FORUM
"Polska soja"
-
- Muchozolali
Panowie przecież jemu o mączke chodzi
Jak masz dojście do fabryki i dużą chodowle to możesz sobie wannami zamawiać za grosze a jak przez pośredników to zapłacisz kilka razy więcej! Czy warto w takim wypadku?! Druga sprawa to jakość która zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia(włosy, kawałki kości)
Po trzecie Ryzyko duże - dasz tego 10% w paszy to badać nie potrzebują bo wyczują ją idąc obok chlewni

Jak masz dojście do fabryki i dużą chodowle to możesz sobie wannami zamawiać za grosze a jak przez pośredników to zapłacisz kilka razy więcej! Czy warto w takim wypadku?! Druga sprawa to jakość która zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia(włosy, kawałki kości)
Po trzecie Ryzyko duże - dasz tego 10% w paszy to badać nie potrzebują bo wyczują ją idąc obok chlewni

Po pierwsze póki co jest to prawnie zabronione !lukas1982 pisze:tylko po pierwsze po chlewni nikt nie chodzi,
po drugie niemiecka jest w super wyglądzie, super białkowa i nie śmierdzi
po 3 i nawet 18 % można dawać bez problemu
po 4 cena 750 zł łał
po 5 na 20 dni przed sprzedażą przejdż na droższą paszę (soja po 1300zł)
Po drugie w przpadku stwierdzenia mączki w paszy, powiatowy weterynarz może przeznaczyć na śmietnik cała partię tuczników odstawionych do rzeźni !
po 3 zakłady produkujące mączkę nie mają obowiązku standaryzacji tego produktu (nie wiesz co kupujesz) ani zabezpieczania antyutleniaczem ,mączka szybko jełczeje stając sie trucizną !
po 4 mączka w tym wydaniu moze być żródłem poważnych chorób,sam słyszałem o potwierdzonych przypadkach zawleczenia salmonelozy i choroby Aujeszki w związku z nielegalnym stosowaniem mączki!
po 5 obecnie produkowana mączka jest nawozem(alternatywa dla bardzo drogich obecnie nawozów sztucznych),pamiętaj że jesteś producentem żywności ! Pisząc bzdury ,straszysz potencjalnego konsumenta ,który odwraca sie od wieprzowiny a potem narzekasz że nadprodukcja i nie ma gdzie sprzedać tucznika !!
Robek większość twoich odpowiedzi to bzdury]
Widzisz wszystkie wielkie fermy jadą na tym do samego końca i śmieją się z nas miłośników prawa, bo my jesteśmy w dużo gorszym dołku finansowym niż oni
Więc nie gadaj mi o zakazach prawnych bo gdybym się do nich nie stosował mój budżet nie wyglądał by aż tak tragicznie
Widzisz wszystkie wielkie fermy jadą na tym do samego końca i śmieją się z nas miłośników prawa, bo my jesteśmy w dużo gorszym dołku finansowym niż oni
Więc nie gadaj mi o zakazach prawnych bo gdybym się do nich nie stosował mój budżet nie wyglądał by aż tak tragicznie
-
No nie wiem czy to takie bzdury prawnie jest to zabronione, a to że wieeeelkie fermy to stosują świadczy o braku kontroli nad nimi lub o układach na jakie małych producentów trzody nie stać. Jak sobie ktoś to normalnie zastosuje ktoś podkabluje to będzie syf.
A jeszcze dodam że to czym się tak chwalicie na forum (np. stosowanie mączki) można łatwo wykorzystać, namierzyć wasze IP określić gdzie mieszkacie, sprawdzić które wypowiedzi są czyje wysłać kontrolę i dokopać że tak że z butów wyskoczycie, i to wszystko bez większego problemu.
A jeszcze dodam że to czym się tak chwalicie na forum (np. stosowanie mączki) można łatwo wykorzystać, namierzyć wasze IP określić gdzie mieszkacie, sprawdzić które wypowiedzi są czyje wysłać kontrolę i dokopać że tak że z butów wyskoczycie, i to wszystko bez większego problemu.
-
-
Odp do Robek
Robek – ciekawe jak byś poodkładał po 100zł do tucznika przez kilka miesięcy i zabrakłby by ci w kieszeni pieniędzy na chleb dla dzieci czy ci konsumenci, o których tak się troszczysz by ci pomogli i się tym przejęli???? Raczej mieli by to gdzieś i nadal tak jak kupują kupowaliby w marketach np. kiełbasę po 7zł/kg nie myśląc jak to możliwe, gdy realny koszt produkcji tej kiełbasy wynosi 10zł. To dopiero smaczne i zdrowe!
-