FORUM
Ceny Trzody
Re: CENY TRZODY
Taki ASF w Polsce był w latach 70 i nikt z tego nie robił histerii bo dla każdego była choroba z którą można walczyć ale Hiszpania postanowiła zlikwidować wszystkie mniejsze hodowle świń i wprowadziła ASF na kilkadziesiąt lat by powstały tuczarnie po 8 tysi
- mytotoksyna1
W latach 60/ 70/80 to były profilaktyczne u zwierząt domowych szczepienia i każdy nawet najmniejszy wirus był zabity w oku mgnienia , a bakteria też dużo do gadania nie miała ,bo białym wapnem po gębie dostała. 

Dla jasności- Nie Hiszpania lecz korporacje realizowały ten sam scenariusz który jest realizowany u nas-[w Polsce można najtaniej było kupić ustawy po 89-] czyli pod pretekstem zwalczania choroby ASF zlikwidowali lokalna produkcje w których to miejsce weszły właśnie owe korporacje z swoim nakładczym.BRUTAL pisze:Taki ASF w Polsce był w latach 70 i nikt z tego nie robił histerii bo dla każdego była choroba z którą można walczyć ale Hiszpania postanowiła zlikwidować wszystkie mniejsze hodowle świń i wprowadziła ASF na kilkadziesiąt lat by powstały tuczarnie po 8 tysi
No cóż plany NWO są realizowane zgodnie z harmonogramem.lukas1982 pisze:https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=h1o9mYWA2lE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR29aQsm8NMybDvRbHgaG01TlDuFNLtjYF3WKFW0REAw9QUii_Ub0ZIBpxg
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku oprócz zdrówka to i chartu ducha i wytrwałości a co do cen 3,85 żywa 60szt
- mytotoksyna1
Szynka z wędzarni wędzarza 32,99 złotego. 

-
- mytotoksyna1
Zawsze tak było , że po Nowym Roku cena świni w skupie dawała do przodu dużego kroku ! 

-
cena 3,8 spoko
- mytotoksyna1
Normalnie i zwyczajnie Kansas Cityrom19 pisze:Żyć nie umierać

Lukas zauważ, że dawka szczepionki to 0,3 ml co przy insulinówce 1 ml zaprezentowanej na nagraniu oznacza 1/3 pojemności. Czy zauważyłeś jakikolwiek ruch tłoczka z gumką na przodzie? Goebbels w grobie się przewraca ze śmiechu...lukas1982 pisze:httpapp=desktop&v=h1o9mYWA2lE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR29aQsm8NMybDvRbHgaG01TlDuFNLtjYF3WKFW0REAw9QUii_Ub0ZIBpxg
Dstaliscie już pomoc covidowa z pierwszego naboru
Ja dostałem 28 grudnia.
Ile za auto tucznika można dostać po nowym roku?
-
3,8-3.9 ntto
Dzięki, u mnie podobnie.
-
4,85 zł kg WBC 181 szt
- mytotoksyna1
To jeszcze sie bawisz w te WBC toć to zakład tak w du..pe rżnie ,że he , he.krzysieko71 pisze:4,85 zł kg WBC 181 szt

Chyba coś drgnęło. Znajomy twierdzi, że Animex 40 gr. w górę na piątek.
Tak drgnęły ceny ale za wywóz śmieci, u mnie o50 % w górę, za prąd, ceny napojów słodzonych, itd.pewnie wszystko zdrożeje tylko nie świnie.
Drób ostro w górę, bydło mięsne też cena co najmniej godna, a świnie kpina!!
U helmuta 5.4 w Danii 5.8 u nas 4.8!!
To poniżej godności i uczciwości w stosunku do cen w handlu.
U helmuta 5.4 w Danii 5.8 u nas 4.8!!
To poniżej godności i uczciwości w stosunku do cen w handlu.
Potwierdzi ktoś, że na koniec tygodnia jakaś podwyżka?
Wczoraj i dziś Animex bez zmian.
Wczoraj i dziś Animex bez zmian.
-
tukan pisze:Chyba coś drgnęło. Znajomy twierdzi, że Animex 40 gr. w górę na piątek.
Od soboty nadają mróz to i cena może w końcu pójdzie do góry.
-
spokojnie cena zaczyna poważnieć zakłady jak na styczeń kupują dużo
Zaraz się te wszystkie święta skończą, to i dni ubojowe nie będą wypadać, więc może coś i jest na rzeczy
Oby tylko "Bestia ze wschodu" za dużo nie namieszała
Oby tylko "Bestia ze wschodu" za dużo nie namieszała
Ciekawe, jak by teraz pismaki nazwali taką zimę, jakie były na przełomie lat 70/80...
- mytotoksyna1
Ceny na świnie już dobrej nigdy nie będzie , bo zmowy i monopole są wszędzie .
Życie pokazuje , że zawsze to najniższe ogniwo w łańcuchu produkcji musi poddać się obdukcji.

Życie pokazuje , że zawsze to najniższe ogniwo w łańcuchu produkcji musi poddać się obdukcji.
Jakie wolne dni,jutro wszyscy biją. Załadunek na 6
W sumie sąsiad też w niedzielę rano ładował, co mu się nigdy wcześniej nie zdarzało
3,80 na 3,90 -4.00 + VAT Świętokrzyskie Skup
Panowie informacja taka z ARiMR,od nowego roku nie ma zgłoszenia do agencji kupno/sprzedaż ,muszą być dwie kartki ,,sprzedaż i podpis tylko zbywającego,,i ,,Kupno podpis tylko nabywającego,, dotyczy świń ,bydła prosiąt itd .
Panowie informacja taka z ARiMR,od nowego roku nie ma zgłoszenia do agencji kupno/sprzedaż ,muszą być dwie kartki ,,sprzedaż i podpis tylko zbywającego,,i ,,Kupno podpis tylko nabywającego,, dotyczy świń ,bydła prosiąt itd .
Już nie pamiętam kiedy ostatnio z kartkami latałem do agencji. Wszystko robię przez internet
DRIPOL co mnie po tym że znieśli do ASiMR jak mnie komuniści monopolowi wyznaczają zakład do którego mam sprzedać a raczej oddać świnie.Takie coś było w czasie wojny a nie w dobie wolnego rynku!!!
BRUTAL, w jakiej strefie jesteś, jak byłem w niebieskiej i znalazłem zakład, który się zgodził kupić świnie z niebieskiej strefy to pisałem podanie do wet o zgodę na przemieszczenie i problemów nie robili
teraz jestem w czerwonej, też sam mogę wybrać gdzie sprzedam, tylko podanie do wet
oczywiście, w obu przypadkach dany zakład musi mieć zgodę swojego wet na przywiezienie świń ze stref
teraz jestem w czerwonej, też sam mogę wybrać gdzie sprzedam, tylko podanie do wet
oczywiście, w obu przypadkach dany zakład musi mieć zgodę swojego wet na przywiezienie świń ze stref
Co ma wspólnego kura ze świnią i odwrotnie?
Dziś już podnoszą.GaL pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/drob/21620-08-01-2021-ceny-skupu-kurczaka-i-sprzedazy-tuszki-stawki-za-brojlery-zmierzaja-do-granicy-4-zl-kg
teraz czas na świnie
Chyba ceny artykułów zawierających cukier
Narazie nie zauważyłem podwyżek
Podwyżki są tylko że soji - 2500 pękło!!
- mytotoksyna1
W sklepie naszym tzw. pasztetowa z dawnych lat 18,99 złotego. 

Nadzieje
na lepszy poniedziałek.
A cukier,soja, prąd, śmieci -i cały szereg nowych podatków-ups''''przepraszam opłat jak to twierdzą miłościwie nam panujący no i jeszcze papierologii -no cóż co wybraliśmy to mamy.

A cukier,soja, prąd, śmieci -i cały szereg nowych podatków-ups''''przepraszam opłat jak to twierdzą miłościwie nam panujący no i jeszcze papierologii -no cóż co wybraliśmy to mamy.
-
po niedzieli 20 gr plus wreszcie pozdrawiam
Adrian, to już nie ma dokładki?
20 gr tzn z ilu na ile?
Wczoraj poszło auto po 3,90 -1%
To wychodzi na to, że po niedzieli >4 zł
To wychodzi na to, że po niedzieli >4 zł
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... asekuracji
"Przez ostatnie kilka tygodni ferma nie dostarczyła na rynek żadnej świni, więc nie wprowadzono mechanizmu wycofywania produktów. "
Śmierdzi na kilometr. Jak ferma 30000szt mogła przez ostatnie kilka tygodni nic niesprzedać? Ustawka, propaganda, pruba wyłudzenia odszkodowania.
"Przez ostatnie kilka tygodni ferma nie dostarczyła na rynek żadnej świni, więc nie wprowadzono mechanizmu wycofywania produktów. "
Śmierdzi na kilometr. Jak ferma 30000szt mogła przez ostatnie kilka tygodni nic niesprzedać? Ustawka, propaganda, pruba wyłudzenia odszkodowania.
Oni taką ilość jak mieli stado mogli puścić na rynek. 2 tys tygodniowo