FORUM
CENY TRZODY
to juz na ten tydzien im starczy miesa bo dzis juz niebrali tylko dopiero w poniedzialek
i zrobja zapasy i starczy im do maja i tak w koleczko
a my tylko mamy nadzieje dobre i to
i zrobja zapasy i starczy im do maja i tak w koleczko
a my tylko mamy nadzieje dobre i to
Ostatnio zmieniony wtorek 30 paź 2007, 20:38 przez WALDEK, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Muchozolali
i tak dzis słyszalem ze biorą po 2,8
no ale chyba ktos szurniety.
druga sprawa wiadzałem wypowiedz
ze unser ma 480 swin w roku i zakład duda niechce z nim rozmawaic
chyba czas przestac pic i to od zaraz duda szuka swin
i cora wiencej umów podpisują a warunki sa naprawde dobre
nawet po 10 sztuk ci przyjedzie.
wiem sam zaczynałem od 48sztuk w roku i potraktowali mnie tak samo jak duzego.
pozdrowienia
a widzieliscie ceny na bydło
http://www.polskawolowina.pl/cennik/Cennik_071031.pdf
no ale chyba ktos szurniety.
druga sprawa wiadzałem wypowiedz
ze unser ma 480 swin w roku i zakład duda niechce z nim rozmawaic
chyba czas przestac pic i to od zaraz duda szuka swin
i cora wiencej umów podpisują a warunki sa naprawde dobre
nawet po 10 sztuk ci przyjedzie.
wiem sam zaczynałem od 48sztuk w roku i potraktowali mnie tak samo jak duzego.
pozdrowienia
a widzieliscie ceny na bydło
http://www.polskawolowina.pl/cennik/Cennik_071031.pdf
- marek mokwa
- Kontakt:
Może zamiast nażekać na ceny pomówmy o tym jak obniżyć koszty. Wydaje mi się że lata koniunktury oduczyły ludzi myślenia gospodarczego. Rozejżyjcie się dookoła, tysiące ton super paszy odpadowej marnuje się dookoła i jest utylizowane bo firmy nie mają co tym zrobić. Zlewki ze szpitali, odpady spożywcze, cukiernicze, rybne.
Oczywiście przedstawiciele firm paszowych powiedzą wam że o bzdura bo tego się nie da dobrze zbilansować. Ja wolę żeby świnia rosła tydzień może dwa dłużej ale na darmowej paszy.
Oczywiście przedstawiciele firm paszowych powiedzą wam że o bzdura bo tego się nie da dobrze zbilansować. Ja wolę żeby świnia rosła tydzień może dwa dłużej ale na darmowej paszy.
-
280 plus vat
i niema szans na podwyzki dlugoterminowe , bo zaklady sa odwiedzane przez przedstawicieli z uni i oferuja tanie gotowe mieso i co jeden to sklada oferte taniej a ilosci bardzo duze i ceny bardzo tanie , wiec zaklady kozystaja
dzis dowiedzialem sie przez znajomego ktory pracuje w zakladzie i skomentowal ze moga nawet nie brac zywca towaru im starczy , a kurs E jest kozystny i cały czas spada zlotowka sie umacnia nawet moze doisc do 3.20 zł za 1 euro a o dolarze nie wspomne tak wiec szanse sa coraz mniejsze ze tucznik bedzie placił
i niema szans na podwyzki dlugoterminowe , bo zaklady sa odwiedzane przez przedstawicieli z uni i oferuja tanie gotowe mieso i co jeden to sklada oferte taniej a ilosci bardzo duze i ceny bardzo tanie , wiec zaklady kozystaja
dzis dowiedzialem sie przez znajomego ktory pracuje w zakladzie i skomentowal ze moga nawet nie brac zywca towaru im starczy , a kurs E jest kozystny i cały czas spada zlotowka sie umacnia nawet moze doisc do 3.20 zł za 1 euro a o dolarze nie wspomne tak wiec szanse sa coraz mniejsze ze tucznik bedzie placił
jeszcze jedno za 1 EURO mozemy niezadlugo placic 3 zl i wszystko wskazuje nato, bo zakladow pracy w polsce niema wszyscy wyjezdzaja i przywoza Euro do polski a tuczniki trzeba przeliczac przez Euro
ciekawy jestem jak nastapi kryzys jak beda zyc rolnicy ktorzy dzis mocno sie zadluzaja stawiaja chlewnie ciagniki itd............
a jak wstapimy w strefe Euro i przyjdzie splacac dlugi w EURO
zycze powodzenia
ciekawy jestem jak nastapi kryzys jak beda zyc rolnicy ktorzy dzis mocno sie zadluzaja stawiaja chlewnie ciagniki itd............
a jak wstapimy w strefe Euro i przyjdzie splacac dlugi w EURO
zycze powodzenia
-
Subskrypcja komunikatów prasowych MRiRW
"... minister Wojciech Mojzesowicz, przyjął komisarz Mariann Fischer Boel. Minister podziękował pani Komisarz za decyzję dotyczącą uruchomienia systemu prywatnego przechowalnictwa półtusz wieprzowych. Podkreślił jednak, że sytuacja na rynku wieprzowiny jest nadal krytyczna, a w pierwszych miesiącach 2008 r. będzie jeszcze trudniejsza. Zaznaczył, że wymaga to wprowadzenia dalszych dodatkowych instrumentów jak np. skupu interwencyjnego.
Komisarz Boel stwierdziła, że Komisja Europejska uważnie śledzi sytuację na tym rynku, i zapowiedziała, że jeśli ceny będą nadal spadać, podejmowane będą odpowiednie środki."
"... minister Wojciech Mojzesowicz, przyjął komisarz Mariann Fischer Boel. Minister podziękował pani Komisarz za decyzję dotyczącą uruchomienia systemu prywatnego przechowalnictwa półtusz wieprzowych. Podkreślił jednak, że sytuacja na rynku wieprzowiny jest nadal krytyczna, a w pierwszych miesiącach 2008 r. będzie jeszcze trudniejsza. Zaznaczył, że wymaga to wprowadzenia dalszych dodatkowych instrumentów jak np. skupu interwencyjnego.
Komisarz Boel stwierdziła, że Komisja Europejska uważnie śledzi sytuację na tym rynku, i zapowiedziała, że jeśli ceny będą nadal spadać, podejmowane będą odpowiednie środki."
-
-
-
Dobre Bardzo dobre!!!!
3.7 chyba na głowe!!!
Zobacz co sie dzieje np cennik dudy jutro w dół i to ciekawe czy sie zatrzyma
http://www.pkmduda.pl/r_cennik.php
3.7 chyba na głowe!!!
Zobacz co sie dzieje np cennik dudy jutro w dół i to ciekawe czy sie zatrzyma
http://www.pkmduda.pl/r_cennik.php
-
jak myslicie jaka cena bedzie w marcu z uwzglednieniem wahan sezonowych??
Ja bym strzelił ok 3,7 ,mysle ze do polowy grudnia powinna rosnąc a potem w dół do 3.4 a potem to tylko w góre ale rewalacji nie powinno byc chyba ??
Co o tym myślicie
A i jescze jedno kiedy najlepiej w tym roku kupic wrachlaki zawsze robilem tak aby na sierpien -wrzesien wychodzilo ale ten rok czuje bedzie jakis inny?? i mysle ze w maj mogą byc kłopoty i to potworne z towarem
Ja bym strzelił ok 3,7 ,mysle ze do polowy grudnia powinna rosnąc a potem w dół do 3.4 a potem to tylko w góre ale rewalacji nie powinno byc chyba ??
Co o tym myślicie
A i jescze jedno kiedy najlepiej w tym roku kupic wrachlaki zawsze robilem tak aby na sierpien -wrzesien wychodzilo ale ten rok czuje bedzie jakis inny?? i mysle ze w maj mogą byc kłopoty i to potworne z towarem