CENY TRZODY

Awatar użytkownika
lukas1982

Re: CENY TRZODY

Post autor: lukas1982 »

Bo takie dzieci (bezmózgowie) nie żyją długo choć zdarzają się oczywiście wyjątki, ba nawet rodzą się zdrowe. "Warzywem" najczęściej zostają dzieci przy niedotlenieniu porodowym lub ciężkim porażeniu mózgowym, które powstaje w okresie późnej ciąży, porodu a także w czasie późniejszym na wskutek wielu czynników. Rozumiem, że też byś zabił bo to przecież "warzywo"? Kończę i zostaję przy swoim zdaniu. Pozdrawiam
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

marcin80wlkp pisze:
lukas1982 pisze:Braku mózgu w tym tygodniu nie sprawdzisz dokladnie. A człowiek bez rąk czy nóg jest nadal człowiekiem. Polecam cyrk motyli.
W takim razie doprecyzuje.
Czy Twoim zdaniem gdy kobieta będąca w 10 tygodniu ciąży niezagrażającej jej życiu dowiaduje się, że dziecko nie ma rąk, nog i w ok 20 tygodniu, że nie ma mózgu, ma obowiązek taką ciążę donosić i dziecko urodzić?
Odpowiedz TAK/NIE, czy znowu zrobisz unik?
A Ty i Twoja żona co na ten temat jak już tak drążysz bo u mnie takie zdanie jak u Łukasza, choć łatwa decyzja to nie jest na pewno. Czytałeś artykuł z linku który wstawiłem o aborcji w anglii, co o tym sądzisz?
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

Pablo80 pisze:
marcin80wlkp pisze:
lukas1982 pisze:Braku mózgu w tym tygodniu nie sprawdzisz dokladnie. A człowiek bez rąk czy nóg jest nadal człowiekiem. Polecam cyrk motyli.
W takim razie doprecyzuje.
Czy Twoim zdaniem gdy kobieta będąca w 10 tygodniu ciąży niezagrażającej jej życiu dowiaduje się, że dziecko nie ma rąk, nog i w ok 20 tygodniu, że nie ma mózgu, ma obowiązek taką ciążę donosić i dziecko urodzić?
Odpowiedz TAK/NIE, czy znowu zrobisz unik?
A Ty i Twoja żona co na ten temat jak już tak drążysz bo u mnie takie zdanie jak u Łukasza, choć łatwa decyzja to nie jest na pewno. Czytałeś artykuł z linku który wstawiłem o aborcji w anglii, co o tym sądzisz?
Artykułu jeszcze nie czytałem.
Moje zdanie jest takie, iż w takiej sytuacji oproch głosu sumienia trzeba słuchać specjalistów. Każda sytuacja jest inna i ani ja ani moja żona nie wyobrażamy sobie usunąć ciążę z błachego powodu. Ale odbieranie takiej możliwości w każdej sytuacji, jest moim zdaniem błędem, ponieważ są przypadki tak beznadziejne, że zmuszanie do porodu jest zwykłym bestialstwem.
SA

Post autor: SA »

Kastracja ma być zabroniona a kobieta aborcja świat oszalał.
F1

Post autor: F1 »

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/14 ... rzadu.html
Poczytajcie komentarze pod artykułem jednak myślących ludzi wPolsce nie brak a strajki się skończą jakCiamajdan jAK aktywiski zaczną na KOWIDA padać jeszcze bęą prosiły by je dobić :lol:
andre

Post autor: andre »

Ktoś kto wyciągnął teraz temat aborcji chciał przykryć coś innego i to się udało. Moim zdaniem takich rzeczy ze wskazaniem medycznym nie powinna regulować żadna ustawa ale to rodzice powinni mieć ten wybór i wara innym od tego. Z pewnością żadna z decyzji nie jest łatwa ale i tak każda będzie nieść konsekwencje na całe życie
wojce

Post autor: wojce »

F1 pisze:https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1494649,warszawski-strajk-kobiet-przedstawil-swoje-zadania-protesty-beda-trwaly-do-czasu-ustapienia-rzadu.html
Poczytajcie komentarze pod artykułem jednak myślących ludzi wPolsce nie brak a strajki się skończą jakCiamajdan jAK aktywiski zaczną na KOWIDA padać jeszcze bęą prosiły by je dobić :lol:
Szkoda tego czasu straconego tych kobiet z takimi przywódczyniami , tylko będą ośmieszać te protesty z takimi postulatami a te przepisy tak wejdą w życie tak samo jak 5 dla zwierząt chwilowo zamrożona, prezes się cofa jedno jest pewne ,że pis straci i kościół tez
1963

Post autor: 1963 »

Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Jednemu małemu pali się grunt pod nogami i przebiera tera nogami. 8)
Wielkopolanin

Post autor: Wielkopolanin »

Lukas w Komornikach pod Poznaniem jest firma Fog agrotechnik ja nie dawno tam kupowałem zasuwę na rurę pcv, mają tam warsztat, w którym różne rzeczy robią do gnojowicy.
SA

1963 pisze:Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
Takiego postępu uczyli bolszewicy komuniści wyrzeknij się wiary w Boga zapisz się do PZPR a będziesz postępowy i teraz na nowo to się proponuje ale to już było 1945-1989r.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

nie tak sa bylo zapisz sie do pzpru a dostaniesz nowy ciagnik i sasiad sie zapisal , dostal nowego c 355m i do konca zycia byl przykladnym i uczciwym katolikiem a drugi sie zapieral ze sie nie zapisze i cala rodzina przez to ciezko zapieprzala bo kupil starego psujacego sie c 328 a i wielokrotnie bylo to przyczyna niedzielnej i nerwowej pracy jego kilkorga dzieci .Ktory postapil slusznie . To samo z tymi kobietami .
SA

Stanislaw pisze:nie tak sa bylo zapisz sie do pzpru a dostaniesz nowy ciagnik i sasiad sie zapisal , dostal nowego c 355m i do konca zycia byl przykladnym i uczciwym katolikiem a drugi sie zapieral ze sie nie zapisze i cala rodzina przez to ciezko zapieprzala bo kupil starego psujacego sie c 328 a i wielokrotnie bylo to przyczyna niedzielnej i nerwowej pracy jego kilkorga dzieci .Ktory postapil slusznie . To samo z tymi kobietami .
Czyli PZPR ok zabicie słabego bo i tak umrze to też ok.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Za pzpr była Polska A i B , a teraz je B i A. 8)
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

...teraz je troche więcej wolnego słowa ... :?
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Za pzpr było ; bierz i dziel , a tera dziel i bierz. 8)
brzydal

Post autor: brzydal »

1963 pisze:Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
według ciebie zabijanie dzieci w łonie matki to postęp ? lepiej włącz samodzielne myślenie
1963

Post autor: 1963 »

Tak cała Europa jest głupia i musi się uczyć myśleć od Afrykanów i Latynosow. Bardzo logiczne.
marcin80wlkp

brzydal pisze:
według ciebie zabijanie dzieci w łonie matki to postęp ? lepiej włącz samodzielne myślenie
A jak wygląd Twoje samodzielne myślenie, skoro nie widzisz w całej tej trudnej sprawie niczego poza twoim zdaniem "zabijaniem dzieci" O zgrozo.
brzydal

widze "o zgrozo" lewactwo niszczące zabytki, wdzierajace się dokościołów ubliżające chrześcijanom, tyle jadu i nienawiści co jest na tych protestach to ja jeszcze nie widziałem. I jak byś tego nie tłumaczył to aborcja jest zabijaniem dzieci w łonie matki
marcin80wlkp

brzydal pisze:widze "o zgrozo" lewactwo niszczące zabytki, wdzierajace się dokościołów ubliżające chrześcijanom, tyle jadu i nienawiści co jest na tych protestach to ja jeszcze nie widziałem. I jak byś tego nie tłumaczył to aborcja jest zabijaniem dzieci w łonie matki
Myślę, że takim jak Ty, to cokolwiek i ktokolwiek by nie tłumaczył, to i tak będziesz wierzył w to co podpowiada Ci sumienie. Sumienie, bo na pewno nie światopogląd. Zastanów się dobrze skąd ten jad i nienawiść. Wyłącz TVP i choć raz wysil się na tyle aby zaczac myśleć samodzielnie
brzydal

masz racje ja zawsze staram się podejmować decyzje zgodne z własnym sumieniem, a nie z tym co uważa większość ! Nie wstydzę się tego, ba nawet powiem że dalej będę tak postępował. a ty z kąd bierzesz swój "światopogląd" jak nie z tvp to pewnie z tvn ?
Falco

Post autor: Falco »

stan1069@o2.pl pisze:ludzie !!! co z Wami ten kurdupel zrobił :shock: :shock: :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=49pBuXM4mYs
Stan, pokaż macicę... ;-)
Awatar użytkownika
lukas1982

dużo tzw lewych katoli popiera często papieża Franciszka mówiąć, że w końcu życiowy papież idący z duchem czasu.
Także pozwólcie tylko, że przytoczę Jego słowa:

Aborcja nie jest prawem kobiety,
ale karą śmierci dla niewinnego dziecka,
któremu nie daje się dosłownie żadnej szansy!
Prawo do życia oznacza pozwolenie na życie,
a nie zabijanie.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

AMEN .Wczoraj byl protest rolnikow . Ktos , cos baby jedne ?
jarekmalina

Post autor: jarekmalina »

A może coś o cenach?
Awatar użytkownika
lukas1982

od miesiąca stagnacja. U mnie cały czas 4.4 netto
tukan

Post autor: tukan »

U mnie na jutro 5,55 w E 100 szt. tak jak 2 tyg. temu.
lantier

Post autor: lantier »

Od poniedziałku niby w dół
daniel0

Post autor: daniel0 »

Jeszcze 2 tyg temu to samo srodowisko, które organizuje niby to strajki kobiet wyły na rolnikow, że są barbarzyncami bo męczą zwierzęta. Temat rzeka i kto utrzymuje się wylacznie z rolnictwa w temat nie będę wchodzilo, ale chodzi o hipokryzje, która nie ma granic!!
Aborcja była jest i będzie. Teraz w przypadku zagrożenia, czy to czynów zakazazanych też będzie legalna!!
Także wyjce beda mogli i tak w majestacie prawa zabijać swoje dzieci!
Co do cen aż żal pisać bo na dziś 5.45 netto hak.
andre

Post autor: andre »

Z ciekawości spojrzałem na pierwszą stronę cen to o zgroza mimo tylu lat wstecz zbliżamy się do tego poziomu :(
Don

Post autor: Don »

Duńczyk na po niedzieli poniżej 170. To połowa tego co kosztował w czerwcu i 1/3 ceny jaką niektórzy płacili na wiosnę.
nemezis

Post autor: nemezis »

daniel0 pisze:Jeszcze 2 tyg temu to samo srodowisko, które organizuje niby to strajki kobiet wyły na rolnikow, że są barbarzyncami bo męczą zwierzęta. Temat rzeka i kto utrzymuje się wylacznie z rolnictwa w temat nie będę wchodzilo, ale chodzi o hipokryzje, która nie ma granic!!
Aborcja była jest i będzie. Teraz w przypadku zagrożenia, czy to czynów zakazazanych też będzie legalna!!
Także wyjce beda mogli i tak w majestacie prawa zabijać swoje dzieci!
Co do cen aż żal pisać bo na dziś 5.45 netto hak.
I tu spójrz jak sprytnie tvn i nie tylko sprzedał i nformacje że będzie niby całkowity zakaz pod każdym pozorem [odsłuchaj-cie] https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112 ... 35620.html i pod pretekstem tak zmanipulowanych informacji doprowadza do chaosu a pod przykrywką chaosu chcą aborcji na życzenie i wszystkiego co za tym idzie.
marcin80wlkp

Pablo80 pisze:
marcin80wlkp pisze:Słyszeliście zapewne wystąpienie prezesa? Może ktoś je skomentuje? Lukas, może Ty? Życzę wam wszystkim dobrego. Możliwości dokonywania wyborów. Świadomych, przemyślanych, odważnych. I niech wasze córki mają więcej odwagi niż niejeden z was. A tym, którzy jej nie mają, życzyć dozgonnej, pięknej relacji z 80 letnią matką, która nigdy nie przeklinała. I to nie tak, że wszystko w tym co się teraz dzieje mi się podoba, ale na litość boską.
No co takiego powiedział bo po łepkach własnie słuchałem i bardzo wyważone i spokojne przemówienie. Jak na odpowiedz na to co przypadkiem rano widziałem w sejmie to chłop ma nerwy na wodzy. Opozycja sejmowa krzyczy wojna pod mównicą , miał kazać strzelać do nich czy jak, bo chyba ciągle liczą że uda im się go sprowokować.
A może opozycja i lewica to ciemnogród a za kilka lat tak to będzie wyglądać https://wpolityce.pl/swiat/523941-bryta ... i-z-downem
Przeczytałem artykuł. W sumie zastanawiałem się czy cokolwiek odpisać, bo różnica zdań jest tak ogromna, iż szkoda gadać. Jedno jest pewne, ze włączając w to wszystko dzieci z downem, pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz sedna sprawy. Tu nie o takie dzieci chodzi.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

andre pisze:Z ciekawości spojrzałem na pierwszą stronę cen to o zgroza mimo tylu lat wstecz zbliżamy się do tego poziomu :(
Jest to prawda. :roll:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Jeszcze więcej gadajta o d..ie Maryny to już niedługo nie będzie w Polsce polskiej świni.... 8)
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

marcin80wlkp pisze:
Pablo80 pisze:
marcin80wlkp pisze:Słyszeliście zapewne wystąpienie prezesa? Może ktoś je skomentuje? Lukas, może Ty? Życzę wam wszystkim dobrego. Możliwości dokonywania wyborów. Świadomych, przemyślanych, odważnych. I niech wasze córki mają więcej odwagi niż niejeden z was. A tym, którzy jej nie mają, życzyć dozgonnej, pięknej relacji z 80 letnią matką, która nigdy nie przeklinała. I to nie tak, że wszystko w tym co się teraz dzieje mi się podoba, ale na litość boską.
No co takiego powiedział bo po łepkach własnie słuchałem i bardzo wyważone i spokojne przemówienie. Jak na odpowiedz na to co przypadkiem rano widziałem w sejmie to chłop ma nerwy na wodzy. Opozycja sejmowa krzyczy wojna pod mównicą , miał kazać strzelać do nich czy jak, bo chyba ciągle liczą że uda im się go sprowokować.
A może opozycja i lewica to ciemnogród a za kilka lat tak to będzie wyglądać https://wpolityce.pl/swiat/523941-bryta ... i-z-downem
Przeczytałem artykuł. W sumie zastanawiałem się czy cokolwiek odpisać, bo różnica zdań jest tak ogromna, iż szkoda gadać. Jedno jest pewne, ze włączając w to wszystko dzieci z downem, pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz sedna sprawy. Tu nie o takie dzieci chodzi.
Czy ja nie rozumiem ? Czego? Cos chyba u ciebie nie tak z rozumieniem. Prawo powinno być równe wobec wszystkich czy nie? Czy piękni i zdrowi powinni mieć inne prawa? Dla Ciebie aktem odwagi jest usuniecie niechcianego dziecka bo jest nie do końca zdrowe i ma np zespół Downa. Dla mnie to akt tchorzostwa. To najCzęstrzy powód aborcji w Polsce, zdiagnozowanie zespołu Downa. Na tvn Ci nie powiedzieli że to ponad 30 % aborcji w Polsce. Sa jeszcze inne podobne powody i sa te najgorsze o których się krzyczy na ulicach i udaje że to tylko tego dotyczy. Tylko tamtych jest o wiele mniejszy procent. Jak chcesz dyskutować to się przygotuj, albo milcz bo z kimś powtarzającym brednie i jeszcze traktującym mnie z góry nie dyskutuje. Równość wobec prawa, o to chodzi w myśl konstytucji. Tzw kompromis aborcyjny tego nie spełniał. A po jakiego czorta trybunał ta sprawe rozwikłał w najgorszym z możliwych momentów to nie wiem i uważam to za durny pomysł. Nie pierwszy i nie ostatni tej władzy bo akurat można było jeszcze z rok przedłużyć co było do tej pory. I doskonale wiem że teraz to pójdzie w drugą stronę, czyli w kierunku aborcji na życzenie. Tylko dlaczego uważać że to takie nowoczesne i odważne, wytłumacz mi to. Można sobie tłumaczyć że to tylko zlepek komórek że to nie człowiek, ale potem się spojrzy na swoje dzieci i przypomni jak się przystawiało ucho do brzucha na długo przed porodem i co nasłuchiwało się wtedy zlepu komórek? A skoro jednak człowiek to czy chory czy zdrowy to jednak człowiek. I nie powtarzaj tu jakiś bredni z ulicy że chodzi o jakieś wyłącznie przypadki ekstremalne bo takich jest nie wielki procent.
czarny

Post autor: czarny »

To po nowym roku 4.60 wbc będzie pewnie.
marcin80wlkp

A czy ja gdziekolwiek napisałem, że jestem za usuwaniem dzieci z zespołem Downa? Pokaż mi to, bo jestem absolutnie przeciwny. Napisałeś ,"Są jeszcze inne podobne powody i sa te najgorsze o których się krzyczy na ulicach i udaje że to tylko tego dotyczy"
Jestem tylko za jednym, aby w takich najgorszych, jak je nazwałeś ekstremalnych przypadkach kobieta mogła zdecydować. Bo nie zaprzeczył, że takie przypadki są.
I wiesz co, masz rację będę milczał, bo na dyskusję z Tobą jestem po prostu za głupi. Co ja tam wiem
Ostatnio zmieniony piątek 30 paź 2020, 10:07 przez marcin80wlkp, łącznie zmieniany 2 razy.
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

Ja to nie widzę problemu z aborcją na życzenie. Same się ścierwa zlikwidują a Ci co będą chciały urodzić to urodzą.To kto dziś wali na Rio po Polscu czyli szał macicy na ulicy?.
Honorek

Post autor: Honorek »

Nobel dla konusa z Żoliborza, panowie czy wy nie widzicie że to jest temat kontrowersyjny i przypominamy co parę lat jak chce się odwrócić uwagę od innych rzeczy, zobaczcie że nawet rolników ten temat poróżnił a o to właśnie chodziło. To czy ktoś jest za czy przeciw jest indywidualną sprawą. Więc darujcie sobie wypociny na forum i wróćcie do tematu rolnictwa, nawet na temat 5 nie było takiego poruszenia. Znając życie zaraz znajdzie się jeden z drugim i będzie negował to co napisałem ale to już jest jego problem
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

Honorek ty nie pier dol tylko dawaj na Rio.
rom19

Post autor: rom19 »

Co Ty z tym Rio pieprzysz?
Falco

Post autor: Falco »

rom19 pisze:Co Ty z tym Rio pieprzysz?
Ktoś gdzieś popełnił błąd...
https://www.youtube.com/watch?v=puw8NEw0luo

Co do cen, stagnacja, mimo, że świnek mało.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Trzeba pamiętać , że jest źle , ale może , aż tak źle nie je.
Polska teraz ma za zadanie pojednać Rosję z USA i Niemcami. 8)
adrian102500

Post autor: adrian102500 »

witam do środy zakłady wstrzymują skup tuczników bo liczą na promocję ciekawie się robi
robert0169

Post autor: robert0169 »

a od czwartku wstrzymanie sprzedazy do poniedzialku :shock:
czarny

Post autor: czarny »

A na Wielkanoc 4.40wbc pewnie. Jak myślicie? Narazie niektóre ZM w Niemczech zamknięte.
brzydal

jak wstrzymują ? ja jutro sprzedaje
ODPOWIEDZ