy to sie zwróci to nie wiem. Pod rampe zeby cofnąc to bylo godzine ciagania bo na utwardzenie dojazdu juz pewnie nie starczyło
-
jak znam życie to pół bańki odda agencja cedrob pewnie podobnie jak agri premie budowlaną ma więc dość szybko powinno się zamortyzować.
HURA będzie tanie mięso kocham tych biznesmenów na kredyt z głodu nie umrze sięChinczyk pisze:Moim zdaniem 95procent tam jest pod kontrakt. Dzisiaj dwie nowe dla cedrobu. Gosc mowił ze 900zl stanowisko wyszło wiec kiedy to sie zwróci to nie wiem. Pod rampe zeby cofnąc to bylo godzine ciagania bo na utwardzenie dojazdu juz pewnie nie starczyło
0
-
to że hotelarz mało dostanie z kontraktu wcale nie znaczy że będzie tanie mięso. Żywiec raczej będzie tani ale mięso???? niby dlaczego mam być tanie??? co zm-y miały by zrezygnować z marży??? w imię czego???
Sa importerzy miesą i oni postarają siedanielski813 pisze:to że hotelarz mało dostanie z kontraktu wcale nie znaczy że będzie tanie mięso. Żywiec raczej będzie tani ale mięso???? niby dlaczego mam być tanie??? co zm-y miały by zrezygnować z marży??? w imię czego???
minimum 10 lat taniego miesa
-
Taniego dla kogo???? Dla handlarza dla masarni to się zgodzę bo idzie to cały czas i widuję oferty elementów w takich cenach że szok ale w detalu dla zwykłego zjadacza to już nie jest tanio...
Odwiedź jutro Kaufland ceny zwalają z nóg kurczak 3.99 i jak kupisz za 100 zł to 100 jajek można kupić za 9.99 zł to za 110 zł masz 26 kg kurczaka i 100 jaj to jest prawie darmodanielski813 pisze:Taniego dla kogo???? Dla handlarza dla masarni to się zgodzę bo idzie to cały czas i widuję oferty elementów w takich cenach że szok ale w detalu dla zwykłego zjadacza to już nie jest tanio...
- mytotoksyna1
Te tanie elementy to są jakieś przekręty , a te nowe chlewy to prawda taka , że budowlańcy i wykonawcy mają pieniędzy pełne cholewy.danielski813 pisze:Taniego dla kogo???? Dla handlarza dla masarni to się zgodzę bo idzie to cały czas i widuję oferty elementów w takich cenach że szok ale w detalu dla zwykłego zjadacza to już nie jest tanio...

- mytotoksyna1
Pióropusz pawiaWróż Maciej pisze:Pazur tygrysa, ogon od lwa
hiihiiii
ogier pełnokrwisty
..żeby zobaczyć podwyżkę
trzeba iść do okulisty.

Tylko mogę życzyć ci smacznego i zdrowia po tych smakołykach z promocji , pomału zaczyna docierać do ludzi że to co tanie nie koniecznie smaczne . Ostatnio zaczyna się szał na wiejskie jajka ale nie te ze sklepu tylko od baby ze wsi przynajmniej w mojej okolicy miastowe szukają na wsi tego towaru , kiedyś podobnie będzie z wieprzowiną i innymi produktami .0909 pisze:Odwiedź jutro Kaufland ceny zwalają z nóg kurczak 3.99 i jak kupisz za 100 zł to 100 jajek można kupić za 9.99 zł to za 110 zł masz 26 kg kurczaka i 100 jaj to jest prawie darmodanielski813 pisze:Taniego dla kogo???? Dla handlarza dla masarni to się zgodzę bo idzie to cały czas i widuję oferty elementów w takich cenach że szok ale w detalu dla zwykłego zjadacza to już nie jest tanio...
Nerwowo tu widzę- pocieszające jest to że prawdopodobnie bańka zbóż pęka https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... h-minimach
- mytotoksyna1
Nie od dzisiaj powiadają ,że zboże to waluta pewniejsza od " złuta" 

a tak z ciekawości po czym poznajecie ze chlewnia budowana jest pod kontrakt
-
Z ty h co znam nikt nie robi tajemnicy a jak się zacznie tucz to auta ładnie opisane smigają
- mytotoksyna1
Czuć pismo nosem.arek pisze:a tak z ciekawości po czym poznajecie ze chlewnia budowana jest pod kontrakt

...i jeszcze powiadają ,że prosiaki do tuczu swoje mają , a nasza wioska mała i wie ,że to jest kawał banała.

Są to obiekty głównie na kurtynie ( omamianie ludzi niskim zużyciem energii)arek pisze:a tak z ciekawości po czym poznajecie ze chlewnia budowana jest pod kontrakt
tuczniki są najtańsze w Polsce tylko musi być plus
Będzie albo nie. Zakłady muszą sobie rekompesować drogą produkcję własnego tucznika. Jak zboże ztanieje to podniosą ceny na skupie.
-
dunczyk +10 dk widocznie jak już ktoś tu pisał jeszcze w lutym tucznik zrowna sie z warchlakiem 

To od października warchlak 100zl do góry, a tucznik się ociąga.
-
Nic tylko warchlaka sprzedawać
-
I za 3 miesiące sobie w brodę pluć, że się go sprzedało?
albo flaszkę postawić temu który je kupił
-
Sa takie przypadki,turbogrocho49 pisze:dunczyk +10 dk widocznie jak już ktoś tu pisał jeszcze w lutym tucznik zrowna sie z warchlakiem
że corka jest starsza od matki...
- mytotoksyna1
Jak córka starsza od matki to oznacza ,że trzeba zagłębić się w psychiatrii . 

No tak. Mądry zachód redukuje maciory i zapotrzebowanie w Polsce na warchlaka widuje jego ceny. Tu zwykły psycholog starczy. 

- mytotoksyna1
czarny pisze:No tak. Mądry zachód redukuje maciory i zapotrzebowanie w Polsce na warchlaka widuje jego ceny. Tu zwykły psycholog starczy.
Tak jak kraje OPEC z ropą naftową.

Co co co się stanęło z tą hodowlą......
Postulaty o wsparciu stad loch rodzimych ras w cyklu zamkniętym powinny być nagłośnione i wprowadzone w życie w sejmie. Dopłata do loch wbp i pbz do ilości 50 sztuk!
Postulaty o wsparciu stad loch rodzimych ras w cyklu zamkniętym powinny być nagłośnione i wprowadzone w życie w sejmie. Dopłata do loch wbp i pbz do ilości 50 sztuk!
-
A dlaczego do 50 czyżby kolega Rom miał mniej więcej tyle????
a dlatego zeby kolega danielski nie dostal nic do swoich danbredow 

Powiem tak Panie i Panowie NA ZDROWIE

-
ale mi teraz Stanisław pojechałeś a ja zwykły prosty chłop i tylko pbz i f1 po wbp-ie na pbz-cie uskuteczniam i nie potrzebuje żadnych wynalazków no ale cóż life is brutal...
danielski ale usmieszek chyba zauwazyles . PiS ma inne problemy niz tysiak do maciory wbp lub pbz .Strajki sie nie skonczyly i Ardanowski juz dzis propaganda nic nie zrobi .https://www.youtube.com/watch?v=3aZsIHQ-uvk
- mytotoksyna1
Jest takie odwieczne polskie powiedzenie : sroka sro na płocie. 

biedota przyjechała by sie nie ośmieszali
kto im kazał kupować ?
niech bankrutują !
w miescie musi kilka lat robić aby dorobić sie takiej kasy
https://www.youtube.com/watch?v=3aZsIHQ-uvk
pały i rozgonić to towarzystwo
kto im kazał kupować ?
niech bankrutują !
w miescie musi kilka lat robić aby dorobić sie takiej kasy
https://www.youtube.com/watch?v=3aZsIHQ-uvk
pały i rozgonić to towarzystwo