FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
to jest o drobiu:
Dyrektor KIPDiP ds. strategii przyznaje, że analiza chińskich danych importowych sugeruje, że Chiny są bardzo interesującym rynkiem.
- Z drugiej jednak strony przez pryzmat cyfr widać, że huraoptymistyczne prognozy niektórych podmiotów z branży drobiarskiej odnośnie możliwego ogromnego zbytu dla produkowanego w Polsce mięsa kurcząt rzeźnych mogą być po prostu oparte na fałszywych przesłankach. Co więcej, wielkiego sukcesu w sprzedaży mięsa polskich brojlerów kurzych na chińskim rynku nie tylko nie wróżą twarde dane o imporcie i konsumpcji w tym kraju, ale również czynniki o charakterze względnym. Chodzi tu przede wszystkim o nową politykę Chin, które dość szeroko otwierają się na kolejnych dostawców, co powoduje, że konkurencja na rynku chińskim jest bardzo duża - mówi.
Uważam podobnie jest z wieprzowiną
Dyrektor KIPDiP ds. strategii przyznaje, że analiza chińskich danych importowych sugeruje, że Chiny są bardzo interesującym rynkiem.
- Z drugiej jednak strony przez pryzmat cyfr widać, że huraoptymistyczne prognozy niektórych podmiotów z branży drobiarskiej odnośnie możliwego ogromnego zbytu dla produkowanego w Polsce mięsa kurcząt rzeźnych mogą być po prostu oparte na fałszywych przesłankach. Co więcej, wielkiego sukcesu w sprzedaży mięsa polskich brojlerów kurzych na chińskim rynku nie tylko nie wróżą twarde dane o imporcie i konsumpcji w tym kraju, ale również czynniki o charakterze względnym. Chodzi tu przede wszystkim o nową politykę Chin, które dość szeroko otwierają się na kolejnych dostawców, co powoduje, że konkurencja na rynku chińskim jest bardzo duża - mówi.
Uważam podobnie jest z wieprzowiną
j
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
No Unia rozszeżyła nam strefy !!! Pięknie kur..
I to tak ładnie się składa ze po wizycie Cińczyków
-
Tukan, też Cię już pokolorowali?
-
Jesteś w żółtej?chłop pisze:No Unia rozszeżyła nam strefy !!! Pięknie kur..
mnie i tukana jeszcze nie
już dawnokrzysieko71 pisze:Jesteś w żółtej?chłop pisze:No Unia rozszeżyła nam strefy !!! Pięknie kur..
Patrze na mapę to już 20km od kutna jest żółta !!!
Nawet dziady za A1 już przeskoczyli co miała stanowić barierę ochronną !!! Tak nas UE pięknie urządza !!!! Przypadek ???
z czym zolta sie wiaze?
Nie wszystkie ubojnie biją
-
Żółta z niczym w czerwonej już ciut gorzej
Cena bz euro w dół
?
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic nie znajdziesz bo nic nie znaleźli tylko Unia sbie żółte strefy dodała i nakazała pokolorować !!!
Witam. Panowie czy zna ktoś jakiegoś pośrednika z kuj-pom który skupuje tuczniki do Ełku lub do Szczecina?
Jak to jest z wyrównaniem kosztów z niebieskiej strefy ASF ? Łatwo odzyskać pieniądze ?
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:19 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze jestem w białej ale następny powiat jest mój. Rozbuchali się z tymi kolorami.krzysieko71 pisze:Tukan, też Cię już pokolorowali?
Był u mnie kilka razy ale ale nigdy z nim nie handlowałem i nie wiem czy akurat z kujawsko - pomorskiego.monika23 pisze:Witam. Panowie czy zna ktoś jakiegoś pośrednika z kuj-pom który skupuje tuczniki do Ełku lub do Szczecina?
Krzysztof Koczan tel. 693628408
Jeśli ode mnie chciał to i może Tobą też będzie zainteresowany. Wiem, że woził do Ełku ale teraz Kutno też wchodzi w grę. Pozdrawiam.
Cyrk
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... olu-dzikow
Dzik państwowy
Żeruje i niszczy uprawy to Jeszce utylizowac ma rolnik
Tego jeszcze nie grali
Dzik państwowy
Tego jeszcze nie grali
- mytotoksyna1
Dzik jest dziki i dlatego każdy go się boi ,dlatego tak sobie swawoli.Aaaaaa pisze:Cyrk
Dzik państwowy
Tego jeszcze nie grali

W PiS-du z tymi strefami. Może w końcu i taki cymbał jak nemelzis zrozumie ze świnie ze stref i jego obchodzą bo na stronie 4527 pisał A KOGO INTERESUJE CO TY ZROBISZ ZE SWOIMI SWINIAMI W STEFIE.
.
Ostatnio zmieniony środa 04 wrz 2019, 22:18 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak dla uspokojenia sytuacji. Na początku jak zobaczyłem te strefy to aż ciepło mi się zrobiło. To praktycznie 1/3 Polski. Później dowiedziałem się z pewnego źródła, że mogli w tym faktycznie paluchy maczać Chińczycy w celu powiększenia strefy ochronnej w zamyśle import ze stref białych unii. Jeśli żółte strefy niczym nie skutkują a nasze zakłady miałyby dostać zielone światło na bezpośredni eksport to może wszyscy na tym skorzystamy. Nie wiem, tak się pocieszam. Może coś w tym jest. Niebawem zobaczymy do czego to wszystko zmierza.
To nie tak. Każdego dzika czy to zabitego czy padłego w strefie żółtej się bada. Jak będzie zarażony to w żółtej kreślą czerwoną i powiększają żółtą. I tak cały czas aż do zakolorowania Polski.
-
no i Wielkopolski, myślę że rok i wszyscy w kolorze, teraz kwestia w jakiej
-
Biały to też kolor.
Zachód spał jak wyskoczył asf bo myślał że do nich nie dojdzie a teraz mają sraczkę. Było pomóc i walczyć na początku.
Zachód spał jak wyskoczył asf bo myślał że do nich nie dojdzie a teraz mają sraczkę. Było pomóc i walczyć na początku.
Jak dzieci.Dla Niemca i Hiszpana to strefa w Polsce jest błogosławieństwem bo największy konkurent z Europy ma getto i dadzą w łapę miliardy tym co dołożą swoje rączki do stref w Polsce.Te żółte strefy nikt darmo nie robi,są po to by zarazić dziki ASf-em rozwożąc zarażone asf-em warchlaki dzików co kilkanaście km.w określone punkty po to by powstały czerwone strefy a z nią różne nakazy i zakazy przez wet.
walke w slusznym celu zawsze warto podjąć tylko jak , jak rolnikow w parlamencie nie mamy . Chyba tylko kosy i widly zostaly .Ciekaw jestem jak PiS wybrnie w tym roku z suszy , bo mysle ze to dopiero po wyborach oglosza .Przepraszam ze zapytam , a co z Kołodziejczakiem bo jakos nie slysze i niewidze a ufalem ze bede mial na kogo glosowac .
- mytotoksyna1
Brawo , brawissimo !!Immortaldzk pisze:Biały to też kolor.
..ale my jeszcze lepi spalem ,że dzika nie wygnalem ...

- mytotoksyna1
Cena na razie się kołacze i koło pięciu złotych skacze. 

-
Brutal, chyba jednak Cię troszkę ponosi...BRUTAL pisze:Jak dzieci.Dla Niemca i Hiszpana to strefa w Polsce jest błogosławieństwem bo największy konkurent z Europy ma getto i dadzą w łapę miliardy tym co dołożą swoje rączki do stref w Polsce.Te żółte strefy nikt darmo nie robi,są po to by zarazić dziki ASf-em rozwożąc zarażone asf-em warchlaki dzików co kilkanaście km.w określone punkty po to by powstały czerwone strefy a z nią różne nakazy i zakazy przez wet.
Podobno mają być szczegółowe kontrole dotyczące bioasekuracji tylko dla dużych gospodarstw
Już są ale dla wszystkich !!! Idą wsie po kolei mały duży wszyscy
POdobno Oprócz tych dla wszystkich mają być dodatkowe tylko dla dużych gospodarstw o Wiele bardziej restrykcyjne
- mytotoksyna1
..a nakazy od prokuratora so ,bo my w naszej wiosce nikogo na posesje nie wpuszczamy , gdyż złe doświadczenia życiowe mamy ?chłop pisze:Już są ale dla wszystkich !!! Idą wsie po kolei mały duży wszyscy

u nas wszystkich sprawdzają na pierwszy ogień poszli ci co maja tez bydło
giełda ostro w góre
bardzo ostro, 1-2 centy
W środę powinno się ruszyć oczywiście do góry.
A kiedy korekta jak sadzisz ???0909 pisze:giełda ostro w góre
- mytotoksyna1
Kilogram ogórków kiszonych 9,90 zł. kilogram kapusty kiszonej 8,90 zł.
..to jest to nowoczesne rolnictwo ?
..to jest to nowoczesne rolnictwo ?
Gdy sprzeda te które planuje wkrótce sprzedaćMARTECH pisze:A kiedy korekta jak sadzisz ???0909 pisze:giełda ostro w góre

-
- Kontakt:
09.09.2019 Aktualne ceny skupu tuczników i macior w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
- mytotoksyna1
Harmider- to słowo obrazuje rolnictwo obrazowo. 

MARTECH chciałeś korekty to i masz mała -2
- Muchozolali
Kto prawdę głosi ten niepokój wszczyna.... Norwid wiecznie żywy

- mytotoksyna1
Cyprian zaiste miał swoje powiedzonka , które budowały nawet w nocy trochę słonka.Muchozolali pisze:Kto prawdę głosi ten niepokój wszczyna.... Norwid wiecznie żywy![]()
![]()
![]()

U nas górki dołki itp a w USA tam dopiero się dzieje
29 lipca cena 86,49 x 3,93zł = 340zł za tuszę
09 wrezsień 50,72 x 3,93zł = 199zł za tuszę
Przez 1,5 miesiąca zjazd ponad 2zł na 1kg żywca
Brazylia i Kanada też duży spadek ponad 1zł na 1kg żywca w ciągu miesiąca i ceny oscylują ok 3,8 - 4zł max
Piszę o tym bo nasze ZM też dużo towaru exportują do USA itp
Brazylia i Kanada też duży spadek ponad 1zł na 1kg żywca w ciągu miesiąca i ceny oscylują ok 3,8 - 4zł max
Piszę o tym bo nasze ZM też dużo towaru exportują do USA itp
Ostatnio zmieniony środa 11 wrz 2019, 10:40 przez chłop, łącznie zmieniany 1 raz.
A kontrakty na sierpień były wiosną 0,96 - 0,97 centów za funt. Ale jazda. Spodziewali się zmasowanych wysyłek do Chin, a tu zonk. Europa na tym korzysta chociaż w tej chwili i w najbliższej przyszłości Chińczycy wchłonęliby to co europejskie i to co amerykańskie. Czuję, że pierwszy raz od lat nasza cena na koniec roku nie spadnie, a i 2020r. zapowiada się jeszcze lepszy. Martwi tylko to kolorowanie. Dowiedziałem się od kolegi, że idą zmasowane odstrzały i płacą za samo zabicie dzika 400, a za lochę 600 PLN. Jak ktoś na ten temat wie więcej to niech napisze.chłop pisze:U nas górki dołki itp a w USA tam dopiero się dzieje
Tak zgadza się będą odstrzały tylko już o tym piszą Ekolodzy i ciekawe jak to będzie bo za dzika płacą 400zł a EKOLOG za dzień łażenia po lesie żeby zakłcać ma 150-200zł i obiadtukan pisze:A kontrakty na sierpień były wiosną 0,96 - 0,97 centów za funt. Ale jazda. Spodziewali się zmasowanych wysyłek do Chin, a tu zonk. Europa na tym korzysta chociaż w tej chwili i w najbliższej przyszłości Chińczycy wchłonęliby to co europejskie i to co amerykańskie. Czuję, że pierwszy raz od lat nasza cena na koniec roku nie spadnie, a i 2020r. zapowiada się jeszcze lepszy. Martwi tylko to kolorowanie. Dowiedziałem się od kolegi, że idą zmasowane odstrzały i płacą za samo zabicie dzika 400, a za lochę 600 PLN. Jak ktoś na ten temat wie więcej to niech napisze.chłop pisze:U nas górki dołki itp a w USA tam dopiero się dzieje
Kolega mi linka podesłał
https://www.epiotrkow.pl/news/Do-dzikow ... uzej,36985