CENY TRZODY

Stanislaw

Re: CENY TRZODY

Post autor: Stanislaw »

na wzrostach na gieldzie nie da sie zarobic ale na spadkach mozna zrobic fortune ,Mozna ryzykowac .vicia tych samochodow to wcale na Placu Czerwonym nie rozdają co najwyzej pały .Po 60 a nie po 100 i napewno lepiej miec pole niz kase w banku :lol:
0909

Post autor: 0909 »

wirusa ja przerabiałem to jest powazny problem, ale nie problem dla ludzi mądrych . słuchać wszystkich zaleceń wirus to cienki bolek tylko ludzie głupie bo pchają sie po wirusa
w razie pytań prosze pytać pozdrawiam
Gregory_Fox

Post autor: Gregory_Fox »

Tutaj Stanisławowi przyznam rację. Lokowanie pieniędzy w ziemi to rozsądek. Oczywiście swoich nie bankowych. Bo jeśli inflacja się rozbuja to zaczną się nastanwiav nad podniesieniem stóp procentowych. A wtedy manie kredytu może mieć złe skutki
0909

bida
Patrykoo1004

Post autor: Patrykoo1004 »

minus 3 :|
0909

Duda obuć sie granice zamykamy lotniska , etc i po wirusie. Jak duda nie wprowadzi restrykcji to ide na wybory by Go skreślić BEDZIE DLA MNIE DZIADEM
tukan

Post autor: tukan »

0909 pisze:Duda obuć sie granice zamykamy lotniska , etc i po wirusie. Jak duda nie wprowadzi restrykcji to ide na wybory by Go skreślić BEDZIE DLA MNIE DZIADEM
Wychodzę z założenia, że o prezydencie powinniśmy mówić z szacunkiem albo w ogóle. Każdy ma jednak prawo postępować jak mu się podoba.
Stanislaw

oni chca zebys tak myslal i mowil , tylko ze pan Duda jest w tej chwili kandydatem jak kazdy a nie swietym ktorego nie nalezy oceniac i odladac ciagle w TV PiS . Komorowski zreszta robil to samo .
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

0909 pisze:Duda obuć sie granice zamykamy lotniska , etc i po wirusie. Jak duda nie wprowadzi restrykcji to ide na wybory by Go skreślić BEDZIE DLA MNIE DZIADEM
Obuć się obuć, bo do szkoły to nie dość, że pod górkę miałeś, to jeszcze na bosaka trasę pokonać było trzeba :lol:
Jeśli doktora nauk prawnych, który bywa prezydentem, można nazwać dziadem, to w jak wyrazisty sposób, nazwać można kręciogona świńskiego skupnika? Masz jakiś ciekawy w soczystości swojej pomysł 0909?
0909

W końcu Prezydent coś ruszył -Dziękuje !
Rządzący muszą działać bez względnie kto nimi będzie , a my musimy słuchać ,to w ich rękach są ustawy . W TEDY DZIĘKUJE SIĘ . Co kowalski Może ? Nic .
Dziękuje Panie Prezydencie więcej posunięć !

Sory za błąd-Obuć. Dziękuje za poprawienie

Ps. TAK Do sprostowania młodzi teraz cieszą sie bo wycieczki staniały i korzystają z okazji - to jest normalne ?
Pewien Włoch przyjeżdża do zakładu polskiego z czerwonych Włoch to jest normalne ?
I teraz zakładowi grozi wstrzymanie produkcji
Kto to ma wstrzymać ?
andre

Post autor: andre »

Szacunek to mozna mieć ale gość majacy tytuł bezczelnie złamał kilkukrotnie prawo, a jego dawni koledzy i wykladowcy z uczelni nie chcą go znać. U mnie ma zero szacunku i nie dlatego że jest z pisu, ale dlatego że obiecywał łączyć Polaków i przestrzegac prawa, a nie robi ani jednego a drugie dostosowuje do swoich partyjnych pryncypalow
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

No Duda mimo, że ma gadane to jednak jest pionkiem prezesa choć czasem próbuje się odcinać. Obiektywnie patrząc to PIS jednak źle nie rządzi, albo inaczej - napewno lepiej od poprzedników. Choć doczepić się można do ogromu rzeczy. Miało być odcięcie od III RP, od obsadzania wszelkich etatów swoimi. Mieli być na kierowniczych stanowiskach ludzie wysoko wykształceni w danym kierunku a są jak wiadomo sami swoi. Hasło PIS-PO jedno zło zna chyba każdy w Polsce.
robert0169

Post autor: robert0169 »

lukas kog wpuscisz do chlewni swojego czy wroga wszystie urzedy obstawione byly ludzmi PO PSL i bylymi z PZPR o sedziach nie wspomne bo to specjalna kasta widzisz co wyprawiaja w parlamencie europejskim slugusy i ludzie o dziwnych sklonnosciach
rom19

Post autor: rom19 »

Jak wróci borysław budka to się oczy otworzą tym co dziś krytykują władzę.
daniel0

Post autor: daniel0 »

Gorzej jak za poprzedników to nie jest!! Masę rzeczy można zmienić, ale jak mówią że w imię tolerancji może każdy z każdym i uznawać to powszechnie za normalne to coś jest nie tak! Zwierzęta łączą się w pary i wiedza kto z kim jakże bez komentarza!!
Co do cen 8.4 na haku
bezbarwny

andre pisze:Szacunek to mozna mieć ale gość majacy tytuł bezczelnie złamał kilkukrotnie prawo, a jego dawni koledzy i wykladowcy z uczelni nie chcą go znać. U mnie ma zero szacunku i nie dlatego że jest z pisu, ale dlatego że obiecywał łączyć Polaków i przestrzegac prawa, a nie robi ani jednego a drugie dostosowuje do swoich partyjnych pryncypalow
Andre, równie wielu profesorów uważa, że prawa nie złamał. Skupiasz się na skutku, nie przyczynie, a przyczyną jest byle jakie prawo, które każdy może interpretować jak chce, bo co to za prawo, w którym za słowem „niedopuszczalne”, napisane jest”chyba że”? :lol: . To prawo trzeba zmienić, ale nie rękoma PiS, a przedstawicieli całego narodu. Dlaczego nie mówi o tym żaden z kontrkandydatów Dudy, czy w ogóle opozycji? Nie zdają sobie z tego sprawy? Co do dzielenia narodu. Nas nie trzeba dzielić, bo my od dawna podzieleni jesteśmy, bo jak ten lud ciemny, wszystko kupujemy. Na nieszczęście Kurskiego, jemu te znamienne słowa wypowiedzieć głośno się zdarzyło, ale nie łudźmy się, oni wszyscy tak k nas myślą, z tym że w bardziej subtelny sposób to wyrażają, na „zwykli ludzie”. Każdy kandydat, ma swoje zaplecze polityczne i każdy kandydat będzie w stronę tego zaplecza grabił. Przynajmniej w pierwszej kadencji, bo druga, ostatnia, to lajtowa może być, czego przykładem jest/był Kwaśniewski.
Pamiętacie pewnie, jak po przemianach ustrojowych, zaczęli nas nachodzić wszelkiej maści przedstawiciele handlowi, w tym i dodatków paszowych. Ich retoryka była taka, jak dzisiejszej opozycji. Panie, nie bierz pan koncentratów firmy x, bo oni to oszukujo, kantujo, nie dosypujo, świnie po tym nie rosno, albo i zdychajo. Pamiętacie? Aż tu nagle, ni stąd, ni z owąd, zajeżdża przedstawiciel firmy x i mówi; produkty konkurencji są bardzo dobre, ale moje, są lepsze, a na dowód, przedstawiam to, to i to. Nie mogę się doczekać polityka, który powie, PiS, PO czy kto tam jeszcze, rządzi znakomicie na miarę warunków w których rządzić mu przyszło, ale ja, my, będziemy rządzić lepiej, bo to, to i tamto. To takie proste i takie genialne zarazem, a i społeczeństwa by nie dzieliło :wink:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

rom19

Na marginesie to Ci co kupili warchlaka za 500 to muszą mieć mocne nerwy
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

mytotoksyna1 pisze:https://youtu.be/CT8MtggUqO0 8)
Esencja czynnika twórczego następuje w czasie 1 minuty i jednej sekundy projekcji.
andre

Post autor: andre »

Jeżeli każdy będzie interpretowal prawo według swojego widzimisię lub co gorsza pod chwilowe zapotrzebowanie to wtedy już śmiało możemy mówić o bezprawiu. A co do polityków i polityki to masz rację z tym że ja już wrzuciłem na luz bo są oni jak ta miła pani na drodze(nie ublizajac jej) :wink: kto mi zapłaci temu dam. Twierdzę jednak że na wybory trzeba chodzić i raczej glosu nie oddam na tych którzy twierdzą że Polacy są posortowani, a niestety zasiadajacy aktualnie przy dlugopisie nigdy tego nie skrytykował. I to by było na tyle
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

robert0169 pisze:lukas kog wpuscisz do chlewni swojego czy wroga wszystie urzedy obstawione byly ludzmi PO PSL i bylymi z PZPR o sedziach nie wspomne bo to specjalna kasta widzisz co wyprawiaja w parlamencie europejskim slugusy i ludzie o dziwnych sklonnosciach
Wiesz ja to bym chętnie głosował na prawdziwą chrześcijańską chadecję. Na ludzi, którzy Boga mają w sercu a nie na ustach i sztandarach. Niestety takiej partii w Polsce nie ma, takiego kandydata na prezydenta także więc przyjdzie mi wybierać mniejsze zło. A dla dobra Polski Pisiory są mniejszym złem niż POstkomuniści.
Alternatywą mogła by być Koalicja Polska gdyby PSL miał swoją tożsamość.
loyer

Post autor: loyer »

lukas1982 pisze:
robert0169 pisze:lukas kog wpuscisz do chlewni swojego czy wroga wszystie urzedy obstawione byly ludzmi PO PSL i bylymi z PZPR o sedziach nie wspomne bo to specjalna kasta widzisz co wyprawiaja w parlamencie europejskim slugusy i ludzie o dziwnych sklonnosciach
Wiesz ja to bym chętnie głosował na prawdziwą chrześcijańską chadecję. Na ludzi, którzy Boga mają w sercu a nie na ustach i sztandarach. Niestety takiej partii w Polsce nie ma, takiego kandydata na prezydenta także więc przyjdzie mi wybierać mniejsze zło. A dla dobra Polski Pisiory są mniejszym złem niż POstkomuniści.
Alternatywą mogła by być Koalicja Polska gdyby PSL miał swoją tożsamość.
Jeśli Władysław K-K przejdzie do drugiej tury to wygra myślę że 60 do 40% z PAD. Nikt inny nie ma szans. Dla Polski to dobre rozwiązanie PIS ma rząd i parlament, normalny człowiek jest Prezydentem.
Robert0169 czy uważasz, że PIS zrobił cokolwiek żeby poprawić polskie sądownictwo? Nie zrobił nic. Ziobro to największy szkodnik w tym rządzie. Gdyby ktoś normalny tam był, to próbował by rozwiązać wszelkie problemy. Ziobro to tylko szczuje, straszy i zarzuca wszystkim że są oszustami i złodziejami. Gdyby tak uogólniać to można by nazwać wszystkich rolników śmierdzącymi nygusami którzy tylko biorą dotację. Proszę chociaż o odrobinę obiektywizmu! Ziobro doprowadził do upadku poprzedniego rządu PIS i doprowadza do upadku tego. Dzisiaj czytam, że prokuratura krajowa umorzyła śledztwo w sprawie zawiadomień NIK o nieprawidłowościach w programie w więziennictwie. Myślicie, że Banaś nie wie gdzie były wałki w tym rządzie?
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Wróżbita jaka cena dziś?
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

-2?
Awatar użytkownika
Wróż Maciej

Post autor: Wróż Maciej »

powiem ci vicia i skruce twe męki
że spadnie o tyle ile palcy u ręki
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Duże uszy , małe brwi
Wróż Maciej chyba drwi.
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

-6
Awatar użytkownika
Wróż Maciej

Post autor: Wróż Maciej »

mocne mam dzisiaj te czary
Załączniki
20200311_141803.jpg
20200311_141803.jpg (12.21 KiB) Przejrzano 33420 razy
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

monikaa pisze:-6
czyli 1,96 aktualnie
chłop

Post autor: chłop »

Czyli Kutno - 40gr !!
bezbarwny

Od ponad tygodnia spada cena chleba, to się dzisiaj okazało, że bez chleba, szynka nie smakuje.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Kartofle po 3 za kilogram , a tucznik po 6 z groszami -co ja słyszę moimi uszami ?
Załączniki
22222222.jpg
22222222.jpg (5.38 KiB) Przejrzano 32707 razy
rom19

O cenę byłby spokojny w dłuższej perspektywie. Nie ma mięsa w sklepach i za chwilę zrobi się jeszcze większe ssanie że względu na Święta
Aaaaaa

Post autor: Aaaaaa »

Cena to dopiero teraz mozw J...ac
Stoimy przed ogromną recesja
Trump dołożył oliwy do Ognia
greg

Post autor: greg »

bezbarwny pisze:
Obuć się obuć, bo do szkoły to nie dość, że pod górkę miałeś, to jeszcze na bosaka trasę pokonać było trzeba :lol:
Jeśli doktora nauk prawnych, który bywa prezydentem, można nazwać dziadem, to w jak wyrazisty sposób, nazwać można kręciogona świńskiego skupnika? Masz jakiś ciekawy w soczystości swojej pomysł 0909?
U nas na wsi kiedyś był taki filozof który twierdził że 'lepszy rozum bez nauki niż nauka bez rozumu'
Stanislaw

gielda - 15 % , ogolnie jest nieżle tylko trzeba przezyć .
czarny

Post autor: czarny »

Stasiu, jak giełda kit do dla nas git.
Aaaaaa

Warchlak bez zmiany
greg

Post autor: greg »

Na razie to kicha ale mam takie przemyślenie czy za 2, 3 tygodnie jak wszystko zamkną i nas odetną od dostaw z zewnątrz to niebędziemy tuczników sprzedawać na sztuki np. Po 1500zł sztuka.
bezbarwny

Zastanawiam się co będzie w momencie, gdy zaczną chorować pracownicy kluczowych ubojni w kraju.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

greg pisze:Na razie to kicha ale mam takie przemyślenie czy za 2, 3 tygodnie jak wszystko zamkną i nas odetną od dostaw z zewnątrz to niebędziemy tuczników sprzedawać na sztuki np. Po 1500zł sztuka.
Jak wszystko zamkną to nie wiem czy za darmo tych świń nie oddasz , już skupy zbóż zamykają jak ubojnie zamkną to będziem widzieć jaki będziesz mądry . Tak dużo było tu mądrali co chcieli populację dzika zmiejszyć żeby ASF się nie przenosił , ciekawe jakie jest ich zdanie o koronawirusie ?zapasy mąki , drożdzy i papieru toaletowego ludzie porobili i z domu się nie ruszą a Ty marzysz że po świnie przyjdą .Dużo zdrowia i mało paniki :D
Falco

Post autor: Falco »

Widzę jakiś dziwny wysyp życzliwych... ;-)
Stanislaw

wszystko zalezy jak dlugo to potrwa i nikt nie jest wstanie przewidziec .Pamietam jak po wirusie Balcerowicza ubijalem po dwie swinki ,przyjezdzal wet przystawial pieczatki i gosciu z Pily zabieral to do sklepu .Nie bylo zadnych problemow ,bioasekuracji , dobrostanu , specjalnych warunkow uboju i innych wymyslow , ktore byc moze zlikwiduje koronawirus .
Gregory_Fox

Post autor: Gregory_Fox »

Stanislaw pisze:wszystko zalezy jak dlugo to potrwa i nikt nie jest wstanie przewidziec .Pamietam jak po wirusie Balcerowicza ubijalem po dwie swinki ,przyjezdzal wet przystawial pieczatki i gosciu z Pily zabieral to do sklepu .Nie bylo zadnych problemow ,bioasekuracji , dobrostanu , specjalnych warunkow uboju i innych wymyslow , ktore byc moze zlikwiduje koronawirus .
Pięknie by było. Ale cos mi się zdaje ze to raczej pójdzie w drugą stronę. Jest okazja żeby biedne wystraszone społeczeństwo objąć jeszcze większą "opieką".
Aaaaaa

Nie liczcie na kokosy
Zamknięci granic to dla nas katastrofa
Zadnych 10 czy 15 zl nie będzie
Oby tylko cena 6 zl.zostala i będzie rok ekstra
Ostatnio zmieniony czwartek 12 mar 2020, 23:35 przez Aaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ulan

Post autor: Ulan »

mnie to dziwi że ludzie kupują więcej teraz, wiec towar znika z pólek, trzeba go uzupełnić, wiec powinno powinno być ssanie. A to z kolei powinno podnosić cenę. To czemu kruca fiks było -6? i pytanie co będzie dalej z ceną na nasze towary? bo na logikę powinna rosnąć moim zdaniem skromnym.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Ptactwo wraca z ciepłych krajów na swoje lęgowiska może nastąpi zmiana na stanowiskach . :D
Stanislaw

mysle ze tak to bedzie wygladac https://www.youtube.com/watch?v=IlcweWY6RjE
brzydal

Post autor: brzydal »

panikujecie jak baby. jak narazie 50 zakarzonych czyli 1 na 700 000 jest chory po drugie cały przemysł spożywczy i handel spożywką ma być czynny we Włoszech działa w chinach działa to dlaczego u nas ma nie działać ? Jak by zamknąć rzeźnie, mleczarnie, młyny to wiecej będzie ofiar głodu jak koronawirusa. Nie świrujcie i nie dajcie się wkręcać panikarzom
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

brzydal pisze:panikujecie jak baby. jak narazie 50 zakarzonych czyli 1 na 700 000 jest chory po drugie cały przemysł spożywczy i handel spożywką ma być czynny we Włoszech działa w chinach działa to dlaczego u nas ma nie działać ? Jak by zamknąć rzeźnie, mleczarnie, młyny to wiecej będzie ofiar głodu jak koronawirusa. Nie świrujcie i nie dajcie się wkręcać panikarzom
Z wyrębami z wieprzowiny może być niedobór , bo wszystko na bieżąco schodzi , a zapasy nikłe , chłodnie puste. :?
ODPOWIEDZ