FORUM
CENY TRZODY
Janek zauwazyl pewna prawidlowosc a pozatym musimy sobie zdac sprawe ze nie tylko Duda kieruje cenami , oni czyli zaklady miesne wszyscy graja do jednej bramki ,niestety do Naszej.Powiedzialbym nawet ze kieruja sie zwyklym cwaniactwem wobec nas a nie zasadami biznesu i jeszcze maja perfidnie odwage nam wmawiac ze oni jada na takim samym wozku jak my
Myśle ze powali na kolana tylko dużych chodowców i tych co mają poważniejsze kredyty, bo "mały" to sobie poradzi i jakoś se dorobi żeby wyrównac straty a duży dądz też ludzie na kredycie się szybko nie odbiją, a potem nasza kochana unia pokaże w jakiej cenie powinien byc żywiec.Słowik pisze:nasz rząd dąży chyba do tego zeby zdławic polskiego chodowce.
Ot i powiedział, to juz od dawna wiadomo.DUDUŚ pisze:MY PRODUCENCI TRZODY NIE UMIEMY SIE ZORGANIZOWAĆ,ZMOWIĆ I ZROBIĆ TAKIEGO GNOJU JAKIEGO POLSKA I ZAKŁADY MIESNE NIE WIDZIAŁY... JA NIE WIDZE INNEJ MOZLIWOSCI.....
Ciekawym bardzo kto nas mógłby wezwac do tego jak Andrzej L. chowa sie gdzieś, a jeśli juz to kto go by słuchał ??
to nieźle nas podbudował pan minister pewnie jak się ma dobrą posadkę to już można o wyborcach zapomieć pewnie to nasza wina wszystko zawsze to nasza wina powinniśmy coś z tym zrobić powinniśmy taniej sprzedawać taniej produkować nie jeść nie pić nie spać tylko za darmo charować żeby wszystkim żyło się lepiej potem iść na wybory zagłosować na następnych skur.....synów to ja mam gdzieś taki kraj i wcale się nie dziwię tym którzy z niego uciekają na zachodzie gosposia żyje lepiej jak w polsce producenci trzody
jeszcze jeden taki rok? tu bedzie problem wytrwac do zniw chyba ze ktos ma jeszcze wlasne zboze ale takich szczesciarzy to jest chyba juz niewielu. Zgodze sie rowniez z tym ze na pierwszej linii padna ci najwieksi co zainwestowli w swoj zaklad pracy z ktorego powinni godnie zyc, wiadomo przeciez ze dzis takie inwestycje pochlaniaja gore pieniedzy. Sam w wrzesniu zakonczylem budowe tuczarni i wiem co to znaczy miec w tych czasach duzy kredyt
Tusk nasz kochany przed wydorami móił ze polacy beda wracac z zagranicy no i tak sie stało wracają ludzie tacy jak Stakłosa i jemu podobni by dalej "gnoic" rolnika, i dlatego myśle ze jest oszukańcem.
polski naród ma juz we krwi tułaczkę po świecie za "chlebem"
polski naród ma juz we krwi tułaczkę po świecie za "chlebem"
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 22:44 przez mirkoski, łącznie zmieniany 1 raz.
czytajcie moje posty wczesniejsze ,to zaobaczycie czy nie idzie w tym kierunku i skad jestem tam pisze
a maciory unas 1.50 a czy tusk nie sprowadzi ludzi z iraladi ?
uwazam ze sprowadzi a sposob jest prosty podniesie wartosc zlotowki
ze jedna euro zaplacimy 3 zl a przyokazji rolnicy zarobja na swiniach
a maciory unas 1.50 a czy tusk nie sprowadzi ludzi z iraladi ?
uwazam ze sprowadzi a sposob jest prosty podniesie wartosc zlotowki
ze jedna euro zaplacimy 3 zl a przyokazji rolnicy zarobja na swiniach
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 23:12 przez WALDEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Szanowni Produceńci trzody chlewnej pytam się gdzie są Izby Rolnicze ? ,.Kółka Rolnicze ? czyżby zostały rozwiązane wraz z końcem poprzedniej kadencji SEJMU.Gdzie jest MINISTERSTWO ROLNICTWA,? niech minister SAWICKI wystąpi do UE o kwotowanie produkcji żywca wieprzowego tak jak jest z burakami czy mlekiem CO się stało z komisją d/s cen żywca wieprzowego czyżby została przejęta przez molochy ZM?
to co sie wyprawia wtym naszym kraju to tylko sie nadaje do smiechu warte!!!wielkop.2dni byla cena 3,70 od dzis3,60 a wponiedzialek 3,50.niech zaraz zrobiom 3zł i niech dolozam tym biednym lekarzom,nauczycielom i moze jeszcze sie ktos dolaczy!to nic ze drozejam nawozy,pasze, kredyty ale przeciesz nam unia doplaca powie taki sobie z miasta!