FORUM
Ceny Trzody
Re: Ceny Trzody
Życzę wszystkim zdrowych i radosnych świąt oraz masy prezentów. Ja osobiście mam przyjemność z wręczania niż otrzymywania. Serdecznie pozdrawiam.
Też składam Wam spokojnych i radosnych świąt a w nadchodzącym Nowym Roku zdrówka wytrwałości i pokoju
Handel tucznikiem zamarł ?
Skup 6.80+vat
Tucznika potrzebują na już. Telefony i przekładanie na szybciej.
Cena tylko mierna 9.7 hak.
Cena tylko mierna 9.7 hak.
Wczorajsza sprzedaż 7.6
Witam. Sprawdźcie cenniki hurtowe ceny paliw sołtysa Pcimia .
https://www.orlen.pl/pl/dla-biznesu/hur ... wa-archive
https://www.lotos.pl/144/dla_biznesu/hurtowe_ceny_paliw
Przepraszam żadnego Sołtysa nie miałem zamiaru urazić z wyjątkiem w/w.
https://www.orlen.pl/pl/dla-biznesu/hur ... wa-archive
https://www.lotos.pl/144/dla_biznesu/hurtowe_ceny_paliw
Przepraszam żadnego Sołtysa nie miałem zamiaru urazić z wyjątkiem w/w.
Jak tam ceny świadectw po Nowym Roku?
Ceny świadectw niższe. Dzisiaj za 175 sztuk 141zl.
A 15.12 za 150sztuk też 141zl
A 15.12 za 150sztuk też 141zl
Jak niższe nic się nie zmieniło
Jest nowe rozporządzenie
80 zl wczoraj płaciłem za 170 szt...wiec jest taniej
dziwnie duża ta obniżka, ciekawe co na to wety powiedzą? kiedy protesty zaczną?
F1 pisze:Jak tam ceny świadectw po Nowym Roku?
Do 50 szt na stanie w dniu sprzedaży wzrost z 40 zł na 42.50zł powyżej 50 szt spadki np 20 szt 135zł teraz 96 zł (pisane 20 szt w niedzielę doszło 20 % do 80 zł )
Bzdury piszesz
Giełda bez zmian. A wczoraj sprzedawali po 2.10 euro.
9.6 E
Panowie powiedzcie ile kosztuje średnio śruta sojowa z vatem i dostawa na miejsce Luz.
Firmy oferujące koncentrat na bazie samwj śruty sojowej z b.og. 40 % i lizyna 4.6 % za 3400zl brutto nie wydaje się zbyt tani ?
Witam. Jakie ceny na przyszły tydzień?
Zaczynają się sypać kary dla Hotelów. Jeden ma wyrok ,co prawda nie prawomocny ale ma. Brawo PIS.
Robiliście już zgłoszenia na tej nowej aplikacji irz? Nie wiem czy tylko ja nie moge tego ogarnąć. Próbowałem zrobić zgłoszenie urodzin i znakowania i te rubryki są tak nieczytelne że nie wiadomo co gdzie wpisywać
A działa to chociaż ? Po zalogowaniu wyskakują jakieś błędy na czerwono , nie mogę nawet sprawdzić stanu świń ani zobaczyć żadnych zgłoszeń , nowy portal to totalne dno zupełnie nie wiadomo co jak działa a i instrukcji obsługi nie znalazłem . Ale mogę zgłosić do rejestru ... wielbłądy .andre pisze:Robiliście już zgłoszenia na tej nowej aplikacji irz? Nie wiem czy tylko ja nie moge tego ogarnąć. Próbowałem zrobić zgłoszenie urodzin i znakowania i te rubryki są tak nieczytelne że nie wiadomo co gdzie wpisywać
Na moim koncie te same objawy. Ale wypełnić cokolwiek to materia kwantowa. Jutro chyba będzie trzeba wykonać tel.do agencji .
kiedyś miałem bydło, historia zgłoszeń bydła jest dostępna, problem dotyczy świń (wielbłądy mnie nie interesują
)
ale na stronie jest też komunikat o problemach z działaniem portalu irz, wiec są świadomi że nie działa, trzeba dać im z dzień czy dwa to powinni to poprawić

ale na stronie jest też komunikat o problemach z działaniem portalu irz, wiec są świadomi że nie działa, trzeba dać im z dzień czy dwa to powinni to poprawić
Maniu pisze:A działa to chociaż ? Po zalogowaniu wyskakują jakieś błędy na czerwono , nie mogę nawet sprawdzić stanu świń ani zobaczyć żadnych zgłoszeń , nowy portal to totalne dno zupełnie nie wiadomo co jak działa a i instrukcji obsługi nie znalazłem . Ale mogę zgłosić do rejestru ... wielbłądy .andre pisze:Robiliście już zgłoszenia na tej nowej aplikacji irz? Nie wiem czy tylko ja nie moge tego ogarnąć. Próbowałem zrobić zgłoszenie urodzin i znakowania i te rubryki są tak nieczytelne że nie wiadomo co gdzie wpisywać
Dziś dowiedziałem się że wszystkie kury mają być zgłoszone w ciągu 3 miesięcy i o znakowane kolczykiem w skrzydle

Niech sobie wróble bociany szpaki itd itp znakują i ewidencjonują !!!
Podobno kury domowe to największe zagrożenie dla ptasiej grypy i dla dużych ferm bo one są bezpieczne bo kury w budynkach !!!
Komercje chcą tym ruchem zrobić to samo co z małymi stadami świń !!!
Podobno kury domowe to największe zagrożenie dla ptasiej grypy i dla dużych ferm bo one są bezpieczne bo kury w budynkach !!!
Komercje chcą tym ruchem zrobić to samo co z małymi stadami świń !!!
Dziś kolejna próba i ten sam efekt zerowy. Więc wysłałem extra żonę do agencji żeby zrobiła zgłoszenie w formie papierowej a pani za biurkiem oburzona że nie jest od tego i nie wie kiedy to wprowadzi do systemu. To nas obliguja terminy zgłoszeń, nie nasza wina że to ustrojstwo nie działa przy kontroli każde opóźnienie jest traktowne jako wykroczenie, a pani sapie że zabieram jej czas. W tym kraju to już wszyscy chyba w kosmos odlecieli. Wymogi z dupy nie przemyślane i najlepiej za wszystko karać
sprawdziłem u siebie, stan zwierząt już jest, historia zgłoszeń też, ze zgłoszeniem urodzenia wstrzymam się jeszcze kilka dni, nie ma pośpiechu
Wydrukuj sobie screen ze strony IRZ i przy kontroli go pokaż i będzie po sprawie a stany poprawimy jak w końcu strona zacznie działać
Od 18.01 jest nabór podobnie brzmiący do tego co zapowiadali że otrzymają ci z cyklu zamkniętego. Max 70 tyś przy produkcji przynajmniej 600szt. Tylko w tym co rusza 18 -tego są dodatkowe warunki. Macie jakieś info czy rozszerzyli warunki czy to jest zupełnie coś innego?
To to samo ,przecież przy innych pomocach do świń było podobnie np . czy masz fotowoltaikę itp.
Giełda b/z
wystarczy że składasz wniosek o dopłaty i przyznano ci płatność do zazielenienia, pierwszy z brzegu warunek do spełnienia, chyba najprostszy
Pytałem ,bo owe wsparcie było reklamowane jako najbardziej uproszczone żeby reszta niedobitków mogła skorzystać z tego programu.
Skup ogólnorozwojowy 6.6 plus VAT
Porażka
Porażka
Wróbelki ćwierkały ze Kociemba konojad zamknie ubojnie przez ceny prądu i gazu, ktoś potwierdzi ? Ceny 7,3 całe auto
zamknięte i wystawione na olx za 25mln
Nie dobrze. Gorzej jak resztę małych ubojni spotka ten sam los.
Się qrwa przekwalifikują nie bójcie się 

Mekka co u Ciebie? Biznes się kręci jako?
przekwalifikował sięPeron pisze:Mekka co u Ciebie? Biznes się kręci jako?
Na tym PUE gdzie jest ten wniosek na to wsparcie bo patrzyłem na stronie ARiMR w tej zakładce i nihuu, nie moge go znalezc
https://epue.arimr.gov.pl/pl/strona-glowna logujesz się i tam jest wsparcie hodowców na skutek inwazji , taki obrazek ze świnką nawet zrobili
Niemcy bez zmian a skurwiale chinczyki 30 gr minus
Animeks?
Podobno tak Animex -30