FORUM
Ceny Trzody
-
Re: CENY TRZODY
bocian zięć dobre znaki będziesz dziadkiem 

No jak to co- to jest zawsze krótka piłka Ty go w ryj a on Ciebie o glebę. Mówię o bocianie oczywiście.andre pisze:Bociana to ja właśnie zaczynam z moim zięciem, zobaczymy co nam powie
Najbliższa i ta dalsza przyszłość będzie ekscytująca. Gdy cena szła do góry to wielu wstrzymało się ze sprzedażą co spowodowało większe odbicie. Po aukcji na -1 wszyscy zaczęli wyprzedawać ( panika ). W krótkim czasie więcej świń na rynku musiało obniżyć ceny szczególnie w Niemczech. U nas niektórzy chcą obniżać, a ja dostałem na przyszły tydzień lepszą ofertę niż 7 zł przed paroma dniami co prawda od firmy, która kupiła ode mnie maciory po 4,40 netto. Moje świnki jednak są na wyłączność dla mojego stałego odbiorcy. W Niemczech większa sprzedaż ale mniejsza średnia masa. Za chwilę będzie dziura i cena do góry.robert0169 pisze:a bocian mowił ze tylko w gore vel TUKAN
A tego bociana Ci nie zapomnę

Cena utrzymanaandre pisze:We wtorek mam dogadane drugie 70 po 7.1 (podziliłem sprzedaż bo wszystko wskazywało na to,że przynajmniej cena nie spadnie),ale czy tak będzie to na 100% jutro będę wiedział czy mam odbiorcę słownego
- mytotoksyna1
Paniczne poszukiwanie zagrodowego tucznika od chłopa coby na wielkanocnym stole kiełbasa była ta , a nie tota! 

Ty nie jesteś JarekOgarek?mytotoksyna1 pisze:Paniczne poszukiwanie zagrodowego tucznika od chłopa coby na wielkanocnym stole kiełbasa była ta , a nie tota!
o to to....rom19 pisze:Ty nie jesteś JarekOgarek?mytotoksyna1 pisze:Paniczne poszukiwanie zagrodowego tucznika od chłopa coby na wielkanocnym stole kiełbasa była ta , a nie tota!
Ile dzisiaj w internecie u niemca ?andre pisze:Cena utrzymanaandre pisze:We wtorek mam dogadane drugie 70 po 7.1 (podziliłem sprzedaż bo wszystko wskazywało na to,że przynajmniej cena nie spadnie),ale czy tak będzie to na 100% jutro będę wiedział czy mam odbiorcę słownego
Spadek na aukcji zatrzymany. Dziś 0, czyli zostało na 1,55
Z tym, że jutro spadnie.
Żebyś się nie zdziwił.
Chciałbym, a tymczasem jutro ładuje po 5,7 -1%
No to ładnie. Moje tydzień temu w środę wyszły 5,50.GaL pisze:Chciałbym, a tymczasem jutro ładuje po 5,7 -1%
Obstawiam jutro 0, a w piątek do góry. Tak bym chciał, ale czy tak będzie nie wiem.
Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowa korekta, i w najbliższej przyszłości TO THE MOON 

U mnie z pół godziny temu u sąsiada ładowali świnie. Psy szczekają, jakiś kwik, aż się wystraszyłem, a tam sąsiedzi pracują. Pytanie, ładują w nocy, bo świnie tanieją przed świętami i w taki "tajny" sposób chcą opchnąć towar, czy może raczej brakuje przed świętami tucznika i ładują po nocach żeby wyrwać co się da???
Podzwoń -zrób wywiad na kiedy przyjadą pd ogony do Ciebie i masz odpowiedz na swoje pytanie.
- mytotoksyna1
Jak świnie są ładowane na wóz w nocy to znaczy ,że nadchodzą święta Wielkiej Nocy ! 

Jak u niemca?ile minus
Chciałeś powiedzieć ile plus
Widzę bez zmian.Cieszy mnie to i czekam na spełnienie proroczych prognoz Tukana.
Animex chce kupić Toennies. Nie wiem czy to dobrze.
-
Animex chce kupić toennies w sensie że animex miałby zostać właścicielem czy toennies???
Chińczyków ekspansji ciąg dalszy
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... el-animexu
Czytajcie do końca to plotek powtarzać nie będziecie.
Jak ceny?
Jak ceny?
- mytotoksyna1
Jasne ,że kupi - przytrzyma cenę świni u nas przez rok po trzy i interes się zwróci .tukan pisze:Animex chce kupić Toennies. Nie wiem czy to dobrze.

-
Kania też nie chcial sprzedać ale go przekonalidaniel0 pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/mieso/22334-niemiecki-gigant-miesny-na-sprzedaz-wsrod-potencjalnych-kupcow-znajduje-sie-chinski-wlasciciel-animexu
Jak ceny?
Knur duromax macie jakieś doświadczenia?
Jak niemiec wpuści na swoje podwórko obcy kapitał tak jak polaczki smield-fielda 25 lat temu to się grubo mylicie,ale jeśli do tego dojdzie to może oznaczać tylko jedno że idziemy ostro w kierunku sztucznego mięcha ,oczywiście trzeba uwzględnić że starsi i mądrzejsi planują zawsze długofalowo i to nie będzie z dnia na dzień.
nemezis pisze:ł tak jak polaczki smield-fielda 25 lat temu to się grubo mylicie,ale jeśli do tego dojdzie to może oznaczać tylko jedno że idziemy ostro w kierunku sztucznego mięcha ,oczywiście trzeba uwzględnić że stars
No właśnie dziś zadzwoniłem, przyszły tydzień są wolne miejsca, tyle, że moje troszkę małe będą jak na przyszły tydzień.
Widać towaru jak na mięsne święta to mało. Parę osób które znam, a dostali w listopadzie i grudniu po uszach wypowiadało się, "pier... robię sobie przerwę, wstawię najwcześniej po 6 stycznia" i faktycznie po szóstym zaczęły drożeć warchlaki.
Kupuj warchlak bo słychać, że braknie. a cena niedługo będzie rekordowa.GaL pisze:Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowa korekta, i w najbliższej przyszłości TO THE MOON
Jednak aukcja kiepsko. Trochę Kanał Sueski też namieszał.
- mytotoksyna1
Ceny paliwa na stacjach takie so , że na XXII wiek passujo ! 

- mytotoksyna1
W naszej wiosce słychać głosy i tego nikt nie ukrywa , że za jednego tucznika kupim małą bańkę paliwa. 

Ty chłopie, masz szeroki horyzont.tukan pisze:Jednak aukcja kiepsko. Trochę Kanał Sueski też namieszał.
To nawet kanał sueski może być powodem do ujebania ceny?Nie wierzę
Bo kupujący zawsze mają pretekst do zabicia ceny. I tak jest odkąd pamiętam. I tak nas dymają też odkąd pamiętam.
Dla zwykłego chłopa kanał sueski to jest tabu ale tukan nie jest zwykłym chłopem.
Jak myślisz, którędy europejska wieprzowina teleportuje się do Azji? Na razie mówi się tylko o ryzyku opóźnienia eksportu do Azji. Mam nadzieję, że szybko uporają się z tym kontenerowcem. Nie mówię, że dziś miało to wpływ na aukcję ale nastroje są mieszane.rom19 pisze:Ty chłopie, masz szeroki horyzont.tukan pisze:Jednak aukcja kiepsko. Trochę Kanał Sueski też namieszał.
KUR WAGON - Przed wejściem do euroburbelu musieliśmy się otworzyć na towary z zachodu oczywiście nasze nie towary w tym czasie nie mogły być eksportowane do starej 15 eu.- tak zajechali nam opłacalność że z pierwszych dopłat każdy cieszył się jak dzieciak z lizakarom19 pisze:Ty chłopie, masz szeroki horyzont.tukan pisze:Jednak aukcja kiepsko. Trochę Kanał Sueski też namieszał.

-
Jakie są widełki wagowe w animex kutno?
- mytotoksyna1
U nas we wiosce każdy mieszkaniec wie , że do uboju świniak najlepszy je jak 105 kilogramów je !. 

- mytotoksyna1
Doprawdy jest w tym dużo prawdy !nemezis pisze:KUR WAGON - Przed wejściem do euroburbelu musieliśmy się otworzyć na towary z zachodu oczywiście nasze nie towary w tym czasie nie mogły być eksportowane do starej 15 eu.- tak zajechali nam opłacalność że z pierwszych dopłat każdy cieszył się jak dzieciak z lizakarom19 pisze:Ty chłopie, masz szeroki horyzont.tukan pisze:Jednak aukcja kiepsko. Trochę Kanał Sueski też namieszał.
To nawet kanał sueski może być powodem do ujebania ceny?Nie wierzę![]()
nie rozumiejąc że to część tego co mu ,nam zaje,,,bali.Co tam jeszcze było przez 20 lat jakieś dioksyny w paszy, sól drogowa w wyrobach, skażone pasze, aujeszki, -może ktoś coś jeszcze sobie przypomni - i za każdym razem był powód do ujebania ceny - normalnie dziw że jeszcze nie wpadli na pomysł że na pustyni deszcz nie pada aby ujebać cene. Rom -uwierz a ujrzysz świat w którym żyjesz.

- mytotoksyna1
Jakie ceny na ten tydzien macie?
Sues odblokowany, czyli w górę
W zasadzie- jak by to ująć- mamy ceny ery kamienia łupanego ,czyli sinusoida od prawie 30 lat niezmienna.GaL pisze:Jakie ceny na ten tydzien macie?

Warchlak sprzedany to tucznik może znów wrócić na swoją półkę cenowa
Na jutro 100 szt. - 6,80 w E