FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Bo nad morze to się na rybkę jedzie a nie na hotdoga !!!
A ile czystego mięsa jest w takim serdelku ? 3% ?
W całej europie ceny stanęły a i u nas słychać większe sztuki się pojawiają bo u sąsiada ostatnio brali firma RR i zdjeli mu tucznika bo średnia 136kg wyszła i odjechali pusto bo za duże ! No normalnie cyrk
A ile czystego mięsa jest w takim serdelku ? 3% ?
W całej europie ceny stanęły a i u nas słychać większe sztuki się pojawiają bo u sąsiada ostatnio brali firma RR i zdjeli mu tucznika bo średnia 136kg wyszła i odjechali pusto bo za duże ! No normalnie cyrk
Ciekawe jak rynek zareaguje na zamknięcie tonnies a ? Coś nikt nie mówi o tym głośno ...
-
Jak cena u niemca
- mytotoksyna1
Na wiosce powiadają ,że u nas prawdziwego wolnego rynku ni ma jest tylko jakaś machina ! 

- mytotoksyna1
Gdzie ty masz rynek ?jędrek pisze:Ciekawe jak rynek zareaguje na zamknięcie tonnies a ? Coś nikt nie mówi o tym głośno ...
Rynki i targi oraz bazary to były kiedyś .
A myślałem że 12 miesięcy bez Mytotoksyny to prawda . Niestety niemytotoksyna1 pisze:Gdzie ty masz rynek ?jędrek pisze:Ciekawe jak rynek zareaguje na zamknięcie tonnies a ? Coś nikt nie mówi o tym głośno ...
Rynki i targi oraz bazary to były kiedyś .
-
No to doczekaliśmy się cen którymi wabią klientów. Od czwartku schab w Lidlu po 9,99.
- mytotoksyna1
Rzucą w promocji dwie wanienki 20 kg. na sklep , a ty robisz z tego duży nos , wąsy i okulary .prosiaczek pisze:No to doczekaliśmy się cen którymi wabią klientów. Od czwartku schab w Lidlu po 9,99.
Handlu nie rozumiesz.

W Biedronce duńska łopateczka po 8.99
-
a u Gajka po 16 

Forum zeszło na dziady, jest niczym niemiecki schab w Lidlu
W moich kręgach już wielu odpadło...
- mytotoksyna1
0909 pisze:W Biedronce duńska łopateczka po 8.99
Cyganisz ,aż się za Tobą kurzy , to nie łopatka w tej cenie jest tylko szynka bez kości wątłej trwałości po 9 ,99 złotego. jest.

-
Szukam pomysłu jak się uwolnić od GUS-u. Przerabiał ktoś już ten wrzód na czterech literach?????????????????
Zadałem pytanie pani z GUSu jak to jest że od 15 lat mam wątpliwe szczęście być wylosowany co roku przecież łatwiej jest niedługo trafić 6 w toto lotkanemezis pisze:Szukam pomysłu jak się uwolnić od GUS-u. Przerabiał ktoś już ten wrzód na czterech literach?????????????????
nie umiała odpowiedzieć .
-
Żeby statystyki miały jakikolwiek sens to badany musi być wytypowany , reprezentatywny i rokować że pożyje jeszcze trochę
jak urząd może się dowiedzieć jak się plany np. hodowców zmieniają losując co roku ????
chyba normalne że jak badają delikwenta co roku to lepiej określić co się w gospodarstwach dzieje ,
to że prawie każdy z ankietowanych z reguły odpowiada co pasuje , robi to co roku , a ankietowani ci sami to urząd na podstawie podawanych liczb po korekcie fantazji prawie w 100 % jest w stanie ocenić co się dzieje u ankietowanego .

jak urząd może się dowiedzieć jak się plany np. hodowców zmieniają losując co roku ????
chyba normalne że jak badają delikwenta co roku to lepiej określić co się w gospodarstwach dzieje ,
to że prawie każdy z ankietowanych z reguły odpowiada co pasuje , robi to co roku , a ankietowani ci sami to urząd na podstawie podawanych liczb po korekcie fantazji prawie w 100 % jest w stanie ocenić co się dzieje u ankietowanego .
Mam to samo. Tylko po jaką ciasną te ankiety skoro wszystkie dane mają w ARiMR.
Pokolorowali
Noż kurwagon o to to samo idzie -przecież to nie możliwe w jednym życiu tyle szczęścia mieć.dragonlux pisze:Zadałem pytanie pani z GUSu jak to jest że od 15 lat mam wątpliwe szczęście być wylosowany co roku przecież łatwiej jest niedługo trafić 6 w toto lotkanemezis pisze:Szukam pomysłu jak się uwolnić od GUS-u. Przerabiał ktoś już ten wrzód na czterech literach?????????????????
nie umiała odpowiedzieć .
- mytotoksyna1
GUS to jest to samo co WHO oni nigdy nic nie wiedzą dopóki zając nie pokica za miedzą. 

No jak to jak .....jędrek pisze:Ciekawe jak rynek zareaguje na zamknięcie tonnies a ? Coś nikt nie mówi o tym głośno ...
U rolnika potanieje bo nie ma gdzie ubijać a w sklepie podrożeje z tego samego powodu .
tez niestety spowiadam się od kilkunastu lat GUSowi i mam taka propozycje aby ceny gruntów i dzierżaw zaniżyć i 1/4 a cenę żyta co ma znaczenie w podatku o 1/2
U mnie z gusem to samo . Poprostu jestem farciaz
, a tak na poważnie to znalazłem sposób i rozmowa kończy się dosłownie w 10 sek.

Zdradź sposób, bo od lat mam ten sam problem.andre pisze:U mnie z gusem to samo . Poprostu jestem farciaz, a tak na poważnie to znalazłem sposób i rozmowa kończy się dosłownie w 10 sek.
Po ile na przyszły tydzień płacą za tuczniki?
Podobno zakłady zrobiły obniżki, prawda to?
Podobno zakłady zrobiły obniżki, prawda to?
Tucznik 6.85 hak także spadło. Cena na poniedziałek.
Panowie jak sobie radzicie z upałami w chlewni? Jakie macie temperatury w chlewni?
- mytotoksyna1
https://youtu.be/fdtwWOS9OXMkaczy pisze:Panowie jak sobie radzicie z upałami w chlewni? Jakie macie temperatury w chlewni?

-
- Kontakt:
Data, 22.06.2020r. Aktualne ceny skupu tuczników i macior w Polsce:
Link do aktualnych notowań tuczników: https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Link do aktualnych notowań macior i knurów: https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
Link do aktualnych notowań tuczników: https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Link do aktualnych notowań macior i knurów: https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
-
Na upały elektrolity i witamina c w pewnym stopniu pomaga ...
U mnie alkoholiki od samego rana elektryzują się na państwowy koszt(dziadówa 750,bony na kilkaset
a do tego pełne sam.darów z Caritas i im podobnych spieniężane są tylko po 10 za karton by się nachlać.
a do tego pełne sam.darów z Caritas i im podobnych spieniężane są tylko po 10 za karton by się nachlać.
- mytotoksyna1
To jednym słowem : hulaj dusza piekła ni ma jest u was !BRUTAL pisze:U mnie alkoholiki od samego rana elektryzują się na państwowy koszt(dziadówa 750,bony na kilkaset

-
Jak to bywa na tym forum pytanie z innej beczki . Mianowicie jakie są u was stawki za odbiór padliny???
danielski813 pisze:Jak to bywa na tym forum pytanie z innej beczki . Mianowicie jakie są u was stawki za odbiór padliny???
U nas nie placimy nic.
-
Odbiór padliny mam za darmo, płace jedynie jakieś gorsze za odbiór padliny poporodowe.danielski813 pisze:Jak to bywa na tym forum pytanie z innej beczki . Mianowicie jakie są u was stawki za odbiór padliny???
Kolejna czerwona kropka tym razem w dolnośląskim
-
Witam. Czy u Państwa tez pobierają jedna próbę na ASF w czasie pobierania krwi od loch na Aujeszkyego? Łódzkie żółta strefa
-
Sprzedam tuczniki duńskie 150kg strefa czerwona powiat żyrardów
tel.660237002
tel.660237002
koniec czwartku a tu nikt sie nie chwali jak u sasiadow gielda wczoraj . Chyba ze jeszcze nie koniec czwartku ?
Zakłady i ich przedstawiciele zajęci szukaniem tych niemieckich tuczników co niby nie zostaną ubite przez zamknięta rzeźnie a niemcy ceny nie zmienili a po naszej cenie nigdy nie podarują naszym skupującym to nic nikt nie pisze ale spokojnie gdy przyjdą obniżki dowiemy się jeszcze wcześniej niż niemiecki rolnik .Stanislaw pisze:koniec czwartku a tu nikt sie nie chwali jak u sasiadow gielda wczoraj . Chyba ze jeszcze nie koniec czwartku ?
nie wiem jak zakłady mogą myśleć o obniżkach jak już od 2 miesięcy cena jest poniżej kosztów produkcji. Przypomnę że wciąż schodzą tuczniki z baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo drogich warchlaków i jeszcze przez miesiąc conajmniej będą schodzić. Jedyna droga teraz to jest droga w górę! A za 2-3 tygodnie powinno zacząć mocno brakować towaru bo jak ludzie widzieli co się dzieje, to dużo nie wstawiło nic, nawet agri plusy się wstrzymywały. Więc myśle że wszelkie myśli o niższej cenie, to jedynie spekulację i pobożne życzenia zakładów które dostały palec, to chciały by całą rękę.
Warchlak 500zł+ pasza itd 250zł=750 zł, 750/120kg = 6,25 --> to jest koszt produkcji na ten moment. Czyli żeby chociaż mieć na waciki to cena na teraz powinna być 6,5.
Warchlak 500zł+ pasza itd 250zł=750 zł, 750/120kg = 6,25 --> to jest koszt produkcji na ten moment. Czyli żeby chociaż mieć na waciki to cena na teraz powinna być 6,5.
-
wyjdz z tej doliny i zacznij sprzedawac takie po 125kg 

na wagrowieckim cena zaczyna sie od 4,5 zl - 3% , jak dostaniesz 5 to jest bardzo dobrze . caly zestaw .W ubieglym tygodniu potanialy o 30 gr .
Szok, rozpacz, niedowierzanie. Może Duda coś podniesie jak wygra, oprócz rąk
-
Ulan jak masz za wysokie koszty to postaw na lochy i zamknij cykl ewentualnie idź w produkcję warchlaka. Vicia ty z tym dudem to na poważnie????
Politycy jak świnie, nie ważne jaka zagroda aby koryto, na początku się gryzą ale jak smrodem przejdzie to już ok, no chyba że ciężki osobnik to go odwalą
Moja wczorajsza sprzedaż 180 szt. - 6,85 w E
Duda winien że rolnicy warchlaki wstawiali za 500