FORUM
Problem z ożenkiem
Problem z ożenkiem
Dlaczego rolnicy, nie tylko w Polsce, mają problem ze znalezieniem żony? 
Byłem we Francji, w Niemczech - wszędzie to samo. Co jest tego przyczyną?

Byłem we Francji, w Niemczech - wszędzie to samo. Co jest tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony piątek 18 kwie 2008, 14:59 przez grzecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Problem z ożenkiem
Bo :grzecki pisze:Dlaczego rolnicy, nie tylko w Polsce, mają problem ze znalezieniem żony
ładna i inteligentna - ma swój dochodowy interes lub swoją karierę
ładna i głupia - ma faceta który ma swój dochodowy interes
brzydka i inteligentana - jest kierowniczką , przedstawicielem handlowym - ogólnie ma swoją, czystą robotę
Ostatni wariant - ........................
Przepraszam za wypowiedź :

Autentyczna historia:
Bedac w gospodarstwie matka mlodego rolnika zaczela sie skarzyc ze syn ma swoje lata i nie moze znalezc kandydatki na zone.Zadalem wiec pytanie czy ona wydala by swoja corke za rolnika.Dostalem zdecydowana odpowiedz "No wie pan wydac dziecko na poniewierke ".
Jak chcecie zdobyc zone to szukajcie w miescie .Dziewczyny ze wsi wiedza co to znaczy gospodarstwo i latwo nie dadza sie doprowadzic do oltarza.
Bedac w gospodarstwie matka mlodego rolnika zaczela sie skarzyc ze syn ma swoje lata i nie moze znalezc kandydatki na zone.Zadalem wiec pytanie czy ona wydala by swoja corke za rolnika.Dostalem zdecydowana odpowiedz "No wie pan wydac dziecko na poniewierke ".
Jak chcecie zdobyc zone to szukajcie w miescie .Dziewczyny ze wsi wiedza co to znaczy gospodarstwo i latwo nie dadza sie doprowadzic do oltarza.
- Muchozolali
- Muchozolali
- Muchozolali
co wy wogole pitolicie o tych babkach? wiem ze to moze glupio zabrzmi ale wezcie sobie jakis poradnik uwodzenia przecytajcie albo cos podobnego i babki same za wami beda latac. zachowujecie sie jakbyscie byli jakimis gorszymi facetami od innych i przez to nikt was nie chcial. a jest z tego co widze na odwrot. macie wlasne pasje prace jestescie odwazni z tego co widze gadacie do rzeczy a brak wam pewnosci siebie.
wyślij mi foto to ocenie dani221@wp.pl
ja tez poprosze foto 1!!! wspolnie z danim ocenimy Franc1754@onet.eu
Podsumowanie wypowiedzi
Z Waszych odpowiedzi wynika, że dość lekko potraktowaliście ten temat. Czyżby zasygnalizowany problem nie istniał naprawdę? A może starzy kawalerowie nie surfują po sieci?
Panowie problem jest bardzo poważny ale często Wy, My sami powodujemy to że zostajemy starymi kawalerami, A jaki sens być starym kawalerem?? po ch... j gospodarzyć?? dla kogo?? A Ty jeszcze powiększasz, rozbudowujesz?? Pytam się po co?? dla kogo??
Ale Ty drogi kolego uważasz że żona by się przydała, ale do chlewni albo do obory!!!
A tak to żony nie znajdziesz!!
I nie dziw się kobietom że nie chcą robić za parobków!!
Więc czy nie lepiej dać jej pracować w swoim ulubionym, wyuczonym zawodzie, miech się dziewczyna spełnia a Ty za te pieniądze co ona zarobi masz pracownika!@!
Tak jest w moim przypadku, dodatkowo mieszkamy w pobliskim miasteczku a ja traktuje gospodarstwo jak zakład pracy od 7 do 20.
I nie ma problemów, mam ładną uśmiechniętą żonkę i cudowną 4-miesięczną córeczkę i wiem że dla nich warto żyć i one są sensem mojej pracy.
Ale Ty drogi kolego uważasz że żona by się przydała, ale do chlewni albo do obory!!!
A tak to żony nie znajdziesz!!
I nie dziw się kobietom że nie chcą robić za parobków!!
Więc czy nie lepiej dać jej pracować w swoim ulubionym, wyuczonym zawodzie, miech się dziewczyna spełnia a Ty za te pieniądze co ona zarobi masz pracownika!@!
Tak jest w moim przypadku, dodatkowo mieszkamy w pobliskim miasteczku a ja traktuje gospodarstwo jak zakład pracy od 7 do 20.
I nie ma problemów, mam ładną uśmiechniętą żonkę i cudowną 4-miesięczną córeczkę i wiem że dla nich warto żyć i one są sensem mojej pracy.

a moze za przykladem kraju tulipana, ktos wpadlby na pomysl programu telewizyjnego ( u nich nazywa sie to boer zoek vrouw- czyli rolnik szuka zony),
nie ogladalam tego za duzo, ale w kazdym programie jest 1 rolnik i 5 kandydatek. caly tydzien spedzaja ze soba, troche wszyscy razem, troche kazda oddzielnie z rolnikiem i potem on decyduje.
Uwiezcie mi, kandytatek do programu jest bardzo duzo. Oni juz chyba z 5 edycje tego programu mieli. A jedna edycja to 15 odcinkow....
- marek mokwa
- Kontakt: