CENY TRZODY

chłop

Re: CENY TRZODY

Post autor: chłop »

W niedzielny poranek grupa osób z ruchu na rzecz praw zwierząt „Meat the Victims” weszła do fermy świń położonej w prowincji Barcelona (Hiszpania) bez pozwolenia na protestowanie, według nich, przeciwko warunkom, w jakich zwierzęta są hodowane. Działacze pozostawali w gospodarstwie przez kilka godzin, aż przybyli agenci katalońskiej autonomicznej policji.

Według kilku źródeł organizacja „Meat the Victims” zrodził się w Australii i po raz pierwszy zadziałała w Europie w grudniu zeszłego roku w innym mieście w prowincji Barcelona, ​​w fermie niosek.

Tego typu działania miały miejsce w ostatnich miesiącach w innych krajach, takich jak Wielka Brytania, gdzie 5 marca ponad stu działaczy „Meat the Victims” wtargnęło na fermę świń.

Wejście na farmę bez zgody właściciela narusza prawa własności prywatnej. Ponadto fakt wejścia na farmę przy jednoczesnym ignorowaniu wszystkich środków bezpieczeństwa biologicznego pociąga za sobą poważne ryzyko dla zdrowia. Z drugiej strony wejście dużej liczby osób, które nie są zwykłymi pracownikami, może wiązać się z kwestiami dobrostanu związanymi ze stresem.

BIOASEKURACJA ALE PPRZED TAKIMI DEBILAMI MUSI BYĆ !!!!
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

mietko75 pisze:
Stanislaw pisze:łeb to trzeba miec zryty aby tak posadzac , stan jak masz dowody ze wplacili na youtube to przedstaw .Mam takego sasiada co kradl w PGR drogie rzeczy, opryski przede wszystkim a ludzi to podejrzewal ze mleka sobie za duzo biora .
Prawdopodobnie sam te usługi świadczy jako płatny troll , to i oskarżeniami łatwo mu rzucać na lewo i prawo . Swoją drogą muszą mu mało za te wypisywania mało płacić , skoro do dziś jedynej zardzewiałej przyczepy nie pomalował :x
Nikogo nie oskarżam !! tylko mnie wkurwia mietek twoje włażenie w dupę kołodziejczakowi niby krótki jesteś ale on chyba jeszcze krótszy i na dodatek wąziutki hahaha
chwalisz się wyświetleniami i komentarzami to podałem przykład że można wszystko dzisiaj kupić
sam popieram pomysł tworzenia mocnej organizacji rolniczej , ale bez przesady tak pierdolić i się tak zachowywać tylko gówniarze potrafią !! ostatnio modne na YT teledyski :D :D :D
ty mi tu piszesz o trolowaniu baranie , nigdy nie wziałem grosza za pierdolenie głupot hahaha ty tu robisz za trola AU i wiedząc że te wyświetlenia są naciągane powojując się na nie zachowujesz się gorzej jak pani spod latarni :D :D
w demokracji władzę zdobywa się przy urnie wyborczej
daniel0

Post autor: daniel0 »

Stan ty z kosmosu piszesz czy z ziemi??
Wielkopolanin

Post autor: Wielkopolanin »

:D nigdy nie wziąłem grosza za pierdolenie głupot :lol:
mietko75

Post autor: mietko75 »

stan1069@o2.pl pisze:
mietko75 pisze:
Stanislaw pisze:łeb to trzeba miec zryty aby tak posadzac , stan jak masz dowody ze wplacili na youtube to przedstaw .Mam takego sasiada co kradl w PGR drogie rzeczy, opryski przede wszystkim a ludzi to podejrzewal ze mleka sobie za duzo biora .
Prawdopodobnie sam te usługi świadczy jako płatny troll , to i oskarżeniami łatwo mu rzucać na lewo i prawo . Swoją drogą muszą mu mało za te wypisywania mało płacić , skoro do dziś jedynej zardzewiałej przyczepy nie pomalował :x
Nikogo nie oskarżam !! tylko mnie wkurwia mietek twoje włażenie w dupę kołodziejczakowi niby krótki jesteś ale on chyba jeszcze krótszy i na dodatek wąziutki hahaha
chwalisz się wyświetleniami i komentarzami to podałem przykład że można wszystko dzisiaj kupić
sam popieram pomysł tworzenia mocnej organizacji rolniczej , ale bez przesady tak pierdolić i się tak zachowywać tylko gówniarze potrafią !! ostatnio modne na YT teledyski :D :D :D
ty mi tu piszesz o trolowaniu baranie , nigdy nie wziałem grosza za pierdolenie głupot hahaha ty tu robisz za trola AU i wiedząc że te wyświetlenia są naciągane powojując się na nie zachowujesz się gorzej jak pani spod latarni :D :D
w demokracji władzę zdobywa się przy urnie wyborczej
Niech sobie będzie malutki i wąziutki , ale ma charyzmę i jaja , w przeciwieństwie do Ciebie Staśko . Nie dość że napier,,ją masę warzyw na własnych polach i wszystko jest wzorowo dopilnowane , to jeszcze walczy w imię sprawy wyższej . Zejdź na ziemię człowieczku , bo nikt nie będzie szanował kogoś komu nic w życiu nie potrzebne . Przy Kołodziejczaku jesteś po prostu karłem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 mar 2019, 18:04 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

Stan też chcę popierać coś rolniczego mógłbyś co dziś warto bo do tej pory na PSL głosowałem ale jak każdy wie czapa zawiązała koalicje i się spaliła u mnie.
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

a pis z kim ma kolicje w PE poczytajcie sobie
rom19

Post autor: rom19 »

PSL to pcha się byle jak najbliżej koryta. Najgorsze jest lawinowe upadnie małych gospodarstw. Takich do 10 ha. Za parę lat padną te do 40 ha. Itp
turbogrocho49

sami ludzie rzuca nic nie musi padac
mietko75

W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .
https://www.youtube.com/watch?v=XHCMLcgNYGs
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

S.S.W.P.Z.-mówi to komuś do rozumu ?
..to rodząca się nowa partia. 8)
stan1069@o2.pl

rom19 pisze:PSL to pcha się byle jak najbliżej koryta. Najgorsze jest lawinowe upadnie małych gospodarstw. Takich do 10 ha. Za parę lat padną te do 40 ha. Itp
Upadanie 10 hektarowców lawinowe to nie najgorsze a najlepsze wyjscie dla nich :D :D podobnie z tymi 40 ha , te 40 ha są jeszcze w gorszej sytuacji niż te 10 ha bo te 10 hektarowcy biorą dopłaty do uprawy ziemi a ci 40 ha oddają wiekszość dopłatmyym 10 hektarowcom którzy w cywilizowany sposób powiesili gómowilce na kołku :lol: :lol:

granice w unii się otwały tu wiadomo że konkurencja w setkach hektarów , dalej w świat podpisywane są umowy o wolnym handlu gdzie juz trzeba konkurować z tymi co mają na tysiące ha i gdzie tu miejsce dla 10 hektarowców ?????????? pomału z 200 hektarowcami może być kiepsko :lol: :lol: :lol: modernizacja się skończy okresy przejściowe również i nie ma że boli :lol: :lol:

co mnie się nie podoba w tym wszyskim to fakt że o tym się nie mówi wprost tylko modernizuje potencjalnych nieboszczyków reperując budżet :lol: :lol: :lol:

drobni trzodziaże zlikwidowali świnie i co przymierają głodem ??? lepiej mają niż mieli :lol: :lol:
daj im 5 loszek zaproszonych czy wezmą za darmo ???
co do pchania się do koryta , wyznacznikiem zdrowia wieprza jest mocna pozycja przy korycie i nie ważne z jakiej krzyżówki :lol: :lol:
stan1069@o2.pl

mietko75 pisze:W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .
już kolegę sprowadzili do parteru !! Jarek takich połyka w mig :D :D czeka tylko żeby się rozkręcili żeby im czasami głupotki się nie powtarzały !!
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Dokładnie. Ten co ma 10 hektarów bierze dopłaty i go nic nie obchodzi. A ten ambitny, co też ma 10, ale uprawia 40 może osiwieć, bo faktur na nawóz i środki ochrony roślin nie ma jak rozpisać na swoje hektary, a nie brać faktury szkoda, bo VAT przepadnie.
stan1069@o2.pl

Peron pisze:Dokładnie. Ten co ma 10 hektarów bierze dopłaty i go nic nie obchodzi. A ten ambitny, co też ma 10, ale uprawia 40 może osiwieć, bo faktur na nawóz i środki ochrony roślin nie ma jak rozpisać na swoje hektary, a nie brać faktury szkoda, bo VAT przepadnie.
Dopłat do materiału siewnego na dodatek brak :lol: :lol: :lol:
do paliwa rolniczego również :lol: :lol:
jeszcze nie wiem jak jest z tymi co zamiast wniosku składają oświadczenia , żeby się znowu nie okazało że trzeba zasiewy dostosować do oświadczenia :D :D
arek

Post autor: arek »

zastanawiam się czy 10 hektarowcy dokumentacje prowadza zastosowanych środków atestu opryskiwacza nie wspominając już o rożnej maci kursów które trzeba mieć
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

stan1069@o2.pl pisze:
mietko75 pisze:W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .
już kolegę sprowadzili do parteru !! Jarek takich połyka w mig :D :D czeka tylko żeby się rozkręcili żeby im czasami głupotki się nie powtarzały !!
Zastanawiające jest jedno ,że pupil Mietka był w PIS..ie ,a teraz przeciw kołysze??
michu

Post autor: michu »

stan i myko ale wy to jesteście pojebani, takie dwa pojebane złamasy
mietko75

Stan to się zachowuje jak stary ssman . W Polsce kompletnie nic się nie uda i nic nikomu nie potrzebne i nie sprzedawajcie tylko oddawajcie ziemię najlepiej Niemcom a będziecie pełni szczęścia u nich pracując . Jeszcze nigdy nie przedstawił poglądu , co by w naszym kraj poprawić aby Polak miał więcej , ładniej , czy wygodniej jak Niemiec czy Francuz .
Wszystko jest ci nie potrzebne -to jedyne co Stan potrafi powiedzieć .
321

Post autor: 321 »

arek pisze:zastanawiam się czy 10 hektarowcy dokumentacje prowadza zastosowanych środków atestu opryskiwacza nie wspominając już o rożnej maci kursów które trzeba mieć
Absolutnie nic nie trzeba robić tylko podać numer konta a pracownicy agencji pytają się czy może chce wyrazi Pan zgode bo jest taka akcja dopłaty takie czy inne. Wystarczy powied,ieć tak i oni wszystko załatwiają.Przyjadą ,obaczą że traktor wiekowy jutro stoi nowy za free. :twisted:
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .
0909

Post autor: 0909 »

Stanislaw pisze:wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .
Bogaty jestes stasiu
stan1069@o2.pl

mietko75 pisze:Stan to się zachowuje jak stary ssman . W Polsce kompletnie nic się nie uda i nic nikomu nie potrzebne i nie sprzedawajcie tylko oddawajcie ziemię najlepiej Niemcom a będziecie pełni szczęścia u nich pracując . Jeszcze nigdy nie przedstawił poglądu , co by w naszym kraj poprawić aby Polak miał więcej , ładniej , czy wygodniej jak Niemiec czy Francuz .
Wszystko jest ci nie potrzebne -to jedyne co Stan potrafi powiedzieć .
Nie sadzę żeby niemiec był taki głupi żeby za dzierżawe pod warzywa dawał 3 000 do 5 000 za hektar i potem rozdawał jabłka i marchewkę w stolicy i przy okazji dostał gumą po grzbiecie :lol: :lol: :lol:

organizuja się zatem w grupy sadzą tyle ile potrafią sprzedać a w razie nadprodukcji albo do konkurecji zawożą żeby się wyzabijali albo talerzówka mają udziały w przetwórstwie , trochę sprzedadzą za stodołą itd. wiadomą rzeczą jest że część nadprodukcji można przechować dłużej przetworzonej jako soki czy sałatki no ale do tego potrzebny wpływ na przetwórstwo nie twierdzę że nie protestują , czasami robią to w ramach ćwiczeń :lol: :lol:

Sadownik dzisiaj płacze że jabłka za grosze , ale 2 ha przygotowane po nasadzenia bo nóż widelec przyjdzie mróz w maju a jego sad oszczędzi i będzie znowu jabłko droższe od pomarańczy :lol: :lol: :lol: tylko co sie stanie jak ten mróz nie przyjdzie ???? a ze sadu trzeba usunąć bo zakwsza spad , znowu do stolicy :lol: :lol: jak jabłko nie będzie tanie jak był taki urodzaj że na wsiach pół drzew się połamało od ciężaru owoców , tak to trudno zrozumieć ???
teraz pora na cebule i pietruszke
stan1069@o2.pl

Stanislaw pisze:wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .
Sąsiadowi się opłaci !!! a Ty ciągle płaczesz że rolnictwo na kolanach :lol: :lol: :lol: Weż się do roboty a nie narzekaj !!! jak byś coś nie wiedział co do czego to na naradę do sąsiada :lol: :lol: :lol:

Ciekawe ile Mietek daje za dzierżawe ???? jego stać na więcej bo ma koszty mniejsze całą zimę wozi poferment bo za darmo :lol: cale lato podlewa nocami , wogóle nie śpi :lol: :lol: taki to potrafi chyba ponad 5 000 za ha wylożyć :mrgreen: :mrgreen:
mietko75

Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

A ja nie kupuję ziemi i powiedziałem, że nie kupię. Zapłaciłbym 2mln za 20 ha i 20 lat spłacać. W ..... mam taki interes. Lepiej porobić do 15.00 a później jest czas i na rodzinę i na hobby :D :D .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Jak tak dali będzieta gospodarzyć to za kilka lat za 100000 złotych kupita gęś! 8)
0909

PROMOCJA
Sprzedam tanio grunty po 90 tys . za h
Po 100 tys nie chce niech rolnikowi coć zostanie lub wydzierżawię też taniej tylko po 4 tyś za h
czekam na chętnych
rom19

To budowlane pod miastem?
rom19

A z innej beczki, czym uzupełniacie włókno u tucznikow na rusztach przy braku jęczmienia?
Wielkopolanin

U mnie idzie trochę owsa, otrąb, myślałem też o suszonych wysłodkach ale póki co jeszcze nie mam potrzeby.
robert0169

Post autor: robert0169 »

widze ze wiekszsc z tego forum pojadla wieprzowinki z barbadosu :D https://youtu.be/ZAGRkHIrwu0
rom19

Owies nie zawiesza Ci się w paszociagu?
0909

Jakie na jutro prognozy ?
Wielkopolanin

Rom 19 ja daje tylko 5 % owsa 5 % otrąb i ok 12% jęczmienia resztą pszenżyto i trochę kukurydzy suchej
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

0909... Myślał kogut o niedzieli... zacznijmy od obstawiania dzisiejszych notowań. Obstawiam bez zmian lub minus 1.
chłop

Post autor: chłop »

Ja +2 dzisiaj taka moja myśl
0909

chłop pisze:Ja +2 dzisiaj taka moja myśl
chyba trafisz graty
eltaro

Post autor: eltaro »

+1 i z piątku +7 daje +8 x 0,43= 0,34 PLN . U Piniego od czwartku powinno być 6,4.
mietko75

Kołodziejczak jeszcze udowodni że chciano wyłudzić od Agrouni kasę w ramach odszkodowania . Dowodów uszkodzenia sygnalizatora brak , pasy pomalować to kilkaset złoty , za co więc te 200 000zł ??? Stan to by na jego miejscu dawno w portki miał narobione i jedyną z" góry " przygotowaną śpiewkę ; Piniędzy nie ma i nie będzie. Nie da się , po prostu nie da się .
https://www.youtube.com/watch?v=m8DoLhSy4ww
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

Sraty taty, gacie w kraty. :lol:
Stanislaw

Muchozoli , stan i myto uspokojcie sie i nie przeszkadzajcie Kolodziejczakowi bo co wy mozecie . Wlasnie dokonalem wplaty na Agro Unie poniewaz im ufam a co z tego bedzie to zobaczymy .Z mojej 940 zl renty .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:Muchozoli , stan i myto uspokojcie sie i nie przeszkadzajcie Kolodziejczakowi bo co wy mozecie . Wlasnie dokonalem wplaty na Agro Unie poniewaz im ufam a co z tego bedzie to zobaczymy .Z mojej 940 zl renty .
Rencinka skromniutka ,malutka jak tak będziesz szastał groszem to może nie starczyć na kupienie kogutka. :D
Stanislaw

tyle ile mieli tyle dali , co swiadczy rowniez o naszych rzadzacych , caly czas mysla ze ludzie na wsi to glupsza czesc spoleczenstwa i mozna ja gorzej traktowac i dlatego bede co miesiac stowke wplacal na AU .Myto ty sie o moje dochody nie martw , moge cala rencine wplacic na AU i tak bede dobrze sobie zyl , oby zdrowie sie nie pogarszalo .
stan1069@o2.pl

mietko75 pisze:Kołodziejczak jeszcze udowodni że chciano wyłudzić od Agrouni kasę w ramach odszkodowania . Dowodów uszkodzenia sygnalizatora brak , pasy pomalować to kilkaset złoty , za co więc te 200 000zł ??? Stan to by na jego miejscu dawno w portki miał narobione i jedyną z" góry " przygotowaną śpiewkę ; Piniędzy nie ma i nie będzie. Nie da się , po prostu nie da się .
https://www.youtube.com/watch?v=m8DoLhSy4ww
Ciekawe ilu będzie manifestować ??? i za ile ??? :lol:
turbogrocho49

ale wy pierdol...e !
Patrykoo1004

Post autor: Patrykoo1004 »

To ile dziś na plusie? 1?
greg

Post autor: greg »

mietko75 pisze:Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .
A ja przez granicę i po 35 nie kupiłem bo uważam że zadrogo. Tak jaj Lukas mówi chcecie to się zabijaj i a to jest zwykły biznes i za mojej kadencji ma się spłacić i zacząść na siebie zarabiać. Dzieci to niewiadomą co sobie wymyślą nie ma co ich uszczęśliwić na siłę i zostawiać z ojca długami. Dla mnie ceną do przyjęcia jest max 30 i to po sąsiedzku bo dalej to tylko w dół.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

greg pisze:
mietko75 pisze:Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .
A ja przez granicę i po 35 nie kupiłem bo uważam że zadrogo. Tak jaj Lukas mówi chcecie to się zabijaj i a to jest zwykły biznes i za mojej kadencji ma się spłacić i zacząść na siebie zarabiać. Dzieci to niewiadomą co sobie wymyślą nie ma co ich uszczęśliwić na siłę i zostawiać z ojca długami. Dla mnie ceną do przyjęcia jest max 30 i to po sąsiedzku bo dalej to tylko w dół.
Każdy łorze jak może , ważna jest też pogoda na dworze. :( :(
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

Złota myśl z wieczora, jeszcze złotsza z rana, tylko userzy z utęsknieniem wyczekują, kiedy ich Kolega, od Administracji dostanie bana :lol:
ODPOWIEDZ