FORUM
Problem z lochami
Problem z lochami
12 loch temperatura 40 stopni brak apetytu. lekarz podejrzewa grypę.jeszcze nigdy mi tak nie chorowały co może być przyczyną ?
Re: Problem z lochami
Na podstawie tak niewielu danych nic konkretnego powiedzieć sie nie da , każda diagnoza to tylko hipoteza ! problem próbuj rozwiązac na miejscu ze swoim weterynarzem ,a jeśli juz pytasz na forum to podaj dokładny opis problemu ..jak mają taką gorączke to wiadomo że infekcja, bakteria lub wirus i jest to oczywiste, podobnie jak to że apetytu przy tej gorączce świnia mieć nie będzie !jacekm pisze:12 loch temperatura 40 stopni brak apetytu. lekarz podejrzewa grypę.jeszcze nigdy mi tak nie chorowały co może być przyczyną ?
MAM PROBLEM Z DWIEMA LOSZKAMI KTORE PRZEGONILEM Z SEKTORU LOCH PROSNYCH NA PORODOWKE - NIE CHCĄ JESC JUZ TYDZIEN CZASU ODKĄD ZOSTALY PRZEGONIONE NIE WYKAZUJĄ ZADNYCH OBJAWOW CHOROBOWYCH ZOSTALO KILKA DNI DO PORODU A ONE NIE JEDZĄ PODALEM IM CLANOCHEPAR NA TRAWIENIE , PROBOWALEM WABIC SUPERPRESTARTEREM I MLEKIEM DLA PROSIĄT I NIC. MAJĄ DOSTEP DO SWIERZEJ WODY ZE SMOCZKOW MIERZYLEM TEMPERATURE I JEST OK.
MOZE MA KTOS NA TO JAKIS SPOSOB?
MOZE MA KTOS NA TO JAKIS SPOSOB?
- Muchozolali
- Muchozolali
- marek mokwa
- Kontakt:
- Muchozolali
flumechina niema przeciwskazan co do ciazy i dział niepozdanych
mozna stosowac tak i tak
ale jaksa praktycznie przed wyproszniem to im nic niezaszkodzi
jest jeszcze jeden szkopól ze czesc płodów moze sie zaczac rozkładac
i niem jeszcze goraczki a jest brak apetytu.
ale to jest zawsze ale i tu mozemy sobie gdybac .
poz
mozna stosowac tak i tak
ale jaksa praktycznie przed wyproszniem to im nic niezaszkodzi
jest jeszcze jeden szkopól ze czesc płodów moze sie zaczac rozkładac
i niem jeszcze goraczki a jest brak apetytu.
ale to jest zawsze ale i tu mozemy sobie gdybac .
poz