FORUM
Chleb
U nas suchy chleb jest po 0,90zł. Jest to około pół kilo, więc jeden kilogram to około 1,8zł. Nie kalkuluje się dawać to świnkom, no chyba że prosiaczkom, bo ma stosunkowo dużą przyswajalność i wysoką energię. Ty masz bardzo dobrą cenę, bo kilogram wychodzi ci po 0,4 zł, a więc tyle co zboże. Ja bym w tej cenie brał. Pozdrowienia.
Re: Chleb
w tej cenie to nie bardzo . swego czasu jak miałem maciory to kupowałem po 2zł za worek ok 15 kg tak na przetrwanie dla macior prośnych było ok.ale dla tuczników nie polecam chyba że masz kilka sztuk i karmisz na mokrocycusxxl pisze:oplacalne jest kupowanie z piekarni suchego chleba i karminie nim swin??? u nas za worek typu a`la 50 kg w ktorym jest ok 15-20 kg trzeba zaplacic 7 zl. co wy na to?
Re: Chleb
farmen pisze:w tej cenie to nie bardzo . swego czasu jak miałem maciory to kupowałem po 2zł za worek ok 15 kg tak na przetrwanie dla macior prośnych było ok.ale dla tuczników nie polecam chyba że masz kilka sztuk i karmisz na mokrocycusxxl pisze:oplacalne jest kupowanie z piekarni suchego chleba i karminie nim swin??? u nas za worek typu a`la 50 kg w ktorym jest ok 15-20 kg trzeba zaplacic 7 zl. co wy na to?
dla tuczników też dobry,pod warunkiem że posmarujesz go masłem ,lub smalcem...