FORUM
ceny ziemi
-
czyli inflacja jest prawie hiper tylko swinie tak nie drożeją i zboża ja tam liczę na obnizki a jak podrożeje (to musi być popyt) Banki juz zarobiły na ziemi pochwaliły sie 400% na Madagaskarze Afryce i innych (było w Wadomościach Rolnicznych) wiec teraz znów muszą - tak się domyslam się tanio obkupić aby zarobić.jaqbn pisze:arek - tylko gratulować. Za 2-4 lata będziesz się śmiał z tej ceny
Po kryzysie czy pójdziemy droga deflacji czy inflacji oto jest pytanie. Faktem jest przy deflacji pieniądz nabiera wartości a w inflacji musimy gonić wartość pieniądza bo wciąż nam topnieje choć zer coraz więcej
weszła UE mamy dopłaty więc cena up (ale czy zawsze będą)
Jedynie zachód jakby teraz chciał naszą ziemie - duże połacie to mamy współczesny kolonializm
Panowie po ile będzie wymiana zl na euro -po 5-7 zł myślę ze 3-3,2 po MŚ zloty się mocno umocni i wtedy wejdziemy do euro nasze zadłuzenie i oszczednosci zostaną przeliczone przez ??? i myślę że nie jednemu mina zrzednie gdyby wymiana byla po wysokiej cenie banki by mocno straciły poprostu kredyty ktore nam dali by zostaly praktycznie umożone a na to zchod sobie niepozwoli no i kwestia cen zboża też myslę że swiatowe ceny utrzymają się w granicach 100 euro gdy nie będzie jakiegoś nie urodzaju
sprawa Ukrainy gdy tam dojdzie do zmian przepisów i wejdą prawa własności to będzie dla nas nie wesoło a nawet bardzo żle
sprawa Ukrainy gdy tam dojdzie do zmian przepisów i wejdą prawa własności to będzie dla nas nie wesoło a nawet bardzo żle
dzierżawię u gościa 7 ha 6ha to 4 kl reszta 5i6 ja biore dopłatę a jemu daję 3tyś. chciał to sprzedac i wyszedł z ceną po 10tys za ha ja nie byłem zainteresowany bo swojej ziemi mam dość, szukał chętnych i nie ma nikogo to odemnie chce teraz 50tys za całość jak urwę jeszcze coś to chyba wezmę tak jest u mnie panowie a nie po 80tyś to by chyba gościa zabili śmiechem, ta cena nigdy sie nie zwróci a nie można tez liczyć że za kilka lat będziechętny na jej nabycie za więcej i te historie że ziemia to najlepsza lokata kapitału są prawdziwe ale jak ziemia da sie przerobic na działki budowlane lub pod inwestycje.
- Muchozolali
-
-
-
-