FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Tak, umiem po węgiersku. A wiesz, jak jest po węgiersku "Bez pracy nie ma kołaczy"?
Odpowiadam: "Orosz tomosz, niorosz tonimosz".
Grabico opanuj się.
https://dzienniklodzki.pl/co-smierdzi-w ... ign=trendy
A może to psie gówna na skwerkach są przyczyną problemu?
https://dzienniklodzki.pl/co-smierdzi-w ... ign=trendy
A może to psie gówna na skwerkach są przyczyną problemu?
- mytotoksyna1
Chlewmosz ,zapirdolosz i nic nimosz. 

Włos się jeży na głowie.
Czytam na łamach przeklętego top agrar, że w 2018 sprowadzono ok:
8mln warchlaków
7mln tuczników
700tys ton mięsa
Co ciekawe w kraju ubito ok 22mln sztuk świń.
Nie trzeba być fachowcem od analizy finansowej czy sytuacji rynkowej. wystarczy w prosty logiczny sposób wywnioskować że coś jest nie tak!!!import z roku na rok rośnie a nasza rodzima produkcja gaśnie..jaśnie panujący ard problemu jak to mówi nie ma!
Ceny między 5,15-5,25hak!!!
Czytam na łamach przeklętego top agrar, że w 2018 sprowadzono ok:
8mln warchlaków
7mln tuczników
700tys ton mięsa
Co ciekawe w kraju ubito ok 22mln sztuk świń.
Nie trzeba być fachowcem od analizy finansowej czy sytuacji rynkowej. wystarczy w prosty logiczny sposób wywnioskować że coś jest nie tak!!!import z roku na rok rośnie a nasza rodzima produkcja gaśnie..jaśnie panujący ard problemu jak to mówi nie ma!
Ceny między 5,15-5,25hak!!!
Czyli o 1 zeta u nas mniej niż u szwaba???????????????????? Zna ktoś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji??????????/
-
Tak niemiec ma niemieckie swinie i nie zginie 

Salmonella w słowackim drobiu http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 69004.html
A w Czechach http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 68702.html
A w Czechach http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 68702.html
Z wieprzowiną też nie lepiej http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 69005.html
Peron pisze:Tak, umiem po węgiersku. A wiesz, jak jest po węgiersku "Bez pracy nie ma kołaczy"?
Peron powiem Ci że, węgierski masz opanowany do perfekcji

Tak znam. Chytry dwa razy traci. Czyli polskie zakłady po przejęciu rynku po animex i cedrob zbankrutuja. Bo polski rolnik będzie nie będzie trzymał świń poniżej kosztów.nemezis pisze:Czyli o 1 zeta u nas mniej niż u szwaba???????????????????? Zna ktoś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji??????????/
- mytotoksyna1
Ni mosz miasa ni mosz okrasza i robszta wyggasza l Laszlo sztompa do lasza!loyer pisze:Tak znam. Chytry dwa razy traci. Czyli polskie zakłady po przejęciu rynku po animex i cedrob zbankrutuja. Bo polski rolnik będzie nie będzie trzymał świń poniżej kosztów.nemezis pisze:Czyli o 1 zeta u nas mniej niż u szwaba???????????????????? Zna ktoś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji??????????/

Loyer- Co masz na myśli mówiąc Polskie zakłady, czy takie jeszcze na dziś istnieją???????????? albo ile jeszcze ich pozostało, kilka się znajdzie??????????loyer pisze:Tak znam. Chytry dwa razy traci. Czyli polskie zakłady po przejęciu rynku po animex i cedrob zbankrutuja. Bo polski rolnik będzie nie będzie trzymał świń poniżej kosztów.nemezis pisze:Czyli o 1 zeta u nas mniej niż u szwaba???????????????????? Zna ktoś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji??????????/
Jeszcze istniej ale już niedługonemezis pisze:Loyer- Co masz na myśli mówiąc Polskie zakłady, czy takie jeszcze na dziś istnieją???????????? albo ile jeszcze ich pozostało, kilka się znajdzie??????????loyer pisze:Tak znam. Chytry dwa razy traci. Czyli polskie zakłady po przejęciu rynku po animex i cedrob zbankrutuja. Bo polski rolnik będzie nie będzie trzymał świń poniżej kosztów.nemezis pisze:Czyli o 1 zeta u nas mniej niż u szwaba???????????????????? Zna ktoś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji??????????/
- Muchozolali
Wywołujesz Panie jakieś niepokoje społeczne 

- mytotoksyna1
Cenos liberosvetos , merdosogonos skupianos !
Kokosos animusosz brakoszosz.
Kokosos animusosz brakoszosz.

4.3 netto, średnio 130 kg , 1%potracenia
-
5,45 hak.
Szukają ostro świń. Krzysieko71, jesteś w jakiejś strefie?
Szukają ostro świń. Krzysieko71, jesteś w jakiejś strefie?
-
Nie, nie jestem. Po prostu jeszcze mnie cenami nie rozpieszczają.rom19 pisze:Szukają ostro świń. Krzysieko71, jesteś w jakiejś strefie?
- mytotoksyna1
Pragmatoz ,stabilizatos , wiertatos, kumatoz.
Konzensatos skupinatos ,chlopinatos plapiatos i welike guwnatuz.
Konzensatos skupinatos ,chlopinatos plapiatos i welike guwnatuz.

- Muchozolali
Przy takiej cenie jakiej podajecie to w najlepszym wypadku praca za darmo 

I tak już przez pół roku i nie wiem jak długo jeszcze...
- mytotoksyna1
Prawda , bo nie wiadomo co tu jest grane .rom19 pisze:I tak już przez pół roku i nie wiem jak długo jeszcze...
Wiadomo , świnia to jest zwierzę niesłychane !

Na świni już niejeden polityk akrobacje czynił i upadł.
panowie takie pytanie z innej beczki szczepicie prosięta wit. ad3e bo kiedyś szczepiłem i zaprzestałem teraz tylko żelazo
Witam kupię krajowego warchlaka mięsnego 700 szt
Ja podaje razem z gleptosil+draxxin, baycox.pitek81 pisze:panowie takie pytanie z innej beczki szczepicie prosięta wit. ad3e bo kiedyś szczepiłem i zaprzestałem teraz tylko żelazo
Cena ostatnia to 3,9
-
Ja Wit ad3e podaję lochom przed wyproszeniem i nie widzę potrzeby żeby podawać jeszcze prosiakom.pitek81 pisze:panowie takie pytanie z innej beczki szczepicie prosięta wit. ad3e bo kiedyś szczepiłem i zaprzestałem teraz tylko żelazo
-
W dwóch partiach co 3 tyg mogę Ci sprzedać.Bart 20 pisze:Witam kupię krajowego warchlaka mięsnego 700 szt
krzysiek a wiela trzeba teraz położyć za krajowego w ilości ok 700 szt ?
-
Nie wiem, bo 700 szt jednorazowo nigdy nie sprzedawałem. Od 220 zł za sztukę 22kg można zaczynać rozmowę.MekkaB pisze:krzysiek a wiela trzeba teraz położyć za krajowego w ilości ok 700 szt ?
Ktoś wybiera się jutro na Wiejską na rozwózkę gnojowicy

-
mietko człowieku to nie jest temat na internety 

-
Tukan? chinczyki znowu nie zassaly
-
Jak giełda?
Niestety jeszcze nie. Nie odzywam się, bo moje krótkoterminowe prognozy nie sprawdziły się. Też niecierpliwie czekam, bo ileż można. Najnowsze informacje z rynku Chińskiego:turbogrocho49 pisze:Tukan? chinczyki znowu nie zassaly
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN1QS0W2
Zakłady chcą zrobić zapasy tańszego mięsa na święta wielkanocne. Lada moment cena w górę.
Żeby tylko ta Lada moment nie za długa była...
- Załączniki
-
- images.jpeg (8.93 KiB) Przejrzano 20347 razy
Ameryka też na Chiny czeka tak jak my u nich tragedia w trzodzie
Amerykanie domagają się zniesienia między innymi ceł na wieprzowinę, a wiecie jak się ktoś domaga to może dostać kopa w dupę. Tymczasem Chińczycy podpisują nowe umowy eksportowe z Duńczykami i Niemcami.chłop pisze:Ameryka też na Chiny czeka tak jak my u nich tragedia w trzodzie
Uważam tak samo jak rom19, ale lepiej już nie będę się wychylał.
no to nasze wyjedzie do Chin a z Łameryki do nas i stan się zgodzi
- mytotoksyna1
10 złotych za kilo warchlaka to jest jakaś draka.krzysieko71 pisze:Nie wiem, bo 700 szt jednorazowo nigdy nie sprzedawałem. Od 220 zł za sztukę 22kg można zaczynać rozmowę.MekkaB pisze:krzysiek a wiela trzeba teraz położyć za krajowego w ilości ok 700 szt ?
CO najmniej 15 , a jak sie nie podoba to wynocha!

- mytotoksyna1
Prawdziwy polski chłop ma obornik , albo gnojówkę .mietko75 pisze:Ktoś wybiera się jutro na Wiejską na rozwózkę gnojowicy![]()
Gnojowicę to mają farmery i bauery.

Jeśli mam być szczery , to w mojej okolicy wszyscy popierają piątkę Kaczyńskiego i na dodatek LGBT każdy by we własne ręce wziął . Nikt jutro się nie wybiera .Wielkopolanin pisze:mietko człowieku to nie jest temat na internety
A ja potrzebuję 300 szt warchlaka może się dogadamy?
SUPER AKCJA na placu Zawiszy!!!.Żoliborski samolub z banksterem Morawieckim muszą wiedzieć że nie tylko patologia z żulami jest (była) ich elektoratem.Prezydent też nie został wybrany przez nas jako lans tylko by zapierd... dla Polski i Polaków a nie dla hien
Kilka aut zostało nie wpuszczone , bo było by lepiej . żeby w przyszłym tygodniu to co jest szykowane mogło się udać , to już należałoby materiały bliżej gromadzić .
- mytotoksyna1
Ło co tam sie rozchodzi?mietko75 pisze:Kilka aut zostało nie wpuszczone , bo było by lepiej . żeby w przyszłym tygodniu to co jest szykowane mogło się udać , to już należałoby materiały bliżej gromadzić .