FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
u mnie przewidują na noc -1
Jaki minus !!!! Minusy się skończyły ostatecznie B/Z
A u mnie plus
4,35+ VAT dziś
4,35+ VAT dziś
-
Baraki A czy Ty nie chciałeś budować chlewni na 750 loch? Coś mi się tu kiedyś obiło o uszy. Normalnie moralność Kalego -jak ja stawiać chlewnie to dobrze, jak sąsiad, stawia to zabiera pracę innym. Wstyd i żenada. Poza tym porównajcie sobie ile przybywa tuczników z nowo budowanych obiektów pod kontrakty A ile przybywa z nowych chlewni na lochy? Dla mnie idiotyzmem jest krytykowanie ludzi którzy w tych niepewnych czasach chcą jeszcze lochy hodować. Bez nich za parę lat oprócz warchlaka firm kontraktowych będzie tylko importowany. Zazdrość i zawiść 

A czy ja kiedykolwiek napisałem ze to źle jak ktoś stawia chlewnie? Pisałem o tym co mówi Kołodziejczak a jaka jest realna rzeczywistość.
Cena słyszę, że idzie do góry, a te spekulacje giełdowe to bajki dla dzieci.
- mytotoksyna1
Po co potrzebna ta giełda niemiecka -tak każdy sprzedaje ,czy sie naje , czy sie nie naje!
..a patrzyta na te giełde jak sroko w gnot !
Świnia musi być zabita i zjedzona oto cała świni ikona.
..a patrzyta na te giełde jak sroko w gnot !

Świnia musi być zabita i zjedzona oto cała świni ikona.
- mytotoksyna1
Powinien być całkowity zakaz budowy chlewów , bo będzie więcej chlewów niż z hektara pszenicy plewów.baraki pisze:A czy ja kiedykolwiek napisałem ze to źle jak ktoś stawia chlewnie? Pisałem o tym co mówi Kołodziejczak a jaka jest realna rzeczywistość.

- Wróż Maciej
co to będzie? Co to będzie?
-
wczoraj gadales ze dzisiaj minus
Moniki pytałem czy minus . Ja uważam że plus będzie bo wiosna idzie i rolnicy winni głosować na partie Wiosnaturbogrocho49 pisze:wczoraj gadales ze dzisiaj minus

Cena nie może spaść, bo ci, którzy wystawiają na kontrakt poszliby z torbami. A tu trzeba jeszcze rolnikowi odpalić mityczne 40zl od ogonka. Chyba, że mu odpalą figę z makiem...
Peron już poszli prawdopodobnie z torbami Venneker Polska Sp. z o.o.Peron pisze:Cena nie może spaść, bo ci, którzy wystawiają na kontrakt poszliby z torbami. A tu trzeba jeszcze rolnikowi odpalić mityczne 40zl od ogonka. Chyba, że mu odpalą figę z makiem...
ale maciory podnieśli na dziś 2,80 plus vat
Peron pisze:Cena nie może spaść, bo ci, którzy wystawiają na kontrakt poszliby z torbami. A tu trzeba jeszcze rolnikowi odpalić mityczne 40zl od ogonka. Chyba, że mu odpalą figę z makiem...
Rolnikowi odpalają. Może i jeszcze nawet te '40 zł'. Pytanie jak długo są oni w stanie dokładać do interesu ? Pewnie też liczą na to, że w końcu cena podskoczy i sobie odbiją. Jednak jakby nie patrzeć zaplecze finansowe mają konkretne.
panowie to ze jedna firma kontraktowa padła to nie musi być oznaka kiepskich cen problem leży pewnie w innym miejscu
co wy myślicie ze taka firma kontraktowa sprzedaje po cenie dnia tez ma zagwarantowana cenę na dany czas
nikt nie działa w próżni
co wy myślicie ze taka firma kontraktowa sprzedaje po cenie dnia tez ma zagwarantowana cenę na dany czas
nikt nie działa w próżni
- mytotoksyna1
O! Skurwiensyn , ale ich poniosło !arek pisze:ale maciory podnieśli na dziś 2,80 plus vat

zaplecze? przecież oni mają swoje ubojnie i pieniądz tam się zarabia nie mały, tucznika przerobią na kiełbasę i mięso i zysk wypracowują konkretny mając swoje zaplecze surowca z tuczu,Pracuś pisze:Peron pisze:Cena nie może spaść, bo ci, którzy wystawiają na kontrakt poszliby z torbami. A tu trzeba jeszcze rolnikowi odpalić mityczne 40zl od ogonka. Chyba, że mu odpalą figę z makiem...
Rolnikowi odpalają. Może i jeszcze nawet te '40 zł'. Pytanie jak długo są oni w stanie dokładać do interesu ? Pewnie też liczą na to, że w końcu cena podskoczy i sobie odbiją. Jednak jakby nie patrzeć zaplecze finansowe mają konkretne.
a co do rozwoju produkcji w Polsce widać co wspiera Ardanowski, maksymalizację produkcji https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... at-rocznie, z resztą nie tylko on bo na otwarciach Gobaro też politycy się przewijają różnych opcji
Ardanowski ostatnio otwierał chlewnie pod kontrakt?
-
A jakie to ma znaczenie przecież oni nie mają pojęcia co to jest ten kontrakt. Każda wybudowana w PL chlewnia jest na wage złota bo można się pochwalić ze program odbudowy pogłowia trzody w Polsce działa i chłopy inwestują a narzekają ułomki które nie są w stanie dorównać hodowli na najwyższym światowym poziomie ...rom19 pisze:Ardanowski ostatnio otwierał chlewnie pod kontrakt?
- mytotoksyna1
Co to hodowla na światowym poziomie ?
Kupa antybiotyków podparta kupą chemii .
Kupa antybiotyków podparta kupą chemii .

-
może i tak ale kogo to iteresuje ludzie mają tanie mięso korporacje mają duże marże i wszyscy zadowoleni poza hodowcami ale za jakiś czas wymyślą nam takie kwiatki że zatęsknimy za obecną sytuacją
- mytotoksyna1
Dojdzie do tego ,że kawałek zdrowego i wartościowego mięsa lekarz na recepcie będzie wypisywał . 

Wszędzie piszą o spadkach pogłowia nawet tu na Cenach Rolniczych a tu proszę jaka zmiana
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... e-w-2018-r
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... e-w-2018-r
Nasi drogich prosiakow nakupili pewnie za tyle samo będą sprzedawać. Tylko patrzeć na statystyki jakimi zyskamy będzie chwalić się branża mięsna.
Tylko stawiać kurniki chlewnie i brać kredyty
https://www.money.pl/banki/zarobki-w-nb ... 9265a.html
- mytotoksyna1
To zaczyna mi się nie spodobać , tak nie postępował nawet ś. p. niejaki Zagłoba.0909 pisze:Tylko stawiać kurniki chlewnie i brać kredyty

Sprzedaż z wtorku (26.02.2019), średnia cena 4,94 zł za kg wbc na haku (70 sztuk), zakład mięsny w województwie lubelskim powiat łukowski
oni tak maja kazda sztuka rozliczana osobno trafi sie pare gorszych klas i po pieniadzach .Nastepne wyczyny naszego ministra https://wiadomosci.wp.pl/minister-ardan ... 822475905a
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... Id,2861294
Jak rozdawać to rozdawać.
Jak rozdawać to rozdawać.
-
To nie poszaleli z ceną.Glebiusz pisze:Sprzedaż z wtorku (26.02.2019), średnia cena 4,94 zł za kg wbc na haku (70 sztuk), zakład mięsny w województwie lubelskim powiat łukowski
Stanislaw pisze:oni tak maja kazda sztuka rozliczana osobno trafi sie pare gorszych klas i po pieniadzach
wprowadzono podstawowy przedział wagowy tuszy 85-100 kg, wszystko co poza tym przedziałem 10% obniżka z ceny i to wystarczyło na beznadziejną cenękrzysieko71 pisze: To nie poszaleli z ceną.
- Muchozolali
Niby szołmen a jak mądrze gada . https://www.youtube.com/watch?v=D5bAECzXm2s
Mam jeszcze pytanie na czasie , jak często Monika się masturbuje
PO chce nasze dzieciaki o to pytać , to ja dorosłej osoby się pytam

Mam jeszcze pytanie na czasie , jak często Monika się masturbuje

PO chce nasze dzieciaki o to pytać , to ja dorosłej osoby się pytam

takim zachowaniem zachęcają tylko do tego -żeby zniechęcić rolników do sprzedaży na wbc czy europ. Jedyne uczciwe wyjście to na żywą i to cena ustalona, świnie zapakowane, zważone, zabrane i dowiedzenia, a nie jakieś telefony po fakcie że a to mięsność a to wybojowość, a to pierdu pierdu a to śmierdu śmierdu i trzeba obniżyć. Aha - i najlepiej świnie tydzień bez jedzenia a wybojowość i tak 76%Glebiusz pisze:Stanislaw pisze:oni tak maja kazda sztuka rozliczana osobno trafi sie pare gorszych klas i po pieniadzachwprowadzono podstawowy przedział wagowy tuszy 85-100 kg, wszystko co poza tym przedziałem 10% obniżka z ceny i to wystarczyło na beznadziejną cenękrzysieko71 pisze: To nie poszaleli z ceną.

Ale Ty Stanisław podatny na propagande. Nic lepszy jak te miastowe co rolników od nierobów w zielonych zabawkach na strajkach wyzywają.Stanislaw pisze:oni tak maja kazda sztuka rozliczana osobno trafi sie pare gorszych klas i po pieniadzach .Nastepne wyczyny naszego ministra https://wiadomosci.wp.pl/minister-ardan ... 822475905a
pablo kogo bronisz ?
My tu dyskutujemy o pierdołach a niemcy się ... nie jak w przysłowiu zbroją a dogaduja z wójkiem Putinem . Jak można przeczytać na stronie Tónnies kilka zakładów ma prawo wysyłać mięso na wschód .
W połowie sezonu karnawałowego otrzymaliśmy wiadomość, że nałożenie rosyjskiego zakazu importu świeżego i schłodzonego mięsa z Republiki Federalnej Niemiec zostało zniesione dla niektórych firm z mocą od 20.02.2019. Niemniej jednak podstawowe embargo handlowe przeciwko Unii Europejskiej istnieje do 31.12.2019.
https://www.toennies-agrarblog.de/
W połowie sezonu karnawałowego otrzymaliśmy wiadomość, że nałożenie rosyjskiego zakazu importu świeżego i schłodzonego mięsa z Republiki Federalnej Niemiec zostało zniesione dla niektórych firm z mocą od 20.02.2019. Niemniej jednak podstawowe embargo handlowe przeciwko Unii Europejskiej istnieje do 31.12.2019.
Niemcy z embargiem nie maja nić wspólnego.Embargo to wymysł (naszych) z POPiS w zamian za okupacje USraelskie.
Jakby nie te nagrody w arimr to byś dopłat wcale nie dostał bo nie miał by kto tam pracować. Dowiedz się ile ludzi tam pracuje podziel kwote z artykułu przez tą liczbe i bedziesz wiedział o co mi chodzi. Równie dobrze ktoś z miasta może powiedzieć na uj rolnikom dopłaty, darmowy krus i inne dotacje warte razem z 30 mld albo więcej jak żarcie w markecie i tak z zagranicy. Widzę że najbardziej boli jak ktoś dostaje. Wroci psl z po po wyborach i bedzie sprawiedliwie.Nikt nic nie dostanie. Piniedzy nie ma i nie będzie,długi będą rosły. Ale najważniejsze że nikomu nie dadzą, ja mogę mieć źle, byle inni mieli gorzej i już mi lepiej.
- mytotoksyna1
Widzita jak się pomyśli to się wymyśli.Maniu pisze:My tu dyskutujemy o pierdołach a niemcy się ... nie jak w przysłowiu zbroją a dogaduja z wójkiem Putinem . Jak można przeczytać na stronie Tónnies kilka zakładów ma prawo wysyłać mięso na wschód .
Nie myślita i nic nie widzita.

ta średnia kwota na grody dotyczy wszystkich instytucji podległych ministrowi, pensje i wysokość nagród są różne w każdej z tych instytucji, i najważniejsze to jest średnia, jak jakiś dyrektor dosłał 10000 nagrody a 10 jego pracowników 300 srebrników to średnia wyjdzie 936, już jakiś pieniądz, a w rzeczywistości dla zwykłego pracownika są grosze
ale artykuł jest, jakie to są nagrody u ministra
ale artykuł jest, jakie to są nagrody u ministra
- mytotoksyna1
To znaczy ,że jest kiepsko , sypie sie - te nagrody to taka kroplówka żeby uratować od bankructwa.Stanislaw pisze:oni tak maja kazda sztuka rozliczana osobno trafi sie pare gorszych klas i po pieniadzach .Nastepne wyczyny naszego ministra https://wiadomosci.wp.pl/minister-ardan ... 822475905a

-

Ostatnio zmieniony niedziela 03 mar 2019, 22:51 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Stasiu ale moje dzieci wiedzą co to molestowanie i żaden LGBT pedał nie musi ich o orgazmach i masturbacjach w podstawówce uświadamiać, zresztą prawie każdy rodzic tego nie będzie sobie życzył . Tylko tacy "nowocześni " jak Ty nie potrafią tego zrobić i im te zboczenia to może i są potrzebne . Jeszcze się przekonasz że Tobie podobnych uświadamiaczy LGBT kolejni odważni rodzice ząbki wystawią z jamy gębowej . To specjalne zajęcia trzeba prowadzić aby o masturbacjach z nieletnimi rozmawiać
Toć to karalne powinno być

To Monika dorosła i nie chce w tym temacie się wypowiadać a Ty byś z moimi dziećmi o tym pragnął rozmawiać
Pierwszy bym z Tobą po tej lekcji z Tobą się spotkał .

To Monika dorosła i nie chce w tym temacie się wypowiadać a Ty byś z moimi dziećmi o tym pragnął rozmawiać

Znaleźli się spece od sex molestowania ludzie . Popatrzcie jak was rolują a nie głupotami zajmujcie się Gdzie był Świeżyński wcześniej ?
Teraz przypomniało mu sie ? A może korytko pachnie ?
przed wyborami ?
Firmy transportowe miały tylko transportować tuczniki to rolnik miał być królem , A dziś firmy transportowe dorobiły sie ogromnej kasy że sponsorują rolnika na kontrakcie . Wstyd mi za was bo tylko rolnik kłócić się potrafi
z kolegą po fachu a może z tym kolegą zrobić biznes ?
Teraz przypomniało mu sie ? A może korytko pachnie ?
przed wyborami ?
Firmy transportowe miały tylko transportować tuczniki to rolnik miał być królem , A dziś firmy transportowe dorobiły sie ogromnej kasy że sponsorują rolnika na kontrakcie . Wstyd mi za was bo tylko rolnik kłócić się potrafi
z kolegą po fachu a może z tym kolegą zrobić biznes ?