FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Jakie na jutro prognozy? Ja myślę ze 0 a po świętach góra tzn ++++
Skoro tak mówisz, to pewnie tak będzie.
-
A ja słyszałem że jutro ostatnia środa podwyżek.
jutro + 4-5 i STOP
A w waszych STSach jakie chodzą kursy na wzrosty ?
Sprzedam 250sztuk 500540407
Waga 125
Waga 125
Też obstawiam 4 - 5 na +chłop pisze:jutro + 4-5 i STOP
- mytotoksyna1
- Muchozolali

- Załączniki
-
- Belgischer-Schweinefleischexport-33000-detailp.jpeg (25 KiB) Przejrzano 18681 razy
Maciora jutro 4 zł netto
strączka 4%
strączka 4%
- Muchozolali
Czyrzby cena pujdzie w dół do poziomu 5 z groszami na haku co myślicie ????Muchozolali pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/15502-niemcy-i-inni-europejscy-eksporterzy-przeholowali-z-cena-chinczycy-rozgladaja-sie-za-brazylijska-wieprzowina
Kto to wie co dalej ,nie ma co z fusów wróżyć . Pini na dziś 7,71 i to jest pewna informacja.
Cena spaść do 5 nie spadnie jedynie może zrównać się z zachodem
Czy ktoś się orientuje jakie ceny żywca są na niebieskiej strefie a jakie na czerwonej ??
-
Jak na razie nie widzę przesłanek do nagłych spadków cen. Zasadnicze pytanie jest takie: jaki poziom cen mięsa zaakceptuje klient? Nie wierzę aby sieci czy zakłady zgodziły się ponosić koszty kilkuzłotowych promocji, bo takie musiałyby być aby ceny były atrakcyjne dla klienta detalicznego. Pamiętam czasy kiedy przy braku żywca i wysokiej cenie żywca zakłady próbowały obniżać z dobrym skutkiem. Warchlak duński być może już po świętach przekroczy cenę 400zł. Czy to dobry prognostyk? Co się zyskało na tuczniku, teraz trzeba będzie wydać na warchlaka. Przy obecnej cenie tucznika to jeszcze ok, a jak spadnie? Powiem tak, zakłady przez długi czas strzelały sobie w kolano, teraz kolej na hodowców i tak w kółko. Umiar to złoty środek, tylko jak tu nie wykorzastać sytuacji.MARTECH pisze:Czyrzby cena pujdzie w dół do poziomu 5 z groszami na haku co myślicie ????Muchozolali pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/15502-niemcy-i-inni-europejscy-eksporterzy-przeholowali-z-cena-chinczycy-rozgladaja-sie-za-brazylijska-wieprzowina
-
Jak na razie nie widzę przesłanek do nagłych spadków cen. Zasadnicze pytanie jest takie: jaki poziom cen mięsa zaakceptuje klient? Nie wierzę aby sieci czy zakłady zgodziły się ponosić koszty kilkuzłotowych promocji, bo takie musiałyby być aby ceny były atrakcyjne dla klienta detalicznego. Pamiętam czasy kiedy przy braku żywca i wysokiej cenie żywca zakłady próbowały obniżać z dobrym skutkiem. Warchlak duński być może już po świętach przekroczy cenę 400zł. Czy to dobry prognostyk? Co się zyskało na tuczniku, teraz trzeba będzie wydać na warchlaka. Przy obecnej cenie tucznika to jeszcze ok, a jak spadnie? Powiem tak, zakłady przez długi czas strzelały sobie w kolano, teraz kolej na hodowców i tak w kółko. Umiar to złoty środek, tylko jak tu nie wykorzastać sytuacji.MARTECH pisze:Czyrzby cena pujdzie w dół do poziomu 5 z groszami na haku co myślicie ????Muchozolali pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/15502-niemcy-i-inni-europejscy-eksporterzy-przeholowali-z-cena-chinczycy-rozgladaja-sie-za-brazylijska-wieprzowina
Bez paniki, zwykła propaganda. Cena dalej będzie rosła. Może zatrzymać się na chwilę z uwagi na mniej dni ubojowych.MARTECH pisze:Czyrzby cena pujdzie w dół do poziomu 5 z groszami na haku co myślicie ????Muchozolali pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/15502-niemcy-i-inni-europejscy-eksporterzy-przeholowali-z-cena-chinczycy-rozgladaja-sie-za-brazylijska-wieprzowina
Produkcja wieprzowiny dla porównania w 2018r.: Chiny - 54,8 mln ton, Unia Europejska - 24,0 mln ton, USA - 12,6 mln ton , a Brazylia 3,8 mln ton.
Amerykańskie prognozy mówią, że produkcja w Chinach może zmniejszyć się o około 15 mln ton w 2019r. Taka Brazylia to mały pikuś a sami też muszą coś jeść. Nie ulegajmy propagandzie.
- mytotoksyna1
Ze świnio to jest tak ,że musi być prosiak. 

-
Ile na piątek można wołać za duże auto świń? 7,6? Faktycznie Pini daje 7,7?
7,8 to minumum tyle na ten tydzień płacili
Dziś będę zgłaszał myślę że 8 można powiedzieć na następny tydzień, podobno nawet w sklepach mięsa brakuje
Dziś będę zgłaszał myślę że 8 można powiedzieć na następny tydzień, podobno nawet w sklepach mięsa brakuje
7,8 to minumum tyle na ten tydzień płacili
-
Siejesz propagandę. Prosić o 8 można, ale jeszcze nie teraz.gos11 pisze:7,8 to minumum tyle na ten tydzień płacili
podobno bracia zza zachodniej granicy odcieli naszym dobrodziejom dostawy taniej padliny (oczywiście nie moi bracia )
https://www.cnbc.com/2019/04/10/killer- ... in-us.html
Z artykułu wynika, że niedobór mięsa w Chinach pomimo zwiększenia produkcji drobiu może wynieść 16,2 mln ton. W kraju spadek zużycia paszy dla trzody spadło o 40%, a w niektórych rejonach 50%. Rok 2020 zapowiada się jeszcze tragiczniej odnośnie produkcji wieprzowiny.
Z artykułu wynika, że niedobór mięsa w Chinach pomimo zwiększenia produkcji drobiu może wynieść 16,2 mln ton. W kraju spadek zużycia paszy dla trzody spadło o 40%, a w niektórych rejonach 50%. Rok 2020 zapowiada się jeszcze tragiczniej odnośnie produkcji wieprzowiny.
Dzięki temu jest szansa na wyższą cenę niż w Niemczech. U nas pogłowie mocniej spadło, a Niemcy potrzebują na eksport.brzydal pisze:podobno bracia zza zachodniej granicy odcieli naszym dobrodziejom dostawy taniej padliny (oczywiście nie moi bracia )
- mytotoksyna1
Widzita , Niemcy z Rosją gadać gadają i tucznika wysyłają.tukan pisze:Dzięki temu jest szansa na wyższą cenę niż w Niemczech. U nas pogłowie mocniej spadło, a Niemcy potrzebują na eksport.brzydal pisze:podobno bracia zza zachodniej granicy odcieli naszym dobrodziejom dostawy taniej padliny (oczywiście nie moi bracia )

Cena minus uje tesco 7,99 łopatka
Podejrzewam że następne jakiekolwiek podwyżki maj czerwiec
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... ieprzowiny
To skończy się mięso na promocje z Belgii
To skończy się mięso na promocje z Belgii
Gdyby się nie skończyło to nie było by u nas takich cen !
Nie ma mądrego na to co będzie bo wielu z nas o tej porze nie śniły się takie ceny jak są obecnie.
Znajomy w tym tygodniu sprzedał 600szt śr waga 136kg po 6,15 netto a warchlaka kupował po 240zł netto
Nie ma mądrego na to co będzie bo wielu z nas o tej porze nie śniły się takie ceny jak są obecnie.
Znajomy w tym tygodniu sprzedał 600szt śr waga 136kg po 6,15 netto a warchlaka kupował po 240zł netto
To żeś teraz prawdę powiedział. Chyba nikt się nie spodziewał takiej jazdy.
-
Pozazdrościć takiego strzału!chłop pisze:Gdyby się nie skończyło to nie było by u nas takich cen !
A dunczyk dzis kolejne 20 koron dolozyl

-
Tucznik idzie na rekord, to i warchlak za nimmagier pisze:A dunczyk dzis kolejne 20 koron dolozyl

-
Gobarto, Pini i Animex mam wrażenie, że próbują cofkę od poniedziałku, nie chcą już potwierdzić 7,80/wbc. Czy ktoś to potwierdzi?chłop pisze:Gdyby się nie skończyło to nie było by u nas takich cen !
Najważniejsze jest uznanie regionalizacji przez Chiny. Teraz już będzie można spać spokojnie w przypadku pojawienia się u Niemca lub Francuza. To jest sukces niebywały.

-
Animex 7,8 chyba nikomu nie oferował. Nie wiem jak Pini.prosiaczek pisze:Gobarto, Pini i Animex mam wrażenie, że próbują cofkę od poniedziałku, nie chcą już potwierdzić 7,80/wbc. Czy ktoś to potwierdzi?chłop pisze:Gdyby się nie skończyło to nie było by u nas takich cen !
7,70 Było ,a jaka na przyszły tydzień będzie wiadomo jutro cena .
Rekord to miałem jak żyje w 2012r 8 wrzesień cena na żywca 6,70 netto
- mytotoksyna1
Jak jutro by mieli tanić to kogo mamy ganić?0909 pisze:7,70 Było ,a jaka na przyszły tydzień będzie wiadomo jutro cena .

Czyli jakas rezerwe jeszcze mamy☺chłop pisze:Rekord to miałem jak żyje w 2012r 8 wrzesień cena na żywca 6,70 netto
A ile % od 2012 poszły inne artykuły-dobra [wyroby przemysłowe,praca] do góry????????????????
Może ktoś potwierdzić, że kolejki aut stoją po kilka godzin ?
Gdzie?
- mytotoksyna1
Znowu ta sama śpiewka co co zawsze.
Jak świnia kosztował 3,20 i taniała to w sklepach nic nie taniało -teraz świnia 5,40 i już w sklepach wyręby mięsne o jednego złotego w górę!
Jak świnia kosztował 3,20 i taniała to w sklepach nic nie taniało -teraz świnia 5,40 i już w sklepach wyręby mięsne o jednego złotego w górę!

- Wróż Maciej
ze szklanej kuli takie mam wieści
że cena spadnie na 5.40
czary czary czary
że cena spadnie na 5.40
czary czary czary
- Muchozolali

- Załączniki
-
- 57019579_278359109775732_671211875496624128_n.jpg (11.56 KiB) Przejrzano 19596 razy