FORUM
Ceny Trzody
Re: Ceny Trzody
już ceny spadają, a jeszcze nic o aferze z paszami dla świń nic nie było
już ceny spadają, a jeszcze nic o aferze z paszami dla świń nic nie było
-
To nic Jaro , kupisz polski agregat najwyżej a nie zachodni
A potem dwa razy n każdym przejeździe będziesz wychodził z traktora bo go kamień zablokował i trzeba odkleszczyc .Dopierozaczynam30 pisze:To nic Jaro , kupisz polski agregat najwyżej a nie zachodni
Kurczę ja nie wiedziałem że tych co prowadzą chów swin stać na kupno zachodnich maszyn...
giełda bez zmian,
ale nawet niemcy się zesrali troche bo więcej świń niż zazwyczaj sprzedali. Choć to co sprzedali w tym tygodniu więcej, pewnie w przyszłym o tyle będzie mniej.
ale nawet niemcy się zesrali troche bo więcej świń niż zazwyczaj sprzedali. Choć to co sprzedali w tym tygodniu więcej, pewnie w przyszłym o tyle będzie mniej.
mam maszyny i polskie i "zachodnie", a niektóre "zachodnie" są "made in poland"
na razie zakupu nowych maszyn nie przewiduję
na razie zakupu nowych maszyn nie przewiduję
Tucznik poszukiwany. Cena lekko w górę.
Ja najlepiej się czułem na ursusie 1014 z plugiem b-200 spiew ptaków, z sąsiadem pogawędka na między a teraz zamknięta kabina(żeby się przypadkie nie nakurzyło), nawet jak wpadniesz w dziurę to nie czuć bo to wszystko amortyzowane. Kiedyś to było... cena 7.7 netto za tycznika
jak tam ceny u Was w tym tygodniu ?
7,2-7,3 +vat za zestaw choć słyszałem o 7,4 ale tylko słyszałem
9,50 za E.
9.3 ostry zjazd, a świnie na już są potrzebne.
widać chcą nakupić towaru póki cena niższa, a cena niższa bo zrobili sztuczny tłok.
Witam sprzedawał ktoś do Mościb.... Jeżdzi po wlk .taki naganiacz Kamiń.... szuka chętnych.
Sprzedawał ktoś w jakim terminie płacą?
Jakbyś napisał jak człowiek to może ktoś by odpowiedział a nie jakieś kropeczki , co to za tajemnica , jakoś Sokołów czy animex to wszyscy potrafią napisać
Fatalny termin płatności, wypłacają dzieląc faktury. Przynajmniej kiedyś tak byłoBart205 pisze:Witam sprzedawał ktoś do Mościb.... Jeżdzi po wlk .taki naganiacz Kamiń.... szuka chętnych.
Bart teraz większość zakładów walczy o przetrwanie to kupują jak najdalej by mieć spokój z przyszłymi wierzycielami.
Jeden zestaw sprzedałem 5 tyg temu po kilku tel.kasy nadal niema.Wykorzystują że jesteśmy w czerwonej.
Spokojnie ... zapłacą.
to każdy wstawia maciory gdzie tylko się da?

-
Yaro kobietę sobie znajdź a nie o maciorach myślisz
9 E, czerwona
Idę nowe rekordy cenowe bo świń nie ma bo zboże drogie bo wycięte maciory itp itd.
-10 Niemcy
Na poważnie to listopadowe i grudniowe świnie odda się z dokładka jak zjedzą zboże ze ziniw bo na ten rok jest z cena pozamiatane.
-10 Niemcy
Na poważnie to listopadowe i grudniowe świnie odda się z dokładka jak zjedzą zboże ze ziniw bo na ten rok jest z cena pozamiatane.
mówiłem żeby kończyć jak było 8zł. Teraz już na pewno nie opłaca się świń trzymać, tylko lepiej zboże sprzedać. Zaraz warchlak też stanieje no i producenci świń małych i dużych za miskę ryżu mogą pracować i się cieszyć, bo mogą też dopłacić do tej miski przecież
Zapytałem Powiatowego dlaczego likwidujecie tyle gospodarstw z trzodą (czerwona strefa )?, dostałem odpowiedź ,przecież mówili że hodowla świń nie opłacalna .Ulan pisze:mówiłem żeby kończyć jak było 8zł. Teraz już na pewno nie opłaca się świń trzymać, tylko lepiej zboże sprzedać. Zaraz warchlak też stanieje no i producenci świń małych i dużych za miskę ryżu mogą pracować i się cieszyć, bo mogą też dopłacić do tej miski przecież
Co do ceny skup 7.80>7.50 + vat .
Na wiosnę będziemy mieć tak mało stad, że średnie będzie liczyło już 200-250szt.
Znajomy na otwartym - k...a ostatni raz, ostatni raz dałem się nabrać złodziejom. Sprzedaje za 2-3 tyg i jak twierdzi głowę już nastawił na definitywny koniec blondynek na gospodarstwie.
Znajomy na otwartym - k...a ostatni raz, ostatni raz dałem się nabrać złodziejom. Sprzedaje za 2-3 tyg i jak twierdzi głowę już nastawił na definitywny koniec blondynek na gospodarstwie.
[quote="tukan"]Co do cen świń moim zdaniem będziemy oglądać kolejne rekordy cenowe. Na skutek likwidacji loch tuczników będzie coraz mniej nie tylko w Europie, ale i na świecie. Czytałem ciekawą analizę amerykańskich analityków odnośnie kosztów produkcji w przypadku: 1 - kontynuacji konfliktu Ukraina - Rosja, 2 - zawieszenia broni, 3 - zakończenia wojny przy zwycięstwie Ukrainy. W 3 przypadku zakładają raptowne spadki cen zbóż i oleistych.
Jednak co się wydarzy to się dopiero okaże.[/quo
No to idziemy na rekord.
Jednak co się wydarzy to się dopiero okaże.[/quo
No to idziemy na rekord.
nemezis
Tytuł: Re: CENY TRZODY
NO- NA MAŁEJ JUŻ DZIŚ OBNIŻKA .WARCHLAK SPRZEDANY - AKURAT NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA MIĘSKA W BRUD DLA KUPUJĄCYCH JAK ZNALAZŁ
Zgłoś ten post
Tytuł: Re: CENY TRZODY
NO- NA MAŁEJ JUŻ DZIŚ OBNIŻKA .WARCHLAK SPRZEDANY - AKURAT NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA MIĘSKA W BRUD DLA KUPUJĄCYCH JAK ZNALAZŁ
Zgłoś ten post
Co z tego że Niemcy w dół,liczy się Polski rynek a u nas do góry cena .
Jak widać naiwnych nadal nie brakuje
-
Poprzednik pomylił nicki, jak zakładał konto. Miał być ciemny, a nie czarny.Emil144 pisze:Jak widać naiwnych nadal nie brakuje

A wy u mnie nie pracujecie jako traktorzyści?
cena czy w góre czy dół to jest kwestia perspektywy. Niestety w perspektywie porównania z poprzednim tygodniem spadło. Ale tucznika na naszym podwórku nie ma za dużo i zakłady ponoć szukają towaru w promocyjnej cenie (oczywiście promocyjnej dla siebie )
-
Czarny kiedyś pisałeś:czarny pisze:A wy u mnie nie pracujecie jako traktorzyści?
"U mnie w ciągniku podobnie było to termostat był winien. Tylko że u mnie to nie rozłączał i zimno strasznie było a później bryła lodu się robiła".
To komu było zimno? Tobie, czy tym pracownikom, których masz? Bo skoro pracownikom, to skąd znasz ten chłód na własnej skórze?
Bez przesady. Ja człowiek pracujący na wsi i znam podmuch nie tylko bryzy. 

Każdy biznesmen tutaj a ręce gównem czy tam pieniędzmi śmierdzą 

To jakie ceny za auto tucznika macie na przyszły tydzień?
Bo gadka o dupie maryny zamiast pisać w temacie.
Bo gadka o dupie maryny zamiast pisać w temacie.
było 8, teraz 7, jeszcze tylko 6,5,4,3,2,1 i wylecimy w kosmos

7 zł netto - 2% żywa, lokalna ubojnia w kujawsko - pomorskim
Gelebusz komentarz konkret i na temat!
Tucznik poszukiwany od jutra 7,2 netto
Kto jutro biję świnie?
Przynajmniej dwa zakłady, które znam.