FORUM
Warchlaki
Warchlaki
Witam! pragnę poinformować, że mamy na 40 tydzień 2009 r. partię 30 kg warchlaczków z Łotwy (w granicach 600 szt, genetyka duńska, jeden kolczyk!wolne od Aujeszkego). Cena niewygórowana:) zainteresowanych proszę o kontakt.pozdrawiam!
uuu, widzę, że P. Monika konkurencji się boi...szkoda tylko, że od wielu uczestników forum słyszę, że towar od Pani pozostawia wiele do życzenia. 8 kolczyków na aucie za 170 zł też mogę przywieźć, ale niechętnie, wolę 1-2 kolczyki, ciut droższe, ale o niebo lepsze!! i że waga u rolnika to nie ma czym się chwalić, skoro przyjmujecie 21 kg, więc te 2 kg straty rekompensujecie sobie ceną. Proszę zapytać jakiegokolwiek mojego klienta czy nie ważył warchlaków?
I towar też mamy zawsze!
Sorry za takie emocje, ale po co ten atak na mnie? I tak obie obsługujemy inne obszary rynku - Pani sprzedaje Cinquecenta a ja - Mercedesy.
I towar też mamy zawsze!
Sorry za takie emocje, ale po co ten atak na mnie? I tak obie obsługujemy inne obszary rynku - Pani sprzedaje Cinquecenta a ja - Mercedesy.
jakoś jak zboże było drogie to nikt nie kwapił się do podniesenia ceny tucznikaRobek pisze:No niestety przy tanim zbożu ,zakłady mięsne będą próbowały szybko zbijać cenę tucznika, więc ceny nieuchronnie w dół !!! Cyba że jak przeliczą dopłaty to Euro pójdzie w górę i import wyhamuje ale czy tak będzie nie wiadomo !!!piotrś1 pisze:prosiaki necą tylko ta spadająca cena tuczników... .
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
Postaraj się jagienka! a na pewno dogodziszjagienka pisze:Panowie, Wam to nie da się dogodzić: za tanio tucznik na skupie-źle, za drogi warchlak-źle, za tani warchlak też źle??? Moja firma nie jest zbyt znana na rynku, dlatego się dużo reklamujemy. Przećko reklama dźwignią handlu jest.

Dobra jagienka bo się pokłócimyjagienka pisze:a mnie kto pomoże?
a winić nas, sprzedających, nie ma za co, będziemy sprzedawać póki będą kupujący! to tak trudno zrozumieć?

Serdeńko! Kochanie! ja do Ełku nie sprzedaję już od 5 lat!!!!! i z oszustami nie chcę mieć nic wspólnego!!! a ceny znam! na bieżąco bo mam tam znajomego. i o by tak dalej to będzie po dupie i Tobie i wszystkim innym! sorry za wyrażenia ale to jest prawda. chyba będę hodował LAMY na wełnę. POZDRAWIAM SERDELECZNIE I tęsknie za nowym postem.jagienka pisze:ok, racja,nie kłóćmy się:) tym bardziej, że coś na forum wyczytałam, że Pan do Ełku sprzedaje, więc Pan z okolic?bo ja z Ełku pochodzę:)ale niska cena skupu w Mazurach to nie moja wina;)pozdr
- WOJCIECH1236
Witam!
A może warto poczytać, co piszą dzisiaj na temat produkcji świń i prosiąt w UE oraz eksportu wieprzowiny do Polski eksperci jednego z polskich banków BGŻ. To wiele wyjaśnia...
link http://tiny.pl/hqkx4
A może warto poczytać, co piszą dzisiaj na temat produkcji świń i prosiąt w UE oraz eksportu wieprzowiny do Polski eksperci jednego z polskich banków BGŻ. To wiele wyjaśnia...
link http://tiny.pl/hqkx4
- Muchozolali
ekspreci - i co jeszcze.
niemcy w produkcji to jest raj 5 min
tam sie polikwidowaneo duzo macior z róznychprzyczyn
a teraz inportuja prosiaki
ale prawdo podobnie i to sie zmni
bo wyniki tuczu i koszty leczenia zakup sily roboczej sie zwiekszy
wedlug niktorych to juz dokładaja do produkcji prosiaka.
W Dani zrobił sie bunt tez juz sie odchodzic od producji.
Ogólenie to w przyszlym roku sie zrobi takki zastoj w rolnictwie
ze oj zgrozo juz jest zle a bedzie jeszcze gorzej.
poz
niemcy w produkcji to jest raj 5 min
tam sie polikwidowaneo duzo macior z róznychprzyczyn
a teraz inportuja prosiaki
ale prawdo podobnie i to sie zmni
bo wyniki tuczu i koszty leczenia zakup sily roboczej sie zwiekszy
wedlug niktorych to juz dokładaja do produkcji prosiaka.
W Dani zrobił sie bunt tez juz sie odchodzic od producji.
Ogólenie to w przyszlym roku sie zrobi takki zastoj w rolnictwie
ze oj zgrozo juz jest zle a bedzie jeszcze gorzej.
poz
witam i pospiesznie wyjaśniam (już nie pierwszy raz na ty forum) jak powstaje cena warchlaka: notowanie w kraju pochodzenia, np. w Holandii, czyli dzis 20 € + dodatek dla producenta sprzedajacego warchlaki (w zaleznosci od jakosci i ilosci prosiat od powiedzmy 10 do nawet 19 €) + czasem jakas marza posrednika + nasze koszty (transport itp.) ot i cala geneza ceny.
Witam!
To prawda, Panie już kiedyś wyjaśniały na FORUM ten problem i jakoś nikt nie mógł w to uwierzyć. A jednak...
Pierwszy raz słyszę, że zakup odbywa się wg: cena + dodatek.
Kiedyś kupowałem tak cegły na budowę domu: cena + dodatek...
A może w ogóle ustalić symboliczną cenę na poziomie 1 euro + dodatek i nie zawracać sobie głowy jakimiś notowaniami, giełdami itp. Proste!!
Ciekawe, czy np. w Danii (cena warchlaka wynosi tam ok. 40 euro) też jest dodatek, czy jest tylko po prostu cena i koniec.
To prawda, Panie już kiedyś wyjaśniały na FORUM ten problem i jakoś nikt nie mógł w to uwierzyć. A jednak...
Pierwszy raz słyszę, że zakup odbywa się wg: cena + dodatek.
Kiedyś kupowałem tak cegły na budowę domu: cena + dodatek...
A może w ogóle ustalić symboliczną cenę na poziomie 1 euro + dodatek i nie zawracać sobie głowy jakimiś notowaniami, giełdami itp. Proste!!
Ciekawe, czy np. w Danii (cena warchlaka wynosi tam ok. 40 euro) też jest dodatek, czy jest tylko po prostu cena i koniec.
No to że zarabia producent to rozumiem( mało to sie kojarzy w Polsce) U nas jest odwrotnie. I teraz to ja już nic nie rozumiem i nie kojarzę. Pozdrawiam.jagienka pisze:Najlepiej zarabia producent warchlaków, bo dostaje duzy dodatek. Jesli ktos tego jeszcze nie zrozumial to znaczy, ze slabo kojarzy.
Drogi Panie Administratorze...
a czy cena podana przez Pana (40 € w Danii) to cena od rolnika, bezpośredniego producenta warchlaków czy od firmy handlującej warchlakami? Bo w obu wypadkach jest to cena z dodatkiem, tylko w drugim również z marżą sprzedającego.
Ja tylko mam jeszcze jedną prośbę o nie winienie mnie za ten, wypracowany latami na zachodzie, system. Naprawdę nie mam na to wpływu. i pozdrawiam forumowicza Jarek45

Ja tylko mam jeszcze jedną prośbę o nie winienie mnie za ten, wypracowany latami na zachodzie, system. Naprawdę nie mam na to wpływu. i pozdrawiam forumowicza Jarek45

I ja też Cię pozdrawiam.jagienka pisze:Drogi Panie Administratorze...a czy cena podana przez Pana (40 € w Danii) to cena od rolnika, bezpośredniego producenta warchlaków czy od firmy handlującej warchlakami? Bo w obu wypadkach jest to cena z dodatkiem, tylko w drugim również z marżą sprzedającego.

- marek mokwa
- Kontakt:
to prawda, ja też to słyszałem tylko oni to jakoś inaczej nazwali niestety podejście polskiego parlamentu jest zupełnie inne niż naszych zachodnich sąsiadów.marek mokwa pisze:podobno jeteśmy w uni europejskiej a tam w na rynkach wewnątrzwspólnotowym nie dotuje sie produktów pamietacie jak był świński dołek to nasz minister twierdził że jestesmy w uni i tam nie mozliwosci dofinansowania naszych swiń
- Muchozolali
tak, wiem Monisio, ze to szczepionka!:) ale dziękuję za wpis, nigdy dość nowej wiedzy! a tak na serio to pisałam ten post szybko i wkleiłam tak jak napisał mi Mój Człowiek na Litwie, a On pisał mi kolokwialnie, wymieniając po prostu ważne informacje. najważniejsze, że odwołuję ogłoszenie, prosięta są sprzedane!
Jestem przedstawicielem firmy AGROKOM , zajmującej się sprzedażą prosiąt, różnię się tym od innych ofert że prosięta pochodzą wyłącznie z krajowych stad o wysokim statusie zdrowotnym, nie handlujemy prosiętami z zagranicy.
aktualne ceny prosiąt :
18kg-180zł
22kg-195zł
25kg-210zł
30kg-240zł
prosięta są wolne od mykoplazmy , prrrs , i innych
do każdej partii badania vet. robione w Puławach
fachowe doradztwo przy zasiedleniu i raz w miesiącu w czasie tuczu , w razie potrzeby częściej
Zapraszam
aktualne ceny prosiąt :
18kg-180zł
22kg-195zł
25kg-210zł
30kg-240zł
prosięta są wolne od mykoplazmy , prrrs , i innych
do każdej partii badania vet. robione w Puławach
fachowe doradztwo przy zasiedleniu i raz w miesiącu w czasie tuczu , w razie potrzeby częściej
Zapraszam