FORUM
CENY TRZODY
-
predzej bedzie 1 zl jak 6 za te prosiak ico kupili, ale ludzie maja narombane juz cos uslyszeli ze na wschod ma isci i mysla ze złapali Boga za nogi i placa za sztuke prosiaka rynkowego 150zł w styczniu soja bedzie po 150 a pasza pelnoporcjowa wyjdzie ze 1000zł domowej roboty przy chodowli takiej jak mja rolnicy ponizej 100sztuk to paszy opieprzy ze 300kg minimum za 100kg wagi zywej wiec gratuluje . tylko jak po swietach cena delikatnie spadnie to juz bedzie po "gorączce zakupów"
witam ceny troszeczke drgneły a ludzie szaleja co stego ze troche podskoczyło jak wszystko drozeje soje dzis kupowałem po 1350 za tone otreby w tamtym tyodniu były po 540 w tym tygodniu 580 zboze tak samo w gure niech sie leja o te prosiaki policja mogłaby tak zpałowac tych rolnikuw to moze by inaczej mysleli czy ten prosiak bedzie mu sie opłacał...........
- Muchozolali
-
- Muchozolali
- Muchozolali
wszyscy się podniecają a przecież te 4 zł przy dzisiejszych cenach pasz i tak nie daje opłacalności a poza tym wszystko idzie do góry w szalonym tempie jak sdłysze że ludzie biją się o prosiaki to chyba oni są niepełnosprawni umysłowo albo nie posiadają kalkulatorów i nie potrafią liczyć a może chcą sponsorować zakłady miesne
"niepełnosprawni umysłowo" trafione w samo sedno!!!! tylko co jest najgorsze ci ludzie oni nie zyja z tych swin oni maj renty inwalidzki i to sa rolnicy sezonowi ktorzy rozwalaja rynek maj swoje zboze ktore sprzedac jest niwybaczalne(bo tak tatko przyklazal)
POZABIERADZ DZIADOM RNTY ZAPOMOGI (CHWILOWO TO EMERYTURY DZIADKA NIE MOZNA ZABRAC) I WTEDY PROSZE BARDZO !!!!!!
POZABIERADZ DZIADOM RNTY ZAPOMOGI (CHWILOWO TO EMERYTURY DZIADKA NIE MOZNA ZABRAC) I WTEDY PROSZE BARDZO !!!!!!
Witam. We wtorek kolega sprzedał po 3,65 na żywą bez obszlaku.Byliśmy w środę na targu w Sulejowie obłęd.Jak tylko pojawił się jakiś pojazd z przyczepką z 15- tu handlarzy licytowało się do upadłego, bez zaglądania co ktoś przywiózł przebijali cenę.Za liche prosiaki płacili po 180zł. Nieco lepsze po 200zł.Jakieś szaleństwo.Znowu trzeba będzie zadzwonić po Holędra.
Pozdrawiam Alf27
Pozdrawiam Alf27
- Muchozolali
mojim zdaniem reforma krusu powina byc nastempujaca
krus powinien wyplacac tylko emertury to by wiecej składek zaczeło wpływac chrobowe zlkwidowac
bo tak naprawde 90% płaconcych pobiera chorobowe co 3 miechy na zmiane i zapieprzają lepiej niz ja z astmą i jeszcze piją spirytus z wysokiego komnina.
a nie ze jeden ma wiecej płacic a drugi mniej bo ma małe gospodarstwo i niewie co tak naprade produkuje z zawsze narzekaja ze niema i niema.
to na tyle.
krus powinien wyplacac tylko emertury to by wiecej składek zaczeło wpływac chrobowe zlkwidowac
bo tak naprawde 90% płaconcych pobiera chorobowe co 3 miechy na zmiane i zapieprzają lepiej niz ja z astmą i jeszcze piją spirytus z wysokiego komnina.
a nie ze jeden ma wiecej płacic a drugi mniej bo ma małe gospodarstwo i niewie co tak naprade produkuje z zawsze narzekaja ze niema i niema.
to na tyle.
- marek mokwa
- Kontakt:
Grysza musisz zrozumieć że cena 4 zł to nie jest dla chłopka z 2 świnkami. Dzisiaj sprzedałem po 4,1 +Vat żywa waga bez potrąceń. Nie wiem gdzie jeszcze tak placa jak mówisz ale Lubelskie i Mazowieckie od przeszło tygodnia mają takie ceny. Jak wspominałem żeby blokować dziada Dudę to się śmiałeś. Dzisiaj sprzedajesz dalej po 3.2 bo w Wielkopolsce on dyktuje warunki. Nikt nie przyjedzie do was 300 km zbierac po 2 - 3 swinie.
a co ja napisalem 2-3 czy 200??? przeczytales dokladnie???? łuków 3zł dzis to na umowe wyjdzie 3,4
Co ty mysles ze ja moze mowilem ze mam cwiartke swini do sprzedania???
Prosze uwaznie czytac!!!!!!!!!! jak juz komentyjesz,po czym w ostanim poscie pisalem o 200 a wczesniej pisalem niewiem czy akurat w tym dziale ze jak sprzerdajesz 100 wiec po co taka proba zdenerwowania mnie??????????
Co ty mysles ze ja moze mowilem ze mam cwiartke swini do sprzedania???
Prosze uwaznie czytac!!!!!!!!!! jak juz komentyjesz,po czym w ostanim poscie pisalem o 200 a wczesniej pisalem niewiem czy akurat w tym dziale ze jak sprzerdajesz 100 wiec po co taka proba zdenerwowania mnie??????????
święta racja z tymi sezonowymigrysza03 pisze:"niepełnosprawni umysłowo" trafione w samo sedno!!!! tylko co jest najgorsze ci ludzie oni nie zyja z tych swin oni maj renty inwalidzki i to sa rolnicy sezonowi ktorzy rozwalaja rynek maj swoje zboze ktore sprzedac jest niwybaczalne(bo tak tatko przyklazal)
Widze Corvina ze sie nie doczekam sensownej odpowiedzi wiec wyjasnie bardziej praktycznie!!!
To jest temat o cenie wiec pisze jakie cyne sa w regioneie i przy jakiej ilosci. To ze czytasz moj post i jedno zrozumiesz a drugiego nie to sie nazywa wtórny analfabetyzm!!!
Lesz twoje osiagniecia cenowe świadczą o twoich niebywalych umiejetnosciach negocjacyjnych pewnie pobierales lekcje u samego Roberata Caldiniego. Ale napewno nieeee ..
Wiec wyjsnij ze te 4.1 bez potracenia to wzieles od szwagra za swinke na swieta!!
A Duda to pewnie przestraszyl sie twojego postu i cene zaczol podnosic.
Tyle by bylo do Ciebie
a ze jest to post o cenach to pisze
łuków podstawa 3zł klasa e 4,15 umowa z premiami wyjdzie ok 4.4 (łacznie z kwartalnymi)
posrednicy 3,4zł przy 100 sztukach dobrej jakosci ze 3,60 wyjdzie
ceny netto,
To jest temat o cenie wiec pisze jakie cyne sa w regioneie i przy jakiej ilosci. To ze czytasz moj post i jedno zrozumiesz a drugiego nie to sie nazywa wtórny analfabetyzm!!!
Lesz twoje osiagniecia cenowe świadczą o twoich niebywalych umiejetnosciach negocjacyjnych pewnie pobierales lekcje u samego Roberata Caldiniego. Ale napewno nieeee ..
Wiec wyjsnij ze te 4.1 bez potracenia to wzieles od szwagra za swinke na swieta!!

Tyle by bylo do Ciebie
a ze jest to post o cenach to pisze
łuków podstawa 3zł klasa e 4,15 umowa z premiami wyjdzie ok 4.4 (łacznie z kwartalnymi)
posrednicy 3,4zł przy 100 sztukach dobrej jakosci ze 3,60 wyjdzie
ceny netto,
Grysza ja nie pisze że ty masz 3 świnie czy 3 tysiące, bo nie wiem tego. Mówię o tym że ceny w kraju są zróżnicowane na tyle że ty mówisz że sprzedajesz po 3,2 i nie wierzysz że ludzie sprzedają po 4. Człowieku zastanów się nad swoimi chaotycznymi i obrażliwymi wypowiedziami. Kiedyś naprawdę przegniesz z tym obrażaniem innych i ktoś zapuka do twoich drzwiczek a wtedy może już nie być tak śmiesznie
Tez wiem ze sa Polska jest dosc sporym krajem ,ale u mnie tego nie ma i jak pisze jaka cena to ktos na sile probuje cie uswiadomic ze to niby ty sprzedajesz 2 sztuki a inny sprzedaje 2000 ,
i jescze z tymi dzrzwiami to mnie poprostu rozwalilo
ale ja rozumiem ze szpitale tez sa przepelnione wiec trzeba sie z tym pogodzic
i jescze z tymi dzrzwiami to mnie poprostu rozwalilo