FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
. To właśnie miałem na mysli.Tylko sarkazm mi się włączyłmytotoksyna1 pisze:Stałe to było wszystko za komuny , ale to upadło.czarny pisze:Jestem za stałą ceną warchlaka importowanego na poziomie 500zl netto sztuka za 20kg i stałą ceną półtusz importowanych na poziomie 2euro kg
Teraz potrzebny jest Nikodem Dyzma co na tym wszystkim się wyzna.
Warchlaka zagranicznego trzeba opodatkować co głupi polski rolnik nie będzie wariować !

Jadą wszyscy ładnie z obniżkami - w tym tygodniu gdybym poszedł o zakład ile obniżą to bym wtopił. Głupie tylko to że na przyszły tydzień już żaden większy zakład nie ma nadwyżki towaru a mimo to jadą z cenami grubo. Odłożenie sprzedaży w czasie może coś dać ale niestety znam wielu co już poczekało i niestety efekt widać.
A co stoi na przeszkodzie aby zakłady 2.70 zł wbc płaciły np. za dwa tygodnie ? Przecież kryzys mamy. A z innej beczki,Chinska gospodarka idzie do przodu kiedy inne zaliczają doła. 

-
Sprzedaje ktoś w przyszłym tygodniu?
Jaka cena za zestaw?
Jaka cena za zestaw?
Słyszałem ostatnio że koło środy wielkopolskie buduje się duża ubojnie,ktoś potwierdzi?
4.5 walą
Ja słyszałem o nieco lepszej cenie. Nieco.
- mytotoksyna1
Chłopy , pamiętajta ,że komuna wszystko dawała i zbankrutowała !
-
6,20 na WBC też słyszałem
https://www.youtube.com/watch?v=p8VJP1yQxpc
I jaki jest realny powód do takich obniżek?
Chyba tylko taki
https://www.dw.com/pl/niemcy-rzeźnie-no ... a-53380221
Pisałem jakiś czas temu, że jak się ta korona rozwinie, to pochorują się pracownicy rzeźni, pójdą masowo na zwolnienia lekarskie, nie będzie komu robić i trzeba będzie rzeźnie na jakiś czas zamknąć. Puki ludzie nie wyzdrowieją. Bo śmiertelność i bardzo ciężki przebieg wśród takich pracowników jest niewielka.
U nas nie ma żadnych kolejek, jak to pisze pewien multi-kątowy użytkownik tego forum. W czwartek zadzwoniłem żeby zapytać o terminy bo moje zbliżają się do setki, pytam o pierwszy wolny termin i słyszę, że w przyszłym tygodniu. Świń nagle nie przybyło. Znów dajecie się golić, w przyszłym tygodniu sytuacja zacznie się normować.
I jaki jest realny powód do takich obniżek?
Chyba tylko taki
https://www.dw.com/pl/niemcy-rzeźnie-no ... a-53380221
Pisałem jakiś czas temu, że jak się ta korona rozwinie, to pochorują się pracownicy rzeźni, pójdą masowo na zwolnienia lekarskie, nie będzie komu robić i trzeba będzie rzeźnie na jakiś czas zamknąć. Puki ludzie nie wyzdrowieją. Bo śmiertelność i bardzo ciężki przebieg wśród takich pracowników jest niewielka.
U nas nie ma żadnych kolejek, jak to pisze pewien multi-kątowy użytkownik tego forum. W czwartek zadzwoniłem żeby zapytać o terminy bo moje zbliżają się do setki, pytam o pierwszy wolny termin i słyszę, że w przyszłym tygodniu. Świń nagle nie przybyło. Znów dajecie się golić, w przyszłym tygodniu sytuacja zacznie się normować.
A za to, że Ty się nie dasz golić, dostaniesz 6.
Temat jest znany od kilku lat ale co śmieszne to mieszkańcy Środy Wlkp. za bardzo nie są zorientowani w inwestycji . Inwestycja ZM Skiba ilość uboju podobno 15000 sztuk/dobęChinczyk pisze:Słyszałem ostatnio że koło środy wielkopolskie buduje się duża ubojnie,ktoś potwierdzi?
Słyszałem że prace budowlane ruszyly
Jak pojadę z Środy na Zaniemyśl to zobaczę jak ta budowa wygląda
Jeszcze kolejnej ubojni brakuje! Wiecie w tej lokalizacji dlaczego budują bo jest w..a. Zniszczą nam środowisko!
-
- mytotoksyna1
Małe lokalne ubojnie , male lokalne hodowle ,małe lokalne masarnie .
Trzeba postawić na jakość i smakowitość i zdrowie , a nie na ilość głęby kapuściane !
Trzeba postawić na jakość i smakowitość i zdrowie , a nie na ilość głęby kapuściane !

- mytotoksyna1
..głąby ... 

Jestem u ciebie na pierwszym miejscu ,,Jakość i smakowitość + skup tylko od lokalnych małych hodowców ,,mytotoksyna1 pisze:Małe lokalne ubojnie , male lokalne hodowle ,małe lokalne masarnie .
Morawiecki się zmartwi bo promuje tylko powyżej tysiąca i najlepiej z chińsko-amerykańskim kapitałem
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 maja 2020, 09:34 przez BRUTAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Niemiecki kapitał za tym stoidragonlux pisze:Temat jest znany od kilku lat ale co śmieszne to mieszkańcy Środy Wlkp. za bardzo nie są zorientowani w inwestycji . Inwestycja ZM Skiba ilość uboju podobno 15000 sztuk/dobęChinczyk pisze:Słyszałem ostatnio że koło środy wielkopolskie buduje się duża ubojnie,ktoś potwierdzi?
-
DRINKPOL ile proponujesz tym malym na dzis smialo nie wstydz sie 

DRINKPOL to był w sobotę ,od rana jest DRIPOL Cena 4,70 + vat Maciora 3.00 + vat.robert0169 pisze:DRINKPOL ile proponujesz tym malym na dzis smialo nie wstydz sie
- mytotoksyna1
Ta cena 4,70 to chyba za 10000 sztuk .DRIPOL pisze:DRINKPOL to był w sobotę ,od rana jest DRIPOL Cena 4,70 + vat Maciora 3.00 + vat.robert0169 pisze:DRINKPOL ile proponujesz tym malym na dzis smialo nie wstydz sie

Jakiś czas temu pisałem tutaj, że ta cena 6zl z hakiem dla wielu z nas będzie ostatni raz w karierze, że te zachwyty, to taki łabędzi śpiew. No cóż... upadek zawsze boli. Im wyżej, tym poważniejsze konsekwencje.
Można żyć bez świń. Te świnie które się urodziły teraz i za 3 miesiące miałbym je kupić to też przeżyją bee mnie..
Po ile Polski warchlak 30kg?
Wejdź na ceny rolnicze i tam ogłaszają się polskie gospodarstwa i podają ceny.
"Największe zakłady mięsne w Europie Toennies i Vion redukują moce przerobowe o 20%. Westfleisch zamyka ubojnię. Powód koronawirus"engie pisze:...a może świadczy o tym, ze niemieckie zakłady powiedziały dość tak wysokim cenom żywca?
A może mają ograniczone uboje ze względu na wirusa co skutkuje ograniczoną ilością rąk do pracy dlatego nie chcą kupować...nawet za ceny minimalne?
Pytań jest wiele ale jedno jest pewne, jest źle...a wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej niż źle.
Obym się mylił.
..czyli tak jak przypuszczałem.
-
Największy producent nie żyje 

-
Pan Paweł Ś. potocznie nazywany ,,Świętym"
Co mu się stało?
Kędzierzawy, zgadza się. Świeć, Panie nad Jego duszą
-
mała giełda przesunięta na 19 maja
Co raz 'lepiej' się dziejejarekmalina pisze:mała giełda przesunięta na 19 maja
- mytotoksyna1
Po co wam giełdy potrzebne !
Za komuny giełdy nie było i bardzo smaczne i nie tak drogie jadło było !
Za komuny giełdy nie było i bardzo smaczne i nie tak drogie jadło było !

no to jak nasi przedsiebiorcy cene ustalą nie będą wiedzieć ile maja obciąć w tym tygodniujarekmalina pisze:mała giełda przesunięta na 19 maja

profilaktycznie - 40 groszy

Westlfeish Niemcy zamknięty od wczoraj? dzienne uboje 30 tyś. sztuk trzody.
To u nas podwyżki bo nie będzie importu z Niemiec?!jacek-g pisze:Westlfeish Niemcy zamknięty od wczoraj? dzienne uboje 30 tyś. sztuk trzody.
Albo niemieckie świnie przyjadą na nasze ubojnie bo daleko nie ma ???
Bóg raczy wiedzieć, raczej świń do lasu nie wypuszczą tylko wepchną reszcie, w tym nam?loyer pisze:To u nas podwyżki bo nie będzie importu z Niemiec?!jacek-g pisze:Westlfeish Niemcy zamknięty od wczoraj? dzienne uboje 30 tyś. sztuk trzody.
u nas pan Swięcicki ma fermę, jedną z wielu zresztą, i mówią że się powiesił....
Smutna wiadomość.
Może trochę optymizmu w tym trudnym czasie dla wszystkich. Słyszałem, że Niemcy chcą opanować panikę cenową i jak się uda utrzymać jutrzejszą giełdę bez obniżki. To takie nieoficjalne informacje. Planowane jest również większe otwarcie na Chiny po pewnym zastoju. W związku z otwieraniem się rynku niemieckiego napływają zamówienia. Może osiągnęliśmy dno. Jutro się okaże. Jeśli jutrzejsza giełda się utrzyma wszystko się potwierdzi, jednak na chłopski rozum informacje wydają się jakby nierealne. Zobaczymy.
Może trochę optymizmu w tym trudnym czasie dla wszystkich. Słyszałem, że Niemcy chcą opanować panikę cenową i jak się uda utrzymać jutrzejszą giełdę bez obniżki. To takie nieoficjalne informacje. Planowane jest również większe otwarcie na Chiny po pewnym zastoju. W związku z otwieraniem się rynku niemieckiego napływają zamówienia. Może osiągnęliśmy dno. Jutro się okaże. Jeśli jutrzejsza giełda się utrzyma wszystko się potwierdzi, jednak na chłopski rozum informacje wydają się jakby nierealne. Zobaczymy.
Nasze zakłady już szykują auta, gienek już olej hydrol dolewa bo jeden załadunek robi i 10 litrów leci na ziemię.
-
co kezwa na uszalniacze go nie stac DZIADA