FORUM
CENY TRZODY
-
Re: CENY TRZODY
Maciory chcesz teraz sprzedawać?? Kryj co tylko chodzi!! ;Dmozgu10 pisze:Za duzą partię macior ile można dostać?
Kot zaczął oglądać się za siebie...krzysieko71 pisze:Maciory chcesz teraz sprzedawać?? Kryj co tylko chodzi!! ;Dmozgu10 pisze:Za duzą partię macior ile można dostać?
Właśnie żeby mieć dużo prosiat trzeba sprzedawać stare a w ich miejsce czekają loszki. To jedyna słuszna droga
-
Rozumiem to oczywiście, pozwoliłem sobie tylko zażartować.mozgu10 pisze:Właśnie żeby mieć dużo prosiat trzeba sprzedawać stare a w ich miejsce czekają loszki. To jedyna słuszna droga
niech produkuja Ci ktorzy maja sily i nadzieje .W naszym przypadku jeszcze sie koszty ne zwracaja , bez dlugoterminowej dobrej umowy nie widze mozliwosci inwestycji , chyba ze na" niewolnika " 

- mytotoksyna1
Najlepi łańcuchami cały świat powiążta wtedy będzieta gonić chrząszcza .Stanislaw pisze:niech produkuja Ci ktorzy maja sily i nadzieje .W naszym przypadku jeszcze sie koszty ne zwracaja , bez dlugoterminowej dobrej umowy nie widze mozliwosci inwestycji , chyba ze na" niewolnika "

Pini od jutra 7,39
-
Nie przeginajcie pały, że to zła cena.
Pini od jutra 7.39, a pośrednik do piniego 6 za wagę żywą.
Daj namiar na tego pośrednika
a eskimosi to juz 7 na zywo daja , tylko trzeba dowież . Skad brac te swinki po takim traktowaniu rolnikow przez dwa lata .Szybko sie nie zmieni trzeba miec loszke , musi miec chec zostac mamą i trzeba czekac cztery miechy na prosiaka i 130 dni na tucznika 120 kilo , o czym zescie mysleli w ostatnich miesiacach . JAK SKROIC ROLNIKA . Niektorzy jeszcze probuja i placa po 5 zl za zywa .
Stanisławowi jeszcze koszty się nie zwróciły, chyba na nakładczym jest i jest mu po prosty przykro 

- mytotoksyna1
Merytoryka takich słów nie unika.Stanislaw pisze:a eskimosi to juz 7 na zywo daja , tylko trzeba dowież . Skad brac te swinki po takim traktowaniu rolnikow przez dwa lata .Szybko sie nie zmieni trzeba miec loszke , musi miec chec zostac mamą i trzeba czekac cztery miechy na prosiaka i 130 dni na tucznika 120 kilo , o czym zescie mysleli w ostatnich miesiacach . JAK SKROIC ROLNIKA . Niektorzy jeszcze probuja i placa po 5 zl za zywa .
Widac prowit ze nowy jestes i nie czytales moich wypowiedzi .Wcale nie bedziemy hodowac ale idiotami nie jestesmy i do wlasnego gniazda srac nie bedziemy .
Siedzą trzy żółwie na plaży i mają pół litra tylko bez popitki.
Trzeba by było wysłać jednego do sklepu.
W końcu jeden się zgłosił i poszedł.
Minął jeden dzień, jego nie widać.
Minął tydzień, jego nie widać.
Minął miesiąc, jeszcze go nie ma.
W końcu jeden się wkurzył i mówi:
- Wiesz co obrócimy tą flaszkę bez popitki.
Nagle wychodzi tamten żółw zza krzaka i woła:
- BO NIE PÓJDĘ!
Stanisław, nie gniewaj się, ale kończysz z tą hodowlą już chyba ze dwa lata i tak Ci to wychodzi, jak temu żółwiowi pójście po przepitkę...
Trzeba by było wysłać jednego do sklepu.
W końcu jeden się zgłosił i poszedł.
Minął jeden dzień, jego nie widać.
Minął tydzień, jego nie widać.
Minął miesiąc, jeszcze go nie ma.
W końcu jeden się wkurzył i mówi:
- Wiesz co obrócimy tą flaszkę bez popitki.
Nagle wychodzi tamten żółw zza krzaka i woła:
- BO NIE PÓJDĘ!
Stanisław, nie gniewaj się, ale kończysz z tą hodowlą już chyba ze dwa lata i tak Ci to wychodzi, jak temu żółwiowi pójście po przepitkę...
Peron, w Twoim dowcipie, wzmianki o ARIMR zabrakło 

peron ale ja nie piję
. Jesli bedzie cena to moze dzieki ARiMRowi bedzie z czego odbudowac stado 

Kupię warchlaki 300szt tel. 510451409
Kupię warchlaki 300szt tel. 510451409
7.5 z haka cały samochód na poniedziałek
Dlaczego tak tanio sprzedajecie ? 7,50 ? Piotrkowskie od wczoraj 6,30 netto waga żywa cały zestaw ,..... odbiorcy po 100 szt 6,50 płacą
Z Lubuskiego też takie sygnały
Już zapomnieliście jak was dołowali przez ostatnie pół roku ?
-
O takich cenach nie slyszalem.. Przynajmniej u mnie w okolicy max 6,10
Jozwiakowski damaslawek 4,9 - 2%
- Muchozolali
936 000 świń tyle miesięcznie w 2018 roku ubijała Belgia prawie tyle co Polska. 

-
A warchlaczek duński +40 koron 

no i fajnie...
- Muchozolali

- Załączniki
-
- 56119704_2585469104860048_1141669300176683008_n.jpg (14.65 KiB) Przejrzano 21004 razy
-
Żeby za dużo nie zostało w kieszeni z tucznika trzeba oddać lenno poddańcze. Ważne żeby nie wydawać kasy w kraju bo to wstyd dla polskiego hodowcy wspomagać swoich. Zaraz warchlak duński będzie kosztował tyle co tucznik przed podwyżkami.krzysieko71 pisze:A warchlaczek duński +40 koron
Piotrków nie szaleć z zakupami,idą po was.
-
Dla mnie duński warchlak może być nawet droższy od polskiego tucznika, ważne żeby ten był drogi.prosiaczek pisze:Żeby za dużo nie zostało w kieszeni z tucznika trzeba oddać lenno poddańcze. Ważne żeby nie wydawać kasy w kraju bo to wstyd dla polskiego hodowcy wspomagać swoich. Zaraz warchlak duński będzie kosztował tyle co tucznik przed podwyżkami.krzysieko71 pisze:A warchlaczek duński +40 koron
- mytotoksyna1
Jak nie opodatkujeta tuczu nakładczego to już niedługo nie będzieta jeść polskiego schabowego.krzysieko71 pisze:A warchlaczek duński +40 koron

sprzedam tuczniki tel. 517413854
Sprawdzasz czy kupujący tu zaglądają ? Pewnie tak obserwują nas więc ich pozdramiamy a szczególnie tych z grudnia i stycznia co telefony teraz poznajdowali !!!
Rano ładuje 100szt stały odbiorca w grudniu i styczniu tez odbierał na czas wiec o cene sie nawet nie pytalem dam znac jak bedzie rozliczenie
- mytotoksyna1
..zna bajkę o "Gąsce Balbince"?Chinczyk pisze:Rano ładuje 100szt stały odbiorca w grudniu i styczniu tez odbierał na czas wiec o cene sie nawet nie pytalem dam znac jak bedzie rozliczenie
..bo jak nie to wyciula Cie.

Mój stały też odbierał w tym najtrudniejszym okresie, a i czasem coś dorzucił do ustalonej. Nie wiem jak wyjdą moje z wtorku ale i tak mój pośrednik ma wyłączność na moje mięsko, a dzwonią i dają na dziś 7,50.Chinczyk pisze:Rano ładuje 100szt stały odbiorca w grudniu i styczniu tez odbierał na czas wiec o cene sie nawet nie pytalem dam znac jak bedzie rozliczenie
krzysieko71 pisze:Dla mnie duński warchlak może być nawet droższy od polskiego tucznika, ważne żeby ten był drogi.prosiaczek pisze:Żeby za dużo nie zostało w kieszeni z tucznika trzeba oddać lenno poddańcze. Ważne żeby nie wydawać kasy w kraju bo to wstyd dla polskiego hodowcy wspomagać swoich. Zaraz warchlak duński będzie kosztował tyle co tucznik przed podwyżkami.krzysieko71 pisze:A warchlaczek duński +40 koron
Zgadam się i podpisuje
Dla mnie warchlak może być i po 500 lub 700 nie zarobie na tuczniku to zarobie na warchlaku
A giełda dalej główką na świat:)
Dziś propozycja z Sokołowa Podlaskiego 7,60
Czyli sytuacja się odwróciła i w Polsce wyższa cena niż w Niemczech
-
A wczoraj jeszcze stekali na taką cenę.tukan pisze:Dziś propozycja z Sokołowa Podlaskiego 7,60
Siwy napisz ktore zaklady takie ceny daja, bo ja 6zł nie mogę wyrwać za caly zestaw.Siwy pisze:Dlaczego tak tanio sprzedajecie ? 7,50 ? Piotrkowskie od wczoraj 6,30 netto waga żywa cały zestaw ,..... odbiorcy po 100 szt 6,50 płacą
- Wróż Maciej
prątki gruźlicy,pałeczki coli
fusy dziś mówią - Siwy pierdoli hihihiii
fusy dziś mówią - Siwy pierdoli hihihiii
- Muchozolali

- Załączniki
-
- 56301780_2269222766667070_1192763717188583424_n.jpg (10.74 KiB) Przejrzano 21464 razy
-
6 netto jak najbardziej osiągalne
- mytotoksyna1
Pióro pelikana
Ogonek myszy
Jutro o nowej , wyższej cenie świni się usłyszy.
Ogonek myszy
Jutro o nowej , wyższej cenie świni się usłyszy.

Dajcie Siwemu spokój. Dobrze mówi:)
-
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 85013.html
Pytanie do osób będących w strefach.
Faktycznie to tak źle wygląda?
I czy krótszy termin ważności badania skomplikuje sprzedaż.
Pytanie do osób będących w strefach.
Faktycznie to tak źle wygląda?
I czy krótszy termin ważności badania skomplikuje sprzedaż.
Zapewne znaczna część zagladajacych na forum nie wyobraża sobie jakie ograniczenia wynikają z obowiązujących stref.
Obecnie w czerwonej tak jak w artykule mamy ok 2 tygodnie od pobrania krwi ważność badan. Jednak do wyniku schodzi jakieś 4 -5 dni w zależności od dnia pobrania próbek i ich wysyłki. Także handlowych dni zostaje ok 9-10. Zakłady strefy ubijaja przeważnie tylko czwartek piatek także może się złożyć tak, że sprzedać mogę tylko raz na miesiąc bo dodatkowo np sokołów wymyślił sobie że między pobraniami musi minąć min 25 dni. W cyklu 3 tyg już nie pasuje taki układ bo między sprzedażami może być max 21dni.
Pomijam sam fakt niższych cen za kg, pobierania prób i upadków tuczników jak również strat wynikających ze sprzedaży mniejszych i młodszych swiń, które trzeba sprzedawać aby zgrać się z cyklem i badaniami.
Krótszy okres ważności badań pozostawiam bez komentarza...
Sporo by opowiadać....
Także poza strefami chwilo trwaj!!!!!
Obecnie w czerwonej tak jak w artykule mamy ok 2 tygodnie od pobrania krwi ważność badan. Jednak do wyniku schodzi jakieś 4 -5 dni w zależności od dnia pobrania próbek i ich wysyłki. Także handlowych dni zostaje ok 9-10. Zakłady strefy ubijaja przeważnie tylko czwartek piatek także może się złożyć tak, że sprzedać mogę tylko raz na miesiąc bo dodatkowo np sokołów wymyślił sobie że między pobraniami musi minąć min 25 dni. W cyklu 3 tyg już nie pasuje taki układ bo między sprzedażami może być max 21dni.
Pomijam sam fakt niższych cen za kg, pobierania prób i upadków tuczników jak również strat wynikających ze sprzedaży mniejszych i młodszych swiń, które trzeba sprzedawać aby zgrać się z cyklem i badaniami.
Krótszy okres ważności badań pozostawiam bez komentarza...
Sporo by opowiadać....
Także poza strefami chwilo trwaj!!!!!