FORUM
CENY TRZODY
niezły rozstrzał w cenach
u nas bez zmian e5,30 do 5,50
główny problem jest zaś inny - kłopot ze zbytem
Rzuca się zaś w oczy co innego; w wielu rejonach relacje cen przedstawiają się np: żywa4,10 e5,20 gdzie normalnie powinno być (w latach poprzednich tak właśnie było) żywa4,10 e5,50-5,60
czyż nie?
jeśli od kogoś odbieram tuczniki "zwykłe skupowe" i daję mu 4,10 to e klasa wynosi mnie co najmniej e5,50!!!
a jeśli komuś zaś oferuję za e5,20 to ile mu wyjdzie za żywiec?? no?
Odpowiadam poniżej 4,00.
Tak się głupio porobiło w tym roku że nie opłaciło się produkować "dobrych tuczników" bo za byle barachło dostawało się też dobre ceny.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
Rzuca się zaś w oczy co innego; w wielu rejonach relacje cen przedstawiają się np: żywa4,10 e5,20 gdzie normalnie powinno być (w latach poprzednich tak właśnie było) żywa4,10 e5,50-5,60
czyż nie?
jeśli od kogoś odbieram tuczniki "zwykłe skupowe" i daję mu 4,10 to e klasa wynosi mnie co najmniej e5,50!!!
Odpowiadam poniżej 4,00.
Tak się głupio porobiło w tym roku że nie opłaciło się produkować "dobrych tuczników" bo za byle barachło dostawało się też dobre ceny.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
WALDEK pisze:do nitki ty bys mi podala ?
dzis cenniki poszly do gory poszukaj to znajdziesz
sprawdz dude ile podniusl
swin niema taka jest prawda i jak komu zalezy to i zaplaci tylko towar dobry
http://www.zmduda.pl/r_cennik.php
4.16 chyba że wybijją ci się poniżej 76%staszek pisze:niezły rozstrzał w cenach
czyż nie?
Odpowiadam poniżej 4,00.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
maciek* kociemba przyjedzie i cene utrzyma:) Miałem takich wiele przypadków... to był najwiekszy plus gdy oddawałem do niego świnki
Dzwoniłem dzis po zakładach i radzili wstrzymac sie ze sprzedaża ze 2 tygodnie bo teraz jest najwieksza kicha, niby duzo swin nie maja, ale i bija połowe tego co by mogli bo nie ma ponoc zbytu, a swoja drogą Łagrom ma jakies kłopoty?
Dzwoniłem dzis po zakładach i radzili wstrzymac sie ze sprzedaża ze 2 tygodnie bo teraz jest najwieksza kicha, niby duzo swin nie maja, ale i bija połowe tego co by mogli bo nie ma ponoc zbytu, a swoja drogą Łagrom ma jakies kłopoty?
- Muchozolali