CENY TRZODY

grysza03

Post autor: grysza03 »

Dobrze myslicie!!! lecz nie wszyscy mysla podobnie i ludzie przetrzymali troche a nawet jak wiekszosc przetrzyma tydzien to nastepny tydzien jest wielki dól.... Czas pokaze czy to bylo przetrzymanie jezeli tak po tydzien dwa powinno sie rozladowac
A jezeli nie to wiadomo.......
Awatar użytkownika
jelonek

Post autor: jelonek »

Waldek co ty piszesz 3zł +vat !!
hodowca78

Post autor: hodowca78 »

jeśli tak dalej będzie to w ciągniki i na drogę-blokować , bo będzie po nas
Słowik

Post autor: Słowik »

nasz rząd dąży chyba do tego zeby zdławic polskiego chodowce.
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 20:28 przez Słowik, łącznie zmieniany 1 raz.
grysza03

Post autor: grysza03 »

Panowie nie tedy droga tak naprade to rzad nic nie robi w tym kierunku i jest bardzo dobrze gdy zacza to by bylo jecze gorzej.*(przed nami sa jescze zapasy pana andrzeja l. ) cieszmy sie ze sa doplaty do exportu !!
I tak cala smietanke spijają zakłady ale delikatnie i nam powinno sie porawic
janek

Post autor: janek »

zobaczcie panowie jak postempują salus i duda jak cena świń szła w góre to ceny w necie były zawsze podawane z 2 dniowym opóźnieniem a jak idą w dół to cena jest podana już na jutro
DUDUŚ

Post autor: DUDUŚ »

Nie ma innej możliwosci jak blokady, co oni sobie *** myslą że z nas rolników będą sobie jaja robić, na naszym garbie sie gnoje dorabiają. Jak jeszcze długo rolników bedą w huja robić. Ile czasu już oddajemy tuczniki za marne grosze, ile czasu mozna dokładać do tego interesu????!!!!!!
andre

Post autor: andre »

Janek zauwazyl pewna prawidlowosc a pozatym musimy sobie zdac sprawe ze nie tylko Duda kieruje cenami , oni czyli zaklady miesne wszyscy graja do jednej bramki ,niestety do Naszej.Powiedzialbym nawet ze kieruja sie zwyklym cwaniactwem wobec nas a nie zasadami biznesu i jeszcze maja perfidnie odwage nam wmawiac ze oni jada na takim samym wozku jak my
hodowca78

popieram w 100% , za Buzka rząd też nie mógł nic zrobić , a po blokadach ceny poszły do góry .
DUDUŚ

MY PRODUCENCI TRZODY NIE UMIEMY SIE ZORGANIZOWAĆ,ZMOWIĆ I ZROBIĆ TAKIEGO GNOJU JAKIEGO POLSKA I ZAKŁADY MIESNE NIE WIDZIAŁY... JA NIE WIDZE INNEJ MOZLIWOSCI.....
Awatar użytkownika
mirkoski

Post autor: mirkoski »

Słowik pisze:nasz rząd dąży chyba do tego zeby zdławic polskiego chodowce.
Myśle ze powali na kolana tylko dużych chodowców i tych co mają poważniejsze kredyty, bo "mały" to sobie poradzi i jakoś se dorobi żeby wyrównac straty a duży dądz też ludzie na kredycie się szybko nie odbiją, a potem nasza kochana unia pokaże w jakiej cenie powinien byc żywiec.
janek

dzisiaj blokady dużo nie dadzą bo rolnicy nażekają a jak przyszło by do blokad to bedzie garstka ludzi których łatwo rozpędzić
DUDUŚ

JA OD SAMEGO POCZĄTKU BYLEM PRZECIW TEJ CHOLERNEJ UNII EUROPEJSKIEJ.WIEDZIALEM ZE TO JEST NIC DOBREGO.POJEB.NA UNIA KU..A BEDZIE MI NAKAZYWALA JAKI MUSZE MIEC KONT PRZEWIEWU W STODOLE,BO TAKI PRZEPIS ISTNIEJE PRZECIEZ TOJEST CHORE........
Awatar użytkownika
mirkoski

DUDUŚ pisze:MY PRODUCENCI TRZODY NIE UMIEMY SIE ZORGANIZOWAĆ,ZMOWIĆ I ZROBIĆ TAKIEGO GNOJU JAKIEGO POLSKA I ZAKŁADY MIESNE NIE WIDZIAŁY... JA NIE WIDZE INNEJ MOZLIWOSCI.....
Ot i powiedział, to juz od dawna wiadomo.
Ciekawym bardzo kto nas mógłby wezwac do tego jak Andrzej L. chowa sie gdzieś, a jeśli juz to kto go by słuchał ??
DUDUŚ

ANDZREJOWI DAJMY SPOKOJ BO ON I TAK NIC NIEZROBIL I NIE ZROBI.CHLOPY O NASZE INTERESY NIKT OBECNIE NIE DBA NIE WALCZY O TO ZEBY WKONCU RYNEK TZRODY SIE USTABILIZOWAL, JESTESMY POZOSTAWIENI SAMYM SOBIE....
DUDUŚ

A SLYSZELISCIE CO POWIEDZIAL NAJMADRZEJSZY MINISTER ROLNICTWA NA SWIECIE (SAWICKI)?????? ROLNICY NIE POWINNI POWIEKSZAC STAD TRZODY CHLEWNEJ A NAWET POWINNI REZYGNOWAC Z CALKOWICIE Z TEGO INTERESU........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIEŻLE CO ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hodowca78

A może spróbować coś zorganizować , bo jeszcze jeden taki rok i będziemy hodować świnię ale jako robole w Irlandi .
brzydal

Post autor: brzydal »

to co zakłady mięsne z nami robią i jak postępują to jest zwykłe znane od starożytności ZŁODZIEJSTWO mieliśmy umówione tuczniki na dzisiej ale tak kombinowali że odbiorą dopiero w poniedziałek i już po nowej cenie czyli 25 gr taniej banda złodzieji !!!!
DUDUŚ

hodowca78 pisze:A może spróbować coś zorganizować , bo jeszcze jeden taki rok i będziemy hodować świnię ale jako robole w Irlandi .
DOKLADNIE TAK JAK MOWISZ NIC DODAC NIC UJAC TZREBABEDZIE SZUKAC DODATKOWEJ ROBOTY....
brzydal

to nieźle nas podbudował pan minister pewnie jak się ma dobrą posadkę to już można o wyborcach zapomieć pewnie to nasza wina wszystko zawsze to nasza wina powinniśmy coś z tym zrobić powinniśmy taniej sprzedawać taniej produkować nie jeść nie pić nie spać tylko za darmo charować żeby wszystkim żyło się lepiej potem iść na wybory zagłosować na następnych skur.....synów to ja mam gdzieś taki kraj i wcale się nie dziwię tym którzy z niego uciekają na zachodzie gosposia żyje lepiej jak w polsce producenci trzody
DUDUŚ

Musze wam powiedziec ze takie niskie ceny sa dobre pod jednym wzgledem.... a wiec zniecheci,wyeliminuje to tych niby hodowcow co maja po 2 czy 3 maciorki i bawia sie w tucz. a takich jest naprawde wielka liczba i przez nich tez jest jak jest....
janek

i tak zrobią co będą chcieli
andre

Post autor: andre »

jeszcze jeden taki rok? tu bedzie problem wytrwac do zniw chyba ze ktos ma jeszcze wlasne zboze ale takich szczesciarzy to jest chyba juz niewielu. Zgodze sie rowniez z tym ze na pierwszej linii padna ci najwieksi co zainwestowli w swoj zaklad pracy z ktorego powinni godnie zyc, wiadomo przeciez ze dzis takie inwestycje pochlaniaja gore pieniedzy. Sam w wrzesniu zakonczylem budowe tuczarni i wiem co to znaczy miec w tych czasach duzy kredyt
brzydal

zakłady mięsne zgnoiły wszystkich i małych i dużych nie liczą się z nikim
DUDUŚ

chcieliscie tuska i platforme????!!! to macie i mamy kurw.a cudy !!!!!!!!!!!!!!! WIEC BY ZYLO SIE LEPIEJ
DUDUŚ

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA TE PRZEKLENSTWA ALE NAPRAWDE BRAK SLOW NA TO CO TERAZ SIE WYRABAIA....
DUDUŚ

JA MAM CHOCIAZ JEDEN SPOSÓB ZEBY ZAPOMNIEC O SWINSKIM PROBLEMIE A JEST TO 7 GODZINNY SEN ALE I TO CZASEM NIE POMAGA BO NIERAZ POTRAFI SIE PRZYSNIC CENA 2,50ZL W SKUPIE...
janek

a mówisz że za kaczorów było by lepiej
janek

duduś chyba nie jesteś od RYDZYKA
Awatar użytkownika
mirkoski

Tusk nasz kochany przed wydorami móił ze polacy beda wracac z zagranicy no i tak sie stało wracają ludzie tacy jak Stakłosa i jemu podobni by dalej "gnoic" rolnika, i dlatego myśle ze jest oszukańcem.
polski naród ma juz we krwi tułaczkę po świecie za "chlebem"
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 22:44 przez mirkoski, łącznie zmieniany 1 raz.
janek

a pokażcie mi kogoś co dużo zrobił dla rolnictwa no chyba że przed wyborami
WALDEK

Post autor: WALDEK »

cos na pocieszenie
2.90 plus vat na poniedzialek
DUDUŚ

Nie fanem rydzyka nie jestem choc mam do niego 18km. Kaczory chociaz nie lizaly odbytow ruskom, i co odblokowali zakaz i co co ???? dalo cos.
pczekajcie jak tusk sie zgodzi na wprowadzenie EURO to dopiero zobaczycie co to jest UNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
mirkoski

Waldek gdzie tak płaca ??
Awatar użytkownika
mirkoski

Masz racje DUDUS.
oszukali nas na unie, mialo byc lepiej a jest to juz każdy wie jak..........
Nie dajmy sie oszukac po raz drugi !!!
janek

waldek ja maciory dzisiaj sprzedałem po 2 a ty muwisz że tucznik 2.9 ????
DUDUŚ

W CZWARTEK SPRZEDALEM 2 MACIORKI PO 2.10.ZL SUPER CENA A ONI TO WMIELA RAZEM W MIESO TUCZNIKOWE A LUDZIE KUPIA W SKLEPIE 4 RAZY DROZEJ...
WALDEK

Post autor: WALDEK »

czytajcie moje posty wczesniejsze ,to zaobaczycie czy nie idzie w tym kierunku i skad jestem tam pisze
a maciory unas 1.50 a czy tusk nie sprowadzi ludzi z iraladi ?
uwazam ze sprowadzi a sposob jest prosty podniesie wartosc zlotowki
ze jedna euro zaplacimy 3 zl a przyokazji rolnicy zarobja na swiniach
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 23:12 przez WALDEK, łącznie zmieniany 2 razy.
janek

w poniedziałek ma przyjechać po knura po 1,5
Rak

Post autor: Rak »

Szanowni Produceńci trzody chlewnej pytam się gdzie są Izby Rolnicze ? ,.Kółka Rolnicze ? czyżby zostały rozwiązane wraz z końcem poprzedniej kadencji SEJMU.Gdzie jest MINISTERSTWO ROLNICTWA,? niech minister SAWICKI wystąpi do UE o kwotowanie produkcji żywca wieprzowego tak jak jest z burakami czy mlekiem CO się stało z komisją d/s cen żywca wieprzowego czyżby została przejęta przez molochy ZM?
DUDUŚ

A TAK DO KNÓROW.... WIECIE CO SIE DZIEJE Z TYMI KNORAMI KTORE IDA POD NÓŻ???? PRZEWEAŻNIE ICH MIESO IDZIE DO HAMBURGEROW. WIADOMO ZE TO KUPA MIECHA.NAFASZERUJA PRZYPRAWAMI I SIE JE HAMBURGERKI.ALE TEN KTO NIE WIE O TYM TO TRUDNO.ZYCZE SMACZNEGO......
Słowik

Post autor: Słowik »

dzis w oklicach gdańska tucznik po 3.4+vat
DUDUŚ

RAK I WSZYSCY INNI. PRAWDOPODOBNIE GŁOSOWALISCIE NA SUPER PARTIE JAKA JEST PSL, SAWICKI ROLNIK, PAWLAK ROLNIK, PIECHOCINSKI ROLNIK: NIBY NASI SWOI LUDZIE I CO Z TEGO WYNIKA????? WIELKIE NIC......
janek

i to jest ciekawe u nas w lokalnej gazecie są tylko ogłoszenia KUPIE KNURY IMACIORY dobra cena a napewno nie idzie to na karme do psów
DUDUŚ

MOGE CIE ZAPEWNIC ZE NA KARME DLA PSOW NA MACZKE NIE IDA TAKIE ILOSCI MIESA JAKIE SA NA KNURACH I MACIORACH....
Rob

Post autor: Rob »

to co sie wyprawia wtym naszym kraju to tylko sie nadaje do smiechu warte!!!wielkop.2dni byla cena 3,70 od dzis3,60 a wponiedzialek 3,50.niech zaraz zrobiom 3zł i niech dolozam tym biednym lekarzom,nauczycielom i moze jeszcze sie ktos dolaczy!to nic ze drozejam nawozy,pasze, kredyty ale przeciesz nam unia doplaca powie taki sobie z miasta!
DUDUŚ

CHCA STRAJKOWAĆ LEKARZE PIELEGNIARKI RATOWNICY MEDYCZNI GORNICY NAUCZYCIELE TO NA CO MY KURW.A CZEKAMY.....
Rak

DUDUŚ ja nie głosowałem na PO ponieważ spodziewałem się że PO nie zauważy że w tym KRAJU są rolnicy
Rak

Musimy przypomniec RZĄDOWI że w tym KRAJU żyją i pracują też rolnicy popieram kolejne blokady
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2008, 23:29 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.
janek

kiedyś w tv Mróz powiedział że nie może więcej płacić za świnie bo mu koszty wzrosły a nam rolnikom nie rosną my możemy robić za darmo jak murzyni :D
ODPOWIEDZ