FORUM
Cena Prosiaka
Taką postawą budujesz obraz rolnika jako wiecznego narzekacza na wszystko i wszystkich, a czy cos na tym zyskasz? Jeśli kupiec proponuje mi za niska cenę to mówię mu: przykro mi ale widzę że niestać państwa firmy na moje świnki! Ale żebym miał się jeszcze poniżać użalając mu że nie docenia mojej pracy? Nigdy w życiu!
Nie twierdzę że niema na co narzekać, ale niema co wysnuwać pretensji do ludzi którzy niczemu nie sa winni! Zamiast z kupcami i producentami maszyn walczmy lepiej z KE która pozwala na łamanie zasad równej konkurencji przez tolerowanie krajowego wsparcia niektórych państw dla swoich farmerów o nierównej wysokości dopłat nawet nie wspominając, a ponac to zróznicowanie ma sie jeszcze pogłębiać!
Nie twierdzę że niema na co narzekać, ale niema co wysnuwać pretensji do ludzi którzy niczemu nie sa winni! Zamiast z kupcami i producentami maszyn walczmy lepiej z KE która pozwala na łamanie zasad równej konkurencji przez tolerowanie krajowego wsparcia niektórych państw dla swoich farmerów o nierównej wysokości dopłat nawet nie wspominając, a ponac to zróznicowanie ma sie jeszcze pogłębiać!
-
-
-
-
cena prosięt
wiem od znajomego z dani ze kosztuję 360 kdd =191zł 30 kg na dien dziśejszy plus transport
-
-
-
Norsvin to oferta dla producentów loszek , zwierzęta są trudno dostępne , bardzo drogie zwłaszcza knury,jedynie nasienie ma normalną cenę !Katarzyna pisze:Czy ktoś się orientuje jaka jest cena prosiaka fermowego i czy rasa PIC i Norstin to dobra rasa?
PIC ma aktualnie taką promocję na loszki ,że nie warto się zastanawiać tylko brać !!!
-
Taka mała ciekawostka http://www.ppr.pl/artykul-41-proc-dunsk ... 80.php#no3