FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Bo takie dzieci (bezmózgowie) nie żyją długo choć zdarzają się oczywiście wyjątki, ba nawet rodzą się zdrowe. "Warzywem" najczęściej zostają dzieci przy niedotlenieniu porodowym lub ciężkim porażeniu mózgowym, które powstaje w okresie późnej ciąży, porodu a także w czasie późniejszym na wskutek wielu czynników. Rozumiem, że też byś zabił bo to przecież "warzywo"? Kończę i zostaję przy swoim zdaniu. Pozdrawiam
A Ty i Twoja żona co na ten temat jak już tak drążysz bo u mnie takie zdanie jak u Łukasza, choć łatwa decyzja to nie jest na pewno. Czytałeś artykuł z linku który wstawiłem o aborcji w anglii, co o tym sądzisz?marcin80wlkp pisze:W takim razie doprecyzuje.lukas1982 pisze:Braku mózgu w tym tygodniu nie sprawdzisz dokladnie. A człowiek bez rąk czy nóg jest nadal człowiekiem. Polecam cyrk motyli.
Czy Twoim zdaniem gdy kobieta będąca w 10 tygodniu ciąży niezagrażającej jej życiu dowiaduje się, że dziecko nie ma rąk, nog i w ok 20 tygodniu, że nie ma mózgu, ma obowiązek taką ciążę donosić i dziecko urodzić?
Odpowiedz TAK/NIE, czy znowu zrobisz unik?
-
Artykułu jeszcze nie czytałem.Pablo80 pisze:A Ty i Twoja żona co na ten temat jak już tak drążysz bo u mnie takie zdanie jak u Łukasza, choć łatwa decyzja to nie jest na pewno. Czytałeś artykuł z linku który wstawiłem o aborcji w anglii, co o tym sądzisz?marcin80wlkp pisze:W takim razie doprecyzuje.lukas1982 pisze:Braku mózgu w tym tygodniu nie sprawdzisz dokladnie. A człowiek bez rąk czy nóg jest nadal człowiekiem. Polecam cyrk motyli.
Czy Twoim zdaniem gdy kobieta będąca w 10 tygodniu ciąży niezagrażającej jej życiu dowiaduje się, że dziecko nie ma rąk, nog i w ok 20 tygodniu, że nie ma mózgu, ma obowiązek taką ciążę donosić i dziecko urodzić?
Odpowiedz TAK/NIE, czy znowu zrobisz unik?
Moje zdanie jest takie, iż w takiej sytuacji oproch głosu sumienia trzeba słuchać specjalistów. Każda sytuacja jest inna i ani ja ani moja żona nie wyobrażamy sobie usunąć ciążę z błachego powodu. Ale odbieranie takiej możliwości w każdej sytuacji, jest moim zdaniem błędem, ponieważ są przypadki tak beznadziejne, że zmuszanie do porodu jest zwykłym bestialstwem.
Kastracja ma być zabroniona a kobieta aborcja świat oszalał.
https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/14 ... rzadu.html
Poczytajcie komentarze pod artykułem jednak myślących ludzi wPolsce nie brak a strajki się skończą jakCiamajdan jAK aktywiski zaczną na KOWIDA padać jeszcze bęą prosiły by je dobić
Poczytajcie komentarze pod artykułem jednak myślących ludzi wPolsce nie brak a strajki się skończą jakCiamajdan jAK aktywiski zaczną na KOWIDA padać jeszcze bęą prosiły by je dobić

Ktoś kto wyciągnął teraz temat aborcji chciał przykryć coś innego i to się udało. Moim zdaniem takich rzeczy ze wskazaniem medycznym nie powinna regulować żadna ustawa ale to rodzice powinni mieć ten wybór i wara innym od tego. Z pewnością żadna z decyzji nie jest łatwa ale i tak każda będzie nieść konsekwencje na całe życie
Szkoda tego czasu straconego tych kobiet z takimi przywódczyniami , tylko będą ośmieszać te protesty z takimi postulatami a te przepisy tak wejdą w życie tak samo jak 5 dla zwierząt chwilowo zamrożona, prezes się cofa jedno jest pewne ,że pis straci i kościół tezF1 pisze:https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1494649,warszawski-strajk-kobiet-przedstawil-swoje-zadania-protesty-beda-trwaly-do-czasu-ustapienia-rzadu.html
Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
- mytotoksyna1
Jednemu małemu pali się grunt pod nogami i przebiera tera nogami. 

-
Lukas w Komornikach pod Poznaniem jest firma Fog agrotechnik ja nie dawno tam kupowałem zasuwę na rurę pcv, mają tam warsztat, w którym różne rzeczy robią do gnojowicy.
Takiego postępu uczyli bolszewicy komuniści wyrzeknij się wiary w Boga zapisz się do PZPR a będziesz postępowy i teraz na nowo to się proponuje ale to już było 1945-1989r.1963 pisze:Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
nie tak sa bylo zapisz sie do pzpru a dostaniesz nowy ciagnik i sasiad sie zapisal , dostal nowego c 355m i do konca zycia byl przykladnym i uczciwym katolikiem a drugi sie zapieral ze sie nie zapisze i cala rodzina przez to ciezko zapieprzala bo kupil starego psujacego sie c 328 a i wielokrotnie bylo to przyczyna niedzielnej i nerwowej pracy jego kilkorga dzieci .Ktory postapil slusznie . To samo z tymi kobietami .
Czyli PZPR ok zabicie słabego bo i tak umrze to też ok.Stanislaw pisze:nie tak sa bylo zapisz sie do pzpru a dostaniesz nowy ciagnik i sasiad sie zapisal , dostal nowego c 355m i do konca zycia byl przykladnym i uczciwym katolikiem a drugi sie zapieral ze sie nie zapisze i cala rodzina przez to ciezko zapieprzala bo kupil starego psujacego sie c 328 a i wielokrotnie bylo to przyczyna niedzielnej i nerwowej pracy jego kilkorga dzieci .Ktory postapil slusznie . To samo z tymi kobietami .
- mytotoksyna1
Za pzpr była Polska A i B , a teraz je B i A. 

- mytotoksyna1
...teraz je troche więcej wolnego słowa ... 

- mytotoksyna1
Za pzpr było ; bierz i dziel , a tera dziel i bierz. 

według ciebie zabijanie dzieci w łonie matki to postęp ? lepiej włącz samodzielne myślenie1963 pisze:Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
Tak cała Europa jest głupia i musi się uczyć myśleć od Afrykanów i Latynosow. Bardzo logiczne.
-
A jak wygląd Twoje samodzielne myślenie, skoro nie widzisz w całej tej trudnej sprawie niczego poza twoim zdaniem "zabijaniem dzieci" O zgrozo.brzydal pisze:według ciebie zabijanie dzieci w łonie matki to postęp ? lepiej włącz samodzielne myślenie1963 pisze:Gęby ponure ,spojrzenia tępe. Z czym to walczycie bracia ? Z POSTĘPEM !!!
widze "o zgrozo" lewactwo niszczące zabytki, wdzierajace się dokościołów ubliżające chrześcijanom, tyle jadu i nienawiści co jest na tych protestach to ja jeszcze nie widziałem. I jak byś tego nie tłumaczył to aborcja jest zabijaniem dzieci w łonie matki
-
Myślę, że takim jak Ty, to cokolwiek i ktokolwiek by nie tłumaczył, to i tak będziesz wierzył w to co podpowiada Ci sumienie. Sumienie, bo na pewno nie światopogląd. Zastanów się dobrze skąd ten jad i nienawiść. Wyłącz TVP i choć raz wysil się na tyle aby zaczac myśleć samodzielniebrzydal pisze:widze "o zgrozo" lewactwo niszczące zabytki, wdzierajace się dokościołów ubliżające chrześcijanom, tyle jadu i nienawiści co jest na tych protestach to ja jeszcze nie widziałem. I jak byś tego nie tłumaczył to aborcja jest zabijaniem dzieci w łonie matki
masz racje ja zawsze staram się podejmować decyzje zgodne z własnym sumieniem, a nie z tym co uważa większość ! Nie wstydzę się tego, ba nawet powiem że dalej będę tak postępował. a ty z kąd bierzesz swój "światopogląd" jak nie z tvp to pewnie z tvn ?
https://www.youtube.com/watch?v=49pBuXM4mYsstan1069@o2.pl pisze:ludzie !!! co z Wami ten kurdupel zrobił![]()
![]()
Stan, pokaż macicę...

dużo tzw lewych katoli popiera często papieża Franciszka mówiąć, że w końcu życiowy papież idący z duchem czasu.
Także pozwólcie tylko, że przytoczę Jego słowa:
Aborcja nie jest prawem kobiety,
ale karą śmierci dla niewinnego dziecka,
któremu nie daje się dosłownie żadnej szansy!
Prawo do życia oznacza pozwolenie na życie,
a nie zabijanie.
Także pozwólcie tylko, że przytoczę Jego słowa:
Aborcja nie jest prawem kobiety,
ale karą śmierci dla niewinnego dziecka,
któremu nie daje się dosłownie żadnej szansy!
Prawo do życia oznacza pozwolenie na życie,
a nie zabijanie.
AMEN .Wczoraj byl protest rolnikow . Ktos , cos baby jedne ?
-
A może coś o cenach?
od miesiąca stagnacja. U mnie cały czas 4.4 netto
U mnie na jutro 5,55 w E 100 szt. tak jak 2 tyg. temu.
Od poniedziałku niby w dół
Jeszcze 2 tyg temu to samo srodowisko, które organizuje niby to strajki kobiet wyły na rolnikow, że są barbarzyncami bo męczą zwierzęta. Temat rzeka i kto utrzymuje się wylacznie z rolnictwa w temat nie będę wchodzilo, ale chodzi o hipokryzje, która nie ma granic!!
Aborcja była jest i będzie. Teraz w przypadku zagrożenia, czy to czynów zakazazanych też będzie legalna!!
Także wyjce beda mogli i tak w majestacie prawa zabijać swoje dzieci!
Co do cen aż żal pisać bo na dziś 5.45 netto hak.
Aborcja była jest i będzie. Teraz w przypadku zagrożenia, czy to czynów zakazazanych też będzie legalna!!
Z ciekawości spojrzałem na pierwszą stronę cen to o zgroza mimo tylu lat wstecz zbliżamy się do tego poziomu 

Duńczyk na po niedzieli poniżej 170. To połowa tego co kosztował w czerwcu i 1/3 ceny jaką niektórzy płacili na wiosnę.
I tu spójrz jak sprytnie tvn i nie tylko sprzedał i nformacje że będzie niby całkowity zakaz pod każdym pozorem [odsłuchaj-cie] https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112 ... 35620.html i pod pretekstem tak zmanipulowanych informacji doprowadza do chaosu a pod przykrywką chaosu chcą aborcji na życzenie i wszystkiego co za tym idzie.daniel0 pisze:Jeszcze 2 tyg temu to samo srodowisko, które organizuje niby to strajki kobiet wyły na rolnikow, że są barbarzyncami bo męczą zwierzęta. Temat rzeka i kto utrzymuje się wylacznie z rolnictwa w temat nie będę wchodzilo, ale chodzi o hipokryzje, która nie ma granic!!
-
Przeczytałem artykuł. W sumie zastanawiałem się czy cokolwiek odpisać, bo różnica zdań jest tak ogromna, iż szkoda gadać. Jedno jest pewne, ze włączając w to wszystko dzieci z downem, pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz sedna sprawy. Tu nie o takie dzieci chodzi.Pablo80 pisze:No co takiego powiedział bo po łepkach własnie słuchałem i bardzo wyważone i spokojne przemówienie. Jak na odpowiedz na to co przypadkiem rano widziałem w sejmie to chłop ma nerwy na wodzy. Opozycja sejmowa krzyczy wojna pod mównicą , miał kazać strzelać do nich czy jak, bo chyba ciągle liczą że uda im się go sprowokować.marcin80wlkp pisze:Słyszeliście zapewne wystąpienie prezesa? Może ktoś je skomentuje? Lukas, może Ty? Życzę wam wszystkim dobrego. Możliwości dokonywania wyborów. Świadomych, przemyślanych, odważnych. I niech wasze córki mają więcej odwagi niż niejeden z was. A tym, którzy jej nie mają, życzyć dozgonnej, pięknej relacji z 80 letnią matką, która nigdy nie przeklinała. I to nie tak, że wszystko w tym co się teraz dzieje mi się podoba, ale na litość boską.
A może opozycja i lewica to ciemnogród a za kilka lat tak to będzie wyglądać https://wpolityce.pl/swiat/523941-bryta ... i-z-downem
- mytotoksyna1
Jest to prawda.andre pisze:Z ciekawości spojrzałem na pierwszą stronę cen to o zgroza mimo tylu lat wstecz zbliżamy się do tego poziomu

- mytotoksyna1
Jeszcze więcej gadajta o d..ie Maryny to już niedługo nie będzie w Polsce polskiej świni.... 

Czy ja nie rozumiem ? Czego? Cos chyba u ciebie nie tak z rozumieniem. Prawo powinno być równe wobec wszystkich czy nie? Czy piękni i zdrowi powinni mieć inne prawa? Dla Ciebie aktem odwagi jest usuniecie niechcianego dziecka bo jest nie do końca zdrowe i ma np zespół Downa. Dla mnie to akt tchorzostwa. To najCzęstrzy powód aborcji w Polsce, zdiagnozowanie zespołu Downa. Na tvn Ci nie powiedzieli że to ponad 30 % aborcji w Polsce. Sa jeszcze inne podobne powody i sa te najgorsze o których się krzyczy na ulicach i udaje że to tylko tego dotyczy. Tylko tamtych jest o wiele mniejszy procent. Jak chcesz dyskutować to się przygotuj, albo milcz bo z kimś powtarzającym brednie i jeszcze traktującym mnie z góry nie dyskutuje. Równość wobec prawa, o to chodzi w myśl konstytucji. Tzw kompromis aborcyjny tego nie spełniał. A po jakiego czorta trybunał ta sprawe rozwikłał w najgorszym z możliwych momentów to nie wiem i uważam to za durny pomysł. Nie pierwszy i nie ostatni tej władzy bo akurat można było jeszcze z rok przedłużyć co było do tej pory. I doskonale wiem że teraz to pójdzie w drugą stronę, czyli w kierunku aborcji na życzenie. Tylko dlaczego uważać że to takie nowoczesne i odważne, wytłumacz mi to. Można sobie tłumaczyć że to tylko zlepek komórek że to nie człowiek, ale potem się spojrzy na swoje dzieci i przypomni jak się przystawiało ucho do brzucha na długo przed porodem i co nasłuchiwało się wtedy zlepu komórek? A skoro jednak człowiek to czy chory czy zdrowy to jednak człowiek. I nie powtarzaj tu jakiś bredni z ulicy że chodzi o jakieś wyłącznie przypadki ekstremalne bo takich jest nie wielki procent.marcin80wlkp pisze:Przeczytałem artykuł. W sumie zastanawiałem się czy cokolwiek odpisać, bo różnica zdań jest tak ogromna, iż szkoda gadać. Jedno jest pewne, ze włączając w to wszystko dzieci z downem, pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz sedna sprawy. Tu nie o takie dzieci chodzi.Pablo80 pisze:No co takiego powiedział bo po łepkach własnie słuchałem i bardzo wyważone i spokojne przemówienie. Jak na odpowiedz na to co przypadkiem rano widziałem w sejmie to chłop ma nerwy na wodzy. Opozycja sejmowa krzyczy wojna pod mównicą , miał kazać strzelać do nich czy jak, bo chyba ciągle liczą że uda im się go sprowokować.marcin80wlkp pisze:Słyszeliście zapewne wystąpienie prezesa? Może ktoś je skomentuje? Lukas, może Ty? Życzę wam wszystkim dobrego. Możliwości dokonywania wyborów. Świadomych, przemyślanych, odważnych. I niech wasze córki mają więcej odwagi niż niejeden z was. A tym, którzy jej nie mają, życzyć dozgonnej, pięknej relacji z 80 letnią matką, która nigdy nie przeklinała. I to nie tak, że wszystko w tym co się teraz dzieje mi się podoba, ale na litość boską.
A może opozycja i lewica to ciemnogród a za kilka lat tak to będzie wyglądać https://wpolityce.pl/swiat/523941-bryta ... i-z-downem
To po nowym roku 4.60 wbc będzie pewnie.
-
A czy ja gdziekolwiek napisałem, że jestem za usuwaniem dzieci z zespołem Downa? Pokaż mi to, bo jestem absolutnie przeciwny. Napisałeś ,"Są jeszcze inne podobne powody i sa te najgorsze o których się krzyczy na ulicach i udaje że to tylko tego dotyczy"
Jestem tylko za jednym, aby w takich najgorszych, jak je nazwałeś ekstremalnych przypadkach kobieta mogła zdecydować. Bo nie zaprzeczył, że takie przypadki są.
I wiesz co, masz rację będę milczał, bo na dyskusję z Tobą jestem po prostu za głupi. Co ja tam wiem
Jestem tylko za jednym, aby w takich najgorszych, jak je nazwałeś ekstremalnych przypadkach kobieta mogła zdecydować. Bo nie zaprzeczył, że takie przypadki są.
I wiesz co, masz rację będę milczał, bo na dyskusję z Tobą jestem po prostu za głupi. Co ja tam wiem
Ostatnio zmieniony piątek 30 paź 2020, 10:07 przez marcin80wlkp, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja to nie widzę problemu z aborcją na życzenie. Same się ścierwa zlikwidują a Ci co będą chciały urodzić to urodzą.To kto dziś wali na Rio po Polscu czyli szał macicy na ulicy?.
Nobel dla konusa z Żoliborza, panowie czy wy nie widzicie że to jest temat kontrowersyjny i przypominamy co parę lat jak chce się odwrócić uwagę od innych rzeczy, zobaczcie że nawet rolników ten temat poróżnił a o to właśnie chodziło. To czy ktoś jest za czy przeciw jest indywidualną sprawą. Więc darujcie sobie wypociny na forum i wróćcie do tematu rolnictwa, nawet na temat 5 nie było takiego poruszenia. Znając życie zaraz znajdzie się jeden z drugim i będzie negował to co napisałem ale to już jest jego problem
Honorek ty nie pier dol tylko dawaj na Rio.
Co Ty z tym Rio pieprzysz?
Ktoś gdzieś popełnił błąd...rom19 pisze:Co Ty z tym Rio pieprzysz?
https://www.youtube.com/watch?v=puw8NEw0luo
Co do cen, stagnacja, mimo, że świnek mało.
- mytotoksyna1
- mytotoksyna1
Trzeba pamiętać , że jest źle , ale może , aż tak źle nie je.
Polska teraz ma za zadanie pojednać Rosję z USA i Niemcami.
Polska teraz ma za zadanie pojednać Rosję z USA i Niemcami.

-
witam do środy zakłady wstrzymują skup tuczników bo liczą na promocję ciekawie się robi
-
a od czwartku wstrzymanie sprzedazy do poniedzialku 

A na Wielkanoc 4.40wbc pewnie. Jak myślicie? Narazie niektóre ZM w Niemczech zamknięte.
jak wstrzymują ? ja jutro sprzedaje