FORUM
pasza
-
dobry premiks (nie przereklamowany i nasycony nic nie wnoszącymi składnikami, tylko po to by pokazać jak dużo ma tego czy tamtego), a odpowiednio bilansujący dawkę. do tego własne surowce, których jesteś pewien co do ich stanu (np. brak chorób, odpowiednia wilgotność, stosowane opryski), nie obejdzie się też bez surowców z zakupu (np. soja, otręby, itp). dzisiaj nowe firmy oferują takie premiksy, że nic nei musisz doważac, odważać, poprostu masz np worek na partie paszy, i sie o nic nie martwisz. I nie kupuj nigdy tego co najtańsze, chyba, że w 100% sprawdzone i jesteś pewien jakości. Przy mniejszej produkcji pewnie mniej kłopotu będziesz miał stosując koncentrat. Ale w więszej zawsze taniej wyjdzie na premiksie.
-
Ja stosuję (oraz sprzedaję do czego się przyznaję
) Hendrixa na przykładzie tucznika na bazie soji:
TU 15-10% SUPREMUS FORTIS
Białko - 40
Energia metabol. - 11,8
Lizyna - 4,4
Cena nie należy do najmniejszych ale są efekty. Można powiedzieć że skład taki sobie ale kupiłem osttnio na próbę jakiś robiony w mieszalni i jakbym piach sypał taki przyrost.

TU 15-10% SUPREMUS FORTIS
Białko - 40
Energia metabol. - 11,8
Lizyna - 4,4
Cena nie należy do najmniejszych ale są efekty. Można powiedzieć że skład taki sobie ale kupiłem osttnio na próbę jakiś robiony w mieszalni i jakbym piach sypał taki przyrost.
-