FORUM
Locha rekordzistka!!
Locha rekordzistka!!
Mam teraz na porodówce maciorkę PBZxWBP po drugim wyproszeniu (18-sty dzień laktacji) fakt wychudzona troszkę ale ona wciąga 10,5 kg paszy dziennie!! przy średnim pobraniu paszy przez lochy 7,2kg.
Karmi 11 prosiąt ale zaczęła mocno chudnąć i od 5 dni dostaje 10,5kg i cały czas chętnie pobiera pasze i wyjada zawsze do końca bez problemu.
Dodam że lochy karmione są 3-krotnie w ciągu doby.
Możecie się podzielić swoimi rekordami w tej kwestii?? Pozdrawiam
Karmi 11 prosiąt ale zaczęła mocno chudnąć i od 5 dni dostaje 10,5kg i cały czas chętnie pobiera pasze i wyjada zawsze do końca bez problemu.
Dodam że lochy karmione są 3-krotnie w ciągu doby.
Możecie się podzielić swoimi rekordami w tej kwestii?? Pozdrawiam
-
Umnie locha pod koniec stycznia miała 19 prosiaków a sutek ma 12 z pomocą moją i młodszego rodzeństwa wychowała wszystkie <co prawda 3 szt były bardzo słabe ale udało się przejść kryzys > wszystkie były dokarmianie sztuczne
<dokładniej to obywało się na zasadzie że każdy prosiak wypijał trochę mleka od lochy a reszta pokarmu specjalne mleko dla prosiaków wszystkie przeżyły i stan zdrowotny jest bardzo dobry
<<<obecnie mam
mam 4 lochy
2 maciory miały młode w styczniu 19 szt +<12 szt -drugiej maciory > zapewniony odbiur pod koniec padziernika mam na 12szt +5 szt <dodatkowo > sobie zostawiliśmy 4 szt 10 prosiaków na sprzedaż
2 maciory miały młode na początku czerwca 10 szt +14
zapewniony odbiur mam w połowie marca na 10 szt +5 dodatkowy <bez podatku>
4 zostaliśmy sobie a 5 prosiaków na sprzedaż
POZDRAWIAM
<dokładniej to obywało się na zasadzie że każdy prosiak wypijał trochę mleka od lochy a reszta pokarmu specjalne mleko dla prosiaków wszystkie przeżyły i stan zdrowotny jest bardzo dobry
<<<obecnie mam
mam 4 lochy
2 maciory miały młode w styczniu 19 szt +<12 szt -drugiej maciory > zapewniony odbiur pod koniec padziernika mam na 12szt +5 szt <dodatkowo > sobie zostawiliśmy 4 szt 10 prosiaków na sprzedaż
2 maciory miały młode na początku czerwca 10 szt +14
zapewniony odbiur mam w połowie marca na 10 szt +5 dodatkowy <bez podatku>
4 zostaliśmy sobie a 5 prosiaków na sprzedaż
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony czwartek 24 wrz 2009, 09:12 przez Marcin_80, łącznie zmieniany 1 raz.