FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
W niedzielny poranek grupa osób z ruchu na rzecz praw zwierząt „Meat the Victims” weszła do fermy świń położonej w prowincji Barcelona (Hiszpania) bez pozwolenia na protestowanie, według nich, przeciwko warunkom, w jakich zwierzęta są hodowane. Działacze pozostawali w gospodarstwie przez kilka godzin, aż przybyli agenci katalońskiej autonomicznej policji.
Według kilku źródeł organizacja „Meat the Victims” zrodził się w Australii i po raz pierwszy zadziałała w Europie w grudniu zeszłego roku w innym mieście w prowincji Barcelona, w fermie niosek.
Tego typu działania miały miejsce w ostatnich miesiącach w innych krajach, takich jak Wielka Brytania, gdzie 5 marca ponad stu działaczy „Meat the Victims” wtargnęło na fermę świń.
Wejście na farmę bez zgody właściciela narusza prawa własności prywatnej. Ponadto fakt wejścia na farmę przy jednoczesnym ignorowaniu wszystkich środków bezpieczeństwa biologicznego pociąga za sobą poważne ryzyko dla zdrowia. Z drugiej strony wejście dużej liczby osób, które nie są zwykłymi pracownikami, może wiązać się z kwestiami dobrostanu związanymi ze stresem.
BIOASEKURACJA ALE PPRZED TAKIMI DEBILAMI MUSI BYĆ !!!!
Według kilku źródeł organizacja „Meat the Victims” zrodził się w Australii i po raz pierwszy zadziałała w Europie w grudniu zeszłego roku w innym mieście w prowincji Barcelona, w fermie niosek.
Tego typu działania miały miejsce w ostatnich miesiącach w innych krajach, takich jak Wielka Brytania, gdzie 5 marca ponad stu działaczy „Meat the Victims” wtargnęło na fermę świń.
Wejście na farmę bez zgody właściciela narusza prawa własności prywatnej. Ponadto fakt wejścia na farmę przy jednoczesnym ignorowaniu wszystkich środków bezpieczeństwa biologicznego pociąga za sobą poważne ryzyko dla zdrowia. Z drugiej strony wejście dużej liczby osób, które nie są zwykłymi pracownikami, może wiązać się z kwestiami dobrostanu związanymi ze stresem.
BIOASEKURACJA ALE PPRZED TAKIMI DEBILAMI MUSI BYĆ !!!!
-
Nikogo nie oskarżam !! tylko mnie wkurwia mietek twoje włażenie w dupę kołodziejczakowi niby krótki jesteś ale on chyba jeszcze krótszy i na dodatek wąziutki hahahamietko75 pisze:Prawdopodobnie sam te usługi świadczy jako płatny troll , to i oskarżeniami łatwo mu rzucać na lewo i prawo . Swoją drogą muszą mu mało za te wypisywania mało płacić , skoro do dziś jedynej zardzewiałej przyczepy nie pomalowałStanislaw pisze:łeb to trzeba miec zryty aby tak posadzac , stan jak masz dowody ze wplacili na youtube to przedstaw .Mam takego sasiada co kradl w PGR drogie rzeczy, opryski przede wszystkim a ludzi to podejrzewal ze mleka sobie za duzo biora .
chwalisz się wyświetleniami i komentarzami to podałem przykład że można wszystko dzisiaj kupić
sam popieram pomysł tworzenia mocnej organizacji rolniczej , ale bez przesady tak pierdolić i się tak zachowywać tylko gówniarze potrafią !! ostatnio modne na YT teledyski

ty mi tu piszesz o trolowaniu baranie , nigdy nie wziałem grosza za pierdolenie głupot hahaha ty tu robisz za trola AU i wiedząc że te wyświetlenia są naciągane powojując się na nie zachowujesz się gorzej jak pani spod latarni

w demokracji władzę zdobywa się przy urnie wyborczej
Stan ty z kosmosu piszesz czy z ziemi??
-

Niech sobie będzie malutki i wąziutki , ale ma charyzmę i jaja , w przeciwieństwie do Ciebie Staśko . Nie dość że napier,,ją masę warzyw na własnych polach i wszystko jest wzorowo dopilnowane , to jeszcze walczy w imię sprawy wyższej . Zejdź na ziemię człowieczku , bo nikt nie będzie szanował kogoś komu nic w życiu nie potrzebne . Przy Kołodziejczaku jesteś po prostu karłem.stan1069@o2.pl pisze:Nikogo nie oskarżam !! tylko mnie wkurwia mietek twoje włażenie w dupę kołodziejczakowi niby krótki jesteś ale on chyba jeszcze krótszy i na dodatek wąziutki hahahamietko75 pisze:Prawdopodobnie sam te usługi świadczy jako płatny troll , to i oskarżeniami łatwo mu rzucać na lewo i prawo . Swoją drogą muszą mu mało za te wypisywania mało płacić , skoro do dziś jedynej zardzewiałej przyczepy nie pomalowałStanislaw pisze:łeb to trzeba miec zryty aby tak posadzac , stan jak masz dowody ze wplacili na youtube to przedstaw .Mam takego sasiada co kradl w PGR drogie rzeczy, opryski przede wszystkim a ludzi to podejrzewal ze mleka sobie za duzo biora .
chwalisz się wyświetleniami i komentarzami to podałem przykład że można wszystko dzisiaj kupić
sam popieram pomysł tworzenia mocnej organizacji rolniczej , ale bez przesady tak pierdolić i się tak zachowywać tylko gówniarze potrafią !! ostatnio modne na YT teledyski![]()
![]()
![]()
ty mi tu piszesz o trolowaniu baranie , nigdy nie wziałem grosza za pierdolenie głupot hahaha ty tu robisz za trola AU i wiedząc że te wyświetlenia są naciągane powojując się na nie zachowujesz się gorzej jak pani spod latarni![]()
![]()
w demokracji władzę zdobywa się przy urnie wyborczej
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 mar 2019, 18:04 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
Stan też chcę popierać coś rolniczego mógłbyś co dziś warto bo do tej pory na PSL głosowałem ale jak każdy wie czapa zawiązała koalicje i się spaliła u mnie.
-
a pis z kim ma kolicje w PE poczytajcie sobie
PSL to pcha się byle jak najbliżej koryta. Najgorsze jest lawinowe upadnie małych gospodarstw. Takich do 10 ha. Za parę lat padną te do 40 ha. Itp
-
sami ludzie rzuca nic nie musi padac
W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .
https://www.youtube.com/watch?v=XHCMLcgNYGs
- mytotoksyna1
S.S.W.P.Z.-mówi to komuś do rozumu ?
..to rodząca się nowa partia.
..to rodząca się nowa partia.

-
Upadanie 10 hektarowców lawinowe to nie najgorsze a najlepsze wyjscie dla nichrom19 pisze:PSL to pcha się byle jak najbliżej koryta. Najgorsze jest lawinowe upadnie małych gospodarstw. Takich do 10 ha. Za parę lat padną te do 40 ha. Itp

granice w unii się otwały tu wiadomo że konkurencja w setkach hektarów , dalej w świat podpisywane są umowy o wolnym handlu gdzie juz trzeba konkurować z tymi co mają na tysiące ha i gdzie tu miejsce dla 10 hektarowców ?????????? pomału z 200 hektarowcami może być kiepsko

co mnie się nie podoba w tym wszyskim to fakt że o tym się nie mówi wprost tylko modernizuje potencjalnych nieboszczyków reperując budżet

drobni trzodziaże zlikwidowali świnie i co przymierają głodem ??? lepiej mają niż mieli

daj im 5 loszek zaproszonych czy wezmą za darmo ???
co do pchania się do koryta , wyznacznikiem zdrowia wieprza jest mocna pozycja przy korycie i nie ważne z jakiej krzyżówki

-
już kolegę sprowadzili do parteru !! Jarek takich połyka w migmietko75 pisze:W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .

Dokładnie. Ten co ma 10 hektarów bierze dopłaty i go nic nie obchodzi. A ten ambitny, co też ma 10, ale uprawia 40 może osiwieć, bo faktur na nawóz i środki ochrony roślin nie ma jak rozpisać na swoje hektary, a nie brać faktury szkoda, bo VAT przepadnie.
-
Dopłat do materiału siewnego na dodatek brakPeron pisze:Dokładnie. Ten co ma 10 hektarów bierze dopłaty i go nic nie obchodzi. A ten ambitny, co też ma 10, ale uprawia 40 może osiwieć, bo faktur na nawóz i środki ochrony roślin nie ma jak rozpisać na swoje hektary, a nie brać faktury szkoda, bo VAT przepadnie.

do paliwa rolniczego również

jeszcze nie wiem jak jest z tymi co zamiast wniosku składają oświadczenia , żeby się znowu nie okazało że trzeba zasiewy dostosować do oświadczenia

zastanawiam się czy 10 hektarowcy dokumentacje prowadza zastosowanych środków atestu opryskiwacza nie wspominając już o rożnej maci kursów które trzeba mieć
- mytotoksyna1
Zastanawiające jest jedno ,że pupil Mietka był w PIS..ie ,a teraz przeciw kołysze??stan1069@o2.pl pisze:już kolegę sprowadzili do parteru !! Jarek takich połyka w migmietko75 pisze:W środę po niedzieli kolejna , zgłoszona manifestacja rolników w Warszawie .
https://www.youtube.com/watch?v=XHCMLcgNYGs![]()
czeka tylko żeby się rozkręcili żeby im czasami głupotki się nie powtarzały !!
stan i myko ale wy to jesteście pojebani, takie dwa pojebane złamasy
Stan to się zachowuje jak stary ssman . W Polsce kompletnie nic się nie uda i nic nikomu nie potrzebne i nie sprzedawajcie tylko oddawajcie ziemię najlepiej Niemcom a będziecie pełni szczęścia u nich pracując . Jeszcze nigdy nie przedstawił poglądu , co by w naszym kraj poprawić aby Polak miał więcej , ładniej , czy wygodniej jak Niemiec czy Francuz .
Wszystko jest ci nie potrzebne -to jedyne co Stan potrafi powiedzieć .
Absolutnie nic nie trzeba robić tylko podać numer konta a pracownicy agencji pytają się czy może chce wyrazi Pan zgode bo jest taka akcja dopłaty takie czy inne. Wystarczy powied,ieć tak i oni wszystko załatwiają.Przyjadą ,obaczą że traktor wiekowy jutro stoi nowy za free.arek pisze:zastanawiam się czy 10 hektarowcy dokumentacje prowadza zastosowanych środków atestu opryskiwacza nie wspominając już o rożnej maci kursów które trzeba mieć

wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .
Bogaty jestes stasiuStanislaw pisze:wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .
-
Nie sadzę żeby niemiec był taki głupi żeby za dzierżawe pod warzywa dawał 3 000 do 5 000 za hektar i potem rozdawał jabłka i marchewkę w stolicy i przy okazji dostał gumą po grzbieciemietko75 pisze:Stan to się zachowuje jak stary ssman . W Polsce kompletnie nic się nie uda i nic nikomu nie potrzebne i nie sprzedawajcie tylko oddawajcie ziemię najlepiej Niemcom a będziecie pełni szczęścia u nich pracując . Jeszcze nigdy nie przedstawił poglądu , co by w naszym kraj poprawić aby Polak miał więcej , ładniej , czy wygodniej jak Niemiec czy Francuz .

organizuja się zatem w grupy sadzą tyle ile potrafią sprzedać a w razie nadprodukcji albo do konkurecji zawożą żeby się wyzabijali albo talerzówka mają udziały w przetwórstwie , trochę sprzedadzą za stodołą itd. wiadomą rzeczą jest że część nadprodukcji można przechować dłużej przetworzonej jako soki czy sałatki no ale do tego potrzebny wpływ na przetwórstwo nie twierdzę że nie protestują , czasami robią to w ramach ćwiczeń

Sadownik dzisiaj płacze że jabłka za grosze , ale 2 ha przygotowane po nasadzenia bo nóż widelec przyjdzie mróz w maju a jego sad oszczędzi i będzie znowu jabłko droższe od pomarańczy

teraz pora na cebule i pietruszke
-
Sąsiadowi się opłaci !!! a Ty ciągle płaczesz że rolnictwo na kolanachStanislaw pisze:wokol nas bylo 10 gospodarstw ,zostalo jedno , nasze . Jeden sasiad dzierzawi [2 tys za ha + doplaty], reszta rozsprzedana od 12-17 ha ,kupilismy z tego 22 ha, reszte kupili ludzie z innych wiosek . Obecnie cena ha to okolo 100 tys .W tej cenie nie jestesmy zainteresowani .Kupowalismy po 70 za ha .

Ciekawe ile Mietek daje za dzierżawe ???? jego stać na więcej bo ma koszty mniejsze całą zimę wozi poferment bo za darmo

Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .
A ja nie kupuję ziemi i powiedziałem, że nie kupię. Zapłaciłbym 2mln za 20 ha i 20 lat spłacać. W ..... mam taki interes. Lepiej porobić do 15.00 a później jest czas i na rodzinę i na hobby
.

- mytotoksyna1
Jak tak dali będzieta gospodarzyć to za kilka lat za 100000 złotych kupita gęś! 

PROMOCJA
Sprzedam tanio grunty po 90 tys . za h
Po 100 tys nie chce niech rolnikowi coć zostanie lub wydzierżawię też taniej tylko po 4 tyś za h
czekam na chętnych
Sprzedam tanio grunty po 90 tys . za h
Po 100 tys nie chce niech rolnikowi coć zostanie lub wydzierżawię też taniej tylko po 4 tyś za h
czekam na chętnych
To budowlane pod miastem?
A z innej beczki, czym uzupełniacie włókno u tucznikow na rusztach przy braku jęczmienia?
-
U mnie idzie trochę owsa, otrąb, myślałem też o suszonych wysłodkach ale póki co jeszcze nie mam potrzeby.
-
widze ze wiekszsc z tego forum pojadla wieprzowinki z barbadosu
https://youtu.be/ZAGRkHIrwu0

Owies nie zawiesza Ci się w paszociagu?
Jakie na jutro prognozy ?
-
Rom 19 ja daje tylko 5 % owsa 5 % otrąb i ok 12% jęczmienia resztą pszenżyto i trochę kukurydzy suchej
0909... Myślał kogut o niedzieli... zacznijmy od obstawiania dzisiejszych notowań. Obstawiam bez zmian lub minus 1.
Ja +2 dzisiaj taka moja myśl
chyba trafisz gratychłop pisze:Ja +2 dzisiaj taka moja myśl
+1 i z piątku +7 daje +8 x 0,43= 0,34 PLN . U Piniego od czwartku powinno być 6,4.
Kołodziejczak jeszcze udowodni że chciano wyłudzić od Agrouni kasę w ramach odszkodowania . Dowodów uszkodzenia sygnalizatora brak , pasy pomalować to kilkaset złoty , za co więc te 200 000zł ??? Stan to by na jego miejscu dawno w portki miał narobione i jedyną z" góry " przygotowaną śpiewkę ; Piniędzy nie ma i nie będzie. Nie da się , po prostu nie da się .
https://www.youtube.com/watch?v=m8DoLhSy4ww
- Muchozolali
Sraty taty, gacie w kraty. 

Muchozoli , stan i myto uspokojcie sie i nie przeszkadzajcie Kolodziejczakowi bo co wy mozecie . Wlasnie dokonalem wplaty na Agro Unie poniewaz im ufam a co z tego bedzie to zobaczymy .Z mojej 940 zl renty .
- mytotoksyna1
Rencinka skromniutka ,malutka jak tak będziesz szastał groszem to może nie starczyć na kupienie kogutka.Stanislaw pisze:Muchozoli , stan i myto uspokojcie sie i nie przeszkadzajcie Kolodziejczakowi bo co wy mozecie . Wlasnie dokonalem wplaty na Agro Unie poniewaz im ufam a co z tego bedzie to zobaczymy .Z mojej 940 zl renty .

tyle ile mieli tyle dali , co swiadczy rowniez o naszych rzadzacych , caly czas mysla ze ludzie na wsi to glupsza czesc spoleczenstwa i mozna ja gorzej traktowac i dlatego bede co miesiac stowke wplacal na AU .Myto ty sie o moje dochody nie martw , moge cala rencine wplacic na AU i tak bede dobrze sobie zyl , oby zdrowie sie nie pogarszalo .
-
Ciekawe ilu będzie manifestować ??? i za ile ???mietko75 pisze:Kołodziejczak jeszcze udowodni że chciano wyłudzić od Agrouni kasę w ramach odszkodowania . Dowodów uszkodzenia sygnalizatora brak , pasy pomalować to kilkaset złoty , za co więc te 200 000zł ??? Stan to by na jego miejscu dawno w portki miał narobione i jedyną z" góry " przygotowaną śpiewkę ; Piniędzy nie ma i nie będzie. Nie da się , po prostu nie da się .

-
ale wy pierdol...e !
-
To ile dziś na plusie? 1?
A ja przez granicę i po 35 nie kupiłem bo uważam że zadrogo. Tak jaj Lukas mówi chcecie to się zabijaj i a to jest zwykły biznes i za mojej kadencji ma się spłacić i zacząść na siebie zarabiać. Dzieci to niewiadomą co sobie wymyślą nie ma co ich uszczęśliwić na siłę i zostawiać z ojca długami. Dla mnie ceną do przyjęcia jest max 30 i to po sąsiedzku bo dalej to tylko w dół.mietko75 pisze:Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .
- mytotoksyna1
Każdy łorze jak może , ważna jest też pogoda na dworze.greg pisze:A ja przez granicę i po 35 nie kupiłem bo uważam że zadrogo. Tak jaj Lukas mówi chcecie to się zabijaj i a to jest zwykły biznes i za mojej kadencji ma się spłacić i zacząść na siebie zarabiać. Dzieci to niewiadomą co sobie wymyślą nie ma co ich uszczęśliwić na siłę i zostawiać z ojca długami. Dla mnie ceną do przyjęcia jest max 30 i to po sąsiedzku bo dalej to tylko w dół.mietko75 pisze:Obrabiam tylko co swoje , komuś gleby nie będę doprawiał . Dokupuję do 50 000/h więcej nie ma sensu komuś kasy nabijać i samemu później w tym się bujać . W tym roku Stanie też trochę kupiłem h a i dwa auta wymieniłem . Po to nocami się dogina , aby za dnia było można czymś z górnej półki z rodziną jechać gdzie się chce .

Złota myśl z wieczora, jeszcze złotsza z rana, tylko userzy z utęsknieniem wyczekują, kiedy ich Kolega, od Administracji dostanie bana