FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
Musita sie zjechać i pogadać jak chorobą zaradzać .
Na dobrze asekurowane fermy dziki z całą pewnością nie przelazły ale ASF przelazł. Wniosek z tego taki że wirus nie potrzebuje dzika do przemieszczania. Przenosi go "coś" i dla tego "cosia" ogrodzenia, maty, autostrady, nie stanowią bariery.yaro_1 pisze:Prosiaczek nie wiem skąd jesteś ale jednego jestem pewien, prędzej czy później do ciebie też to dotrze, ciekawe co wtedy powiesz
a co do wykorzystania A1 jako ogrodzenia przed dzikami? mosty i wiadukty wystarczą żeby dziki przelazły
z takim tylko szczegułem że to "coś" przenosi asf nie z innego "cosia" tylko jak do tej pory zawsze z chorego dzikabaraki pisze:Na dobrze asekurowane fermy dziki z całą pewnością nie przelazły ale ASF przelazł. Wniosek z tego taki że wirus nie potrzebuje dzika do przemieszczania. Przenosi go "coś" i dla tego "cosia" ogrodzenia, maty, autostrady, nie stanowią bariery.yaro_1 pisze:Prosiaczek nie wiem skąd jesteś ale jednego jestem pewien, prędzej czy później do ciebie też to dotrze, ciekawe co wtedy powiesz
a co do wykorzystania A1 jako ogrodzenia przed dzikami? mosty i wiadukty wystarczą żeby dziki przelazły
-
Zgadzam się z brzydalem.
Gdzie nie ma dzika, nie ma tez ognisk.
Przykładem są ostatnie ogniska w Gumowie i Czerwinsku.
Gdzie nie ma dzika, nie ma tez ognisk.
Przykładem są ostatnie ogniska w Gumowie i Czerwinsku.
,
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:30 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
jedynym krajem w UE, któremu udało się wyeliminować epidemię, były Czechy – skutecznym środkiem okazał się kontrolowane wybicie populacji dzików w strefie zakażenia. Czechy są oficjalnie uznana wolne od ASF od lutego 2018 r.
Prosta, tania i skuteczna metoda walki z asf.
jedynym krajem w UE, któremu udało się wyeliminować epidemię, były Czechy – skutecznym środkiem okazał się kontrolowane wybicie populacji dzików w strefie zakażenia. Czechy są oficjalnie uznana wolne od ASF od lutego 2018 r.
Ciekawe czy komisja sejmowa nie powstanie za parę lat w związku z opieszalym działaniem rządu. Większe straty będą jak z luki vat.
Komisja?chyba jesteś nie poważny.Kaczyński z Morawieckim po to sprowadziły amerykański Monopol by dokończyć dzieła Balcerowicza i zmieść chłopa.
Przecież Pis nie sprowadził animexuBRUTAL pisze:Komisja?chyba jesteś nie poważny.Kaczyński z Morawieckim po to sprowadziły amerykański Monopol by dokończyć dzieła Balcerowicza i zmieść chłopa.
Największą szansę na zwalczanie asf miało PO i PSL w 2014 roku i co
też nic nie zrobili
Wystarczyło wtedy postawić płot wzdłuż granicy i wystrzelić dziki na Podlasiu i po temacie
Jedni i drudzy mają i mieli i prawdopodobnie będa mieli nas w nosie
Parę haseł przy okazji wyborów i na tym koniec
maja inne problemy i sobie radza a co tam dzik , taki maly bezbronny wobec czlowieka . https://www.youtube.com/watch?v=RtajKLdqf28
Wojska USA PiS też nie sprowadził,offsetu też w chlewnie nie zainwestował.Mówisz o płocie? przecież górą też można roznieść zarazę.Jedyne co można zrobić to wybić dziki i zamknąć pasożytów co ich bronią bo działają w na szkodę Polskich hodowców.
Problem jest w tym że minister za bardzo sam nie może podjąć drastycznych kroków, no co innego jakby rolnicy naciskali zdecydowanie. A to już co innego, zrobiłem bo musiałem ale nie chciałem. P
Pytanko. Czy będąc na wacie w taryfie C ale na jednym liczniku (dom plus gosp jako gospodarstwo domowe) trzeba to oświadczenie wysłać?
Żeby zrobić porządek z dzikami potrzeba ponad partyjnej zgody i współdziałania! Jak mieliśmy ministra z PSL to nie przypominam sobie żeby ktoś z PISu podważał zasadność odstrzałów sanitarnych a jak zachował się PSL to wszyscy widzieliśmy. O PO to nawet szkoda gadać ale żeby PSL stanął w jednym szeregu z ekoterrorystami w obronie dzika to bym się nie spodziewał. A Kołodziejczak w którym pokładaliśmy takie nadzieje? Z tego co się wypowiadał to też mu dzików szkoda było...
Ja się akurat PIS owi nie dziwię że się z wybijania dzików wycofał, bo jednak przy tak ostrej krytyce opozycji i manipulacji medialnej tylko by sie pogrążył i przegrał wybory a kolejna ekipa dziki i tak by szybko rozmnożyła. Tutaj trzeba by zrezygnować z uprawiania polityki i zdrowo rozsądkowo podejść do tematu, ale to tylko pomarzyć można.
Ja się akurat PIS owi nie dziwię że się z wybijania dzików wycofał, bo jednak przy tak ostrej krytyce opozycji i manipulacji medialnej tylko by sie pogrążył i przegrał wybory a kolejna ekipa dziki i tak by szybko rozmnożyła. Tutaj trzeba by zrezygnować z uprawiania polityki i zdrowo rozsądkowo podejść do tematu, ale to tylko pomarzyć można.
Powinieneś złożyć oswiadcxenie
Dobrze ze odszkodowania płacą. Za zboże i inne płody
zutylizowane nie ale za świnie to w sierpniu z braku kasy to po 75 zł za sztukę płacą, tak coś o uszy mi się obiło
zutylizowane nie ale za świnie to w sierpniu z braku kasy to po 75 zł za sztukę płacą, tak coś o uszy mi się obiło
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:29 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
jestem w takiej samej sytuacji, złożyłem już a dziś dostałem potwierdzenie smsem że do nich dotarło,choć we wczesniejszej rozmowie pani z enea stwierdziła że nie ma nas w ustawie i oswiadczenia przyjmują ale czy nas rolników to obejmie to na te chwilę nikt nie wielukas1982 pisze:Pytanko. Czy będąc na wacie w taryfie C ale na jednym liczniku (dom plus gosp jako gospodarstwo domowe) trzeba to oświadczenie wysłać?
- mytotoksyna1
Musita z tymi dzikami zrobić krok naprzód.
W nocy tymi śliepiami świeco jak reflektory .
W nocy tymi śliepiami świeco jak reflektory .
To co, będzie jutro +.
Ja obstawiam 3 lub 4.
Ja obstawiam 3 lub 4.
Też liczę na +3
ZIELONI jadą blokować Kutno !!!
Policja pały i gnać tych świrów bo to oni blokują odstrzały dzików !!!
Policja pały i gnać tych świrów bo to oni blokują odstrzały dzików !!!
A jaki mają powód protestu??
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:28 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
myslicie że rzadzacy tego nie wiedza ?
- mytotoksyna1
Jak świat powstał to miał głowę , ręce i nogi ,a teraz widzimy ,że w ślepą uliczkę pędzimy. 

i tu sie z Toba zgadzam
- Muchozolali
Tucz kontraktowy https://www.facebook.com/Vocativ/videos ... 182685319/
- mytotoksyna1
Krucza fuks -dobre to porównanie.Muchozolali pisze:Tucz kontraktowy https://www.facebook.com/Vocativ/videos ... 182685319/

Bardzo dobre.
Dobre ale nie przebiło płaczu tych z pod Łowicza co byli pewni że ASF miał dojść tylko do Wisły a tu im robią żółtą strefe?!!! jakim prawem!!!.Nie spodziewałem się że są tacy artyści w chlewach i uważają że po wschodniej stronie to mogą poniżej 4 zł oddawać a po zachodniej to 6 zł mało a i badanie będzie musiał robić.
Hauspreis u Niemca
na 1,85
na 1,85
w Polsce to zakłady robią hauspreis od 2 miesięcymonikaa pisze:Hauspreis u Niemca
na 1,85

A u nas te spektakularne podwyżki jakoś niezbyt widoczne. ZM bronią się przed ceną 6zl jak mogą. I terminy płatności nie korelują z tym, co na fakturze.
Stref przybywa, świń ubywa, a ZM mają na to wszystko wy....ne.
Stref przybywa, świń ubywa, a ZM mają na to wszystko wy....ne.
- Muchozolali
Zamknięty jak sprzeda po 6zł to 210zł zostań musi 

Nie takie firmy jak panstwowe Pulawy nad tym pracuja . Dla PiS owskich wyborcow [ rolnikow ] wyglada to tak https://www.youtube.com/watch?v=0hE1-2sKzHk
Co Ty Stanisław nie wierzysz w polską państwową firmę? A ElectroMobility produkuje setki tysięcy samochodow elektrycznych? Produkuje. No to o co chodzi? Ja sam kupiłem już dwa. Tak więc tylko patrzeć, jak szczepionka będzie gotowa. Myślę, że do połowy października będą blisko opracowania jej.
- mytotoksyna1
Jak temu dać wiarę to będzie doskonale.monikaa pisze:https://www.tvp.info/43667225/15082019-1715/program-teleexpress-extra,odc-1989
od minuty 6:45

,,,\\\\A propos Monika poszukuję tucznika o wadze 190 kilogramów dla naszego wioskowego ratownika .
Stanisław swoim podejściem i polityki przypomina mi niejaką panią Staniszkis.
mytotoksyna1 pisze:Jak temu dać wiarę to będzie doskonale.monikaa pisze:https://www.tvp.info/43667225/15082019-1715/program-teleexpress-extra,odc-1989
od minuty 6:45![]()
![]()
,,,\\\\A propos Monika poszukuję tucznika o wadze 190 kilogramów dla naszego wioskowego ratownika .
jak już to szukam tucznika 148-165 kg
tylko biała strefa, niestety
-
A jak wszyscy będziemy już w czerwonej to co wtedy będzie Pani Moniko?monikaa pisze:mytotoksyna1 pisze:Jak temu dać wiarę to będzie doskonale.monikaa pisze:https://www.tvp.info/43667225/15082019-1715/program-teleexpress-extra,odc-1989
od minuty 6:45![]()
![]()
jak już to szukam tucznika 148-165 kg
tylko biała strefa, niestety
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:27 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:28 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.