FORUM
ceny ziemi
ceny ziemi
jakie sa u Was ceny? proponuje wymiane pogladow i dyskusje . Pytam bo zaoferowano mi kupmo dzialki rolnej 4 ha. od4 do 6 klasy z przewaga tej ostatniej za 41600zl za hektar. Uwazam ze to kosmos -co sadzicie?
-
-
Panowie te ceny które podajecie 30, 40, 60tys zł za hektar to kompletna bzdura. Ja też jak ktoś mnie pyta po ile bym ziemię sprzedał to mówię 50 tys za hektar ale to dlatego ze tak naprawde nie chce jej sprzedać. Ziemia w Polsce sprzedawana jest za okolo 20tys zł. Codziennie są przetargi w ANR i ziemia jest sprzedawana za 15 -25 tys. Pozatym nie wiem o czym wy mówicie kiedy tak naprawdę większość tutaj ma węża w kieszeni. Poważnie panowie rozmawiajcie realnie a nie o kosmosie. Nikt nie ma takich pieniędzy.Jeżeli już ma to nie jest tak głupi żeby dawać po 60 tys za hektar bo za 100 lat się mu to nie zwróci. Ten rok cofnie chłopków w rozwoju o 5lat wstecz. Ciągniczki wrócą na place do dilerów bo nie będzie na raty. Także panowie te gadki to porywanie się z motyką na słońce tak samo jak buńczuczne zapowiedzi że gdy już PSL odbierze 30% dzierżaw to chłopi je kupią. ZA CO?
Jakis czas temu w mojej okolicy agencja sprzedawała na przetargu w sumnie jakies 150 ha w kilku działkach. Klasa od 3 do 5 głównie 4b i 5.
Wywoławcza była około 10000 za ha, rolnicy zaczęli sie ostro licytować a gdy cena dochodziła juz 20000 za ha włączył sie pełnomocnik jakiegos gościa i podwoił stawkę, i na sali cisza!
Wywoławcza była około 10000 za ha, rolnicy zaczęli sie ostro licytować a gdy cena dochodziła juz 20000 za ha włączył sie pełnomocnik jakiegos gościa i podwoił stawkę, i na sali cisza!
- marek mokwa
- Kontakt:
dj.vadium pisze:Chyba podam rekord......
76000zł za hektar ....![]()
![]()
![]()
![]()
(siedemdziesiąt sześć tysięcy złotych) za jeden hektar....
![]()
cena uzyskana w przetargu za ziemie ANR ... gość kupił 16 ha...
i gadałem z jednym co stwierdził że chyba mu się już odbija....
a ponoć szukał jeszcze bo mu mało....
widać że ma więcej pieniędzy jak rozumu!!!!!
Może to kogoś zaciekawi http://www.arimr.gov.pl/index.php?id=68&id1=0&id2=0