FORUM
Ceny Trzody
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
To na zywo nie sprzedajesz ?tukan pisze:Na jutro 100 szt. - 6,80 w E

- mytotoksyna1
Jak się sprzedaje na zywo to można wypić małe piwo. 

rom19 skąd ty wiedział że tylko w góre...???
Strajk we Francji.
https://www.youtube.com/watch?v=LsC1ANJGqP4
https://www.youtube.com/watch?v=LsC1ANJGqP4
Duże obniżki skup na 06.04.2021 4.00+VAT
-
trafiłeś ale w maciory 

-
1 kwietnia, ale pewnie niektórzy uwierzyli
Żebyś tylko nie wykrakal bo w tym biznesie nie takie cuda się zdarzały.
- mytotoksyna1
Dzis można plesc tsy po tsy . 

Czasami mam wrażenie że u Ciebie 1 kwietnia jest codzienniemytotoksyna1 pisze:Dzis można plesc tsy po tsy .

Jest ktoś w temacie co się stało ze asf u świń z 21 zniknął?
Co masz na mysli brutal???????????
Był ASF w tym roku w lubuskim i był zaznaczony na mapie a nie widzę go teraz
-
Może go zdezynfekowali jak te fermę w Niemczech?
Panowie, w zeszły piątek, który był bardzo ciepły, przyleciało do mnie do chlewni sporo komarów, tych samych wielkich bestii co w zeszłym roku, tyle że mniej, na moje oko co najmniej 300 sztuk. Przedwczoraj, wczoraj i dziś na świniach pełno czerwonych kropek po ukąszeniach. Najwięcej w tych pomieszczeniach w których było najcieplej. Nie zdziwię się, jak za niedługi czas coś wyskoczy, chlewnie w miejscach gdzie w pobliżu chodzą zarażone dziki.
To był Prima Aprilis ,Zdrowych wesołych świąt .DRIPOL pisze:Duże obniżki skup na 06.04.2021 4.00+VAT
Masz szczęście. Bo już się prawie posrałem...
Dobrze ze 500 nie było tych komarów
Wtedy byśmy mówili o 500+vicia1223 pisze:Dobrze ze 500 nie było tych komarów

- mytotoksyna1
W Niemczech gore . 

Panie i Panowie przede wszystkim zdrowych a jak się da to i wesołych świąt Wam życzę, niech te święta pełne nadziei na lepsze jutro przykryją wszelakie smutki i problemy jakie każdego dnia nas otaczają.
Również przyłączam się do życzeń. Zdrówka przede wszystkim. Myślałem, że moja wioska przeszła koronawirusa jesienią. Było dużo przypadków. To jednak co teraz się dzieje to katastrofa. Jednego dnia trzy karetki kowidowe, no i niestety zgony. Jeszcze nigdy tak nie było żeby moja żona szła na jeden pogrzeb, a ja na drugi, bo w jednym czasie. Więc jeszcze raz zdrówka no i wysokich cen tucznika. Dbajcie o siebie.
Jak się słucha i czyta życzenia świąteczne Andre, to myślę że jutro rzeczywiście będę miał nadzieję na lepsze jutro, o kant kuli obić te " wesołych świąt"
Vicia te święta jak żadne inne dają ogromne pokłady nadzei,bo skoro została pokonana śmierć to czy można jeszcze wątpić? Siła leży w naszym podejściu do życia ,a jak wiadomo nadzieja powinna umierać ostatnia, więc nie wiem po co się tak obrażasz że Wam życzę zdrowych i wesołych świąt?
Jednak coś w tym jest że polski rolnik wiecznie niezadowolony chodzi, bo jak mu nie wymarznie to wyschnie albo zaleje. Innym razem cena nie taka albo co gorsza sąsiad ma więcej a na koniec jak człowiek z czystej życzliwości złoży życzenia to też źle 

-
Spotykaja się dwie prostytutki po pracy, jedna zadowolona druga płacze
Ta co placze pyta sie tej zadowolonej
Czego jesteś taka zadowolona
A bo wziął mnie dzisiaj biznesmen, dobrze zrobił doborze zapłacił to i zadowolona jestem
A ty czemu płaczesz?
Bo mnie wziął dzisiaj Rolnik, A to mu za sucho, a to mu za mokro, i na koniec chciał dopłatę!!!
Tak ba wesoło o mentalności Rolników
Ta co placze pyta sie tej zadowolonej
Czego jesteś taka zadowolona
A bo wziął mnie dzisiaj biznesmen, dobrze zrobił doborze zapłacił to i zadowolona jestem
A ty czemu płaczesz?
Bo mnie wziął dzisiaj Rolnik, A to mu za sucho, a to mu za mokro, i na koniec chciał dopłatę!!!
Tak ba wesoło o mentalności Rolników

- mytotoksyna1
Cymbały - to ,że chłop tak się wszystkim trapi to nic innego jak troska o nasz kraj - RZECZYPOSPOLITĄ. 

Tych Cymbałów to nikt nie przebije!.Hit Świąt a może Wiosny i Lata
-
Jak tam Panowie ceny po świętach? Ja pod koniec tygodnia sprzedaje w dwa miejsca i każdy by chciał wziąć więcej. Także jakieś zapotrzebowanie jest. Cena 6.8
Po tyle samo jutro będą u mnie ładowane.
- mytotoksyna1
vicia1223 pisze:5.4 netto
Za zywo , czy martwo ?

Twoja stara po tyle
- mytotoksyna1
Jak za zywo to trzeba poszukać krzesiwo , ale jak za martwo to trzeba zagrać inną kartą. 

-
Panowie doradźcie mi i oceńcie sami.
Oferuje stałemu odbiorcy warchalaka w cenie 250 zł i chłop nosem kręci (i nie chodzi to o naszego tutejszego "chłopa")
Warchlak nie jest to dunczyk z przyrostem 1, 4 i zurzyciem paszy 2,1 kg na kilo przyrostu. Ale nasz pbzwbp z tytanem z maxygena w wadze średniej 35-38 kg.
W odpowiedzi słyszę ze świnie spadły i 30 gr.
Oferuje stałemu odbiorcy warchalaka w cenie 250 zł i chłop nosem kręci (i nie chodzi to o naszego tutejszego "chłopa")
Warchlak nie jest to dunczyk z przyrostem 1, 4 i zurzyciem paszy 2,1 kg na kilo przyrostu. Ale nasz pbzwbp z tytanem z maxygena w wadze średniej 35-38 kg.
W odpowiedzi słyszę ze świnie spadły i 30 gr.
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chle ... ki-krajowe
Nie chcesz drogo.
Nie chcesz drogo.
-
40 kg za 250zl i nie bierze 

Wiesz ilu przybyło co nawet za darmo już nie chcą.
To podaj takiego co za darmo nie chce, chętnie odbiorę za niego
-
tucz to najprostrzy sposob na trzepanie kasiory
kto wstawi ten natrzepie w lipcu mirabelek 

Albo po 6 albo po 4 netto
- mytotoksyna1
W lipcu będzie to ,że będzie gorąco brzdącom .robert0169 pisze:tucz to najprostrzy sposob na trzepanie kasiorykto wstawi ten natrzepie w lipcu mirabelek

U nas jeżdżą po hodowcach i szukają świń. Tym razem Animex Szczecin. Informacja z pierwszej ręki od kolegi. Puki co tłumaczą, że daliby więcej ale w Niemczech jeszcze cena stoi. Głupie tłumaczenie. Za chwilę będą chcieli kupić, to będą musieli więcej zapłacić. Jeden pacjent twierdził, że kolejkę ma na cały kwiecień, a za chwilę dzwonił po świnie do tego, któremu to wcześniej mówił. Trwa wielkie czarowanie ale kołderka staje się coraz krótsza.
Dziś dzwoniłem do mojego skupnika a skupuje ok.800 sztuk dziennie ,19 kwiecień pierwszy wolny termin sam byłem zdziwiony że taka kolejka ,cena 5,2 w czerwonej.
-
Właśnie dlatego was pytam bo sam już nie wiem co myśleć. Gdybym miał więcej miejsca najchętniej zamknołbym cykl i sprzedawał tuczniki.
A co do kolejki zzoorroo, może on jest do 15 na urlopie stąd bierze dopiero od 16?
A co do kolejki zzoorroo, może on jest do 15 na urlopie stąd bierze dopiero od 16?
- mytotoksyna1
Zasada jest taka ,że jak cena po świętach nie spadnie to jest ładnie. 

-
Moje chlewiki młyny pokruszyły w mak teraz wiem że jestem wolny
, od dłuższego czasu nawet się nie odzywam ale codziennie sledze losy kolegów z byłej branży , bo co pisać ludowi który pokoleniami rozbudowywał warsztat pracy żeby żyło się lepiej , a dzisiaj w tym warsztacie zapierdala za miskę ryżu i na dodatek TUKAN NONSTOP pierdoli że lepiej będzie
. Były czasy że te nasze 10 loch trzęsły rynkiem lokalnym
ale te czasy już minęły , dzisiaj kase za świnie ma ten co sprzedaje plasterki i czy się to komuś podoba czy nie do tego ogniwa trzeba się wkupić albo spierdalać w podskokach
Możecie sobie pojeżdzić po mnie
ale charakter mam taki że czasami nie mogę się powstrzymać od powiedzenia prawdy

Stan co Ty gadasz
Wiele osób tak zarobiło na sprzedazy przedświątecznej ze do żniw nie myślą o świnia ch, nawet typy z zakładów jak dzwoniły mówić cenę tucxnika to pytały po ile pan warchlaki kupował i sobie *** liczyli ile biedny rolnik zarobi tera, nie mogli strawić że warchlak 150 zł a tucznik 800 a z tym lochami tak jak piszesz, 10 sztuk zgadza się ale to wtedy kiedy c330 nie stał na olx tylko z fabryki wyjezdżał za 10 tuczników brutto.

Stan tu chyba nie ma forumowiczów
Którzy z toba się nie zgadzaja
No chyba że TUCAN
Może mieć inne zdanie
który cały czas cicho siedzi ale wystarczy że tucznik zdrożeją o grosz bidulek roztacza piekne wizję drogiego tucznIka
Tak się kiedyś zastanawiałem ilu rolnikow oparlo się o jego wizję i teraz go k....wi
Ty
Którzy z toba się nie zgadzaja
No chyba że TUCAN
Może mieć inne zdanie
który cały czas cicho siedzi ale wystarczy że tucznik zdrożeją o grosz bidulek roztacza piekne wizję drogiego tucznIka
Tak się kiedyś zastanawiałem ilu rolnikow oparlo się o jego wizję i teraz go k....wi
Ty
Dla mnie Stan zawsze był realistą i choć niektórzy wypominali mu leżenie pod przyczepą i jaskółki to w dość dosadny sposób umie przedstawić rzeczywistość. Co do jaskółek to on je ma a my podczas kontroli drżymy żeby inspektor nie zobaczył u nas w chlewni muchy sąsiada.