FORUM
Zakwaszacze paszowe
Zakwaszacze paszowe
Witam
Mam pytanie jakie stosujecie zakwaszacze paszowe oraz jakie są ich ceny.
Mam pytanie jakie stosujecie zakwaszacze paszowe oraz jakie są ich ceny.
zakwaszacze
A stosował ktoś Agrocid z agrifoodu?
zakwaszacze paszowe
Witam
Podaję ceny brutto
agrocid 25kg.120zł
agrocid formik 25kg.130zł
Podaję ceny brutto
agrocid 25kg.120zł
agrocid formik 25kg.130zł
Ja się zastanawiam jaki jest sens dodawania zakwaszacza do koncentratu i co on jest warty po kilku miesiącach przechowywania czyż nie reagują ze sobą kwasy i składniki mineralne oraz witaminy i inne ...prosty wniosek że powinno się dodawać zakwaszacz oddzielnie na bieżąco do paszy lub jeszcze lepiej stosować płynne zakwaszacze w wodzie !Arek39 pisze:Czy jest sens stosowania zakwaszaczy jeżeli koncetraty już je zawierają? Chyba że ktoś stosuje premiksy.
-
POLCID - 6,70 za kg i jeszcze zakwaszacz do wody ZIOŁOCID - wejdź sobie tutaj www.provitim.pl - zamawiasz i wysyłają w przeciągu 5 dni (na ich koszt)
dlaczego wszyscy podajecie nazwę zakwaszacza w stosunku ceny za kg???
Przecież to wszystko zależy w jakich proporcjach dodajecie jakiś kwas!!!
Jeżeli dodajecie kwas silnie skoncentrowany mniejszych ilościach (chociaż droższy (np. SanoCid) i połowę tańszy ale 2,5 razy więcej np, kwasek LNB, albo inny . to chyba jest róznica przede wszystkim w pobieraniu paszy i zdrowotności , a nie tylko TO, ile kosztuje kwas za kilogram!!!!!
Przecież to wszystko zależy w jakich proporcjach dodajecie jakiś kwas!!!
Jeżeli dodajecie kwas silnie skoncentrowany mniejszych ilościach (chociaż droższy (np. SanoCid) i połowę tańszy ale 2,5 razy więcej np, kwasek LNB, albo inny . to chyba jest róznica przede wszystkim w pobieraniu paszy i zdrowotności , a nie tylko TO, ile kosztuje kwas za kilogram!!!!!